De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    19-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittig yohurt dipsausje
     (4pers.)
    Nodig:
    6 sjalotjes
    3 teentjes knoflook
    enkele takjes peterselie
    enkele takjes bieslook
    1takje dragon
    Geraspte citroenschil  1 eetl.( liefst bio)
    1/2 liter half-volle yoghurt

    Maak de sjalotjes en de knoflook schoon en hak alles fijn samen met de kruiden.
    Roer de yoghurt erdoor.
    Versier met de citroenschil en een beetje overgehouden stengeltjes bieslook.
     

        Geef er rauwkost bij zoals staafjes wortelen,bloemkool roosjes ,stukjes komkommer en radijsjes.

    19-11-2006 om 20:20 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandkoekjes met walnoten (of andere soort kan ook) 24 stuks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    80 gram walnoten
    125 gram boter
    4 eetlepels kristalsuiker
    100 gram bloem (gezeefd)
    1 zakje vanillesuiker
    12 noten  in de helft doen =24 stuks

    Bereiding:
    De oven verwarmen op 180 graden.
    Hak de 80 gram walnoten fijn in de keukenmachine.
    Klop de boter samen met de kristalsuiker zacht en luchtig.
    Spatel de gezeefde bloem en vanillesuiker en de fijngehakte noten  door het boter kristalmengsel.
    Laat het deeg afkoelen in de frigo.
    Neem 2 koffielepels en maak  24 balletjes van het deeg.
    Plaats de balletjes op een bakplaat en duw ze plat.
    Leg op ieder koekje een halve walnoot.
    Bak de koekjes 15 minuten in de oven .
    Neem de plaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.

    19-11-2006 om 18:35 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselder met appel,kerrie en kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    1 kleine knolselder
    1 grote appel
    1 ui
    100 gram geraspte kaas
    kerriepoeder
    thijm
    peper en zout
    Boter

    Bereiding:
    Schil de knolselder en snij in schijven van 1/2 cm.
    Kook beetgaar.
    Schil de appel en verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne schijven.
    Hak de ui fijn en bak samen met de appelschijven in de boter.
    Voeg kerriepoeder en de thijm toe,doe een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes bakken.
    Haal alles uit de pan en schik de beetgare knolselder schijven in de pan,leg er de ui en de appels terug op.
    Kruid met peper en zout en voeg nog wat thijm en kerriepoeder toe .
    Strooi de geraspte kaas erover en laat de kaas smelten op een zeer laag vuurtje met het deksel op de pan.
    Schud af en toe met de pan om aanbranden te voorkomen.
    Versier met een takje thijm en dien op met lekker stokbrood.



                                         Smakelijk.

    11-11-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met kervel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:  (4 pers.)
    4 kg. mosselen
    2 uien
    1witte selder
    50 gram boter
    peper en zout
    1/4 liter witte elzasserwijn
    beurre manié(boter gemengd met bloem)
    1 bussel kervel
    2 dl. room

    Bereiding:
    Reinig zeer goed de mosselen.
    Hak de uien en doe ze in een pan met boter,voeg er de selder bij en laat alles uitzweten.
    Voeg er de gereinigde mosselen aan toe en kruid met peper en zout.
    Goed mengen en bevochtigen met de witte wijn.
    Laat de mosselen verder gaar worden ,nu en dan goed opschudden.
    Als ze gaar zijn laat de mosselen uitlekken en haal ze uit de schelp en zeef het kook vocht.
    Dit kookvocht binden met de beurre manié tot de gewenste dikte.
    Voeg er de gehakte kervel en de room bij.
    Serveer de mosselen met de saus.


    Heerlijk met frietjes.

    20-10-2006 om 16:07 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpeertjes met rozijnen

    Nodig:
    500 gram stoofperen
    1,5 dl. water
    1 dl. rode wijn
    2 eetlepels suiker
    1 kruidnagel
    50 gram rozijnen
    1koffielepel aardappelmeel

    Bereiding:
    Schil de peren en verwijder de klokhuizen en doe ze in de helft.
    Breng het water en de wijn aan de kook en voeg de peertjes toe.
    Laat de peren zachtjes gaar koken.
    Voeg na een half uur de suiker ,kruidnagel en de rozijnen toe.
    Laat het geheel nog een half uur zachtjes koken.
    Giet de peren af en vang het vocht op.
    Kook het vocht in tot er ca. 2 1/2 dl. vocht overblijft.
    Verwijder de kruidnagel en leg de uitgelekte peren en rozijnen in een voorverwarmde schaal.
    Leng het aardappelmeel aan met een lepel water en voeg al roerende toe aan het stoof vocht.
    Laat de gebonden saus nog een paar minuutjes zachtjes doorkoken en schenk het dan over de vruchten.


    Deze gestoofde peertjes zijn heerlijk met kip en aardappelen.

                            Eet smakelijk!

    16-10-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Directeur van spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn moet voortijdig opstappen
  • Dertig bezoekers zitten tijdlang vast in defecte attractie in pretpark Bellewaerde
  • Het waterpeil van de Dode Zee daalt steeds verder, en daar zit ook het conflict in het Midden-Oosten voor iets tussen
  • Vertoning van 'Barbie'-film in Parijse buitenwijk afgelast na dreigementen 
  • Na dood van OCMW-hulpverlener in Nieuw Gent: is het nog verantwoord om alleen op huisbezoek te gaan? 
  • Met de manen in de wind (letterlijk): paarden genieten van ventilator in hun weide in Maaseik
  • Kamercommissie bijeen over Gaza: "Deze zogenoemde spoedvergadering is een schertsvertoning"
  • Beiaard van Ninove speelt binnenkort 2 keer per dag Vlaamse Leeuw: "Zou raar zijn moest iemand hier aanstoot aan nemen"
  • Gegevens van tienduizenden toeristen gehackt in Italiaanse sterrenhotels
  • Bloedhete editie van Pukkelpop 2025 gaat zo meteen van start, deuren open om 18 uur

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!