De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van vis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    500gram gekookte magere vis ( baars,kabeljauw )
    2 eieren
    100 gr geraspte kaas
    25 gram bloem
    50 cl. halfvolle melk
    Muskaatnoot
    Peper en zout

    Bereiding:
    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    Doe alle ingredienten in een kom (behalve de geraspte kaas)
    Alles mixen met de staafmixer.
    Het mengsel verdelen over 4 ovenschaaltjes.
    Strooi er de geraspte kaas over heen en plaats 30 minuten in de oven.
    Haal de gratins uit de oven en serveer ze op een bedje van sla.
    Serveer er nog lekkere frietjes bij!
                                                  Smakelijk!!

    (4 pers.)

    14-01-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nagerecht: Bavarois van groene appeltjes met calvados.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    3 blaadjes gelatine(3 gram per blad)
    3 granny smith appels(groene zure appels)
    1 ei
     1eierdooier
    50 gram griessuiker
    1/8 liter room
    1 eetlepel bloemsuiker

    voor de siroop:
    20 gram griessuiker
    1 eetlepel citroensap
    1 geutje cavaldos
    1/2 dl. water

    Bereiding:
    Week de gelatine in koud water.
    Maal of mix het geschilde vruchtvlees van de appels in de keukenrobot.
    Klop de eierdooier,het ei en de suiker samen op.
    Roer 175 gram appelpulp onder het eiermengsel.
    Kook wat water ,neem de pot van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatine onder.
    Roer dit mengsel onder het eier en appelmengsel,zet dit gedurende 15 minuten in de koelkast.
    Klop de room samenmet de bloemsuiker stijf.
    Spatel de room onder het appel-eiermengsel.
    Schep de bavarois in schaaltjes en laat terug opstijven in de koelkast.
    Schil een appel verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.
    Kook een siroop van water,suiker en calvados en citroensap en laat hierin de appelschijfjes blancheren.
    Laat ze in de siroop afkoelen, leg daarna de afgekoelde en uitgelekte schijfjes op de bavarois.


    Men kan er ook nog amandelschilfers opstrooien.


    (8 pers.)

    11-01-2006 om 18:15 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoriabaarsfilet in een papillot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    600 gram victoriabaarsfilets

    Voor het sausje:
    4 ansjovisfilets
    1 eetlepel wijnazijn
    sap van 1/2 citroen
    1 ui
    4 koffielepels olie
    peterselie
    4 laulierblaadjes


    aluminiumfolie voor de papillotten
     Bereiding:
    De oven voorverwarmen op 200 graden.
    Was de visfilets en dep ze met keukenpapier droog.
    Hak de gepelde ui.
    De ansjovisfilets in stukjes snijden en besprenkel met de azijn en het citroensap.
    Voeg de ui de gehakte peterselie en de olie en peper en zout bij de ansjovisfilets.
    Leg de visfilets op de aluminiumfolie repen Verdeel het sausje over de 4 pakketjes en leg op ieder vis een laurierblad.
    De papillotten goed afsluiten.
    Leg in het midden van de oven en laat 15 minuten bakken.
    Afwerken met een kwartje citroen.
    Dien onmiddelijk op.

    Is lekker met een frisse sla erbij en aardappelpuree.
                                        Smakelijk.

    09-01-2006 om 20:37 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Rijkevorsel voert nultolerantie tegen geweld op OCMW-personeel: rechtszaak tegen stalkster
  • 'Thuis' krijgt nieuwe begingeneriek en introlied gezongen door Maksim en Niels Destadsbader
  • Pools oorlogsmonument in Roeselare beklad met graffiti: "Ronduit verwerpelijk"
  • Verhuisfederatie lanceert platform met betrouwbare verhuisfirma's: "Antwoord op cowboys die sector verzieken"
  • Verdachte aangehouden na moord op cafébaas in Anderlecht
  • Vierdaagse van de IJzer gaat van start: "We verwachten een recordaantal deelnemers"
  • 'Ketamine Queen' bekent schuld in zaak rond dood van 'Friends'-acteur Matthew Perry
  • Speurders in dossier Bende van Nijvel vragen hulp aan Frankrijk in onderzoek naar overleden gangsterbroers 
  • Federale regering wil ook oudste kernreactor van Tihange langer openhouden
  • Verdachte van moord op OCMW-medewerker blijft maand langer in de cel

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!