Bereiding: De zalm uit het blik laten uitlekken en alle graten en velletjes verwijderen. Maak de zalm in de blender samen met de creme fraiche en de tomatenketchup fijn en voeg er daarna peper en zout bij en het scheutje cognac. Leg alles in een schaal en versier met de fijngesneden peterselie. Dien op met sneetjes geroosterd brood.
Stokbrood met gandaham en mozarella. -------------------------------------------- Nodig: stokbrood snippers ganaham look olijfolie tomaat in schijfjes mozarella in schijfjes peper en zout verse basilicum
Bereiding: Snij het stokbrood in de helft en snij dan de 2 helften doormidden. Smeer het brood in met olijfolie en wrijf over het brood met het teentje look. Schik de snippers gandaham erop en de schijfjes mozarella op het stokbrood. Verdeel er de schijfjes tomaat over.Strooi er wat zout en peper op. Leg er ook nog de verse basilicum op. Leg er nu de deksels op.
En eet smakelijk!!!!
Ovenkoek met chorizo en paprika. ----------------------------------- Nodig: 1 ovenkoek dunne plakjes chorizo groen en rode paprika in blokjes. krulsla vinaigrette preischeuten.
Bereiding: Snij de ovenkoek doormidden. Beleg ze met krulsla die gemengd is met een vinaigrette. Schik hierop de plakjes chorizo. Strooi op de chorizo de blokjes rode en groene paprika. Werk af met de preischeuten. Plaats het deksel terug.
Bereiding: Wrijf de kalkoenfilets in met peper en zout. Bruin het vlees langs alle kanten en neem even uit de pan. Fruit de gesnipperde ui samen met de fijngehakte knoflook. Voeg er ook de in plakjes gesneden champignons bij en de fijngesneden paprikas en laat even sudderen. De rest van de ingredienten toevoegenen ook terug de kalkoen en laat terug 1/2 uur lichtjes sudderen. Indien de saus te vochtig is kan men ze desnoods binden met het maizenapoeder.
Opdienen met gekookte aardappelen of gekookte rijst.
Bereiding: De pruimen wassen en in twee snijden en er de pit uit halen. Leg ze op de bodem van een vuurvaste schotel. Bedk met de rijst en leg er de blokes boter op. Breng de melk met de vanillestokjes aan de kook en voeg er de suiker aan toe. Giet nu de kokende melk over de rijst en de pruimen. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 150 graden. Laat het geheel 1 uur koken. Bedek vervolgens de schotel met aluminiumfolie en laat doorkoken tot alle melk opgenomen is. Dien het gerecht koud op.
Nodig : 1 kg kabeljauw sap van 1/2 citroen 250 gram verse champignons 1 ui 2 koffielepels boter peper en zout 2 plakken grookt spek 1 glas witte wijn
Bereiding: De kabeljauw wassen en bedruppen met met citroensap. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Bak ze in de boter samen met een fijngehakte ui. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg in een vuurvaste schotel. Leg het spek erover en leg vast met prikkertjes. Voeg er de witte wijn aan toe en laat 40 minuten in de oven op 180 graden stoven. De vis uit de oven halen en de gestoofde champignons errond strooien.Dien op in de vuurvaste schotel en geef er een lekkere aardappelpuree bij . Smakelijk.
Bereiding: Schil de appelen en verwijder het klokhuis en rasp fijn. Besprenkel de appelen met citroensap. Snijd de preien in dunne ringen. Meng de prei en de appelen goed door elkaar. Bereid de saus met de yoghurt en de honing en overgiet hier mee het appel-prei mengsel.