Bereiding: Laat de knoflook enkele minuten in de olie bakken. Voeg de kool,bouillon,champignons,peper en zout toe en breng dit aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat alles 15 minuten koken tot de groenten gaar zijn.
3 eetlepels muesli of havermout 2 eetlepels rozijnen 1 eierdooier 1 opgeklopt eiwit 1 appel in stukjes gesneden of geraspt 250 gram yoghurt 6 eetlepels melk 2 eetlepels ahornsiroop
Bereiding: Klop de eierdooier los met de yoghurt en voeg dan de rest van de benodigdheden toe behalve het opgeklopte eiwit, en laat dit mengsel minsten een half uur staan. Net voor het bakken het opgeklopte eiwit toevoegen. Bak de pannenkoekjes langs weerszijden goudbruin. Een lekker stevig en gezond ontbijt. Smakelijk!!
Bereiding: Maak de broccoli schoon en en snij in stukjes en kook ze gaar n de boullon. Pureer de broccoli en doe er de geraspt kaas bij. Hol de tomaten uit en vul ze met de broccolipuree. Zet de gevulde tomaten in een ingevette ovenschaal en laat ze in een voorverwarmde oven goudbruin worden op 200 graden.
Nodig: 800 gram wortelen 4 eieren 1 eetlepel bloem 200 gram graspte kaas (gruyere, emmenthaler) peper en zout vetstof voor de bakvorm Bereiding Maak de wortelen schoon en kook ze in zoutwater goed gaar. Laat ze uitlekken en draai ze door een zeef. Meng de bloem in de wortelpuree en voeg er de eieren bij en de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout. Vet 4 kleine bakvormpjes in en vul ze met de puree Laat 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden bakken (au bain marie) Haal de flans uit de bakvorms en versier met een schijfje citroen en een takje kervel.
Nodig: 1blik tonijn(200gram) 2avocado's (de pel eraf en in kleine stukjes) 2eetlepels kappertjes 1/4 krop ijsbergsla in fijne reepjes gesneden 1 potje fijne erwtjes
Bereiding: Meng in een schaal de stukjes tonijn en de stukjes avocado. Voeg de kapperjes en de erwtjes toe. Voeg de reepjes ijsbergsla erbij en de fijngesneden bieslook.
Meng alle ingredienten samen voor het sausje. verdeel alles over 4 borden en verdeel er het sausje over.
Opdienen met stokbrood of geroosterd brood. SMAKELIJK!
Nodig: 4wijtingfilets 2uien in ringen gesneden 6 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook fijn geperst enkele takjes basilicum fijn gesneden peper en zout
Bereiding: De uienringen en de wijtingfilets bruin bakken in de olijfolie. Doe er het geperst knoflook teentje op. Op een voorverwarmde schotel serveren en bestrooien met de fijngesnipperde basilicum. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Nodig: (4 pers.) 500 gram scharfilets peper en zout klein potje rode pesto( of zelfgemaakt) 100 gram Gandaham 2 eetlepels olie 50 gram boter keukentouw of coctailprikkertjes
Bereiding: Leg op een plank de repen gandaham en leg hierop de visfilets. Strooi er peper en zout op en spreid er de rode pesto op. Maak van iedere reep een rolletje en bind toe met keukentouw of steek vast met een coktailprikkertje. Verhit de olie in een pan met de boter en laat hierin de rolletjes goed bruin bakken.
Bereiding: De zalm uit het blik laten uitlekken en alle graten en velletjes verwijderen. Maak de zalm in de blender samen met de creme fraiche en de tomatenketchup fijn en voeg er daarna peper en zout bij en het scheutje cognac. Leg alles in een schaal en versier met de fijngesneden peterselie. Dien op met sneetjes geroosterd brood.
Stokbrood met gandaham en mozarella. -------------------------------------------- Nodig: stokbrood snippers ganaham look olijfolie tomaat in schijfjes mozarella in schijfjes peper en zout verse basilicum
Bereiding: Snij het stokbrood in de helft en snij dan de 2 helften doormidden. Smeer het brood in met olijfolie en wrijf over het brood met het teentje look. Schik de snippers gandaham erop en de schijfjes mozarella op het stokbrood. Verdeel er de schijfjes tomaat over.Strooi er wat zout en peper op. Leg er ook nog de verse basilicum op. Leg er nu de deksels op.
En eet smakelijk!!!!
Ovenkoek met chorizo en paprika. ----------------------------------- Nodig: 1 ovenkoek dunne plakjes chorizo groen en rode paprika in blokjes. krulsla vinaigrette preischeuten.
Bereiding: Snij de ovenkoek doormidden. Beleg ze met krulsla die gemengd is met een vinaigrette. Schik hierop de plakjes chorizo. Strooi op de chorizo de blokjes rode en groene paprika. Werk af met de preischeuten. Plaats het deksel terug.
Bereiding: Wrijf de kalkoenfilets in met peper en zout. Bruin het vlees langs alle kanten en neem even uit de pan. Fruit de gesnipperde ui samen met de fijngehakte knoflook. Voeg er ook de in plakjes gesneden champignons bij en de fijngesneden paprikas en laat even sudderen. De rest van de ingredienten toevoegenen ook terug de kalkoen en laat terug 1/2 uur lichtjes sudderen. Indien de saus te vochtig is kan men ze desnoods binden met het maizenapoeder.
Opdienen met gekookte aardappelen of gekookte rijst.
Bereiding: De pruimen wassen en in twee snijden en er de pit uit halen. Leg ze op de bodem van een vuurvaste schotel. Bedk met de rijst en leg er de blokes boter op. Breng de melk met de vanillestokjes aan de kook en voeg er de suiker aan toe. Giet nu de kokende melk over de rijst en de pruimen. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 150 graden. Laat het geheel 1 uur koken. Bedek vervolgens de schotel met aluminiumfolie en laat doorkoken tot alle melk opgenomen is. Dien het gerecht koud op.
Nodig : 1 kg kabeljauw sap van 1/2 citroen 250 gram verse champignons 1 ui 2 koffielepels boter peper en zout 2 plakken grookt spek 1 glas witte wijn
Bereiding: De kabeljauw wassen en bedruppen met met citroensap. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Bak ze in de boter samen met een fijngehakte ui. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg in een vuurvaste schotel. Leg het spek erover en leg vast met prikkertjes. Voeg er de witte wijn aan toe en laat 40 minuten in de oven op 180 graden stoven. De vis uit de oven halen en de gestoofde champignons errond strooien.Dien op in de vuurvaste schotel en geef er een lekkere aardappelpuree bij . Smakelijk.
Bereiding: Schil de appelen en verwijder het klokhuis en rasp fijn. Besprenkel de appelen met citroensap. Snijd de preien in dunne ringen. Meng de prei en de appelen goed door elkaar. Bereid de saus met de yoghurt en de honing en overgiet hier mee het appel-prei mengsel.
Bereiding: Maak de paprikas courgettes uien en tomaten schoon,snij ze in blokjes en bak 15 minuten gaar in de olijfolie. De groenten op smaak brengen met het zout en de chilipoeder. Bestrooi de groenten met de suiker en de azijn en bak enkele minuten verder. Voeg de fijnghehakte bieslook en de pijnboompitten aan toe en neem de pan van het vuur. Snij het stokbrood in sneetjes en rooster ze onder de grill. Snij het knoflookteentje doormidden en smeer er het stokbrood mee in. Dien het stokbrood samen op met de ratatouille.
Karnemelktaart .........Heel eenvoudig en lekker!!!!!
Nodig: 3 eieren 1 tas zelfrijzende bloem 90 gram margarine 1 tas suiker =150 gram 1 tas karnemelk 11/2 dl. 3 appelen
Bereiding: De vetstof zacht roeren. De eieren en de suiker samen kloppen en mengen met de vetstof. Karnemelk toevoegen en mengen. Appelen in stukjes en toevoegen. Vet de vorm in en lichtjes inbloemen. Bak goudgeel in de oven op 175 graden,een 60 tal minuten.
Bereiding: De bloemkool wassen en verdelen in kleine roosjes. Doe de bloemkool in de pan met de tomatensap en de kippenbouillon en peper en zout. De champignons in fijne plakjes toevoegen en de gedroogde basilicum. Aan de kook brengen met het deksel op de pan en 15 minuten zachtjes laten koken tot de bloemkool beetgaar is. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Nodig: resten gaar visvlees resten gare aardappelen eierdooier peper en zout en muskaatnoot gestoofde ui eiwit paneermeel boter fijngehakte peterselie
Breiding: Doe het eiwit samen met iets water in een diep bord. Doe in een ander diep bord paneermeel. Doe de boter in een pan . Meng alle ingredienten samen en vorm er kleine platte rondjes van. Wentel goed door het eiwitmengsel. Laatst door het paneermeel. Bak ze nu bruin voorzichtig langs weerszijden. Serveer warm bij sneetjes stokbrood.
Nodig: (4 pers.) 800 gram mager varkensvlees 4 eetlepels olie sap van 2 citroenen 2 eetlepels bloem 1 rode en een groene paprika 2 uien 2 teentjes knoflook mespuntje gemberpoeder peper en zout 1 komkommer fijngehakte peterselie
Bereiding: Het vlees in kleine blokjes snijden en bakken in de hete olie samen met de gestoofde uien. Bestrooien met de bloem en het citroensap toevoegen. Verwijder het zaad uit de paprikas en snijd ze in reepjes. Doe de paprikas met de knoflook en het gemberpoeder en peper en zout bij het vlees. Laat 45 minuten gaar stoven op een zacht vuur. Schep de fricassee op een voorverwarmde schotel en versier met schijfjes komkommer. Bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Nodig: voor 1 grote pot choco 200 gram chocolade 200 gram vetstof (boter of plantaardige) 2 eieren
Werkwijze: Breek de chocolade in stukjes en snijd de vetstof in blokjes. Plaats dit samen in de microgolf gedurende 2 à 3 minuten(opgelet:niet op volle kracht wel op 3/4. Klop het eiwit van de 2 eieren stijf. De gesmolten chocolade en de vetstof goed omroerenen de eierdooiers toevoegen. Tenslotte het stijfgeklopt eiwit toevoegen en goed omroeren. Doe de choco over in een grote hoge pot en sluit af en laat opstijven in de frigo.
Enkele tips: Als je fondantchocolade verkiest mag je er wat suiker aan tovoegen. Wat minder vetstof mag ook (150 gram in plaats van 200 gram.
Nodig: 2 zakjes rijst voor 2 pers. 4 tassen water tijm,laulier 300 gram verse spinazie of uit diepvries 2 teentjes look 4 eetlepels spekblokjes 10 sneetjes chorizo 2 dl. room peper en zout
Bereiding:
De zakjes rijst opzetten met het water en de tijm en de laulier en laten gaar koken. De gehakte knoflook samen met het spek en de chorizo en de spinazie stoven. Voeg de gare rijst toe en laat nog even opkoken. Neem van het vuur en voeg er de room toe. Roer alles goed dooreen en dien op.