Bereiding: Leg in 4 hoge glazen blokjes cake en verdeel er ook de aardbeien over. Doe in ieder glas 1/2 lepel aardbeienconfituur. Giet in elk glas een scheutje sherry. Vul tot aan 3/4 op met de vanillepudding. Leg er een laagje slagroom op van 1 cm. Spuit er nog een toefje slagroom op en versier met een aardbei. Laat koud worden in de koelkast.
Bereiding: De pompelmoezen pellen en het witte vliesje errond verwijderen. Maak dan met een mesje de partjes los door langs de vliezen te snijden. Leg op ieder bord 2 sneetjes parmaham. Strooi er de parmaschilfers op en schik er de partjes pompelmoes rond. Afwerken met de basilicum.
Bereiding: Druk de vruchten door een zeef. Voeg appel en citroensap toe. Doe de zure room erbij en giet het mengsel over de vlokken. Roer alles door elkaar en laat even intrekken.
Bereiding: Het uitje fijnsnijden ,de paprika wassen en fijnsnijden. De ui en de paprika stoven in de boter+ het parikapoeder. De afgekoelde bonen fijnmaken. Het ui en paprikamengel door de bonen mengen. Koekjes maken van dit mengsel en door het tarwemeel wentelen. De koekjes snel aan beide zijden bruin bakken in de pan in boter.
Nodig: 500 gram kippenborst 4 blaadjes verse salie 1 eetlepel citroensap 1 ui 2 tomaten 1 appel 1 groene paprika 200 gram champignons 1/8 l. kippenbouillon 2 eelepels kerrypoeder Zout en peper 4 eetlepels slagroom Bereiding: Maak de kippenborst schoon en dep ze droog en snij in repen van 1 cm. dikte. De blaadjes salie in fijne reepjes snijden. De ui fijnhakken. De tomaten en de appel in fijne blokjes snijden. De paprika in reepjes snijden. Borstel de champignons schoon. Vul de kom met 1 l. water en de kippenboillon. Laat koken en voeg er de kip,citroensap,salie en de kerry aan toe en roer goed.Voeg er ook de ui,tomaten,appel,paprika en de champignons aan toe. Laat alles garen en giet daarna het vocht eraf.(vocht kan men houden voor een soepje te maken) Neem van het vuur en roer er de slagroom door.
Nodig: 250 gram boter 2eetlepels fijngehakte bieslook 2eetlepels fijgehakte peterselie. sap van een citroen peper en zout
Bereiding: Laat de boter op kamertemperatuur komen. Voeg er de fijngehakte kruiden bij. Doe er het citroensap en peper en zout bij. Meng alles goed en rol op in aluminiumfolie. Laat terug opstijven in de koelkast. Voor het gebruik snij in fijne schijfjes(zoals bvb op vlees,aardappel in de pel enzv.)
Doe de gedroogde vijgen in een kom. Schenk er de port over en laat dit minstens 24 uur afgedekt staan.
Verdeel de vijgen over 4 schaaltjes en schep op ieder schaaltje een bol ijs. Doe er tenslotte nog een toefje slagroom boven op(uit spuitbus of zelf vers kloppen)
Bereiding: Schil de aardappelen,boen de wortel schoon en de courgette en was de groenten. Snijd in plakjes en dep ze droog. Snij de ui fijn. Neem de pan en verhit daarin de olie. Stoof hierin de ui en de aardappelplakjes en de groenten en kruid met peper en zout. Schep de groenten nu en dan om en laat ze 10 minuten stoven. Klop de 4 eieren los en giet ze over de groenten. Laat dit mengsel op een laag vuur bakken tot het volledig is gestold tot een omelet. Snij de bieslook fijn. De tortilla als een taart in 4 stukken verdelen en op voorverwarmde borden schikken. Bestrooien met bieslook. Geef er nog een lekkere tomatensalade bij.
Voorbereiding: De bloemkool en de broccoli in roosjes snijden,de sperziebonen in stukjes,de wortelenen aardappelen in blokjes en de uien in ringen. Bereiding: Verhit de zonnebloemolie en voeg er de uien en de kruiden aan toeen laat het geheel 3 minuten bakken. Voeg er de overige groenten aan toe en blijf voorzichtig roeren. Doe er tenslotte de bouillon bij en laat het geheel 10 minuten op een zacht vuur garen. Garneer met gebakken uienringen.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes van 1 cm. Besprenkel de blokjes met het mengsel van knoflook en olie. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10 à 15 minuten goudbruin. Schep 2 maal om.
Nodig: 3 kiwi's 1 rode pompelmoes 6 halve abrikozen(vers of uit blik) 4 eetlepels sinaasappelsap 150 gram zachte kaas citroensap suiker peper en zout
Bereiding: De kleingesneden vruchten verdelen over 4 glazenen giet over elk glas 1 eetlepel sinaasappelsap. DE zachte kaas romig roeren en op smaak brengen met citroensap,suiker,peper en zout. Verdeel dit mengsel over de vruchten in de 4 glazen.
Dit is een lekker en gezond dessertje of vieruurtje. SMAKELIJK!!
Bereiding: Laat de knoflook enkele minuten in de olie bakken. Voeg de kool,bouillon,champignons,peper en zout toe en breng dit aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat alles 15 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
3 eetlepels muesli of havermout 2 eetlepels rozijnen 1 eierdooier 1 opgeklopt eiwit 1 appel in stukjes gesneden of geraspt 250 gram yoghurt 6 eetlepels melk 2 eetlepels ahornsiroop
Bereiding: Klop de eierdooier los met de yoghurt en voeg dan de rest van de benodigdheden toe behalve het opgeklopte eiwit, en laat dit mengsel minsten een half uur staan. Net voor het bakken het opgeklopte eiwit toevoegen. Bak de pannenkoekjes langs weerszijden goudbruin. Een lekker stevig en gezond ontbijt. Smakelijk!!
Bereiding: Maak de broccoli schoon en en snij in stukjes en kook ze gaar n de boullon. Pureer de broccoli en doe er de geraspt kaas bij. Hol de tomaten uit en vul ze met de broccolipuree. Zet de gevulde tomaten in een ingevette ovenschaal en laat ze in een voorverwarmde oven goudbruin worden op 200 graden.
Nodig: 800 gram wortelen 4 eieren 1 eetlepel bloem 200 gram graspte kaas (gruyere, emmenthaler) peper en zout vetstof voor de bakvorm Bereiding Maak de wortelen schoon en kook ze in zoutwater goed gaar. Laat ze uitlekken en draai ze door een zeef. Meng de bloem in de wortelpuree en voeg er de eieren bij en de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout. Vet 4 kleine bakvormpjes in en vul ze met de puree Laat 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden bakken (au bain marie) Haal de flans uit de bakvorms en versier met een schijfje citroen en een takje kervel.
Nodig: 1blik tonijn(200gram) 2avocado's (de pel eraf en in kleine stukjes) 2eetlepels kappertjes 1/4 krop ijsbergsla in fijne reepjes gesneden 1 potje fijne erwtjes
Bereiding: Meng in een schaal de stukjes tonijn en de stukjes avocado. Voeg de kapperjes en de erwtjes toe. Voeg de reepjes ijsbergsla erbij en de fijngesneden bieslook.
Meng alle ingredienten samen voor het sausje. verdeel alles over 4 borden en verdeel er het sausje over.
Opdienen met stokbrood of geroosterd brood. SMAKELIJK!
Nodig: 4wijtingfilets 2uien in ringen gesneden 6 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijn geperst enkele takjes basilicum fijn gesneden peper en zout
Bereiding: De uienringen en de wijtingfilets bruin bakken in de olijfolie. Doe er het geperst knoflook teentje op. Op een voorverwarmde schotel serveren en bestrooien met de fijngesnipperde basilicum. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Nodig: (4 pers.) 500 gram scharfilets peper en zout klein potje rode pesto( of zelfgemaakt) 100 gram Gandaham 2 eetlepels olie 50 gram boter keukentouw of coctailprikkertjes
Bereiding: Leg op een plank de repen gandaham en leg hierop de visfilets. Strooi er peper en zout op en spreid er de rode pesto op. Maak van iedere reep een rolletje en bind toe met keukentouw of steek vast met een coktailprikkertje. Verhit de olie in een pan met de boter en laat hierin de rolletjes goed bruin bakken.
Bereiding: De zalm uit het blik laten uitlekken en alle graten en velletjes verwijderen. Maak de zalm in de blender samen met de creme fraiche en de tomatenketchup fijn en voeg er daarna peper en zout bij en het scheutje cognac. Leg alles in een schaal en versier met de fijngesneden peterselie. Dien op met sneetjes geroosterd brood.