(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Physalis alkekenge, Chinese Lantaarntjes

    Physalis  alkekenge, Chinese Lantaarntjes

    Geniet mee van de foto’s van Aleide van een goede week terug. Nog een tijd zorgen ze voor een fleurige inkom. En wat ik belangrijk vind: ze trekken al vele jaren hun eigen streng.













    25-11-2012, 20:20 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    23-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beurse Mispels

    Beurse Mispels

    Mispels worden zacht en donkerder bruin: dan zijn ze beurs, in de betekenis van zacht. Dan zijn ze op hun lekkerst. Dat is heel wat anders dan zeggen dat de mispels eerst rot moeten zijn vooraleer je ze kan eten! Rot is rot.

    Beurse mispels blijven nog een week of meer goed, afhankelijk van de omgevingstemperatuur waarin ze liggen. Zie je er niet naar om, dan verschijnen witte schimmels als rottingsteken.  De nog niet beurse mispels bewaren nog verschillende weken.

    Ik verwijder de kroonblaadjes en het puntje van de steelinplanting. Het vlees heeft een aangename, zoete appel-peerachtige smaak. De afgekloven pitten, zaden, stenen neem je uit de mond. De vrucht hoeft nog niet helemaal beurs te zijn. Als kind – bij mij thuis waren we de enigen in de wijde omtrek die mispels hadden - aten we ook de nog niet rijpe mispels, maar nu heb ik ze graag beurs.

    Ik heb 5 mispelaars staan en dit jaar waren er maar weinig vruchten. Mijn oudste exemplaar (50 jaar oud) dat het meest beschut staat droeg het meest. Waarschijnlijk is dit exemplaar geënt op kwee, want ik heb nooit een spoor van meidoorn gezien. De 4 andere staan op meidoorn, waarvan 2 zelf geënt. De mooiste vruchten staan op het ras Royal.

    Ik kwam een week geleden (half november) bij de bomen en zag dat de vruchten begonnen te vallen. Het ideale moment om ze te plukken. De meeste vruchten kan ik zo vanaf de grond plukken aan de tot 3m hoge bomen.

    Nu liggen ze fris onder een open afdak en de rijpende vruchten worden er uitgeraapt voor consumptie. Net belde mijn jongste dochter Tinneke of ik er morgen kon meebrengen o.a. voor ons jongste kleinkind Jonathan, pas 11 jaar geworden.









    23-11-2012, 21:11 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N.B.S. zomertoer 2013

    Je mag dit verder verspreiden. Zoals al gesteld, iedereen die dit ziet zitten kan in principe mee.

     

    N.B.S. zomertoer 2013

     

    Onze vorige uitstap deden we in 2009. Intussen heeft de reismicrobe zich weer geroerd. We hebben ons nog eens aan het dromen gezet. Dromen alleen is natuurlijk niet genoeg. We hebben weerom vele ‘to do’s’ opgelijst, de routeplanner danig aan het werk gezet, vele combinaties van mogelijk te bezoeken plaatsen gelinkt – of proberen te linken. Dit is mijn voorstel voor het komende jaar. Waarschijnlijk het laatste voorstel naar mijn favoriete reisbestemming met zoveel reisdagen. Meer dan ooit beseffen we dat het misschien wel eens een keer te veel die kant op is, bovendien impliceert het aantal dagen een prijs die misschien niet iedereen wil spenderen aan een bustoer. Maar dat sterkt ons alleen in de overtuiging dat het programma goed moet zijn. Wie al met ons op stap was kent onze mix van fruit gerelateerde bezoeken, tuinen, parken en locaties die een maatschappelijke ontwikkeling inkleuren. Dit alles zit ook weer in het nieuwste voorstel.

     

    Dag één – zondag  – 18.08.2013

    Aanreis naar Zeebrugge voor een nachtelijke overzet naar Kingston upon Hull. We boeken een avondmaal en een ontbijt in buffet vorm. Bij een kalme zee ideaal om het reisgezelschap beter te leren kennen.

     

    Dag twee – maandag  – 19.08.2013

    Ontschepen omstreeks 08u30 plaatselijke tijd om koers te zetten naar Scampton. We bezoeken een ommuurde tuin, a walled garden, één van de vele die het Victoriaans tijdvak overleeft heeft. Hier geen fruit of groenten maar een heel eigentijdse invulling door de Nederlandse tuinontwerper Piet Oudolf. In de namiddag bezoeken we Fountains Abbey en Studley Royal Water Garden (World Heritage Site/Werelderfgoed) in centraal Yorkshire. Op een domein van ruim 300 hectaren treffen we de restanten van een van de grootste en machtigste Cisterciënzers kloosters uit de twaalfde eeuw én een unieke watertuin, opgesmukt met Neo Classicistische beelden, folies en prachtige vergezichten. Gegidst bezoek na een (vrije) lunch. Overnachting in Leeds.

     

     

     

    Fountains Abbey and Studley Water Gardens 

     

     

    Dag drie - dinsdag – 20.08.2013

    Heel af en toe zaten grote werkgevers in het begin van de industriële revolutie echt in met hun werkvolk. In België kennen we de site van Grand Hornu. De Engelse evenknie vinden we in Saltaire (W.H.S.). Ook hier werd een nieuwe leefgemeenschap geschapen rondom een fabriek. Vandaag is Saltaire een levendig stadje rondom de oude textielfabriek, nu een winkelcentrum. We worden terug in de tijd meegenomen door een lokale gids. We voorzien een kort bezoek aan de fabriek, nu een eigenzinnige shopping mall. Je vindt er o.m. shops rond fietsen, buitensporten, interieurspullen, veel boeken en veel eigenzinnige prenten. Het werk van David Hockney, schilder uit het naburige Bradford, van vele markten thuis, fleurt nu menige muur op van dit enorme fabriekspand. We stappen naar het erg fraaie kerkgebouw, bewonderen ook de binnenkant en nemen een thee of koffie pauze. Ook hier is er tijd voor een vrij te nemen lunch. Verderop westwaarts stappen we af bij Levens Hall. Dit is waarschijnlijk de mooiste topiary tuin in het Verenigd Koninkrijk. Terwijl quasi alle gelijk opgebouwde tuinen ‘slachtoffer’ werden steeds weer nieuwe tuintendensen is hier alles honderden jaren onveranderd gebleven. Een tuin van onder een stolp als het ware. Overnachting in Leeds.

     


     

    Levens Hall

     

    Dag vier – woensdag – 21.08.2013

    Een gedeeltelijke reprise van het programma van 2009. In de voormiddag gaan we naar Southwell, de geboortegrond van ’s werelds meest beroemde keukenappel; Bramley’s Seedling.

    We hebben een afspraak met Adrian Baggaley. Ons bezoek in 2009 heeft vele monden doen openvallen. Adrian is ongetwijfeld een ‘amateur’ fruitteler buiten categorie. Voor zijn passie, het deelnemen aan fruitwedstrijden, heeft hij veel veil. Zijn resultaten zijn dan ook navenant. Steeds op zoek naar beter geeft een steeds interessante aanplant. Vernieuwen en verbeteren zijn hier geen holle woorden. Op de Tatton Park zomershow 2012 schitterde Adrian weerom met twaalf eerste prijzen op veertien inzendingen. Een hele prestatie als je weet dat het weer dit jaar rond Nottingham nog veel slechter was dan bij ons.

    Na de lunch  stappen we af bij John Starkey, om kennis te maken met een moderne Bramley teler. Zij die erbij waren in 2009 zullen Mr. Starkey herinneren als tekstdichter en voorzanger van het verjaardagslied voor de tweehonderdjarige Bramley. Typisch Engels zijn de village shows, al liggen de gloriejaren ook hier ver achter ons. Hier strijden dorpsgenoten voor het mooiste fruit, de fraaiste groenten, de lekkerst ogende cakes en liefelijkste bloemen. We hebben waarschijnlijk een unieke gelegenheid om de huidige ‘groenten kampioen’ te ontmoeten. Misschien geeft hij ons wat gouden tips. Dan kan éénieder proberen het gewicht van zijn top ui (8,3 kg) te overtreffen. Overnachting in Birmingham.

     

    Dag vijf – donderdag – 22.08.2013

    Eerst zetten we koers naar de thuisbasis van David Austin, wereldberoemd om zijn rozen. Een kort bezoek aan de ‘toontuin’ en de verkoopsafdeling voor wie het interesseren kan. Het wordt vooral een dag in het teken van Cider en Perry. Het vergiste appel- en perensap doen het weer beter, vooral in de graafschapen Herefordshire en Gloucestershire. We bezoeken het cidermuseum in Hereford. Een unieke verzameling tref je hier van alles wat met productie, consumptie en verkoop van deze lokale godendrank te maken heeft. Als toemaatje kan je hier in alle rust een stukje van de originele Herefordshire Pomona bewonderen. Na de lunch gaan we voor wat veldwerk. Bij goed weer bezoeken we een boomgaard vol met cidervariëteiten. Nadien doen we een vergelijkende warentest.

    De regio Much Marcle telt verschillende prijswinnende, lokale producenten. Wij gaan er bij eentje langs. We proberen die met de lekkerste Perry. Overnachting in Birmingham.

     

    Dag zes – vrijdag – 23.08.2013

    ‘s Morgens naar Waddesdon Manor. Waddesdon werd gebouwd in opdracht van Baron Ferdinand de Rothschild om zijn kunstcollectie op te bergen en vrienden te vermaken. Je vindt er het fraaiste achttiende eeuws Frans meubilair, een heuse ‘porseleinkamer’, werken van Engelse portretschilders en oude Nederlandse en Vlaamse meesters. Meer een museum dan een thuis, maar wel dik de moeite. Onze aandacht gaat ook naar het groen van Waddesdon. De tuin wordt geacht één van de mooiste uit het Victoriaans tijdvak te zijn. De parterre en de grote vogelverblijfplaats ogen alleszins beeldig.

    Namiddag naar Wrest Park. English Heritage is dé conservator van burchtruïnes in het Verenigd Koninkrijk. Ze beheren echter ook andere locaties zoals het mooie en bijna helemaal in haar oude glorie herstelde Wrest Park. Wrest Park is een beetje Frankrijk in Engeland. Het park heeft wat van Versailles met de beelden en de waterpartijen, maar dan op mensenschaal. Er is het typische parterre, een rozentuin, een Italiaanse en Amerikaanse tuin, een kanaal en meerdere prachtige paviljoenen.

    Overnachting in Harlow.

     

    Dag zeven – zaterdag – 24.08.2013

    ’s Morgens gaan we langs in wat er rest van de tuin horende bij de wereldbefaamde fruitboomkwekerij van Thomas Rivers, Mister Conference, in Sawbridgeworth. Na het failliet ging veel verloren. Een groot gedeelte van de kwekerij werd volgebouwd met o.m. een hospitaal. Er rest nog een fruittuin met fruitvariëteiten die door de verschillende generaties Rivers verdeeld of in de markt geplaatst werden. Een lokale werkgroep zet zich in voor onderhoud en organiseert er vele activiteiten. Hier treffen we geen experten maar liefhebbers met een hart voor fruit. Namiddag gaan we naar Ickworth Hall nabij Bury St. Edmunds. Na een (vrije) lunch laten we ons op sleeptouw nemen door een gids doorheen de tuin en het parklandschap, waarschijnlijk de meest Italiaans geïnspireerde tuin in Engeland. Er rest voldoende tijd om de binnenkant van de architectonische parel die Ickworth Hall is te bezoeken. Overnachten in Harlow.

     

    Dag acht – zondag  – 25.08.2013

    Naar huis via de traditionele tussenstop in Faversham voor een bezoek aan de National Fruit Collections. We vroegen Dr. Morgan voor de al even traditionele gidsbeurt. De beste gids voor de mooiste fruitverzameling. Na lunch richting Dover huiswaarts.

    Wat moet dat kosten?

    Voor vervoer, bootoverzet naar Hull en de shuttle van Dover naar Calais, in een comfortabele bus van de vervoersonderneming De Alk, alle toegangsprijzen, gidsbeurten waar aangestipt, vier maal lunch, een reisbrochure, bijstands-, bagage  en annulatieverzekering, fooi bestuurder, hotel in halfpension op basis van een tweepersoonskamer (Holiday Inn of gelijkaardig) geboekt via reisbureau De Alk aan 845euro per persoon. De éénpersoonstoeslag bedraagt 155 euro. Opstapplaatsen zijn er in Alken, Antwerpen en Gentbrugge. Inschrijven kan door overschrijving op het NBS rekeningnummer BE65 4518 5253 9196 van een voorschot ten bedrage van 345 euro voor uiterlijk 31 maart e.k. Overschrijvingen vanuit Nederland kunnen op hetzelfde nummer met bijkomend BIC nummer KREDBEBB.

    De tour gaat door vanaf 25 deelnemers. Vanaf 30 deelnemers gaat er 25 euro af van de totaalsom. Onder voorbehoud van drastische koerswijzigingen euro/pond sterling.

    Aanvulling

    Op de blog is veel info over reizen naar Engeland te vinden. Dit wordt de 5de NBS reis naar Engeland (naast de 4 naar Frankrijk), ingericht door Jeanpierre Billen.

    De vorige reis liep ook over Hull (blog van 01-09-2009). Als je bij zoeken Adrian invult krijg je ons vorige bezoek. Idem met Brogdale. Bij het intypen van Engeland krijg je meerdere reizen...

    18-11-2012, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedsel naUuitputting van de fossiele Brandstoffen

    Voedsel na Uitputting van de fossiele Brandstoffen

     

    Ons huidig voedsel hangt af van fossiele brandstoffen, daarom kan het zo niet blijven duren.  Het zal onbetaalbaar worden en schaars net zoals onze fossiele brandstoffen.  De aanzet is in elk geval reeds gegeven.  Zie deze prachtige BBC documentaire A Farm for the Future die het probleem uit de doeken doet en een begin van oplossingen aanbiedt.

    (Klik op de URL) Engelse tekst met Nederlandse vertaling.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nhVWNwCRpKg#!

    (Met dank aan Andre Teirlinck voor de tip)

    11-11-2012, 20:03 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    09-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastanjemineermot (Cameraria ohridella)

    Kastanjemineermot (Cameraria ohridella)

    Tekst en foto van Dirk Van Tulder

    Dit kleine motje (een zestal millimeter)waart sinds een goed decennium rond in onze streken. Het zijn de larven die verantwoordelijk zijn voor de spectaculair vroege bruinverkleuring van de bladeren. Aantasting betreft praktisch steeds de paardenkastanje maar bij hoge voedselconcurrentie kan sporadisch ook vraat optreden in naburige esdoorns. De bruinverkleuring van de bladeren is het gevolg van het “weggrazen “ door de larven van het bladmoes tussen de buitenste bladlagen.

    De vlindertjes planten zich vanaf eind april voort en realiseren tot 3 generaties per jaar. De laatste generatie overwintert als pop, onder de vorm van een ingesponnen cocon, in het blad.

    De bestrijding van de kastanjemineermot is tweeërlei. Enerzijds ruimt men in de herfst het afgevallen blad zo snel mogelijk op en verbrandt het of voert het af voor professionele compostering. In de paartijd zal men de mannetjes trachten te controleren met feromoonvallen. De moeilijk vliegende vrouwtjes die zich over de stam naar boomkroon verplaatsen gaat men wegvangen d.m.v. lijmbanden.

    Zeer interessante bijkomende informatie en schitterende foto’s vindt men hier

    http://www.bladmineerders.nl/minersf/lepidopteramin/cameraria/ohridella/ohridella.htm

     

    De foto van het minuscuul klein vlindertje is door Dirk zelf genomen op 29/04/2012 op lijsterbes op 15 m afstand van een jong kastanjeboompje.

    De andere foto’s tonen de bladeren en boom van mijn 45 jarige Paardenkastanje op 7 nov. jongstleden.

    Er is een foto bij met gaatjes in het blad. Het zou kunnen dat daar het wormpje uitgepikt is door een pimpelmees.

    Ik schreef er een blog over op 24/06/2007

    Tik bij zoeken linksboven in: Pimpelmees.

     











    09-11-2012, 19:34 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    07-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeloogst 2012

    Appeloogst 2012

    Nog nooit zo’n slechte appeloogst gehad. Van de peren geen enkele vrucht moeten oogsten. Eveneens geen pruimen.

    Van de appelen gaven slechts 2 rassen een behoorlijke oogst. De ijzerappel of Marie-Joseph D’Othée en de Ontario. De laatste staat op Bittenfelder, een sterkgroeiende onderstam voor hoogstam. De dracht is zelfs zeer goed: meer dan 200 kg. Vorig jaar –jaar met een grote vruchtdracht- zat dit ras in zijn beurtjaar.

    De laatste vruchten heb ik geplukt op 1 nov. De eerste vanaf een maand vroeger en verder bij gelegenheid. Tussendoor was er vrij veel val.

    De ijzerappel moet zeer laat geplukt worden. Op 1 november was er nog zo goed als geen val.

    Beide rassen bewaren gemakkelijk tot maart; de Ijzerappel nog later. In het Frans geeft men ook de naam “Pomme de deux ans”.

    Ontario. Groene appel, met soms iets blos. De vrucht wordt al vlug geel, maar wordt niet melig. Al een oud Canadees ras (1820). Met de bewaring verzacht het zuurgehalte. Hoog vitamine C gehalte (21 mg/100 g) Ook goede sap - en moesappel. Bloei dag 12.

    Marie-Joseph D’Othée ontstond rond 1870 in het dorp Othée in de provincie Luik. Meer een keukenappel, maar ik vind de smaak goed na Nieuwjaar. Wij gebruiken de vrucht ook graag als droogappel. De bloei is laat: dag 23. De bloemen kunnen tegen wat vorst. Alhoewel een triploïde appel is het een regelmatige drager. Iets rood gestreept op donkergroene achtergrond. 

    Beide vind ik zeer goede winterappelen. 

     

    Foto’s

    Ontario

    Idem

    Idem

    Idem

    Ijzerappel

    Idem

    Idem

    Vergelijk:  links Ijzerappel, rechts  Ontario

    Idem



















    07-11-2012, 22:31 geschreven door Daantje

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (13 Stemmen)
    03-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen uit de Tuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bessen uit de Tuin

     

     

    (Klik op de foto voor vergroting)

    Dit is de sympathieke naam van de nieuwe Veltuitgave

    €25,95 verzending inbegrepen

    www.velt.be

    03-11-2012, 19:25 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIOBIEREN Geroen Vansteenbrugge

    BIOBIEREN  Geroen Vansteenbrugge

    VELT-Middenkempen had deze zytholoog = bierkenner (zythos: Grieks voor bier) uit Waregem uitgenodigd. Hij is secretaris van de vereniging Zythos  www.zythos.be

    Er blijken momenteel al 67 biobieren te bestaan. En er komen er nog. Probleem is wel dat ze moeilijk te verkrijgen zijn. De  Bioplanet’s voeren wel een uitgebreider assortiment.

    Geroen beschikt over een rijke kennis en ervaring door vele contacten en bezoeken die hij er in een tijdspanne van meer dan 20 jaar heeft opzitten.

    Hij weet er concreet en boeiend in zijn zoetgevooisd West-Vlaams over te vertellen.

    Naast de powerpoint presentatie wordt de daad bij het woord gevoegd en worden een zestal bieren gedegusteerd.

    We laten ze de revue passeren.

    Belval alc. 5.0 % voor Natuurpunt gebrouwd (voor een project in de Argonnestreek, Frankrijk) door de vrij belangrijke Proefbrouwerij van Locristi. Veel bekender is evenwel de Gageleer, eveneens daar gebrouwd voor Natuurpunt.

    Dit bier was een aangename starter voor de avond.

    2. Keikoppenbier alc. 6,1 % in 75 cl fles.

    Dit bier wordt sinds sept. vorig jaar gebrouwd in nevenberoep door Joris Cambie, de enige bio-hoppeboer van Poperinge.

    Sterkere hoppesmaak.

    3. Quintine  33cl  alc. 5.9 % Brasserie des Légendes Ellezelles, net onder Ronse in Henegouwen.

    Verrassend aangenaam bier. De topper van de witbieren. Een tarwebiersoort die dreigde verloren te gaan, maar die door Pierre Celis zaliger met zijn eerste Hoegaarden terug populair werd  gemaakt. Het merk werd opgekocht door Imbev en wordt nu commercieel uitgebaat en zinkt in het niet als men vergelijkt met een Quintine.

    Er zijn nog een 5tal andere bio-witbieren.

    4. Kriek - en Geuze  Cantillon van Brussel

    Terecht spreekt men over de Champagne der bieren. Ik ben al lang een fan van de echte geuze.

    Geroen behandelt deze biersoort wat omzichtig omdat blijkbaar veel mensen niet vertrouwd zijn met de zuurheid van echte geuze.

    Geuzeflessen bewaar je best staande en dat kan 10-20 jaar.

    5. Jessenhofke bruin  33 cl  7% Alc Vol. Gebrouwen te Hasselt

    Deze brouwerij maakt ook nog Jessenhofke Maya, blond. Bij het brouwen gebruikt men het zetmeelhoudende restproduct van de Seitanproducent Maya.

    Jessenhofke Triple 8 % Alc. Vol.

    De kruidigheid van hun bieren komt van de biologische hop van Joris Cambie.

    6. Lousberg Triple  8 % Alc. Vol.

    Dit bier wordt gemaakt door de al 30 jaar bestaande coöperatieve “Het Hinkelspel” van Gent en nu ook Sleidinge. Zeer bekend voor hun assortiment kazen.

    Koriander, naast de alcoholwarmte, geeft aan dit bier een speciale charme.

    Tussendoor werden nog veel andere biobieren vernoemd o.a. Kameleon en natuurlijk ook de pionier onder de biobieren, de Henegouwse brouwerij Dupont met zijn straffe Moinette, Saison, Blanche du Hainaut en Biolegère van een 2 tal % Alc.

    Misschien moeten we meer de lichtere bieren promoten zei Geroen met de verstrengende wetgeving.

    Herhaaldelijk vertelde hij dat de biokwaliteit het op gebied van smaak haalde op de niet-bio naamgenoot. Er zijn er zelfs al die beter verkopen dan de niet-bio.

    Hij haalde ook een wedstrijd in Nederland aan waarbij door 3 Belgische en 3 Nederlandse kenners 6 bieren blind moesten beoordeeld worden. Een Belgisch biobier kwam er als eerste uit en dit unaniem met de zes stemmen. Ook nr 2 was een biobier.

    DE FOTO’S SPREKEN VOOR ZICHZELF

    Ook nog vermelden dat er voor tussendoor brood was met voor de helft van de gebruikte vloeistof biobier (Modest bruin van brouwerij Strubbe van Ichtegem, mijn geboortegemeente.)

    Hier zie je Marie-Blanche met het brood

    Herman Rombouts, voorzitter opent de avond.

    Tong: vooraan proeft men zoet; opzij kruidigheid; achteraan bitterheid. Zout komt in bier niet voor.

    We vernemen dat er 625 aroma's zijn.

    De gist kan je nuttigen of niet, maar het is een bron van Vitamine B2.

     



















    03-11-2012, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG
    VERVOLG BIOBIEREN











    03-11-2012, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    01-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastanjes

    Kastanjes

    Alhoewel ik maar één tamelijk goede tamme kastanje heb, had ik de indruk dat hij het dit jaar behoorlijk deed.

    Bij mijn wilde – of paardenkastanje waren er duidelijk minder vruchten.

    Slechts een van mijn zes notelaars had dit jaar vruchten : de Broadview, een geënt ras uit British Columbia, Canada.

    Maar een eekhoorn, die bovendien een compagnon had meegebracht, beet de nog totaal groene bolsters los.  Ik heb er enkele kunnen oprapen vooraleer die ergens verstopt werden.

    Na een drietal weken was de bolster zwart en week geworden en kon gemakkelijk door af te wrijven in water verwijderd worden van de noot. Zaak is wel de noten op een karton of vel plastiek te leggen om de ondergrond niet te beschadigen. Van schimmelvorming heb ik niets bemerkt.

    Aldus heb ik toch nog enkele noten. In 2011 waren dat bakken vol.

    FOTO'S


    Vruchten tamme kastanje

    Mijn 45 jaar oude paardenkastanje. De plaag met de mineerwormpjes in het blad is  wel duidelijk. Toch heb ik de indruk dat de boom er toch niet al te erg onder lijdt.

    Vruchten paardenkastanje.











    01-11-2012, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    30-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leo en Marie-Anne Lagrou- De Wulf

    Leo en Marie-Anne Lagrou- De Wulf

    50 jaar getrouwd

    Receptie in de Salons van het kasteel Arenberg Heverlee (27/10)

    Spijtig dat Aleide, de broers zeggen altijd “Zus” er niet bij kon zijn.  Ze vertoeft voor de zoveelste keer voor haar projecten in het hoge Noorden van Kameroen, met een Sahel-klimaat.

    Een gelegenheid om oud-bekenden terug te zien.

    Het meest indruk maakte de speech van Lucas Gellynck, mijn studie  - en thesisgenoot, namens de 3 Lazarussen.

    Leo, na zijn hartstilstand, waarvan maar 2 % herstelt.

    Raymond Selis, jaargenoot van Leo, na zijn herseninfarct en

    Lucas zelf, na ten dode zijn opgeschreven.

    De bijzonderste ontmoeting was echter de kennismaking met Juul Lagrou, de tiener van Pieter, zoon van Leo en Sofie.

    Ik vertelde hem over mijn vader Jules, die zich in 1914 had doodgebaard. Anders was ik er niet geweest.

    Ze wonen in Ukkel en hebben er een grote binnentuin met heel wat (klein)fruit dat ze van mij kregen. En we hadden het natuurlijk over onze gemeenschappelijke belagers: merels en houtduiven en wat er tegen doen.

     

    FOTO’S

    Leo en Marie-Anne

    Lucas Gellynck

    Raymond Selis, samen de 3 Lazarussen, opgestaan uit de dood.

    Rita, Evert (broer van Leo) en Leen, mijn oudste dochter

    Filip, dochter Mieke en kleinzoon Jonas

    Leen, Mieke en Johan Meulemeester

    In ’t midden Nicky, echtgenote van David Lagrou

    Lieve Dries, echtgenote Evert en Colette, echtgenote van Johan

    Lieve met het koppel

     



















    30-10-2012, 22:39 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG 1

     

    VERVOLG  1

    Zoon Peter filmt het gezelschap

    Groep

    Groep

    Marie-Anne en Leo

    Kleinkinderen

    Groep

    Paula (echtgenote Lucas)en Annie

    Jennie en de 2 Luc’s

    Ik was er ook bij



















    30-10-2012, 22:32 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG 2

     

    VERVOLG   2

    Met mijn jongste dochter Tinneke

    Gezelschap

    Kleinkinderen

    Sofie en gezelschap

    Leen en Juul

    Kleinkinderen

    Met juul

    Zijn moeder Sofie



















    30-10-2012, 22:21 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG 3

    VERVOLG  3

    Juul en ik

    Mieke en Jonas

    Katrien en Tinneke

    Peter en Katrien

    Leo en Peter

    Leo met het koppel

     













    30-10-2012, 22:14 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NBS Fruittentoonstelling PEER 28/10

    NBS Fruittentoonstelling PEER 28/10

    Terwijl in Oostenrijk de EUROPOM zijn laatste dag beleefde had in Peer de tentoonstelling plaats van de Nationale Boomgaardenstichting.

    Vannacht was er voor de tweede maal algemene nachtvorst. Bij het doorrijden na 8 u was het -3,5°.

    ’t Poorthuis was een geschikte locatie.

    Aan de verkoopstand van fruit buiten zag ik Bert (de man met de groene overall op de blog van 13/04/2008) terug die deel uitmaakte van de werkploeg bij de ruiming en de heraanplant bij de aardgasleiding door de tuin in 2007-2008. (Aanleg van de pijp op 26/09/2007).

    Ik zag ook, na meer dan 20 jaar, Jan Leroy terug die begin de tachtigerjaren hielp om de VELT beter te structuren. Hij speelt nu een belangrijke rol in de vrijwilligerswereld van Overpelt.

    Een blij weerzien was er ook met De heer en mevrouw Wouter Tigges, destijds verbonden aan de universiteit Wageningen. De laatste trossen van de blauwe Amerikaanse druif Steuben, die ik van hem kreeg, moeten nog geoogst worden.

    En tenslotte was er Piet Moesen, beheerder van een boomgaard in Dilbeek die o.a. een paar prachtige exemplaren Signe Tillisch bijhad.

     

    FOTO’S

    Peer

    Kerk

    Louis Milis en Dirk vanden Eynde op de detertminatiestand.

    Alsook  Louis Hoegaerts, helemaal terug de oude.

    Johan Baecke, leifruitspecialist op de NBS-stand die zo enthousiast kan vertellen over peren

    Dhr.Wouter Tigges

    Dhr. en Mevr. Tigges

    Het echtpaar in gesprek met Vincent Turkelboom

















    30-10-2012, 19:32 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    29-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele van mijn favoriete appelrassen

    Enkele van mijn favoriete appelrassen

     

    Falstaff

    Ijzerappel, Marie Joseph d’Otthé

    President Van Dievoet = La Cabarette in Frans-Vlaanderen

    Radoux

    Reinette Hernaut   In het Payottenland: Dubbele Speeckaert

    Schone van Boskoop

    Topaz

     















    29-10-2012, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    27-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vangst Rosse Woelmuis nr 7

    Vangst Rosse Woelmuis nr 7

    Vandaag Rosse Woelmuis nr. 7 uit de emmer in het witloofveld gehaald.

    Blijkbaar is dit toch een goede methode om van de woelmuizen verlost te geraken.

    Tot nog toe geen enkel nevenslachtoffer.





    27-10-2012, 23:16 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heenreis Gräfenhainichen en bezoek Ferropolis

    Heenreis Gräfenhainichen en bezoek Ferropolis (30/8)

    We rijden over Kassel en via een nieuwe autoweg naar Halle. Tweede stop te Göttingen. Mijn vader zat er krijgsgevangen na de doorbraak in 1918 tot februari 1919 en het was hongerlijden. Duitsland zat toen op zijn tandvlees.

    Om half 5 bereikten we Ferropolis, die Stadt aus Eisen op een schiereiland. Hier werd meer den 100 jaar lang, tot 1990 bruinkool gedolven.

    In 1995 werd de erfgoedsite officieel ingehuldigd.

    Rond een arena met plaats voor 25 000 staan 5 reusachtige machines van de vroegere bruinkoolwinning opgesteld; zeer impressionant. De machines hebben fantasievolle namen: Big Wheel, Mad Max, Mosquito, Gemini en Medusa.

    Ernaast liggen grote meren, restgaten van de vroegere bruinkoolwinning. Hiervoor moesten er dorpen verdwijnen. Aan de overkant van het ene meer zijn de silhouetten van Gräfenhainichen te zien. Ferropolis ligt op grondgebied Gräfenhainichen.

    Als je van Aachen naar Köln rijdt, zie in de omgeving van de elektriciteitscentrale van Weisweiller in de verte bedrijvigheid in de bruinkoolwinning. Eenmaal kwamen we op een Veltreis in die streek op een bedrijf waar men zegde dat over enkele tientallen jaren hun biobedrijf van meer dan  100 Ha zou verdwijnen ten gunste van de bruinkoolwinning.

    Wie meer wil weten kan googlen met bruinkool, Braunkohl, Braunkohlenbergbau …

    Meerdere medereizigers zagen er hun gastgezinnen terug en ook de burgemeester kwam ons verwelkomen. De grote pint smaakte heerlijk met het warme zomerweer.

    De waard van het restaurant waar we daarna naartoe gingen, een vroegere werknemer bij de bruinkoolontginning, gaf op de site een enthousiaste rondleiding en ook in zijn restaurant –aangekleed als een mijnschacht- kon hij haast niet ophouden met zijn uitleg, zoveel was er te vertellen.

    FOTO’S

    Een snapshot van de torens van Halle bij het doorrijden.

    Aankomst en Verwelkoming op Ferropolis. De burgemeester heet ons welkom. Hier met Louis.

    Aankomst

    Met Jef

    Dames

    De burgemeester trakteert. ’t Is warm en we zijn dorstig.

    Groep

    Walter en een grote pint

    De gids is aangekomen



















    25-10-2012, 21:33 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    VERVOLG 1  De Machinemonsters

    Overzicht schiereiland

    Mosquito . Het eerste gevaarte dat je ziet staat op reusachtige rupsbanden.

    Uitleg Mosquito

    Baggerarm en emmers

    Dradenspel

    Reusachtige rupsbanden

    Mad Max

    Uitleg

    Overzicht



















    25-10-2012, 21:08 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

    VERVOLG 2  De Machinemonsters

    Gemini

    Groep

    Machine

    Medusa

    Met de lange arm

    Big Wheel

    Idem

    Aleide fotografeert

    Een stuk bruinkool



















    25-10-2012, 20:49 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!