NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Westendse Blik op Middelkerke
Inhoud blog
  • Middelkerke: Is jouw GSM ook verouderd? Werp hem dan toch weg! Maar ver genoeg!
  • Westende/Middelkerke: Belangrijke verbindingswegen in het nieuw
  • Middelkerke: Michel Landuyt benoemd tot ere-burgemeester
  • 25 mei 2014, de moeder van alle verkiezingen. Doet Middelkerke ook mee?
  • Westende/ Middelkerke: ‘Zitten’ jullie ook op Facebook?
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Allerlei (22)
  • Atlantikwal (2)
  • Brandweer (1)
  • Burgemeester (12)
  • Casino (2)
  • De Post (1)
  • Dialect (6)
  • Die goeie oude tijd (7)
  • Dijk en Strand (8)
  • Duinen (1)
  • Emigratie (2)
  • Energie (2)
  • Erfgoed (16)
  • Evenementen (9)
  • Fusies (3)
  • Gemeentebestuur (19)
  • Gemeentediensten (6)
  • Gemeentefinancies (6)
  • Godsdienst - Kerken (8)
  • Horeca (11)
  • Immobiliën (8)
  • Jeugd (5)
  • Kamperen (3)
  • Kunst (6)
  • Landbouw (2)
  • Leger (2)
  • Medisch (4)
  • Mijn blog (13)
  • Milieu (11)
  • Natuur (7)
  • Oorlogen (8)
  • Openbaar vervoer (1)
  • Openbare werken (3)
  • Pleinen en straten - staat en netheid (17)
  • Politieke partijen (30)
  • Scholen - Onderwijs (7)
  • Sociale woningen (1)
  • Sport (16)
  • Strand (0)
  • Uitzicht gemeente (3)
  • Veiligheid - Politie (9)
  • Verkeer (16)
  • Verkiezingen (24)
  • Zon en Zee (9)
  • Persoonlijke Kijk op mijn Gemeente
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe lekker kan men in Middelkerke eten?

    Naar aanleiding van de voorstelling van editie 2012 door de restaurantgids Gault-Millau, verscheen op 15 november 2011 in ‘Het Nieuwsblad’ een artikel daarover van de hand van Tom Deschacht. Daaraan werd ook een lijst toegevoegd met de scores voor de West-Vlaamse restaurants.
    Ik heb daaruit de kustplaatsen overgenomen.
    Op 21 november 2011 werden ook de Michelinsterren voor 2012 uitgedeeld.
    Ik heb beide quoteringen samengevoegd en een vergelijking gemaakt van de behaalde scores. Hieronder vinden jullie het resultaat.
    Knokke-Heist steekt er met kop en schouders bovenuit, met vier 1-sterrenrestaurants en hoge quoteringen in Gault-Millau. Maar ja, ‘noblesse oblige’, zegt men. De Panne heeft met ‘Le Fox’ het enige tweesterrenrestaurant aan de kust. Opmerkelijk is bij dat laatste dat de 2 Michelinsterren niet in overeenstemming zijn met de 16 op 20 bij Gault-Millau. Hoe dat mogelijk is, kan ik als buitenstaander, uiteraard niet verklaren.
    Wat mij opvalt: zoals menu’s in de restaurants beter klinken wanneer ze in het Frans opgesteld waren, schijnt dat ook toepasselijk te zijn voor de namen van restaurants aan de kust. Ik wil dan ook een persoonlijke bijkomende speciale vermelding geven aan de (slechts) enkele restaurants met een Vlaamse naam.Schijnbaar staan die ook voor de allerbeste kwaliteit.

    Plaats / Restaurant

    Michelin

    GaultMillau

    BibGourmand

    De top in Vlaanderen
    Hof van Cleve
    (Kluisbergen)
    De Karmeliet (Brugge)
    Hertog Jan (S.Michiels)
    De Jonkman (S.Kruis)


    3 *

    3 *
    3 *


    19,5

    18
    18
    18

    Blankenberge
    Philippe Nuyens
    Borsalino
    Moeder Lambik
    Triton


    1 *


    15
    10
    10
    10

     

    Bredene
    Le Homard et la Moule


    13

    De Haan
    De Kruidenmolen (Klemsk)
    Four et Fourchette (Wend)
    Markt XI
    Au Bien Venu
    Poincaré (Wenduine)


    15
    14
    14
    10
    10


    X

    De Panne
    Le Fox
    Le Flore
    Bistro Merlot


    2 *


    16
    15
    10



    X

    Knokke-Heist
    Bartholomeus (Heist)
    Jardin Tropical
    De Oosthoek
    Sel Gris
    Esmeralda
    Brasserie Bristol (Heist)
    Ciccio
    Escabèche
    Bel Etage
    Bistro De Snippe
    La Ciboulette
    Cedric
    Charl’s
    Il Trionfo
    La Croisette
    Le Bistro de la Mer
    Le Chardonnay
    Lispanne
    Open Fire
    ‘t Kantientje
    Aquilon
    Le Tire Bouchon
    A l’Improviste (Heist)
    Astoria Palace (Heist)
    L’Echiquier
    L’Orchidée
    Si Versailles


    1 *
    1 *
    1 *
    1 *


    18
    15
    15
    15
    16
    15
    15
    15
    14
    14
    14
    13
    13
    13
    13
    13
    13
    13
    13
    13
    10
    10
    10
    10
    10
    10
    10
















    X


    X


    X
    X

    Koksijde
    Ten Bogaerde
    Apropos
    De Kelle
    Sea Horse
    Eglantier (Oostduinkerke)
    8Chef


    1 *


    15
    13
    13
    13
    10






    X
    X

    Middelkerke
    Mange-tout
    Eat & Sea
    Marquize
    Renty
    La Tulipe
    De Vlasschaard


    15
    13
    13

    10
    10





    X

    Nieuwpoort
    Grand Cabaret
    Charlie’s Dinner


    14
    13

    Oostende
    Auteuil
    Marina
    Bistro Mathilda
    Savarin
    Enoteca del Berebene
    Gloria
    Le Grillon
    Ostend Queen
    Au vieux port


    15
    15
    14
    14
    13
    13
    10
    10










    X

    Zeebrugge
    Channel 16


    10


    X

    Bronnen
    http://www.gaultmillau.be/fr/restaurant/
    http://www.dinnersite.be/toprestaurants/bib
    http://www.dinnersite.be/toprestaurants/michelin

    Hierna volgt de uitleg bij de getallen en kruisjes in de tabel:
    Vooreerst in
    de rode Michelingids:

    Eén ster: uitstekende keuken in zijn categorie;goed rustpunt op je route.
    Twee sterren: verfijnde keuken die een omweg waard is; bijzondere wijnen. verwacht geen lage prijzen.
    Drie sterren: uitzonderlijke keuken die een reis waard is.Het eten is altijd erg lekker en soms buitengewoon, er worden beroemde wijnen geserveerd, de bediening is onberispelijk, het interieur is stijlvol en de prijzen zijn overeenkomstig.

    Sommige restaurants in de Rode Gids krijgen een "Bib Gourmand" als vermelding (een getekend michelinmannetje). De gids “Bib Gourmand Benelux 2012” bevat een selectie van 133 restaurants in België.
    Al die restaurants serveren een lekker menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) voor een maximumprijs van 35 euro. De prijs- kwaliteitverhouding is er uitstekend.

    Ziehier de betekenis van de punten (op 20) voor de gids Gault-Millau:
    10 : aanbevolen
    13 en 14: goede, verzorgde tafel, betrouwbaar en soms origineel
    15 en 16: brengt een bijzondere keuken
    17 en 18: zeer grote tafel, memorabele herinneringen
    19 en 20: de onbetwistbare top. Het Hof Van Cleve van chef Peter Goossens blijft de lijst aanvoeren Het krijgt als enige een score van 19,5 op 20 en wordt gevolgd door 'Comme Chez Soi' en 'Sea Grill', die beide 19 op 20 krijgen.

    Een woordje meer over de vermelde Middelkerkse restaurants
    Is er behoefte aan een sterrestaurant in een kustgemeente? Daar kunnen de meningen over uiteenlopen.
    Sommige zeggen:
    “We zijn hier niet gekomen om gastronomisch te gaan eten, maar om te genieten van zon, zee en strand. Om zo weinig mogelijk huishoudelijk werk te hebben (koken, afwas, …)”
    Andere beweren dan weer:
    “Wat is er plezanter of aangenamer dan ’s avonds eens lekker met het gezin of onder vaders en moeders te gaan eten in een gezellig restaurant met prima bediening?”
    Als je de interesse ziet voor kookprogramma’s op TV en als je de koks zo druk ziet signeren op de boekenbeurs, dan mag je gerust zeggen dat de eetcultuur bij ons volop bloeit.
    Als je dan hoort dat je maanden bij voorbaat moet bestellen om een tafel gereserveerd te krijgen in een toprestaurant, dan mag misschien gezegd worden, dat een sterrenrestaurant in een badplaats wel geen overdreven luxe is … voor wie het kan betalen.
    Middelkerke heeft er dus geen en moet het stellen met één restaurant ‘met een bijzondere keuken’ (met 15 op 20) en één ‘met een goede, verzorgde tafel, betrouwbaar en soms origineel’. In Westende-bad krijgt enkel ‘La Marquize’ ook dat laatste etiket.
    Betekent dit nu dat er weinig goede restaurants zijn in Middelkerke? Natuurlijk niet!
    Ik heb ze eens allemaal geteld.
    Ik kwam uit op 112 (63 in Middelkerke, 38 in Westende-Lombardsijde, 4 in Leffinge, 3 in Mannekensvere, 1 in Schore, 1 in S.Pieterskapelle, 1 in Slijpe, 1 in Wilskerke.
    Misschien heb ik er nog een paar gemist, want er is geen enkele website die ze allemaal weergeeft of die goed bijgehouden is.
    Het is ook niet steeds duidelijk welke etablissementen als restaurant kunnen geteld worden. Sommige meten zich die titel aan, daar waar het eerder veredelde frituren zijn of tearooms of eetcafés.
    Het hangt ervan af wat je wenst. Moet het echt gastronomisch zijn? Per definitie is dat de fijnproeverij, koken als kunst. De Franse keuken*? Of ben je eerder gesteld op ‘Nouvelle cuisine’**? Of op de moleculaire keuken***?
    *is de klassieke Franse keuken waarbij sprake is van veel sterk bewerkte en zware gerechten
    **is de internationaal gangbare aanduiding voor een stijl van koken die vanaf de jaren zestig in zwang kwam, gekenmerkt door verse en licht bereide ingrediënten die op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd (Bocuse)
    ***is het toepassen van wetenschap op de bereidingswijze in de keuken, een hype in de culinaire wereld in de 21ste eeuw.
    Misschien heb je wel een voorkeur voor Italiaans, Grieks, Vietnamees of Chinees? Je hebt ze maar voor het uitkiezen.
    Of wil je gewoon eens traditioneel lekker eten (bijvoorbeeld een garnaalcocktail als voorgerecht, mosselen of een ander visgerecht of een malse steak met frieten en daarna een stuk taart of een ijscoupe en daarbij een lekker glas wijn)?
    In de beide restaurantgidsen worden alle stijlen beoordeeld. De bekroonde moeten normaal de beste zijn, maar er zijn heel wat bescheidener restaurants met een uitstekende keuken, met minder tirlantijntjes, zonder sommelier en met personeel met veel minder scholing, maar toch beleefd en gedienstig en wat ook heel belangrijk is, heel wat prijziger.

    Ziehier in welke termen de bekroonde Middelkerkse horecazaken beschreven werden.
    Daar waar ik de geschikte Nederlandstalige benamingen vond, heb ik één en ander vertaald.

    Mange-Tout, Oostendelaan 292 Middelkerke: 15 op 20
    Als aanhef proeven wij een keuze aan hapjes, zo vers dat ze de eetlust aanscherpen: krokante toast met rillette en pickles, kaaskoekje met crème van Oud Bruggekaas, scheermesschelpdier gebakken met paprika.

    Het eerste voorgerecht bestaat uit ‘een toast met licht gemarineerde makreel, met rauwe halve radijsjes, met appelsap en met ‘mange-tout’ die een mooie lentekleur en een licht zuur smaakje geeft aan de schotel.
    Daarna volgt scholfilet gekruid op een wel heel mooie manier. De espuma van dashi zorgt voor de juiste zoutsmaak. Twee met boter gebakken witte asperges bekronen deze heerlijke schotel.
    Het evenwicht wordt gevonden in inktvis van de Noordzee in auberginecrème en een zurige saus met olijfolie, citroensap en curry.
    De hoofdschotel bestaat uit perfect gekruid melkkalf, het vlees smelt op de tong. Daarbij komt een stuk kalfszwezerik, zacht maar ook krokant met enkele kroketten en een crème met kikkererwten.
    De wijnkaart wordt door de gastvrouw met charme en passie gepresenteerd.

    Eat & Sea, Zeedijk 72 Middelkerke: 13 op 20
    U hebt zicht op zee terwijl u geniet van een bouillabaisse, van kreeft, van tong, van tarbot of van andere zeevruchten. Voor diegene die enkel zweren bij vleesgerechten, stelt het huis een pure rundsfilet of een hammetje voor, beide met uiterste zorg voorbereid. De chef durft vernieuwen zonder ooit te schaden aan de natuur zelf van de producten. Mooie wijnsuggesties.

    La Marquise Henri Jasparlaan 175 Westende: 13 op 20
    Patrick Noël stelt voor: "des bombes gustatives" zoals die aardappelpuree met garnalen, gepocheerd ei en mousselinesaus. Deze schotel komt niet zo vaak meer voor op de kaart. Die is nochtans subliem als hij goed gemaakt is. De chef werkt graag met de producten van de zee (tong, tarbot; en er is een kreeftenmenu), hoewel zijn menu met dagproducten de keuze laat tussen vis en vlees. Wat dan ook, alles is heerlijk.
    Elegante schikking en vriendelijk onthaal zoals gebruikelijk.

    Hostellerie Renty, Louis Logierlaan 51, Middelkerke
    Bijna twintig jaar gevestigd in een typische Belgische badvilla, biedt de familie Renty in hun hostellerie naast een huiselijke sfeer ook een voortreffelijke menukeuze.

    Willen jullie nu eens gaan proeven in de Mange-Tout?
    Sommige restaurateurs doen alsof het hen geen zier kan schelen wat de Michelin- of GaultMilau beoordelaars over hun restaurant denken. Ik geloof daar dus niets van!
    Natuurlijk is de erkenning van de klant even belangrijk, maar toch … Het is toch zuivere reclame voor het huis als men een gunstige rangschikking kan bekleden in een befaamde restaurantgids. Alhoewel hij het cijfer van 15/20 niet verwacht had (na de 14/20 in 2010) en hij niet weet waarom ‘Mange-Tout’ dat cijfer behaalde, is de uitbater Moyaert toch een tevreden man: “Dit geeft een goed gevoel. Wij doen eigenlijk gewoon ons best. Wie dus wil ‘in’ zijn, zal nu misschien absoluut willen reserveren in de ‘Mange-tout, Oostendelaan 292 in Middelkerke. Opgelet, er worden nooit meer dan 25 mensen binnengelaten met het oog op een perfecte bediening!
    Natuurlijk is een goed restaurant, met een goed Gault-Millau cijfer ook wat duurder dan één zonder vermelding. Hier komen enkele cijfers. Moyaert zegt in het dagbladartikel ook Ook populair is onze degustatiemaaltijd van vijf gangen, stuk voor stuk met seizoensproducten.” Dat zien jullie links hieronder en rechts het lunchmenu.

    Wil je ‘à la carte’ eten (zie onderstaande menukaarten), dan kom je al vlug aan 20 euro voor het voorgerecht, 35 euro voor het hoofdgerecht en 10 euro voor het dessert. Voeg daar nog een aperitief bij en wijn, dan kom je alles samen toch uit bij circa 85 euro.

    Bronnen
    http://www.dinnersite.be/toprestaurants/gaultmillau?p=3&cache=renew
    http://www.kokswereld.nl/content/vertaling/culinaire_vertaling EN S.html

    18-12-2011, 00:00 Geschreven door stammer
    Reageren (0)


    Categorie:Horeca
    Archief per week
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Websites over Middelkerke
  • Gemeente Middelkerke
  • Middelkerke.2link
  • Handelaars Westende-dorp
  • Westende


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!