De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    19-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmmousse
    Nodig:
    250 gram rode zalm (uit blik)
    5 eetlepels creme fraiche
    4 eetlepels tomatenketchup
    peper en zout
    1 scheutje cognac
    enkele takjes fijngesneden peterselie

    Bereiding:
    De zalm uit het blik laten uitlekken en alle graten en velletjes verwijderen.
    Maak de zalm in de blender samen met de creme fraiche en de tomatenketchup fijn en voeg er daarna peper en zout bij en het scheutje cognac.
    Leg alles in een schaal en versier met de fijngesneden peterselie.
    Dien op met sneetjes geroosterd brood.  
     
                                        Smakelijk!

    19-04-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere broodjes.

    Stokbrood met gandaham en mozarella.
    --------------------------------------------
    Nodig:
    stokbrood
    snippers ganaham
    look
    olijfolie
    tomaat in schijfjes
    mozarella in schijfjes
    peper en zout
    verse basilicum

    Bereiding:
    Snij het stokbrood in de helft en snij dan de 2 helften doormidden.
    Smeer het brood in met olijfolie en wrijf over het brood met het teentje look.
    Schik de snippers gandaham erop en de schijfjes mozarella op het stokbrood.
    Verdeel er de schijfjes tomaat over.Strooi er wat zout en peper op.
    Leg er ook nog de verse basilicum op.
    Leg er nu de deksels op.

    En eet smakelijk!!!!

    Ovenkoek met chorizo en paprika.
    -----------------------------------
    Nodig:
    1 ovenkoek
    dunne plakjes chorizo
    groen en rode paprika in blokjes.
    krulsla
    vinaigrette
    preischeuten.

    Bereiding:
    Snij de ovenkoek doormidden.
    Beleg ze met krulsla die gemengd is met een vinaigrette.
    Schik hierop de plakjes chorizo.
    Strooi op de chorizo de blokjes rode en groene paprika.
    Werk af met de preischeuten.
    Plaats het deksel terug.

    En eet smakelijk!!!!

    12-04-2006 om 11:56 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen op de wijze van de jager

    Nodig:
    250 gram kalkoenfilets
    3eetlepels boter
    2uien
    2 teentjes knoflook
    250 gram champignons
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    1 blikje tomatenpuree
    1 laulierblad
    3 eetlepels rode wijnazijn
    1 1/2 dl ontvette bouillon
    eventueel 1 koffielepel maizena
    peper en zout

    Bereiding:
    Wrijf de kalkoenfilets in met peper en zout.
    Bruin het vlees langs alle kanten en neem even uit de pan.
    Fruit de gesnipperde ui samen met de fijngehakte knoflook.
    Voeg er ook de in plakjes gesneden champignons bij en de fijngesneden paprikas en laat even sudderen.
    De rest van de ingredienten toevoegenen ook terug de kalkoen en laat terug 1/2 uur lichtjes sudderen.
    Indien de saus te vochtig is kan men ze desnoods binden met het maizenapoeder. 


    Opdienen met gekookte aardappelen of gekookte rijst. 

    08-04-2006 om 18:07 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst met pruimen.
    Nodig:
    200 gram pruimen
    100 gram rijst(long grain)
    1 liter volle melk
    100 gram bloemsuiker
    2 vanillestokjes
    100 gram boter

    Bereiding:
    De pruimen wassen en in twee snijden en er de pit uit halen.
    Leg ze op de bodem van een vuurvaste schotel.
    Bedk met de rijst en leg er de blokes boter op.
    Breng de melk met de vanillestokjes aan de kook en voeg er de suiker aan toe.
    Giet nu de kokende melk over de rijst en de pruimen.
    Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 150 graden.
    Laat het geheel 1 uur koken.
    Bedek vervolgens de schotel met aluminiumfolie en laat doorkoken tot alle melk opgenomen is.
    Dien het gerecht koud op.

    31-03-2006 om 22:57 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met champignons.
    Nodig :
    1 kg kabeljauw
    sap van 1/2 citroen
    250 gram verse champignons
    1 ui
    2 koffielepels boter
    peper en zout
    2 plakken grookt spek
    1 glas witte wijn

    Bereiding:
    De kabeljauw wassen en bedruppen met met citroensap.
    Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
    Bak ze in de boter samen met een fijngehakte ui.
    Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg in een vuurvaste schotel.
    Leg het spek erover en leg vast met prikkertjes.
    Voeg er de witte wijn aan toe en laat 40 minuten in de oven op 180 graden stoven.
    De vis uit de oven halen en de gestoofde champignons errond strooien.Dien op in de vuurvaste schotel en geef er een lekkere aardappelpuree bij .
                                             Smakelijk.



    31-03-2006 om 22:37 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slanke appel-preisla.
    Nodig:
    2appelen
    sap van 1/2 citroen
    2 preien


    Sausje:
    4 eetlepels magere yoghurt
    1 eetlepel honing

    Bereiding:
    Schil de appelen en verwijder het klokhuis en rasp fijn.
    Besprenkel de appelen met citroensap.
    Snijd de preien in dunne ringen.
    Meng de prei en de appelen goed door elkaar.
    Bereid de saus met de yoghurt en de honing en overgiet hier mee het appel-prei mengsel.


    20-03-2006 om 21:22 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Directeur van spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn moet voortijdig opstappen
  • Dertig bezoekers zitten tijdlang vast in defecte attractie in pretpark Bellewaerde
  • Het waterpeil van de Dode Zee daalt steeds verder, en daar zit ook het conflict in het Midden-Oosten voor iets tussen
  • Vertoning van 'Barbie'-film in Parijse buitenwijk afgelast na dreigementen 
  • Na dood van OCMW-hulpverlener in Nieuw Gent: is het nog verantwoord om alleen op huisbezoek te gaan? 
  • Met de manen in de wind (letterlijk): paarden genieten van ventilator in hun weide in Maaseik
  • Kamercommissie bijeen over Gaza: "Deze zogenoemde spoedvergadering is een schertsvertoning"
  • Beiaard van Ninove speelt binnenkort 2 keer per dag Vlaamse Leeuw: "Zou raar zijn moest iemand hier aanstoot aan nemen"
  • Gegevens van tienduizenden toeristen gehackt in Italiaanse sterrenhotels
  • Bloedhete editie van Pukkelpop 2025 gaat zo meteen van start, deuren open om 18 uur

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!