De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van vis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    500gram gekookte magere vis ( baars,kabeljauw )
    2 eieren
    100 gr geraspte kaas
    25 gram bloem
    50 cl. halfvolle melk
    Muskaatnoot
    Peper en zout

    Bereiding:
    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    Doe alle ingredienten in een kom (behalve de geraspte kaas)
    Alles mixen met de staafmixer.
    Het mengsel verdelen over 4 ovenschaaltjes.
    Strooi er de geraspte kaas over heen en plaats 30 minuten in de oven.
    Haal de gratins uit de oven en serveer ze op een bedje van sla.
    Serveer er nog lekkere frietjes bij!
                                                  Smakelijk!!

    (4 pers.)

    14-01-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nagerecht: Bavarois van groene appeltjes met calvados.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    3 blaadjes gelatine(3 gram per blad)
    3 granny smith appels(groene zure appels)
    1 ei
     1eierdooier
    50 gram griessuiker
    1/8 liter room
    1 eetlepel bloemsuiker

    voor de siroop:
    20 gram griessuiker
    1 eetlepel citroensap
    1 geutje cavaldos
    1/2 dl. water

    Bereiding:
    Week de gelatine in koud water.
    Maal of mix het geschilde vruchtvlees van de appels in de keukenrobot.
    Klop de eierdooier,het ei en de suiker samen op.
    Roer 175 gram appelpulp onder het eiermengsel.
    Kook wat water ,neem de pot van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatine onder.
    Roer dit mengsel onder het eier en appelmengsel,zet dit gedurende 15 minuten in de koelkast.
    Klop de room samenmet de bloemsuiker stijf.
    Spatel de room onder het appel-eiermengsel.
    Schep de bavarois in schaaltjes en laat terug opstijven in de koelkast.
    Schil een appel verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.
    Kook een siroop van water,suiker en calvados en citroensap en laat hierin de appelschijfjes blancheren.
    Laat ze in de siroop afkoelen, leg daarna de afgekoelde en uitgelekte schijfjes op de bavarois.


    Men kan er ook nog amandelschilfers opstrooien.


    (8 pers.)

    11-01-2006 om 18:15 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoriabaarsfilet in een papillot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    600 gram victoriabaarsfilets

    Voor het sausje:
    4 ansjovisfilets
    1 eetlepel wijnazijn
    sap van 1/2 citroen
    1 ui
    4 koffielepels olie
    peterselie
    4 laulierblaadjes


    aluminiumfolie voor de papillotten
     Bereiding:
    De oven voorverwarmen op 200 graden.
    Was de visfilets en dep ze met keukenpapier droog.
    Hak de gepelde ui.
    De ansjovisfilets in stukjes snijden en besprenkel met de azijn en het citroensap.
    Voeg de ui de gehakte peterselie en de olie en peper en zout bij de ansjovisfilets.
    Leg de visfilets op de aluminiumfolie repen Verdeel het sausje over de 4 pakketjes en leg op ieder vis een laurierblad.
    De papillotten goed afsluiten.
    Leg in het midden van de oven en laat 15 minuten bakken.
    Afwerken met een kwartje citroen.
    Dien onmiddelijk op.

    Is lekker met een frisse sla erbij en aardappelpuree.
                                        Smakelijk.

    09-01-2006 om 20:37 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met honig en rozijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    125 gram boter-100 gram fijne suiker-3 hele eieren-2 eetlepels honig-250 gram bloem-1/2 zakje gistpoeder-125 gram in rhum geweekte rozijnen.

    Bereiding:
    Roer de boter tot room met de suiker.
    Doe er een voor een de eieren bij en de honig.
    De gezeefde bloem,de gist en de uitgelekte rozijnen erbij doen.
    Het deeg in een beboterde en met bloem bestoven ronde vorm doen.
    Gedurende 40 à 45 minuten op 175 graden laten bakken in de oven.
    Uit de oven nemen en onmiddelijk storten en laten koud worden.
    Verdeel in sneetjes en dien op bij de koffie.

                                          Smakelijk.

    08-01-2006 om 16:32 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert:Dadelkoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ( 4 pers)

    Nodig:
    250 gram dadels-boter.
    Voor het deeg:
    2 tassen bloem-2 eieren-1 eetlepel suiker-geraspte schil van 1 sinaasappel of citroen-2 tassen melk.

    Bereiding:
    Beboter een vuurvaste ovenschaal en schik er de ontpitte dadels in.
    Meng alle benodigdheden voor het deeg goed samen.
    Overgiet er de dadels mee.
    Gedurende 35 minuten in de oven op 175 graden plaatsen en bakken.

    Dien warm op en smakelijk!!

    08-01-2006 om 16:01 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Rattenplaag op Martelaarsplein, waar de Vlaamse regering zetelt, stad Brussel overweegt inzet van fretten
  • Een doodskop met strooien hoedje: hoe piratenvlag uit 'One Piece' steeds meer symbool van verzet wordt voor Gen Z
  • Herinneringskoffer voor ouderen met dementie die Marokkaanse roots hebben: "Andere voorwerpen dan voor doorsnee witte Vlaamse senioren"  
  • Matthias Diependaele houdt de blik op de toekomst in zijn Septemberverklaring, maar het heden oogt minder rooskleurig
  • Buurtbewoners reageren geschokt op dodelijke steekpartij in Roeselare: "Zeer veilige buurt, hier gebeuren zelfs geen verkeersongevallen"
  • Cyberaanval nog voelbaar, maar geschrapte vluchten op Brussels Airport morgen beperkt tot 1 op de 10
  • Nu de Vlaamse regering de zorgpremie verhoogt: wat is die premie en waar gaat het geld naartoe?
  • Regering-Trump linkt paracetamol tijdens zwangerschap aan autisme, maar wat weten we daarover?
  • In VS sterft opnieuw een patiënt na besmetting met vleesetende bacterie, die in opmars lijkt: "Duidelijke link met zeewater"
  • Slecht nieuws voor regering-De Wever: begrotingstekort loopt verder op

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!