WIE ZIJN WIJ?
   Mijn vrouw en ik zijn twee “oudere” senioren met een jong hart, vier kinderen en dertien kleinkinderen. We zijn beiden lid van een tafeltennis- en een wandelclub, genieten van klassieke muziek en moderne kunst. Ik speel af en toe piano in een nostalgisch salonorkestje, lees en praat graag over het heelal en ben sterk geïnteresseerd in veel aspecten van de Nederlandse taal en verkeers(on)veiligheid. Verder ben ik sinds 1995 bestuurslid van een zogenaamd "OKRA-trefpunt", een lokale afdeling van de grootste seniorenbeweging in ons land
   Vrouwlief schildert en tekent niet alleen, maar is ook een creatieve kokkin, houdt van bloemen en onderhoudt de tuin, naait graag en maakte vroeger avontuurlijke exploratiereizen naar Nepal, India, Mongolië, Atlasgebergte, … (is daar op mijn aandringen in 2005 mee gestopt). Ze leest snel en veel en houdt van Franse films.

Foto
oma tussen haar verfjes, kwastjes, papier, doek, javel enz.
Foto
... en hier al tekenend op haar computer
Inhoud blog
  • Eindelijk!?... Eerst nog eens "proeven"
  • Afval sorteren: waarom makkelijk als 't ook moeilijk kan?!
  • (ON)gelukkige verjaardag!
  • "Sorry: een dubbelzinnige cultuur..."
  • Wegmarkeringen: zoveelste blunder?
  • Overstroming
  • Voetganger is GEEN zwakke weggebruiker!!
  • De laatste wandeling?
  • Lekkere stoelgang? Het kàn!
  • Frans is geen Frans
  • Bewegwijzering in industriezones
  • voorrang van rechts?
  • De grillen van OKRA
  • Verband tussen tafeltennis en een kunstgebit
  • Lieve bezoekers, HELP!
  • Ebola: "geen reden tot paniek"
  • Tsjechië (vervolg) - foto's
  • Tsjechië: OKRA-cultuurvakantie
  • Tsjechië-reis (OKRA): nog even geduld!
  • Mijn kennismaking met JEF BURM in 1970
  • Musical Leeuwenkoning: geslaagd!
  • oma en haar derde musical (bis)
  • Oma en
  • OKRA-slippertje...
  • "Mijn" Dictee
    mijn favorieten
  • computeroma
  • schetsblog
  • wimdelarte
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !
    kommaneuker
    Sommigen noemen me een kommaneuker (muggenzifter). Of ik die bijnaam verdien, moeten mijn bezoekers maar beoordelen. Op dit blog wordt in elk geval niet geneukt, misschien wel geluld (voor het eerste bestaan andere wipsites, pardon, websites).
    Op dit blog schrijf ik zowel persoonlijke “dagboek-notities” als commentaren, ernstig of luchtig, op uiteenlopende onderwerpen. De afbeeldingen zijn – tenzij anders vermeld – meestal geschilderd of op computer getekend door mijn echtgenote, waarbij haar 12 jaar academie-opleiding en workshops goed van pas komen. Tot eind 2008 toonde ze haar creaties trouwens op een eigen blog: http://blog.seniorennet.be/computeroma maar ze ziet meer in één gezamenlijk blog voor ons beiden.
    GASTENBOEK BLOG (66)

    Laat hier een bericht achter in het gastenboek:
    Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    16-05-2006
    schrijven
    Weet je wat ik hier nou zo knap vind? Dat je bijna altijd al weet waar je de volgende keer over gaat schrijven. Bij mij is dat zelfs nog een verrassing wannneer ik al achter de computer zit. Ik hoop dus dat als je eens bij mij komt kijken, je niet te veel op de punten en komma's let.Groetjes en tot ziens, Thea.





    16-05-2006 om 16:01 geschreven door thea


    28-02-2006
    drempel
    coma waarom een titel ?
    uw blog is een kluif naar mijn hart.
    doe zo verder.
    de kunstwerken zijn klein maar fijn.
    DREMPEL

    28-02-2006 om 20:04 geschreven door MAURITS


    18-02-2006
    Aangename ontdekking
    Toevallig uw blog ontdekt bij de pas bijgewerkte. Wat een aangename verrassing. Teksten met inhoud !!! Ik kom vast en zeker terug. De titel van uw blog zal ik niet gauw vergeten zeker ?
    Vele groeten van Gazel


    vakantie5cn.gif

    18-02-2006 om 17:01 geschreven door gazel


    06-02-2006
    ..
    ik ben de tekeningen rechts van uw blog aan't bekijken.  Ze zijn van uw vrouw maar jij hebt ze waarschijnlijk in deze volgorde op uw blog gezet.  Ik zie het volgend verhaal:  een mooie vrouw, een man met grote wenkbrauwen, intens naar iets kijkend, de vrouw roept (naar de man?) en draait dan haar hoofd weg alsof ze zegt: 'de boom in!' met haar groep staat ze sterk en ze geeft hem de 'elleboog'.  De man zet zijn hoed op, begint zich daarna te verwaarlozen en laat zijn baard staan, begint door overmatig drankgebruik vreemde wezens te zien, wordt een echte engerd.  Gaat nu verder dan drank en gebruikt zware pillen en hangt zich daarna op.
    Een héél triest verhaal Komma, ik zit hier bijna te wenen. snik snik :)

    06-02-2006 om 12:44 geschreven door bojako


    04-02-2006
    De tweeduizendste!
    Als -gedeelteljk-medeplichtige bij het ontstaan van deze -eigenlijk totaal zinloze- blog, kon ik het daarstraks toch niet laten om de blog nog eens te bezoeken. De teller stond nl. op 1999 en daarnet dus op 2000! Dat was ik dus...krijg ik nu een prijs?????
    Mijn oprechte felecitaties aan ons vader die nu eindelijk zijn pleidooien aan de pc kwijt kan.
    Dat er een hoopje zotten met veel tijd 2000 keer ernaar gingen kijken, was eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Nu is hij verplicht om ook af en toe nog iets zinnigs op te schrijven ook!
    Doe zo voort vader en bezoekers!

    04-02-2006 om 22:38 geschreven door ijzerwinkel


    25-01-2006
    Goed zo
    Goeie avond beste blogger , Wel je doed dat echt prima, zo over van alles en nog wat, doe zo maar verder het valt zeker mee om het te lezen, we komen zeker terug......van small_61-2d40e7d98e14971b5b8f53cb066efc42.jpg

    25-01-2006 om 21:34 geschreven door Fons en lizet


    13-01-2006
    Hallo
    ben nog eens op bezoek geweest... goeie teksten met een flinke dosis humor... doe gezelling verder met je komma's te neuken hoor... groetjes Myette

    www.Animations.Click.009.gif

    13-01-2006 om 19:19 geschreven door Myette34


    28-12-2005
    ..
    mijn blogje van vandaag verwijst naar uw blog. Benieuwd? Kom dan even kijken. groetjes,

    28-12-2005 om 16:03 geschreven door bojako


    23-12-2005
    ook voor jou prettige feesten!!
    haha , wist ik veel dat er een kommaneuker bestond groetjes sjoeke

    23-12-2005 om 05:14 geschreven door sjoeke


    21-12-2005
    Nog 24 bezoekers......
    Nog 24 bezoekers en deze blog heeft op 3 weken tijd 1000 bezoekers gehad, vermoedelijk meestal bloggers uit de categorie "dagboek en bedenkingen", die blijkbaar toch wel efes opeen zijspoor wilden...Proficiat aan wie terug kwam kijken.....Blijven doen!

    21-12-2005 om 21:01 geschreven door ijzerwinkel


    Foutje, Pa....
    Er is een foto verdwenen in één van de artikerls, maar die zetten we er wel terug op.... Voor wie interesse heeft in een educatief NZ-project in het Waasland (voor kinderen of kleinkinderen): Groetjes

    21-12-2005 om 05:58 geschreven door ijzerwinkel


    15-12-2005
    uw blog
    Voor een 'beginneling' een leuk gemaakte blog. Ik bak er nog niet veel van. Buiten wat kleurtjes gebruiken kan ik nog niet veel. Mijn blog gaat over een ernstig onderwerp (Aa) maar met de tijd wil ik er toch ook wat meer leven in brengen. groet, en doe zo verder

    15-12-2005 om 23:31 geschreven door Dexter


    me gedacht.
    Ik hebt het gedacht dat gij ne kerel (?) bent waar ik mee van pad kan. Genoeg relativeringsvermogen om jezelf een mooie blognaam te geven en dan met een averechtse kijk op de maatschappij commentaar leveren. Zo mag ik ze ook wel. Dus welkom en veel succes.

    15-12-2005 om 22:48 geschreven door J.Rekel


    Bedankt gastenboekbezoekers!

    Een dankwoordje aan alle bezoekers van mijn pa's blog! Voor wie kleinkinderen mocht hebben en interesse in een educatief Noord-Zuid project in het Waasland van de zoon van de kommaneuker, laat ze dan maar eens surfen naar:
     www.mundoloco.be

    15-12-2005 om 22:37 geschreven door ijzerwinkel


    12-12-2005
    Proficiat!!!
    Om te beginnen,ik vind het een leuk blog en met lullen kom je ook aardig in de richting van het goede(en kwade).Grapje!!!!.Veel plezier en succes.Groet van Cor..

    12-12-2005 om 17:17 geschreven door Cor


    11-12-2005
    test
    Zal ik als test het eerste berichtje in het gastenboek zetten.... Speciaal op aanvraag van enkele enthousiaste blogbezoekers van mijn pa.

    11-12-2005 om 21:09 geschreven door ijzerwinkel




    E-mail mij


    Blog als favoriet !

    GRAAG UW COMMENTAAR op mijn schrijfsels! Laat me vooral weten wanneer u het ergens mee oneens bent. Ik ben trouwens niet bang voor kritiek, integendeel: het kan me aanmoedigen om (beter) na te denken voordat ik iets schrijf. Ik krijg liever kritiek dan nietszeggende plaatjes of andere (goedbedoelde) “boodschappen” die niks met mijn blabla te maken hebben.


    Gastenboek
  • M.
  • Een goede namiddag
  • Geloof en leven
  • docteranders
  • Ridderballade

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


       De meeste afbeeldingen uiterst LINKS zijn FOTO'S van schilderijen (op papier, doek of andere materialen) die vrouwlief in haar schildersatelier gemaakt heeft.
       In deze RECHTERkolom staan afbeeldingen die ze op computer heeft getekend. U kan er ook vinden op haar eigen seniorennet-blog ("computeroma") maar de laatste tekeningen daar dateren van 27.10.2008: ze haat nl. de rompslomp van een eigen blog....
       Maar gelukkig mag ik op
    mijn blog af en toe een of meer van haar creaties tonen. Ze inspireert zich meestal op het familiealbum, foto’s uit de media of bestaande kunstwerken, maar ze houdt niet van braaf copiëren en het eindresultaat wijkt dus nogal eens af van het origineel en benadert soms zelfs het abstracte, waarbij ze haar aangeboren kleurgevoel de vrije loop laat (tijdens haar academie-opleiding kreeg ze daarvoor felicitaties).


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!