De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    18-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief- RED DRAGON ( 5glazen)

    -Vul een shaker met ijsblokjes.
    -Voeg er 20 cl. likeur grand marnier aan toe-5 cl.vodka-5 cl. grenadine-15 cl. siroop of coulis van rode vruchten en 55 cl.ice tea.
    - Schud goed met de shaker en dien direct op in de glazen.

    18-06-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trifle van aardbei en vanille

    Nodig:
    1 sneetje cake in blokjes gesneden
    8 verse aardbeien
    2eetlepels aardbeienconfituur
    scheutje rode sherry
    1/2 liter vloeibare vanillepudding
    stijfgeklopte slagroom

    Bereiding:
    Leg in 4 hoge glazen blokjes cake en verdeel er ook de aardbeien over.
    Doe in ieder glas 1/2 lepel aardbeienconfituur.
    Giet in elk glas een scheutje sherry.
    Vul tot aan 3/4 op met de vanillepudding.
    Leg er een laagje slagroom op van 1 cm.
    Spuit er nog een toefje slagroom op en versier met een aardbei.
    Laat koud worden in de koelkast. 
     


                                                  HEERLIJK  DESSERTJE !!!!

    15-06-2006 om 14:41 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van parmaham met roze pompelmoes.
    Nodig:

    8 fijne sneetjes parmaham
    2 roze pompelmoezen
    100 gram parmezaan(in schilfers)
    verse basilicum

    Bereiding:
    De pompelmoezen pellen en het witte vliesje errond verwijderen.
    Maak dan met een mesje de partjes los door langs de vliezen te snijden.
    Leg op ieder bord 2 sneetjes parmaham.
    Strooi er de parmaschilfers op en schik er de partjes pompelmoes rond.
    Afwerken met de basilicum.

    Fris voorgerechtje voor 4 personen.
                                                    SMAKELIJK!!

    07-06-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor een lekker en gezond ontbijt: Heerlijke vruchtenmuesli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:             ( 2   pers.)
    250 gram zoete zachte vuchten(zoals:bananen,perziken,abrikozen,aardbeien.)
    10 eetlepels appelsap
    1 eetlepel citroensap
    8 eetlepels zure room
    6 eetlepels graanvlokken
     

    Bereiding:
    Druk de vruchten door een zeef.
    Voeg appel en citroensap toe.
    Doe de zure room erbij en giet het mengsel over de vlokken.
    Roer alles door elkaar en laat even intrekken.

    26-05-2006 om 18:51 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjes van bruine bonen

    Nodig:
    1/2 ui
    1/4 paprika
    paprikapoeder(snufje)
    150 gram gare bruine bonen(= 50 gram rauw ongeweekt gewogen)
    2eetlepels boter
    tarwemeel

    Bereiding:
    Het uitje fijnsnijden ,de paprika wassen en fijnsnijden.
    De ui en de paprika stoven in de boter+ het parikapoeder.
    De afgekoelde bonen fijnmaken.
    Het ui en paprikamengel door de bonen mengen.
    Koekjes maken van dit mengsel en door het tarwemeel wentelen.
    De koekjes snel aan beide zijden bruin bakken in de pan in boter.


    Kan dienen als een vleesvervanger.


    Heerlijk met ijsbersla erbij en volkorenbrood.


    26-05-2006 om 15:57 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met kerry en champignons (4 pers.)
    Nodig:
    500 gram kippenborst
    4 blaadjes verse salie
    1 eetlepel citroensap
    1 ui
    2 tomaten
    1 appel
    1 groene paprika
    200 gram champignons
    1/8 l. kippenbouillon
    2 eelepels kerrypoeder
    Zout en peper
    4 eetlepels slagroom
    Bereiding:
    Maak de kippenborst schoon en dep ze droog en snij in repen van 1 cm. dikte.
    De blaadjes salie in fijne reepjes snijden.
    De ui fijnhakken.
    De tomaten en de appel in fijne blokjes snijden.
    De paprika in reepjes snijden.
    Borstel de champignons schoon.
    Vul de kom met 1 l. water en de kippenboillon.
    Laat koken en voeg er de kip,citroensap,salie en de kerry aan toe en roer goed.Voeg er ook de ui,tomaten,appel,paprika en de champignons aan toe.
    Laat alles garen en giet daarna het vocht eraf.(vocht kan men houden voor een soepje te maken)
    Neem van het vuur en roer er de slagroom door.




                                                    Opdienen met gekookte rijst.


    .

    26-05-2006 om 15:24 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke kruidenboter
    Nodig:
    250 gram boter
    2eetlepels fijngehakte bieslook
    2eetlepels fijgehakte peterselie.
    sap van een citroen
    peper en zout

    Bereiding:
    Laat de boter op kamertemperatuur komen.
    Voeg er de fijngehakte kruiden bij.
    Doe er het citroensap en peper en zout bij.
    Meng alles goed en rol op in aluminiumfolie.
    Laat terug opstijven in de koelkast.
    Voor het gebruik snij in fijne schijfjes(zoals bvb op vlees,aardappel in de pel enzv.)



    23-05-2006 om 13:10 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgen in port(4 pers.)
    Nodig:
    200gram vijgen
    2 dl. rode port
    4 bolletjes ijs
    4 toefjes slagroom


    Bereiding:

    Doe de gedroogde vijgen in een kom.
    Schenk er de port over en laat dit minstens 24 uur afgedekt staan.

    Verdeel de vijgen over 4 schaaltjes en schep op ieder schaaltje een bol ijs.
    Doe er tenslotte nog een toefje slagroom boven op(uit spuitbus of zelf vers kloppen)

    Heeerlijk!!!  


                                                   Eet smakelijk!

    23-05-2006 om 12:53 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:(4 pers.)
    200 gram aardappelen
    1 wortel
    1 courgette(klein)
    1 ui
    3eetlepels olijfolie
    4 eieren
    peper en zout
    1 bosje bieslook

    Bereiding:
    Schil de aardappelen,boen de wortel schoon en de courgette en was de groenten.
    Snijd in plakjes en dep ze droog.
    Snij de ui fijn.
    Neem de pan en verhit daarin de olie.
    Stoof hierin de ui en de aardappelplakjes en de groenten en kruid met peper en zout.
    Schep de groenten nu en dan om en laat ze 10 minuten stoven.
    Klop de 4 eieren los en giet ze over de groenten.
    Laat dit mengsel op een laag vuur bakken tot het volledig is gestold tot een omelet.
    Snij de bieslook fijn.
     De tortilla als een taart in 4 stukken verdelen en op voorverwarmde borden schikken.
    Bestrooien met bieslook.
    Geef er nog een lekkere tomatensalade bij.


                                                   EET SMAKELIJK!!

    21-05-2006 om 22:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry van groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:(4 pers.)
    100 gram bloemkool
    100 gram broccoli
    100 gram sperziebonen
    150 gram wortelen
    225 gram aarappelen
    2 uien
    3 dl. bouillon
    3 eetlepels zonnebloemolie
    1 klp. gemalen koriander
    1 klp. kerriepoeder
    1 klp. chilipoeder

    Voorbereiding:
    De bloemkool en de broccoli in roosjes snijden,de sperziebonen in stukjes,de wortelenen aardappelen in blokjes en de uien in ringen.
    Bereiding:
    Verhit de zonnebloemolie en voeg er de uien en de kruiden aan toeen laat het geheel 3 minuten bakken.
    Voeg er de overige groenten aan toe en blijf voorzichtig roeren.
    Doe er tenslotte de bouillon bij en laat het geheel 10 minuten op een zacht vuur garen.
    Garneer met gebakken uienringen.
                                             

                                                           SMAKELIJK!!

    21-05-2006 om 18:24 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflookcroutons
    Nodig:
    6 witte boterhammen
    1/2 dl.olijfolie
    2 teentjes geperste knoflook

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes van 1 cm.
    Besprenkel de blokjes met het mengsel van knoflook en olie.
    Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10 à 15 minuten goudbruin.
    Schep 2 maal om.

    Dien op bij een lekkere soep!!!!

    16-05-2006 om 20:11 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktail van rode bieten.

    Nodig per glas:
    1 dl. rode bietensap
    1/2 dl. sinaasappelsap
    1 eetlepel citroensap
    ijsblokjes
    2 eetlepels peterselie

    Bereiding:
    Schenk de sappen in een hoog glas.
    Voeg er de ijsblokjes bij en roer alles goed door elkaar.
    Bestrooi met fijngehakte peterselie.

    16-05-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Hulpverlener met geweld om het leven gebracht bij huisbezoek in Gent, verdachte opgepakt
  • 5 zaken die Taylor Swift prijsgeeft in podcast van vriend Travis Kelce: van betekenis nieuw album tot liefde voor bakken en breien
  • Bel-20 laat financiële crisis eindelijk achter zich en breekt record van 2007
  • Voetbalclub uit Ninove installeert tweedehands kunstgrasveld: "Puzzelen om lijnen te doen kloppen"
  • Politie waarschuwt na verdrinkingsdood in Leuvense Vaart: "Ga er niet zwemmen, het is te gevaarlijk"
  • Buurtbewoners van Pukkelpop zetten hun tuin open voor kampeerders: "Onze gasten komen niets tekort"
  • Minstens 87 ziekenhuispatiënten overleden door besmette fentanyl in Argentinië
  • Nog steeds geen oplossing voor meisje (11) dat verkracht werd nadat ze niet in jeugdzorg terechtkon
  • Regisseur Jan Verheyen: "Bart De Pauw is te zwaar gestraft door zijn vakgenoten"
  • Verdwenen toerisme: Heide-Kalmthout, waar eerst een synagoge stond en dan pas een kerk

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!