mijn fiets- en wandeltochten
Welkom beste bezoeker.


Inhoud blog
  • Smeermaas - Neerharen
  • De benen wat losfietsen.
  • Nazareth
  • Maastricht
  • Pietersheim

    Afgelegde kms. en gegevens van 2024:

    op datum van: 19-05-2024

    wandelen: 1.060,89 km.

    fietsen: 2.103,26 km.

    verbruikte Kcal: 117.964

    hoogtemeters: 13.535

    uren in beweging: 297u46

    aantal stappen: 1.414.520     +/- 10.000 stappen = 7,5 km

    aantal wandelingen: 113

    aantal fietstochten: 30


    Zoeken in blog




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    17-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tournebride - Smeermaas.

    Veel viel er vandaag niet te fotograferen. Dat krijg je als je gewoon wandelt langs grote wegen. Er is weinig spectaculairs te zien. Mijn wandeling was in feite bedoeld om in 'n fietsenzaak, 'n bus ontvetter te gaan kopen voor mijn fiets en vooral voor de ketting. Nu zou je denken dat dergelijke winkels zo 'n product altijd op voorraad hebben, niet dus, dat wordt teruggaan volgende week. Het wordt besteld.

    Ik heb er dus maar 'n sportieve wandeling van gemaakt, eens goed doorstappen. Uitgerekend bleek dit iets meer dan 6 km/uur te zijn geweest. Ik vertrok via de Broekstraat, de Koning Albertlaan om in Tournebride de brug over te steken. Vandaar ging het naar Smeermaas, oa. langs de school, nu nog in vakantiemodus. Terugkeren deed ik via de fietsbrug om in het centrum de kermis van volgend weekend in aanbouw te zien.

    Mijn laatste foto maakte ik aan de werkplaats van wijlen kunstenaar en ambassadeur Mathy Engelen. Tot morgen.













    17-08-2023, 17:12 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kempenritje.

    Normaal zal ik niet rap vertrekken voor 'n langere fietstocht als het regent bij de start, vandaag toch 'n uitzondering gemaakt. Mijn vrouw en ikzelf hadden elders nog 'n opdracht en dat moest uiteraard gebeuren. Zij was met de bus gegaan, ik zou met de fiets nakomen. Maar natuurlijk, juist toen ik wilde vertrekken, begon het te regenen, niet zo 'n klein beetje maar 'n hele plas. Daar zat ik met mijn goed gedrag. Mijn vrouw 'n berichtje gestuurd dat ik iets later zou vertrekken. En ja, toen het iets minder fel regende, de regenjas aangetrokken en toch maar vertrokken. Omdat de wegen natuurlijk kletsnat waren, mag mijn fiets wederom 'n goede poetsbeurt krijgen.

    Maar eenmaal mijn opdracht volbracht, kon ik aan mijn rit beginnen. Het was inmiddels gestopt met miezeren. Enkel in Munsterbilzen heb ik nog wat druppels gevoeld, maar te weinig om die regenjas weer aan te trekken. In Zutendaal ben ik even gestopt aan dat infobord. En zo te zien, kun je daar fijn pauzeren. En vanaf daar ging het gestaag verder de Kempen in. In Hengelhoef 'n foto gemaakt van dat kasteeltje. Goed 60 jaar geleden ben ik daar eens geweest op het huwelijk van mijn inmiddels overleden oudere nicht. En tijdens mijn beroepsloopbaan ben ik er nadien nog eens geweest om 'n seminarie bij te wonen van mijn vakbond.

    Wat verderop in Kelchterhoef, is de natuur prachtig om te wandelen. En aan zij die enkel willen genieten van de zuivere lucht, werd ook gedacht. Via Houthalen-Helchteren, bereikte ik wat later Meeuwen. Ook de zon liet zich op dat punt eindelijk zien. Het is daar "Aen de Bullenschool" dat ik na 60 km. fietsen, mijn pauze kon nemen. Er was redelijk wat volk op het terras.

    En dan in Opglabbeek kon ik niet voorbij aan dat bord van restaurant Slagmolen. Met zijn 2 Michelinsterren en 18/20 bij Gault&Millau, hoort dit restaurant bij de betere klasse. Het Becoming Menu heb je bvb. voor 205,00 euro/persoon met 'n wijnarrangement van 105,00 euro. Geef mij toch maar de gewone keuken en 'n wat lager uitvallend onkostenbonnetje. Trouwens, met mijn koerskledij aan, zou ik er nog niet eens binnen mogen.

    Terugkeren deed ik via de Salamander in Maasmechelen en de cité van Eisden. In het Casino ben ik in 't verleden dikwijls geweest. Tijdens mijn volleybalcarriere speelden we dikwijls tegen Eisden en bij hun thuiswedstrijden, werden wij er altijd getrakteerd op smakelijke boterhammen. De kerk wordt ook al eens de mijnkathedraal van Eisden genoemd.

    Mijn laatste foto maakte ik aan de boorden van de Zuid-Willemsvaart in Rekem, een der mooie gebouwen van het oude stadje. Voila, weer 'n stevig verslag van 'n mooie fietstocht. Hiermee zit ik op drie dagen tijd, al aan 207 km.























    16-08-2023, 19:20 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar en door Kompveld.

    Deze morgen wist ik precies waarheen ik wilde wandelen, naar Kompveld (wijk gelegen tussen Briegden - Veldwezelt - Gellik). Het vertrek was dus doorheen het Uilenspiegelpark. Als ik die twee woningen zie met uitgebreide tuin, dan word ik al moe, gewoon door er naar te kijken. Al dat gras afrijden, nee, dat is niet meer aan mij besteed.

    En dan de brug over in Briegden om dan even verderop, rechts af te slaan, de Beekveldweg in. Er worden nog altijd vele aardbeien gekweekt en onder die tunnel was het ontzettend warm. De weg loopt verder langsheen dat aardbeienbedrijf om uit te komen op de Kompveldstraat en het gelijknamige vakantieverblijf.

    Vandaag vele groepen wielertoeristen gezien. Ik vraag mij soms af: "zien die mannen wel iets van de omgeving?". Ik kan mij zo voorstellen dat je vanaf de tweede rij, enkel oog hebt voor het achterwiel van je voorganger. Stel dat de eerste in de rij even de benen stil houdt of even moet uitwijken voor 'n obstakel, dan is 'n valpartij niet te vermijden als je als volgende in de rij, aan 't rondkijken bent. Vandaar dat ik eigenlijk graag alleen fiets, ik heb dan alle tijd om veel te zien.

    Aan het kanaal, ... ook op 'n feestdag is er vrachtvervoer en vooraan, 'n eenzame visser. Toen ik rechts de Boonakkerstraat insloeg, kwamen mij opmerkelijk véél fietsers tegemoet gereden. Het was pas toen ik enkele grotere groepen voorbij zag komen, dat ik hoorde dat het allemaal Franstaligen waren. Heeft Wallonië Groot-Lanaken ontdekt?

    Via de Kounterstraat en die mooie oude woning - vermoedelijk de mooiste van de Kewithstraat en de wijde omgeving - dat ik stilaan terugkeerde naar huis. Nog 'n laatste foto van 'n mooi verzorgd voortuintje. Je ziet het meer en meer dat mensen hun kast van hun woning goed verzorgen maar dat de straatkant er onverzorgd bij ligt. Natuurlijk, ze gaan met twee werken en natuurlijk, ze hebben wat minder tijd. Maar al dat onkruid tussen de straat en het begin van het eigen perseel, nee, dat is hun werk niet. Jammer!!

    Morgen ga ik weer fietsen, de Kempen in.

















    15-08-2023, 13:21 geschreven door eddy meuris

    Reageer (5)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langs de boorden van de Maas.

    Af en toe moet je afspraken maken in je gezin, al zijn wij maar met twee meer. De kinderen zijn de deur uit. Zo kwam het dat ik vandaag in de voormiddag thuis bezig was in de tuin om na het middagmaal te gaan fietsen. Het weer was goed, weinig wind en redelijk wat zon. Tijd dus om nog eens 'n ritje te maken langs de boorden van de Maas.

    Deze keer vertrokken via Maastricht en de Noorderbrug om wat verderop in Rothem te passeren langs enkele mooie gebouwen. Eerst villa Kruisdonk, gebouwd in 1880 en naderhand langs het landgoed Vaeshertelt gereden. Dit landgoed heeft 'n eeuwenoude geschiedenis. Tussendoor, even moeten wachten tot de trein gepasseerd was.

    In Stein, even gestopt aan 'n idyllisch plekje. Verder was het druk op de fietspaden, zeker als je 'n grote groep 15/uur senioren moet voorbijsteken op 'n smal pad. Dan sta je bijna sil, zeker gelet op de tegenliggers. Je kunt zo'n groep niet snel voorbij, je moet aan je eigen veiligheid denken en aan de veiligheid van al die senioren met ver uitstaande spiegels op hun stuur. En dan doorgereden tot in Ohé en Laak. Daar fietste ik langs kasteel het Geudje. Het gebouw is vermoedelijk van 1548, de gevel met jaartal 1651, is waarschijnlijk in dat jaar vernieuwd. In dat dorp moest ik de Maas over naar Ophoven. Het was effe aanschuiven, er kunnen maximaal 12 fietsers gelijk over. Aan de overkant, de Belgische kant, heb je horecazaak de Spaenjerd.

    Honger en dorst zijn problemen die opgelost kunnen worden in Heppeneert. De terrassen zaten vol maar binnen was ruim plaats. Hierdoor werd ik ook snel geholpen, 'n goed stuk taart en 'n tas koffie. Mijn weg vervolgde ik langs bekend terrein. In Vucht even gestopt op de plaats waar 'n Duits vliegtuig 'n noodlanding maakte met aan boord, papieren die het begin van WO II aankondigde op 17 januari 1940. Doordat het Belgisch leger die papieren in handen kreeg, werd het begin van de oorlog uitgesteld tot 10 mei 1940. In Kotem, 'n achtergebleven tank van WO II. En in Kotem-dorp, bijna mijn handen spontaan omhoog gestoken. Straks is er 'n wielerwedstrijd voor jongeren U23.

    Zo, ik ben tevreden over mijn rit. 22,4 km/uur over 'n aftand van 103 km.































    14-08-2023, 19:32 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zijn zondags.

    Het is zoals ik schrijf, "op zijn zondags", niet te ver, niet te rap en toch nog iets gezien willen hebben. Dat is zowat de samenvatting van mijn wandeling van deze voormiddag. 

    Eerst nog even gaan bankieren - ik ben nog van 'n generatie die toch altijd wat cash geld op zak wil hebben - om vervolgens langs het gemeentehuis en de kerk daarachter, aan mijn wandeling te beginnen. Achter de fiets- en wandelbrug, links af naar het onverharde jaagpad naar de brug van Tournebride.

    Daar de brug over en rechts de Rode Kruisstraat in om op het einde van de straat, links het pad naar het Domein Pietersheim te nemen. Via de pilaren en de mooiste dreef van Lanaken, over dat brugje dat nieuwe leuningen gekregen heeft. Op die plaats kun je ook gezellig picknicken. In het toeristisch seizoen, kun je ook altijd de burchtruïne binnen. Op de wallen, 'n foto van het kasteel en binnen in een der publieke ruimtes, was juist 'n film bezig over het ontstaan van de burcht, het leven door de jaren heen en het verval. Enkele toeristen waren aandachtig aan 't volgen.

    En het domein verlaat je niet zonder te genieten van die bloemenpracht.

    Dat was het weer voor vandaag. Deze namiddag verder lezen in een mijner boeken, ontleend in de bib.  En o ja, een aandachtige lezer zal gemerkt hebben dat mijn Strava-account mij 'n beetje in de steek gelaten heeft. Die dwarsstreep op mijn kaartje, heeft niks met mijn wandeling te maken. 



























    13-08-2023, 13:32 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    12-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Neerharen-dorp.

    Wat was me dat vandaag allemaal, deze voormiddag regen en deze middag kregen we felle buien over ons heen. Zo kwam het dat ik pas om 14u00 op wandel kon. 

    Maar eerst mijn verhaal van deze ochtend. De wekker liep vandaag af om 6u30, of anders gezegd, onze kleinzoon stond op dat uur aan ons bed, helemaal wakker en met veel honger. Tja weekend dus, en al om 7u00 aan het ontbijt. Nadien vond hij het nodig om ons te vermaken met 'n pillamp en mooie schaduwen op de muur. Rond 10u30 is zijn mama - onze dochter - hem komen halen en werd het weer rustig in huis.

    En dan mijn wandeling, deze keer nog eens richting Neerharen. Eerst langs de Neerharenweg met foto kort aan de hondenclub, dan langs villa Violette op de Schuttershofstraat om iets verderop, ene zwerm vogels te zien die noordwaarts ging. En dan een der oudste straten van Neerharen in, de Kasteelstraat. Je hebt er verschillende mooie en goed onderhouden woningen. Ook het Gastenverblijf 't Klein Gerigt hoort daarbij.

    Aan de sluis van Neerharen was juist 'n plezierboot binnengevaren. Terugkeren deed ik via de langere route langs het kanaal. Aan de sluis van Lanaken, rechts af het centrum in om in het park de relatieve hoge waterstand te zien van de Langkeukelbeek.

    Zo, mijn wandeling zit er weer op. Aan jullie om mijn verslag te lezen en mijn foto's te bekijken. Tot morgen. 























    12-08-2023, 18:18 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wederom ene drukke dag.

    Dag vriendinnen en vrienden, nu ik dit schrijf is de kleinzoon juist toegekomen. Hij blijft deze nacht logeren. We hebben wel nog moeten zeggen dat hij niet te vroeg zou toekomen, want bompa wilde deze morgen eerst nog wandelen om vervolgens toch nog wat ongestoord in de tuin te kunnen werken. Dat is bij deze gebeurd, rap mijn verslag maken en mij in het kindergeweld storten.

    Mijn wandeling was vandaag simpel, langs de Industrieweg en de Tweekronenlegerweg naar de brug van Veldwezelt. De laatste straat verwijst naar de Spaanse successieoorlog in het begin van de 18de eeuw. Onderweg zag ik in de verte de brug van Briegden waarover ik bij mijn terugkeer zou stappen. En er is ook al flink gegraven door het baksteenbedrijf.

    Aan de brug heten de Limburgers iedereen welkom. Aan de andere kant terug naar beneden tot waar het Albertkanaal zicht splitst. Links het Albertkanaal, rechts het verbindingskanaal naar de Zuid-Willemsvaart. Via de tunnel en de bloemen aan de sportoase terug naar huis. Het was 'n wandeling die zich sportief mocht noemen, zeker als jullie weten dat ik dat deed tegen 6,12 km/uur. Het zweet was navenant.





















    11-08-2023, 14:53 geschreven door eddy meuris

    Reageer (7)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje Antwerpen.

    Een dagje uit naar De Weverland oftewel de stad Antwerpen, dat stond al 'n tijdje op ons to-do lijstje. Het weer was goed en het voornaamste doel van onze trip was ook al bepaald. We konden dus met ons beiden vertrekken.

    Gezien wij afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, namen we eerst de bus naar Bilzen om daar de trein te nemen met overstap in Aarschot. Geen klagen over de NMBS, de treinen waren goed op tijd. Omstreeks 11u30 kwamen wij toe in Antwerpen-Centraal, tijd om richting de Meir te wandelen waar wij meestal in The Bistro, gelegen naast het Rubenshuis, gaan eten. Je hebt zo van die vaste plekjes, zelfs in Antwerpen, waar het eten goed is en je blijft er dan ook klant.

    En na het eten, 'n kort bezoekje aan de zaak van chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique, wereldberoemd met zijn chocolade.

    Het eigenlijke doel van onze citytrip was de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Een prachtige locatie met véél oude boeken die maar weinig licht kunnen verdragen. We hebben ons de ogen uitgekeken. Na dat bezoek, nog ene koffiestop op de Groenplaats. Op de Groenplaats ben ik in 'n vorige leven (tussen 1985 en 1989) werkzaam geweest bij de toenmalige Post in het kantoor Antwerpen 1. Nu is er in dat gebouw 'n Albert Hein gevestigd.

    En wat doe je verder nog in 'n stad gelijk Antwerpen, .... wat kuieren tussen de toeristen, eens gaan kijken naar de Kathedraal, 'n wandeling naar de Schelde waar 'n waterboot aangemeerd lag, eens gaan kijken naar die aanbouw aan het Steen (linkerzijde), om ten slotte op het gemak terug te keren naar de Middenstatie oftewel het Centraal-Station. Het is mogelijk het best bewaarde oude station van België.

    De terugweg verliep even vlot al was er in Bilzen wel 'n bus afgeschaft. Een half uurtje wachten dus, gelukkig konden wij even in 'n zaak 'n fris drankje nuttigen, het was nodig want het was verdorie warm geworden.





























    10-08-2023, 20:18 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Val Dieu.

    Vandaag stond 'n fietstocht op het menu. Mijn route lag klaar en mijn echtgenote had ik gebriefd waarheen ik zou gaan. Dat laatste doe ik altijd, kwestie dat ze weet waar ik zo ongeveer ben. Maar de natte wegen van deze ochtend, hebben mijn vertrek toch even uitgesteld tot 'n uur of tien.

    En dan op pad. Eerst tot aan de brug van Briegden om mij via het Albertkanaal door Kanne en naar de sluis van Lanaye te brengen. Wat verderop aan de brug naar Moelingen, zag ik 'n hele zwerm ganzen. De weg naar Val Dieu is gekend, doorheen Moelingen, naar Warsage en dan naar Charneux waar de Abdij van Val Dieu ligt. Ik wilde daar pauzeren, maar omwille van werken, ben ik maar doorgereden.

    De volgende gemeente waar ik doorheen fietste, was Aubel. En vanaf dat punt kun je op het fietspad "Ravel 38" naar Plombières fietsen. Onderweg prachtige vergezichten maar ook ... 'n vuile fiets. Omdat dit voormalige kolenspoor grotendeels doorheen de bossen loopt, was er bijna geen zon tot op de weg geraakt. Gevolg: vuile wegen.

    Mijn halte heb ik genomen in Hombourg. Ik had er zo 'n voorgevoel dat pauzeren in Teuven (bij Moeder de Gans) wel eens voor problemen kon zorgen. Dus in Hombourg gestopt aan 'n voormalig spoorwegstation. De waard - die uitstekend Nederlands sprak - vertelde mij dat de weg naar Teuven nog altijd opgebroken is (sinds vorig jaar al). In mijn beste Frans heb ik met die mens ene fijne babbel gehad, en .... de appeltaart was lekker. En o ja, bekijk het bord eens goed, vooral de vertaling naar het Nederlands ...!

    Het vervolg van mijn rit was er dus eentje met de natte vinger. Plantrekken noemen ze dat. Je komt dan af en toe 'n mooi kasteel tegen, kasteel van Beusdael, op de Rue de Beusdael. Een kuitenbijter van 3,4 km. Nog een kuitenbijter, de Piemert met stevige stijgingspercentages. In totaal toch 800 hoogtemeters vandaag, dat kan tellen.

    Op weg naar Maastricht, nog even halt gehouden aan de militaire begraafplaats van Amerikaanse soldaten in Margraten. Ik ben niet binnen geweest, daarvoor was er te weinig tijd. En dan uiteindelijk, het mooiste fietspad van Maastricht. Je weet dat je dan bijna thuis bent maar ook dat je op 'n veilige wijze doorheen de stad rijdt.

    En mijn laatste foto, uiteraard mijn vuile fiets. Dat wordt poetsen. Wat morgen brengt, ... dat laat ik nog even in het midden, dat lezen jullie achteraf.





































    09-08-2023, 19:14 geschreven door eddy meuris

    Reageer (5)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar en door het bos.

    Amaai, het was vandaag geen "zit-op-je-kont-dag". Het begon al vanmorgen toen onze dochter 'n berichtje stuurde of wij mee wilden naar de kindermarkt, voor één keer 'n onderdeel van de gewone wekelijkse markt. Wij mee dus. Terug thuis, 'n vol uur uitgetrokken om mijn gras te maaien en de boorden mooi recht te trimmen. Na het middagmaal, enkele uurtjes zoet geweest om wat planten- en bloemenborders onkruidvrij te maken. Vervolgens kwam onze zoon zich vergewissen of er wat groenten in onze tuin te scoren waren. En uiteraard laat je hem niet gaan zonder ene fijne babbel.

    Zo kwam het dat ik pas nà 15u00 aan mijn wandeling kon beginnen. Het was naar en door het bos. Deze keer trok ik het bos in op het einde van de Bremstraat. Het is maar 'n smal pad en af en toe moet je over omgevallen bomen heen stappen. Dat paard trok mijn aandacht omdat het kortbij aan de afsluiting kwam staan. Nieuwsgierig van aard ... ?

    In het bos zag ik 'n plant waarvan ik maar weer eens de naam niet kende. Volgens mijn App Obsldentify zou dat de Late Guldenroede moeten zijn. Je ziet deze plant nu overal in 't bos. Vervolgens de grote weg over om langs het rusthuis en het ziekenhuis, terug te keren naar Pietersheim. Daar aan de visvijver 'n jong gezinnetje opgemerkt. En dan naar huis, op tijd terug om nog de tafel te dekken voor het avondmaal.

    Dat was het voor vandaag, druk-druk-druk. Dadelijk de benen omhoog en kijken naar Wim Lybaert op de VRT. Morgen, bij hopelijk droog weer, ga ik fietsen.















    08-08-2023, 18:49 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zutendaal - Gellik - Lanaken.

    Eindelijk nog eens 'n relatief mooie dag, zeker na die desastreuze zondag gisteren. Het heeft toen maar één keer geregend, maar wel de hele dag. Ik ben nauwelijks buiten geweest en vandaag voelde dan ook aan als 'n ware opluchting.

    Maar vanmorgen was er toch 'n kleine kink in de kabel, de chauffeurs van De Lijn, met stelplaatsen Tongeren en Lanaken, waren in staking gegaan. Het werd zelfs omgeroepen op de radio. En net vandaag wilde ik gaan wandelen vanuit Zutendaal. Het was dus even afwachten of de staking algemeen was of niet. Gelukkig kunnen we dat nu allemaal 'n beetje volgen via 'n App op de gsm. En ja hoor, mijn bus reed wel, meer zelfs, ze was precies op tijd.

    In Zutendaal aan de halte 15 Augustusstraat, afgestapt om vervolgens door de wijk Gewaai te wandelen. En dan kom je aan dat mooi gebouw. Vroeger was dat het Oud Kantoor, 'n tolhuis en afspanning (herberg) uit de 1ste helft van de 18de eeuw op de baan Maastricht - Aken. In 1925 werd de woning herbouwd en sinds enkele jaren is de naam van de gevel verdwenen. Het gebouw is nu wel mooi gerestaureerd.

    Vanaf dat punt heb ik mijn weg vervolgd via het fietspad naar Gellik. Ook hier zag ik weer vele paarden grazen. En in Gellik centrum, had deze jongen dorst. Een goei tas koffie met likeurtje en 'n frisse Duvel, konden mij zeker bekoren. Op het Kerkplein ook nog 'n foto gemaakt van de spiksplinternieuwe kiosk. Ze is gemaakt op verzoek van de plaatselijke bevolking.

    Voila, de nieuwe week weer goed ingezet.



















    07-08-2023, 17:05 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag - rustdag.

    Dag vriendinnen en vrienden, zondagmorgen 8u00, het regent en volgens de buienradar zit er voor de rest van de dag niet veel beterschap in. Hoe graag ik ook naar buiten zou willen trekken, helaas.

    Er speelt ook 'n externe oorzaak mee, in de voormiddag moeten we op de kleine passen. Zijn mama en papa willen ongestoord gaan uitkijken voor wat nieuwe spulletjes in huis. En deze namiddag is er koers. Benieuwd of een van onze landgenoten met de hoofdprijs kan gaan pronken.

    Het wordt dus 'n rustdag, tenzij ......... het vanmiddag toch nog even zou opklaren, dan lezen jullie het wel achteraf.

    Maar om jullie niet in de steek te laten, wil ik jullie toch 'n speciale gemeente voorstellen. Ze ligt niet zo ver van Lanaken en ik kom er per fiets geregeld. Het gaat hier om de gemeente Voeren. Voeren werd in 1963 aangehecht bij het Vlaams Gewest en ondergebracht in de provincie Limburg. Het is 'n gemeente met faciliteiten voor de Franstaligen. De gemeente ligt in het noorden van de provincie Luik maar behoort sinds oudsher tot het groter Limburgstalig gebied. Wij Belgen kennen allemaal de politicus José Happart.

    Voeren bestaat uit de dorpen 's Gravenvoeren, Sint-Martens-Voeren, Sint-Pieters-Voeren, Teuven, Remersdaal en Moelingen. Daarnaast zijn er nog heel wat woonkernen met 'n eigen naam zoals Schoppem, De Plank, Sinnich en verschillende anderen.

    Waarom fiets ik er graag? Ten eerste, het is 'n zeer mooie streek, er zijn heel wat hellingen en de toerist komt er zeker aan bod. Een aanrader dus om te bezoeken. Om al wat kennis te krijgen van die dorpen, hier 'n selectie van oude postkaarten, veelal nog met de Franstalige benaming. En waarom Franstalig? De kaartjes zijn van het begin van de 20ste eeuw toen de dorpen nog behoorden tot de Franstalige provincie Luik. Nog ene fijne zondag.





































    06-08-2023, 08:33 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bootje varen op de Maas.

    Oef, droog terug thuis geraakt. Dat was niet zo vanzelfsprekend, zeker met al die donkere wolken die ik onderweg gezien heb.

    Maar eerst "first things first", muilezel van dienst zijn bij het winkelen. Dat moet bij ons allemaal per fiets gebeuren en met die pijnlijke schouder en nek van mijn echtgenote, was het raadzaam mee te gaan om al die zware fietstassen te dragen.

    Daarna was er tijd voor 'n fietstocht, een rit met de stadfiets. De vertrekrichting had ik al in mijn hoofd, beginnen in Smeermaas aan de Maas. Daar vind je 'n bord met de verhalen over Hilarion Thans. Wat me ook opviel is dat de Maas 'n stuk hoger staat dan 'n aantal dagen geleden. Het is dan ook 'n regenrivier.

    In Herbricht zijn de verstevigingswerken van de dijk, blijkbaar tot 'n goed einde gekomen. Vele tonnen breuksteen werden er aangebracht. En wat verderop in Uikhoven heb ik het lot laten beslissen. Ik zag fietsers aangereden komen die juist van de andere kant van de Maas kwamen. Het bootje lag dus aan Belgische kant en het leek me wel 'n goed idee om naar Ned. Limburg te trekken. De schipper heeft nog 'n ogenblik gewacht maar is uiteindelijk met mij alleen vertrokken, 'n privécruise op de Maas. Tegenwoordig is het ook nog eens gratis.

    Aan de overkant even gestopt aan 'n gedenkteken van de grote overstroming van juli 2021 in Meerssen. En natuurlijk zie je aan Nederlandse kant mooie kastelen zoals Meerssenhoven en dat van Borgharen. Ook in Borgharen wordt al melding gemaakt van 'n fietsbrug naar Maastricht. Dat zal voor ons fietsers 'n mooie oplossing zijn, want de brug zal dan te nemen zijn, even de grens over in Smeermaas. We hoeven dus niet meer doorheen Maastricht of over de Noorderbrug te rijden.

    Vandaag in Maastricht nog 'n foto gemaakt van 'n mooi terras aan 't Bad. Bij Lumière zit het bij goed weer altijd vol. Aan de oude spoorbrug met zijn torentjes, verlaat je dan Nederland en rij je België binnen via Smeermaas.

    En zoals gezegd, het was droog, het bleef droog en het is nog altijd droog (14u00).

































    04-08-2023, 14:05 geschreven door eddy meuris

    Reageer (6)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pietersheimbos.

    Je kunt me in feite alle dagen doorheen Pietersheimbos laten wandelen, het verveelt nooit, er is altijd wel iets moois te zien. Ik bekijk het zo, jarenlang heb ik volleybal gespeeld in 'n sportgroep, trainingen en wedstrijden. Uiteraard hadden wij 'n eigen zaal om te spelen, maar ook de verplaatsingen gingen doorgaans door in dezelfde zalen. Of we nu promoveerden, of 'n reeks zakten, we speelden meestal in de ons vertrouwde zalen. Verschillende ploegen hadden 'n A-ploeg en 'n B-ploeg, sommigen zelfs 'n C-ploeg. Het maakte dus niet uit in welke reeks we speelden, de zaal was ons vertrouwd. En nee, dat verveelde dus niet in dezelfde zalen te moeten spelen. Zo dus ook met mijn wandelingen.

    Maar ik ging dus nog eens naar Pietersheim. Aan het kasteel, de linkse bocht genomen en doorheen de burchtruïne gestapt. Wat foto's gemaakt bovenop de wallen. Ook mijn neus even binnengestoken in de kapel. En via de achterkant - waar je kunt picknicken - en het kabouterhuisje, op het einde van de dreef met zijn pilaren, rechtsaf gewandeld naar de tunnel richting de brug van Tournebride.

    Onderweg op verschillende plaatsen, reuzenzwammen gezien, niet te verwonderen met dit natte weer. En dan de brug over en rechts het onverharde jaagpad genomen langs het Verbindingskanaal. Aan de fiets-en wandelbrug, terug naar het centrum, om bijna thuis zijnde, dreigende wolken te zien boven Zutendaal.

    En of ik het onderweg droog gehouden heb ...? Yep, op enkele druppels na. 































    03-08-2023, 13:25 geschreven door eddy meuris

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorheen het bos de Bessemerberg op.

    Na die fietstocht van gisteren, ... trouwens, ik haalde 162 hoogtemeters over 'n afstand van nauwelijks 35 km., heb ik mijn sportieve gegevens wat verruimd aan de linkerzijde. Ik zit ten andere ook in de sportieve groep van blogs.

    Vandaag werd het weer 'n boswandeling. Die begon aan het verlengde van de Sprokkelstraat om in 'n rechte lijn, door te gaan tot aan het ziekenhuis en het rusthuis. Die bloemenpracht is te zien naast het rusthuis. Aan de andere kant van de grote weg, enkele paddenstoelen gezien die blijkbaar als naam hebben: grote parasolzwam.

    En dan moet je in het bos op 'n bepaald punt links af. Ik zag daar 'n heel oud bord in 'n boom hangen. De toegang tot die paden is al lang gegarandeerd, maar de spaarzame hertjes en reeën die er lopen, blijven gevrijwaard van de jacht. Maar goed ook.

    Het bos heb ik verlaten aan de Kewithstraat. Nog eens 'n foto gemaakt van hetgeen van het oude kasteel Kewith te zien is. Het gebouw is echt aan 't verkommeren, spijtig want aan het begin van de 20ste eeuw zag het er zo uit. De kern van het kasteel dateert van +/- 1700 en het huidige uiterlijk is van de 2de helft van de 19de eeuw. De familie Breuls was toen eigenaar van het gebouw. Een van hen was burgemeester van Gellik tussen 1845 en 1875.

    Mijn laatste kilometers wandelde ik over en langs de velden van Op de Puin. Bijna op het einde had ik wat medelijden met dat eenzaam paard. Paarden horen met meerderen te zijn.

    En de laatste vraag - die jullie vermoedelijk stellen - hoe was het weer? Wat denken jullie, ... gemiezer en regen onderweg. Gelukkig liep ik op die momenten in 't bos onder de bomen, dat scheelde dus heel wat water. Én, ... ik ben vertrokken en terug thuis aangekomen mét droog weer. Dat mag ook gezegd worden. Maar nu, 13u23 is het weer stevig aan 't regenen in Lanaken.





















    02-08-2023, 13:32 geschreven door eddy meuris

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een wat drogere dag vandaag.

    Twee vliegen in één klap vandaag, eerst 'n fietstocht en vervolgens enkele uurtjes werken in de tuin totdat ..... - ja, ik moet er geen tekening bijmaken - het omstreeks 15u00 begon te regenen, 'n korte stevige bui. Ik heb er toen maar de brui aangegeven, mij opgefrist en aan mijn fietsverslag begonnen.

    Eerst wat boodschappen gedaan vanmorgen (oa. naar de bakker op de markt, apotheek, nieuw grasmachine voor de kin ...) en ná de koffie, zag ik 'n fietstocht wel zitten. Het zou droog blijven, maar de wind was wel spelbreker. Om met de koersfiets op pad te gaan, waaide het te hard. Met de stadsfiets ging dat wel lukken.

    Eerst naar Gellik waar ik in de achtergrond 'n bivakkamp zag. Hopelijk hebben ze geen last van de koeien. En dan naar Eigenbilzen waar ik toch even wilde stoppen aan dat mooie huis met zijn bloemenpracht. En dan door het veld naar de kerk van Hees. Op dat punt verder het fietsroutenetwerk gevolgd. Ook 'n foto op het - vermoedelijk - hoogste punt van de gemeente. Maar dan die plassen, niet één keer, niet twéé keer, maar zeker ene keer op zeven ben ik door die plassen moeten fietsen. Uiteraard telkens op het laagste punt. En zonnebloemen genoeg onderweg.

    Terugkeren deed ik via die stevige bomenrij tussen Kesselt en Veldwezelt. Aan de brug, rechts af naar het fietspad richting Smeermaas. Ook daar zijn de schaapjes aan 't grazen. In Smeermaas nog even rechts af naar de Zuid-Willemsvaart om via de sluis van Neerharen terug naar huis te fietsen. Ik kon direct aanschuiven aan 'n restjesmenu, doorgaans - en ook nu - altijd héél lekker klaargemaakt.

    En of het helemaal droog gebleven is ....? Wat dacht je, ... tussen Eigenbilzen en Mopertingen wat gemiezer maar gelukkig geen natte bedoening.























    01-08-2023, 16:00 geschreven door eddy meuris

    Reageer (5)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je energie kwijt geraken, al moet dat dan maar in de regen.

    Links of rechts lees ik al eens dat iemand 'n winterslaap houdt in de zomer. Nu, mij zul je daar niet op betrappen, ik heb niet voor niks mijn blog ondergebracht in de sportieve groep. En ja, ik weet het, het weer is kl ..te (sorry voor het woord), maar binnenblijven ligt toch niet in mijn aard. Een mens moet toch zijn energie kwijt geraken ...!

    Ik vertrok met gemiezer en op het einde begon het zelfs te regenen. Het eerste deel van mijn wandeling ging oa. langs de Pastoorslindestraat en de paarden aan de Kewithdreef. Op dat punt ben ik nog eens naar rechts gegaan, de Zavelstraat in om even verder naar links te wandelen, de Kerkstraat. Ik maakte oa. foto's van die mooie kruiwagen, op het Kerkplein en aan de trappen met zicht op de Wijerdijk.

    Terugkeren deed ik via de kletsnatte wegen van de Kounterstraat. Aan de Sportoase waren de kinderen toch bezig aan hun voetbaltraining. Tja, als je wil voetballen, dan moet dat in België in alle weersomstandigheden. En dat het geregend heeft (of nog doet), dat zie je aan de Langkeukelbeek. Er zit weer water in de beek. En die vlag ....? Wel, je hebt Belgische of Vlaamse vlaggen, maar ook deze.

    Wat deze week nog brengt? Om te fietsen zijn de kansen eerder klein. We zullen wel zien.



















    31-07-2023, 13:17 geschreven door eddy meuris

    Reageer (4)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Effe uitwaaien op de stadsfiets.

    Zelden heb ik op 'n paar uur tijd, zoveel mensen gezien als deze voormiddag. Wielertoeristen, dagjesfietsers, joggers en wandelaars, het was precies of iedereen aan 't profiteren was van enkele uren zonneschijn en 'n droog moment. En dat was natuurlijk ook mijn gedacht, effe de fiets op voor 'n kort toerke.

    Ver kon ik niet gaan, ik was eerst sous-chef in de keuken met als taak, groenten te snijden die daarna de diepvries in moesten. Het was dus pas na de koffie dat ik kon vertrekken.

    Eerst richting de Industrieweg waar ik naar het jaagpad kon langs het Albertkanaal. Daar kwam ik al verschillende grotere groepen wielertoeristen tegen, allemaal met de wind in de rug. In Vroenhoven zag ik vele joggers, langs het kanaal maar ook op de brug, vermoedelijk 'n georganiseerde activiteit.

    En 'n mens mag ook al eens geluk hebben, ergens bij het begin van het jaagpad, reed mij 'n viertal voorbij op elektrische fietsen. Het waren vier senioren, zo te zien toch wat jaren jonger dan ikzelf. Ik heb mij - ongevraagd - in hun zog genesteld, ze hadden de juiste snelheid en ik kon met hun meedrijven tot in Kanne waar ik toch enkele foto's wilde maken.

    Aan de sluis van Lanaye ben ik linksaf gereden naar Petit Lanaye. Aan die opstelling van witte fietsen kon ik maar moeilijk voorbij zonder foto. Juist daartegenover zag ik iets wat ofwel 'n kapel of kerkje geweest is en nu, zo te zien, 'n privé woning. Aan de voormalige ENCI veel volk gezien die 'n kijkje wilde gaan nemen aan die uitkijkpost. Zelf ben ik er nog niet geweest, het wordt eens tijd dat ik er werk van maak.

    Via de Sint-Servaesbrug in Maastricht en de sluis op de Bosscherweg, kwam Smeermaas al rap dichterbij. Kijkende op mijn klok zag ik dat ik nog wat respijt had eer ik aan het middagmaal verwacht werd. Het werd dus nog 'n lus doorheen het bos van Hochter Bampd en doorheen domein Pietersheim.

    En geloof het of geloof het niet, tijdens mijn laatste twee kilometers begon het zowaar te druppelen. Ik had dus weer effe geluk dat ik - eer het erger werd - tijdig thuis geraakte.

    En deze namiddag ...? De benen omhoog en we maken het met ons twee gezellig.





















    30-07-2023, 14:02 geschreven door eddy meuris

    Reageer (5)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het bijna helemaal droog gehouden.

    Zaterdagavond, iets na 18u00. Deze jongen had zijn wandelschoenen al aangetrokken en zich klaar gemaakt voor 'n toerke richting Gellik. Maar gelukkig had ik wat getalmd bij het vertrek, er viel opeens 'n stevige bui. Ik heb dus letterlijk onder ons terras, het einde van de bui afgewacht om te kunnen vertrekken.

    Met de donkere wolken richting Maasmechelen, vertrok ik oa. door de Pannestraat waar 'n deel was afgezet voor 'n straatfeest. De Bosstraat links, stond ook vol auto's, daar was 'n privéfeest bezig. De dj liet de hele buurt meegenieten van de opzwepende muziek.

    Na de onverharde uitloper van de Bosstraat kwam ik langs Hoeve Kiewit. En via de Kewithdreef met zijn paarden, mooi op 'n rij, keerde ik terug langs de Dorpsstraat in Gellik. En o ja, heel even toch nog mijn paraplu nodig gehad voor 'n klein buitje.

    In Lanaken op de Stationsstraat nog 'n laatste foto genomen waar ooit Henri Martin woonde. Hij was burgemeester van onze gemeente van 1944 tem. 1952. Omwille van zijn verdiensten werd 'n straat naar hem genoemd.

    Dat was het zo ongeveer. Vanmorgen heb ik gebruik gemaakt van 'n droog moment om wat onkruid te wieden. Ben er toch 'n drietal uur mee bezig geweest. En het kon niet uitblijven, omstreeks 14u00 viel de eerste regen. Dan maar naar de mooie overwinning van Remco gekeken. Tot morgen.













    29-07-2023, 20:46 geschreven door eddy meuris

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met 'n omweg naar de bakker.

    In principe had ik vandaag 'n droge wandeling moeten maken, maar driewerf helaas, op mijn terugweg begon het toch weer te miezeren.

    Tja, op de buienradar is niet alles te zien, dus ook dat gemiezer niet. Maar goed, ik moest naar de bakker en met 'n omweg zou ik toch aan mijn kilometers komen. Ik vertrok nog eens doorheen de velden naar De Puin, genoemd naar 'n historische hoeve. Vandaar via de Kounterstraat over het oude spoor naar het jaagpad aan het kanaal. Op die plaats reden 'n viertal wielertoeristen aan mij voorbij. En in de verte, onze industrie, soms wordt er toch het een en ander de lucht ingeblazen.

    Via de sluis kwam ik voorbij aan de fietsbrug, en .... diezelfde wielertoeristen. Eentje had blijkbaar "platte tube" want hij was zijn voorwiel terug aan 't plaatsen. Na mijn bakkersbezoek, nog 'n laatste foto in het Uilenspiegelpark.

    En dadelijk, ... ik had geen goesting om af te drogen vandaag (lees: wel om elders te gaan eten), we gaan het ons dus gemakkelijk maken en steunen daarbij de plaatselijke horeca.



















    28-07-2023, 10:55 geschreven door eddy meuris

    Reageer (3)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Over mijzelf
    Ik ben Eddy Meuris
    Ik ben een man en woon in Lanaken (België) en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/03/1954 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: wandelen - fietsen - genealogie - schaken.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Nieuw blogadres Eddy
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • Dikke proficiat met het lentefeest van de kleinzoon veel plezier
  • geniet samen met uw gezin van een fijne Pinksterzondag
  • fijne zondag..

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Facebook
  • Geneanet
  • Aldfaer
  • Bèssemgezèt
  • Corba Jack
  • Benthe & Ferre
  • Mariska
  • Oneroosje
  • Charlotte

    Mijn favorieten
  • Anneke en Henk
  • Evert
  • Jos
  • Marianne
  • Ester
  • Rebecca
  • Meidje
  • Meeuw
  • Sylvain
  • José

    Mijn favorieten
  • Patty & Freddy
  • Patricia
  • Bunic Jos
  • Dirk
  • Ingrid
  • Steffie
  • Annie
  • Arlette
  • Ria
  • Gerda

    Mijn favorieten
  • Claire
  • Myriam
  • Albert
  • Albert en Lenie
  • Martin
  • Christiane
  • Alois
  • Eddy
  • Fons
  • Pascha

    Mijn favorieten
  • Ani
  • Albert
  • François
  • hennie
  • Monique
  • Rita
  • Jeannine
  • Leo
  • Jan en Elena

    Mijn favorieten
  • Godelieve
  • Maria
  • Harmke
  • Derktje
  • Roske
  • Dini
  • Willy
  • Ton
  • Hugo
  • Annie en Rogier

    Mijn favorieten
  • Bernward
  • Marleen
  • Leen
  • Myette
  • Vlasta
  • Liliane
  • Alfy
  • Pol
  • Klaproosje
  • Gerda

    Mijn favorieten

  • Archief per week
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 27/12-02/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!