DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    14-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREIFEEST IN EEKLO

    op 30 maart aanstaande kan je in de Bibliotheek van Eeklo 12 tot 21 uur terecht voor 5 jaar Breicafé !

    Details

    Workshop breien voor kinderen. Demonstraties van vilten, natuurlijk verven van wol, weven, spinnen, breien met de sockmachine, Tunisch haken. Doorlopend breicafé. Tentoonstelling van alle soorten draden. Gratis toegang, inschrijven enkel nodig voor workshop breien voor kinderen (maximum 8 deelnemers)

    hierbij de links:

    -       website: http://www.eeklo.be/bibliotheek/algemene_informatie/activiteiten/Breicafé/5_jaar_breicafé_in_Eeklo

    -       facebook-evenement: https://www.facebook.com/events/1569192616733682/

     



    14-03-2016, 20:00 geschreven door dino
    12-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEERLIJKE SAMENNAAIDAG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    dinsdag was het weer zo ver :  onze achtste Samennaaidag !!!!  rond half tien, tien uur kwamen de eerste breisters toe, en startten onmiddelijk met het samennaaien van lapjes,  bij een lekkere kop koffie !  

    Fiona kwam helemaal uit Nederland en er was een nieuwe mevrouw uit Izegem : Marijke.  de anderen waren allemaal bekende gezichten.... zoals men ons zei :  éénmaal geweest,  komen ze ieder jaar terug omdat alles gebaseerd is op vriendschap en hetzelfde doel.     waar andere jaren de meesten er na de middag pas bijkwamen,  was nu bijna iedereen aanwezig in de voormiddag..... in elk geval,  de opkomst was geweldig en iedereen was heel enthousiast !!!! 

     

    er werden van thuis uit veel mooie breiwerken meegebracht :  dekens, truitjes, sokjes, sjaals, mutsen.....  die dan verdeeld werden om naar de goede doelen gebracht te worden.  

    tegen de middag kwam Trees Van Hove eens langs.  ze had niet de tijd om in de namiddag te komen vertellen over haar reis naar Senegal maar wou toch even goeiedag komen zeggen en ons breiwerk bewonderen.  

    na de middag kwamen nog enkele breisters bij,  en ook Wieske kwam langs om te vertellen over haar "Babynest" .  iedereen luisterde heel aandachtig en was blij te horen dat hun breiwerk heel erg gegeerd is.....  Mieke en haar vriendin kwamen ook nog langs en hadden weer heel veel brei-en naaiwerk mee,  want zij maken ook verzorgingskussens en tassen om verzorgingsprodukten en pampertjes in te steken.... Wieske vond het allemaal super !!!!

    in de namiddag genoten alle aanwezigen nog van de koffie en zelfgebakken pannenkoeken van Antoinette,  die overheerlijk waren.  

    Antoinette, Annie, Patricia en ik genieten nog na van een fantastische Samennaaidag en kijken al uit naar volgend jaar !   nog eens heel erg bedankt aan alle aanwezigen en we hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten op onze volgende Samennaaidag  !



    12-03-2016, 09:05 geschreven door dino
    19-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MARKANT DEINZE / RUSTHUIS GRIMBERGEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    iedereen in zijn leven,  vooral als je ouder word,  heb je wel eens dat je onverwachte zorgen hebt met de ouders of de kinderen.....  sinds juli vorig jaar heb ik heel veel zorg voor mijn ouders en schoonmama.   daardoor kon ik er niet altijd zijn voor de Breimadammen en dacht soms zelfs aan stoppen.....  gelukkig heb ik drie prachtvriendinnen die me helpen en er altijd zijn voor mij.....  

    deze week was er een bijeenkomst van Markant in Deinze waarop Wieske van Babynest was uitgenodigd om te komen spreken.  de Breimadammen waren ook gevraagd om aanwezig te zijn.  daar ik niet kon komen is Antoinette gegaan samen met nog negen breimadammen.  ik schrijf hier het verslag neer,  die ik kreeg van een heel enthousiaste Antoinette : 

     zo een ontvangst en zo tip top in orde,  nog niet tegengekomen.  Wies, Wieske en nog een mevrouw waren al aanwezig.  na de welkom gaven de Wieskes uitleg over hun organisatie.  de dames zaten te luisteren met open mond.  Wieske liet  niet na wat onze inzet van de Breimadammen was.  we werden letterlijk in de bloemetjes gezet.  we waren met negen damens en het deed me zo deugd dat ze dat konden meemaken.  we waren natuurlijk goed geladen,  ik had van alles aan breiwerk mee om te tonen,  en dan heb ik onze organisatie in het zonnetje gezet,   hoe het begon en wat het geworden is.....  veel bijval en ik was echt ontroerd hoe deze mensen daarop reageerden, na mijn vraag om wol en knoopjes.....  dan koffie met pannenkoeken en dat was zo gezellig.  dan kreeg Wieske haar 12 nieuwe bedjes,  een gans groote doos met tutjes,  wel een 40-tal tassen met verzorgingsprodukten,  alle gerief,  die wij meehadden.... er waren natte oogjes in de zaal....  en vooral veel dames die hun kasten gingen uitruimen en gerief brengen f me laten weten dat ik het kan afhalen.  jullie hebben iets gemist,  zeker en vast.  nu kan ik teren op gisteren en met de glimlach genieten.....  

    donderdag zijn Annie en Patricia dan met de trein naar Vilvoorde gereisd,  waar ze afgehaald werden door Martine en samen reden ze naar het rusthuis in Grimbergen waar ik vorig jaar al eens op bezoek was.  daar zaten de dames al volop te breien.....  

    de dames van het rust en verzorgingstehuis in Grimbergen breien onder leiding van ergotherapeute Marie Louise en Martine is onze verbindingspersoon.  

    de dames van KVLV Grimbergen komen twee keer per jaar daar op bezoek en dan is het "breicafé",  dat was dus deze keer het geval.  

    de KVLV dames breien voor een werkgroep die de vluchtelingen op weg helpen met praktische dingen,  o.a. sokken en dekens.  van die werkgroep kwamen twee dames om materiaal op te halen.  

    Annie en Patricia hebben nog eens uitleg gegeven over ons.  ze kregen ook wat breiwerk mee.  Martine was enkele weken geleden ook al langs geweest bij Annie met breiwerk.   

    op hun beurt vertelde de dames van de werkgroep voor vluchtelingen hun verhaal.  

    ook daar zijn de dekens en "sokken"  een hit.  die sokken heb ik bij onze groep ook al eerder gezien.  blijkbaar doen de mensen steeds hun schoenen uit binnenshuis,  maar de meesten hebben geen pantoffels,  dus koude voeten....  die sokken komen dus goed van pas.  

    in het rust en verzorgingstehuis waren ze heel blij dat Annie en Patricia de moeite hadden gedaan om eens op bezoek te komen.  we proberen dit jaarlijks te herhalen,  als Martine hen komt ophalen aan het station is dat te doen,  en het is echt tof om zo eens samen te komen.  

    het was dus een mooie zinvolle week,  waarin mijn drie supervriendinnen hun best gedaan hebben om de Breimadammen weer op het voorplan te zetten,  waarvoor mijn dank....  

    ik ben met de actie begonnen en bijna van in het begin had ik alle steun van Antoinette,  daar zijn dan Annie en Patricia bijgekomen,  we noemen ons de klavertjes !  een klavertje vier brengt geluk......  en dat geluk proberen we al ondertussen meer dan tien jaar te delen met mensen in derdewereldlanden,  in eigen land...... en we hopen het nog steeds verder te kunnen doen......  nog eens dank Antoinette, Annie en Patricia !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    dan wil ik nog eens in herinnering brengen dat op dinsdag 8 maart onze 8-ste Samennaaidag plaatsvind in de zaal van de Oude Jongensschool in Vinkt, van 10-17 uur.  wij hopen zoveel mogelijk Breimadammen te mogen verwelkomen.  (een halve dag komen kan ook).  de inschrijvingen lopen al volop binnen.... maar er kunnen er nog altijd bij.  je kan inschrijven via de site van de Breimadammen of bij Antoinette, Annie, Patricia of mij.



    19-02-2016, 11:00 geschreven door dino
    16-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOKJES VOOR SENEGAL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    op 23 oktober vorig jaar kregen via één van de Ravelry leden een vraag om sokjes te breien voor het project van "vroedvrouwen verleggen grenzen" voor het project "Senegal bevalt";  dit voor een westvlaamse vroedvrouw die ook regelmatig naar Senegal gaat (Trees Van Hove maakt ook deel uit van die organisatie, we gaven ook met haar al heel veel breiwerk mee)

    ze hadden de sokjes graag tegen eind 2016......  dus nog tijd genoeg.....  twee jaar eerder verzamelden we al 285 mutsjes voor die organisatie.

    iemand vond het wel een uitdaging om ook aan 285 paar sokjes te komen.

    van het één kwam het ander en in een zotte bui maakten we er een raadspelletje van op Ravelry :  hoeveel sokjes zouden we hebben tegen 14 februari (dag van de liefde en de vriendschap) ????

    Patricia voorzag een breitas als verrassing voor diegene die het getal het dichtst benaderde.

    de laagste schatting was 149,  de hoogste 2750...

    deze morgen kenden we het resultaat al :  446 paar sokjes tot op vandaag die al in Kortrijk  zijn aangekomen (zie foto)     natuurlijk doen we verder tot het eind van het jaar... benieuwd hoeveel paar sokjes we dan zullen hebben ?  



    16-02-2016, 07:15 geschreven door dino
    10-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREIWERK VOOR OEKRAINE

    de breisters van Integraal in Brugge hadden weer heel veel breiwerk klaar voor ons.  

    maar omdat Jef Sneppe toch naar Oekraïne vertrekt met een vrachtwagen hulpgoederen,  vroeg ik aan zuster Noëlla om het mee te geven naar met hem.  de winters zijn daar heel hard,  en er is heel veel armoede.  

    gisternamiddag is Jef het breiwerk komen afhalen.  de papieren voor de vrachtwagen zijn in orde,  de vrachtwagen is geladen en vertrekt donderdag naar Oekraïne.  een reis van 3 dagen.  eind deze week aankomst in Oekraïne.  deze camion bracht goederen naar Europa en keert gevuld met de hulpgoederen terug.  de werkgroep bespaart op die manier 1000 euro.  

    de camion is geladen met 2000 bananendozen gevuld met textiel, schoenen, lakens.... breiwerk en 30 matrassen.  wisten jullie dat de werkgroep Brugge-Oekraïne gerief verzamelt en het vervoer bekostigd voor minstens 6 camions per jaar !!!!

    hoe is de toestand in Oekraïne ?

    de levensstandaard stijgt,  de pensioenbedragen dalen.  de handel is weggevallen.  mensen kopen veel poolse produkten,  die echter even duur blijven.  de bevolking uit Oekraïne leeft vooral van aardappelen en brood.  

    de toestand is slechter geworden door de oorlog die verder duurt,  de oorlog om de Zwarte Zee te veroveren.   en er komen veel vluchtelingen uit Oost-Oekraïne naar het westelijke gedeelte van het land.

     

    de projecten,  gesteund door de Werkgroep Brugge-Oekraïne in West-Oekraïne zijn zeer betrouwbaar :  Projecten bejaardenzorg, daklozenopvang en gaarkeukens.  

    de vrijwilligers van de gaarkeukens gaan naar de landbouwers.  ze geven kledij en krijgen kolen en aardappelen...  een ruilhandel ....

    wat gaf de breigroep van Integraal mee :

    76 dekens

    6 kinderdekens

    7 paar handschoenen

    78 mutsen

    61 grote sjerpen en 11 kindersjerpen

    3 paar sokken

    5 truitjes

    13 pulls voor volwassenen

    28 paar wantjes

    heel veel dank aan de breigroep voor hun inzet !!!!



    10-02-2016, 20:26 geschreven door dino
    07-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ACHTSTE SAMENNAAIDAG

    op dinsdag 8 maart aanstaande gaat onze achtste (jawel !)  Samennaaidag door,  zoals altijd in de zaal van de  Oude Jongensschool,  aarseleweg in Vinkt,  dit van 10 tot 17 uur.   

    we zetten lapjes aan elkaar en ondertussen zijn we gewoon eens gezellig samen om tips uit te wisselen,  te vertellen waar het allemaal naartoe gaat.....  je kan voor een halve of voor een ganse dag komen.  op de middag zijn er boterhammen en toespijs met koffie of thee,  in de namiddag zijn er pannenkoeken met koffie of thee.  Trees Van Hove komt praten over haar reis naar M'Bour in Senegal waar ze moedertjes hielp bevallen in moeilijke omstandigheden.  wij gaven breiwerk mee voor de baby's.  

    als je komt,  laat het weten aan Antoinette, Annie, Patricia of mij.  we vragen om een schaar en een haaknaald en/of naainaald mee te brengen,  én je goed humeur !!!  

    ik wil er nog bijvermelden dat de eerste Samennaaidag er gekomen is naar een idee van ons Antoinette !!! ieder jaar kwamen er meer van ons breisters op af,  en ook dit keer hopen we op een talrijke opkomst .  



    07-02-2016, 21:58 geschreven door dino
    20-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BABYNEST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag was Annie bij Wieske van Babynest.   daar kreeg ze te horen dat er in het jaar 2015 :  

    - 24.000 pampers uitgedeeld 

    - 59 verschillende nationaliteiten over de vloer gehad

    - 721 moedertjes de ze een uitzet hebben bezorgd en waarvoor ze minstens een uur tijd voor hebben voorzien....;

    PROFICIAT !!!!  aan Wieske en haar ploeg vrijwilligers !!!!  dit is echt ongelofelijk !!!

    en dan wil ik er toch bijvertellen dat wij blij zijn dat we met onze actie toch een heel klein beetje kunnen bijdragen tot wat ze bij Babynest verwezenlijken.....



    20-01-2016, 20:31 geschreven door dino
    13-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LATE WENSEN.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    mijn verontschuldigingen voor de late nieuwjaarswensen....  het is echt een heel zwaar jaareinde en een begin van het nieuwe jaar geworden in mijn familie......   eerst werd ik opgenomen in het ziekenhuis,  en eigenlijk moest ik daarna "rusten"....  maar dan moest mijn mama opgenomen worden voor een heupoperatie.   bij de vooronderzoeken werd een gezwel gevonden,  en drong een zware operatie zich op,  en werd de heupoperatie naar een latere periode doorgeschoven....

    mijn mama die nog nooit in een ziekenhuis werd opgenomen,  uitgezonderd haar vijf bevallingen....  dat was even schrikken.... ze is al 84 !  ook voor mijn papa die ondertussen 87 en licht dementerend is,  moest er gezorgd worden.  het lichtpuntje bij die moeilijke momenten is dat je samen met broer en zussen een hechtere band krijgt want je zorgt samen,  elk naar zijn mogelijkheden voor je ouders .....  

    we zijn allemaal druk bezig met ons beroep of zoals ik met een actie....  en ziet mekaar soms veel te weinig... daar is nu duidelijk verandering in gekomen,  en dat  is echt heel leuk !

    mama is sinds zondag thuis en iedere namiddag is er iemand van ons om hen gezelschap te houden en wat werk te doen.....  ze moet nu weer wat aansterken en in april volgt  haar heupoperatie.....    

    ondertussen kan ik rekenen op de steun van Antoinette, Annie en Patricia (die ook herstellend is van een knie-operatie).  gelukkig heb ik drie vriendinnen  waar ik altijd op kan rekenen ,  ik ben hen daar zo dankbaar voor...... !!!! 

    en ondertussen word er naarstig gebreid......  en kunnen we al de mensen waar we voor breien verwennen met ons breiwerk,  dat zeker in de winter goed van pas komt.  

    ik wens iedereen een heel gelukkig én gezond nieuw jaar en hou eraan iedereen te bedanken voor de tomeloze inzet voor onze actie,  en ook de bezoekers van onze blog,  voor hun interesse.  



    13-01-2016, 08:26 geschreven door dino
    25-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZALIGE KERST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    in naam van Antoinette, Annie , Patricia en mezelf wens ik jullie een Zalige Kerst en een gelukkig en vooral gezond 2016 !!!!!  



    25-12-2015, 10:03 geschreven door dino
    05-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OOST WEST THUIS BEST
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vorige week moest ik plots opgenomen worden in het ziekenhuis :  een zware longontsteking.....  ik voelde me al een tijd niet goed,  was veel "hees" en zo,  maar dit had ik echt niet verwacht.....  maar een klein weekje ziekenhuis ,  en ik ben weer terug thuis.  moet nog heel veel rusten,  maar dat komt goed.  

    het heeft me wel weer eens doen inzien,  hoe goed het "thuis" is....  een ziekenhuisbed,  hoe goed ook,  kan niet tippen aan je eigen bedje....  



    05-12-2015, 09:37 geschreven door dino
    23-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINTERWEER OP KOMST......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    sinds enkele dagen,  is het weer compleet veranderd....  waar we vorige weken nog een mooie nazomer hadden,  met temperaturen,  die records braken,  krijgen we koude nachten,  smeltende sneeuw,  regen.....  het kon ook niet blijven duren.... we zijn tenslotte half november voorbij.....

    stillaan nadert december,  en dat is de maand waarin wij met de breimadammen  in het opvangcentrum van het Rode Kruis in Sint Niklaas,  alle bewoners gaan verwennen met een mooi deken !  het is hun vroege kerstkado !  en ik kan je verzekeren :  ze vinden het heel lief dat wij dit voor hen doen,  ze kiezen elk een deken uit die bij hen past (zelfs de mannen,  maken hun eigen keuze.....) .   

    de laatste maanden zijn we weer volop bezig met breien voor de winter :  sjaals, mutsen,  sokken,  truien en dekens....  word het een koude winter?  dat weten we nog niet, maar we kunnen maar voorzien zijn,  zodat we zoveel mogelijk breiwerk kunnen afleveren in Huize Triest,  de Tinten,  Babynest,  en de sociale huizen in Oostende.....  we zijn ook bezig met een voorraad voor de Stichting Hulp aan Oost-Europa  van Bert Spaans....  in Brugge breien ze voor Oekraïne.

    en zo hebben we weer volop ons werk,  en we doen het supergraag.  het geeft ons een "warm gevoel",  we weten dat we heel veel mensen gelukkig zullen maken.   en als we tegenwoordig naar het Nieuws kijken op teevee,  weten we zeker dat er veel nood is.....  

    het is triest om al die berichten te horen en beelden te zien van vluchtelingen die hun leven wagen,  alles achterlaten en in erbarmelijke omstandigheden een overtocht in gamele bootjes wagen  om hier of elders in Europa een nieuw leven te kunnen opbouwen.  

    het heeft ons ook allemaal aangegrepen wat vorige vrijdag in Parijs gebeurde,  en ook in ons land......

    wij kunnen alleen maar bidden en hopen dat uiteindelijk het goede de bovenhand haalt.....

     

     



    23-11-2015, 00:22 geschreven door dino
    31-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SUCCESVOLLE WEEK....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    het was een fijne herfstweek !!!  dinsdag kon ik samen met Annie en Patricia naar de maandelijkse werknamiddag van de missiekring in Ruiselede.   het breiwerk was weer om het mooist......  

    woensdag gingen Annie en Patricia voor de tweede keer naar het rusthuis in Genk waar de  mama van Mieke (uit Linden)  verblijft.  zij heeft daar een hele schare breisters samengebracht die gezellig samen zitten en het mooiste breiwerk maken !!!  ik schreef al dat Irene haar 100 ste jasje voor dit jaar maakte.  Jonathan,  de kleinzoon van Annie heeft daar een compilatie van gemaakt om af te geven aan Irene.  zij was tot tranen toe bewogen en gaat het inkaderen en aan haar muur hangen.    ze heeft ook ondertussen een nieuwelinge, Josée,  opgeleid en samen breien ze nu vestjes !.  de mama van Mieke had een lekkere limburgse taart voor bij de koffie.  het werd een heel gezellige namiddag.    van Mieke kreeg ik trouwens een mail over Kirikou.  ik schrijf hieronder de tekst :  

    wat begon als een lokaal initiatief is ondertussen uitgegroeid tot een echt project : Kirikou.  "dat is een depot waar kwetsbare gezinnen gratis kinder-en babyspullen kunnen krijgen",  zegt schepen Bieke Verlinden.

    Project Kirilou - genoemd naar het moedige jongetje uit de gelijknamige kinderfilm - moet kwetsbare gezinnen helpen om te ontsnappen aan kinderarmoede. we kunnen met enige trots spreken van een succesverhaal want het depot barst uit zijn voegen.  er was een ongelofelijke respons van enthousiaste schenkers. Kirikou kan ook rekenen op een geëngageerde vrijwilligersploeg (waaronder Mieke)  en een lange lijst partnerorganisaties diie het geschonken materiaal verdelen onder de kwetsbare gezinnen die ze begeleiden.

    in Leuven wordt één kind op zes geboren in een kansarm gezin en in Leuven-centrum loopt dit cijfer zelfs op tot één op vier,  zo blijkt uit cijfers van Kind en Gezin.  

    Project Kirikou is alvast een stap in de goede richting want op enkele maanden tijd werden dankzij de samenwerking al meer dan 70 gezinnen in armoede geholpen.  Kirikou wil overigens  nog meer doen voor kanarme gezinnen want ook de Leuvense pamperbank wordt bij het project betrokken.   ook luiers vormen een grote kost in het huishoudelijk budget.  jonge ouders die nog luiers hebben waar hun kleine spruit is uitgegroeid,  kunnen ze schenken aan het project.  Kirikou begint ook in samenwerking met de Leuvense kinderdag verblijven,  zodat ouders hun luieroverschot daar kunnen afgeven.  

    ik kreeg van Bert Spaans ook een mooie foto doorgestuurd met één van onze dekens ...... super dat we in Roemenië arme kinderen kunnen verwarmen met onze dekens !!!!!



    31-10-2015, 09:49 geschreven door dino
    27-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TREES GAAT NAAR SENEGAL.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    eindelijk is het zo ver :  op 30 oktober  aanstaande vertrekt Trees Van Hove met 9 helpers naar Senegal.  we kwamen jaren geleden  in contact met Trees via Antoinette.  Trees (vroedvrouw)  ging toen elk jaar naar Senegal  om moedertjes te helpen bevallen in heel moeilijke omstandigheden.  ze vroeg ons om mutsjes en kleine dekentjes.  het sterftecijfer van de pasgeboren babies is daar hoog,  door de kindjes warm te houden komt de voeding beter op gang en hebben ze onrechtstreeks meer levenskansen.  onze dekentjes en mutsjes kwamen dus goed van pas...  om verschillende professionele en privé-redenen is Trees een paar jaar niet naar Senegal kunnen gaan,  maar nu vertrekt ze dus.....  op de tentoonstelling van de Crea van Antoinette kwam Trees een kijkje nemen en vroeg Antoinette om weer dekens en ook sokjes ....

    dus werd er naarstig gebreid en Antoinette kon 130 mutsjes en 100 paar sokjes klaarzetten !!!  proficiat aan de breisters en Antoinette,  die zo weer mooi breiwerk kunnen meegeven naar Senegal . 



    27-10-2015, 07:59 geschreven door dino
    15-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 JASJES

    deze week hebben ze een glaasje gedronken in het rusthuis in Genk waar de mama van Mieke verblijft en waar ze samen met nog bewoonsters superveel breien....en één van de bewoonsters Irene was deze week aan haar honderdste  jasje  in 2015  (!) begonnen !!!!   en dat was natuurlijk 'een glaasje'...waard !!!!  ik wil dan ook langs deze weg Irene,  Mieke haar ma en al de dames in het rusthuis van harte proficiat wensen voor hun inzet,  en mooi breiwerk !  

    volgende week mag ik in Meulebeke het breiwerk van de Ocra gaan ophalen.  Yvonne uit Zomergem had ook twee volle zakken breiwerk voor ons.   

    van Bert Spaans kreeg ik een hartelijke dank voor al ons breiwerk die ze mochten meenemen naar Roemenië.  en zo zijn we weer goed bezig voor de wintermaanden.  ons breiwerk zal weer heel veel mensen verwarmen.  



    15-10-2015, 22:01 geschreven door dino
    25-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRINGENDE MEDELING

    één heeft laten weten aan Babynest,  dat de uitzending van Iedereen Beroemd,  die over hen gaat,  pas in de 'week van de armoede' van 15 oktober word uitgezonden,  ipv nu woensdag 30 september !



    25-09-2015, 08:44 geschreven door dino
    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAAR IS DE HERFST ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    inderdaad,  daar is de herfst.....  het regent...  het is vroeger donker....  en kouder....  ideaal dus om de breipriemen en wol ter hand te nemen en te breien...!!!  

    en de meesten van ons zijn al weer volop bezig met breien voor het goede doel.  

    Bert Spaans en de Stichting Hulp aan Oost Europa hebben weer een hele voorraad afgeleverd in Roemenië,  waaronder pulls, sjaals, mutsen,  sokken en dekens van ons.... dat zal goed van pas komen tijdens de koude winters daar !  

    we zijn volop bezig met dekens voor het opvangcentrum in Sint Niklaas,  dat nu ook vluchtelingen uit Syrië opvangt,  en waar we in december naartoe gaan.  iedere bewoner krijgt dan een mooi,  kleurrijk deken .  

    maar we konden ook al mooi babybreiwerk afgeven in Babynest.  en daar wou ik ook iets over zeggen :  op woensdag 30 september in Iedereen Beroemd (net na het nieuws van 19 u op één)  wordt Babynest eens in de kijker gezet !!!  allemaal kijken dus.....  

    ook op woensdag 30 september is er koopavond bij Wibra :  tussen 18.30u en 21 u krijg je 25 procent korting op je kasticket,  dus als je wol koopt,  krijg je daar ook 25 procent korting op!!!  dat is heel handig om een voorraadje wol aan te leggen.....  wij breien heel veel met de wol van Wibra ,  ze is niet duur en goed !!!

    deze week kreeg ik een autokoffer vol breiwerk van Rita uit Stalhille :  dekens en mutsen en sjaals...  allemaal heel mooi breiwerk !!!

    dinsdag is het weer breinamiddag in Ruiselede !  de missiekring daar breit dat het een lust is..... elke maand mogen we daar heel veel mooi breiwerk afhalen....

    vorige week kwamen de breimadammen van Drongen samen bij Linda,  kwestie van eens wat tips en zo te delen,  en ook eens het breiwerk te tonen die ze maakten.  veel van de breimadammen kunnen niet naar onze samennaaidag komen en zo een namiddag is dan wel eens interessant.  ze hadden mij gevraagd om te komen en mijn documentatie mee te brengen en wat te vertellen over waar het allemaal naartoe gaat....het was heel gezellig,  met dank aan Linda !

    op de tentoonstelling van Antoinette en haar Crea ontmoetten we Trees Van Hove die naar Senegal reist om moedertjes daar te helpen bevallen.  in het verleden nam ze al breiwerk (voor babies)  mee van ons,  en  nu vroeg ze ook om kleedjes .  daarom doe ik een oproep voor stofjes waar er kleedjes kunnen uit gemaakt worden.  de Crea van Vinkt en Antoinette zouden daar heel blij mee zijn !!!  U kan het altijd opsturen of komen afgeven bij Antoinette.  je hoeft maar een berichtje te sturen....

    zo,  dat is zowat het laatste nieuws....  heel veel groetjes, nadine

     



    23-09-2015, 09:17 geschreven door dino
    16-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOOPAVOND W I B R A

    een heel bijzonder bericht voor al onze breisters : 

    op woensdagavond 30 september is er "koopavond" in de winkels van WIBRA !!!!  van 18.30u tot 21 u  krijg je 25 procent korting op je kasticket,  dus ook op de wol.  

    ik laat dit weten omdat het toch een belangrijke korting is.  wij kopen heel veel van die wol Saskia (100 gr voor 1 euro) ,  en als je dan bijvoorbeeld 10 bollen koopt betaal je maar 7,5 euro !   een belangrijke besparing !



    16-09-2015, 10:04 geschreven door dino
    03-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AYLAN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gisteren of vandaag heeft iedereen wel de foto van het kleine jongetje Aylan,  aangespoeld aan de kust van Bodrum,  gezien..... HARTVERSCHEUREND..... dit beeld is de wereld rondgegaan en laat NIEMAND onberoerd.....  een jonge vrouw plaatste volgende tekst op internet : 

    Aylan, 3 jaar en dood aangespoeld... Een beeld dat me kippenvel deed krijgen, mijn adem even deed stokken, een traan over mijn gezicht deed rollen...



    Mensen op de vlucht, ik heb medelijden... Aanranding en geweld tegenover hulpeloze slachtoffer blijft onbestraft... Ik treur... Twitter, Facebook en andere sociale media die ik nauwlettend volg vormen hun mening, ik verstar... 'Katholieke' Vlamingen palaveren, ik voel schaamte... 'Echte' Belgen die hun eigen leed in de media gooien en zichzelf boven anderen verheven, mijn maag keert om... Leerlingen die ze benoemen als 'die buitenlanders', ik walg... Mensen die zeggen: 'ik ben geen racist, maar'... Ik kots het uit...



    Ik kom stilaan weer bij mijn positieven en plots besef ik het. De positieve cirkel wordt kleiner, de eigen-volk-mentaliteit groeit opnieuw... Vele goede bedoelingen ten spijt, meningen zijn al gevormd, woorden zijn al gebruikt, tweets en statussen werden al de wereld ingestuurd... En ik denk en hoe meer ik denk hoe minder ik 'mijn volk' begrijp, hoe triestiger ik word en hoe meer ik wil vluchten... Vluchten van mijn geboorteland, mijn taalgenoten, 'mijn volk'... Want ik schaam me en weiger deel uit te maken van deze samenleving die geen greintje inlevingsvermogen toont, die niet treurt om een kind dat dood aanspoelt, die niet wakker ligt van duizenden mensen die ergens onderweg zijn en overleven op hoop... Hoop op een toekomst voor hun kinderen zoals wij deze bieden aan onze kinderen...



    Mijn bovenkamer draait verder. Wat verstaat men onder: ze gaan met ons belastingsgeld lopen, ze pakken ons werk af of ze nemen onze huizen in?

    Ik voel me dom want ik begrijp het niet... Beste twittervriend: ik betaal ook belastingsgeld zodat jouw zoon of dochter kan gaan studeren of omdat u niet zonder geld zou vallen bij een ziekte. Beste facebookvriend: mogelijks ben ik met een job gaan lopen die u misschien ook wel wou. Beste medemens: heeft u geen onderdak omdat mensen die op de vlucht zijn worden opvangen?



    Beste 'landgenoot': wat als het jouw kind is dat dood aanspoelt... Wat als het jouw lijf is dat stinkt omdat je al dagen niet in staat was om je op te frissen... Wat als het jouw kleinkind is dat sterft onderweg naar een betere toekomst... Wat als jij het bent die een familielid voor de ogen zag doodgeschoten worden...



    Aylan, sorry dat wij onszelf belangrijker vinden dan jouw leven, dat wij meedogenloos blijven tegenover jouw overlijden, dat wij egoïstische wezens zijn en blijven...



    03-09-2015, 21:14 geschreven door dino
    27-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIP JOHANNA & AXELLE

    dit bericht heeft eigenlijk niets met onze actie te maken,  maar het treft me zo diep,  dat ik er hier toch even wil over schrijven.....

    zondag werden Johanna,  en haar driejarig dochtertje uit Maldegem van de voetpad gereden in Nieuwekerken bij Aalst,  toen ze op weg waren naar een feest,  door een dronken chauffeur......  

    Axelle overleed ter plaatse,  haar mama vocht nog drie dagen voor haar leven,  maar verloor gisteren de strijd.....  

    ik vind het zo oneerlijk.... zo erg.... dat zo'n mooi  gezinnetje uit elkaar gerukt word.....  

    vanavond is er een mars voor hen in Maldegem,  bij het afsluiten worden heel veel ballonnen opgelaten.....  een heel mooi gebaar....  maar voor de familie breekt een periode aan van immens verdriet.......

     







    27-08-2015, 07:09 geschreven door dino
    26-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDE ZOMERVAKANTIE.....

    het einde van de zomervakantie in zicht.... wat gaat de tijd snel..... 

    twee weken geleden hadden Annie en ik het geluk dat we een ontmoeting hadden met Bert Spaans van de Stichting Hulp aan Oost Europa !  we hadden al heel veel gemaild... ons breiwerk gingen we afgeven bij een medewerker van de Stichting,  maar dé Bert Spaans hadden we nog nooit ontmoet.    toen Bert me enige maanden terug vroeg of er in de buurt van Aardenburg, Nederland geen mooie camping was,  gaf ik hem terstond het adres door van Camping-Boerderij-Aspergekwekerij  SPITSBROEK (in Eede, Nederland)   door.... deze mensen ken ik heel goed en ze hebben een fantastische camping.  en zo arriveerde Bert en zijn vrouw Wil  voor een mooie vakantie in Zeeland.  we gingen een namiddag op bezoek en praatten honderd uit over de Stichting .  Bert gaat zo'n drie à vier keer per jaar naar Roemenië.  daar helpen ze in het dorpje Calafendesti en omstreken... ze bouwden er een schooltje en bijbehorend speelplein ...  ze geven pakketten aan de bewoners met zaden zodat ze zelf groentjes kunnen kweken....  doen ook ons breiwerk en ander gerief mee (schoolbanken, stoelen....)  

    hij vertelde de ook dat ze met de Stichting enkele goed studerenden helpen om hun studies te bekostigen....  

    ik weet niet of U het zich nog herinnert dat ze ons gevraag hadden om 90 kleurrijke dekens te maken voor een weeshuis?  wel hij vertelde dat dit een weeshuis was voor "weggeefkinderen" ?????  dat zijn kinderen die geboren worden in een huisgezin waar al vijf, zes... kinderen zijn,  en dat laatste is er net teveel aan... en dan "geven ze dat kind aan dat weeshuis" !!!! stel je voor !!!!  Annie en ik waren echt helemaal ontsteld toen we dit hoorden,  maar wel blij dat we met onze actie toch een beetje kleur konden brengen in het leven van deze "weggeefkinderen".....  

    we waren echt diep onder de indruk van wat we allemaal van Bert hoorden,  en zijn nu nog meer gedreven om breiwerk mee te geven.  

    we hebben dan ook vier pakketten ,  goed voor zo'n 55 kg breiwerk aangemaakt om mee te geven.  eind september vertrekt ons breiwerk (mutsen, sjaals, sokken, dekens...)  mee naar Roemenië.  het zal zeker goed van pas komen voor de winter !!!

    vorige week was het dan de beurt aan de KVLV van Hoogstraten.  we hebben er een gewoonte van gemaakt om elk jaar in augustus naar Katty te gaan op bezoek.  Katty is de bezielster van onze actie in Hoogstraten,  en ze nodigt dan breisters uit,  we praten over waar alles naartoe gaat,  wat de vooruitzichten zijn,  wisselen tips uit,  zij geven heel veel mooi breiwerk mee.... kortom ,  het is een dag waar we met heel veel plezier aan terugdenken,  en eigenlijk al  uitkijken om volgend jaar terug te gaan. 

    ik dank langs deze weg nog eens Katty voor de fijne ontvangst en al het mooie breiwerk !!!!

    gisteren waren Annie, Patricia en ik  bij de Missiekring van Ruiselede,  die vorige maand niet samenkwam vanwege het verlof.  maar niet getreurd :  de dames hadden heel hard gewerkt en er lag weer heel veel breiwerk klaar.   er was ook een nieuw lid bijgekomen,  dus weer een extra breister !!!   ze gaan nu wat truitjes breien voor de winter....  we proberen elke maand naar de bijeenkomst te gaan ,  want elke keer zit mijn (grote) wagen vol met breiwerk als ik huiswaarts keer....

    ik wil nog eens de aandacht vragen voor de Hobbytentoonstelling die Antoinette met haar Creaclub organiseert volgend weekend.  je kan er hun werkjes gaan bewonderen op zaterdag van 13 tot 20uur ook de zondag en maandag van 10 tot 18 uur... er zal ook een hele hoek zijn waar werken van onze breisters voor het goede doel uitgestald word.  je kan er genieten van een pannekoek en een frisdrank of koffie,  én de inkom is gratis !!!  

    het zou ons een groot plezier doen als jullie langskomen..... alleszins hartelijk welkom !!!!  de tentoonstelling gaat door in de Sporthal in Vinkt.

    het is tevens een steuntje in de rug voor de hobbyisten.... 



    26-08-2015, 08:46 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!