WIE ZIJN WIJ?
   Mijn vrouw en ik zijn twee “oudere” senioren met een jong hart, vier kinderen en dertien kleinkinderen. We zijn beiden lid van een tafeltennis- en een wandelclub, genieten van klassieke muziek en moderne kunst. Ik speel af en toe piano in een nostalgisch salonorkestje, lees en praat graag over het heelal en ben sterk geïnteresseerd in veel aspecten van de Nederlandse taal en verkeers(on)veiligheid. Verder ben ik sinds 1995 bestuurslid van een zogenaamd "OKRA-trefpunt", een lokale afdeling van de grootste seniorenbeweging in ons land
   Vrouwlief schildert en tekent niet alleen, maar is ook een creatieve kokkin, houdt van bloemen en onderhoudt de tuin, naait graag en maakte vroeger avontuurlijke exploratiereizen naar Nepal, India, Mongolië, Atlasgebergte, … (is daar op mijn aandringen in 2005 mee gestopt). Ze leest snel en veel en houdt van Franse films.

Foto
oma tussen haar verfjes, kwastjes, papier, doek, javel enz.
Foto
... en hier al tekenend op haar computer
Inhoud blog
  • Eindelijk!?... Eerst nog eens "proeven"
  • Afval sorteren: waarom makkelijk als 't ook moeilijk kan?!
  • (ON)gelukkige verjaardag!
  • "Sorry: een dubbelzinnige cultuur..."
  • Wegmarkeringen: zoveelste blunder?
  • Overstroming
  • Voetganger is GEEN zwakke weggebruiker!!
  • De laatste wandeling?
  • Lekkere stoelgang? Het kàn!
  • Frans is geen Frans
  • Bewegwijzering in industriezones
  • voorrang van rechts?
  • De grillen van OKRA
  • Verband tussen tafeltennis en een kunstgebit
  • Lieve bezoekers, HELP!
  • Ebola: "geen reden tot paniek"
  • Tsjechië (vervolg) - foto's
  • Tsjechië: OKRA-cultuurvakantie
  • Tsjechië-reis (OKRA): nog even geduld!
  • Mijn kennismaking met JEF BURM in 1970
  • Musical Leeuwenkoning: geslaagd!
  • oma en haar derde musical (bis)
  • Oma en
  • OKRA-slippertje...
  • "Mijn" Dictee
    mijn favorieten
  • computeroma
  • schetsblog
  • wimdelarte
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Blog als favoriet !
    kommaneuker
    Sommigen noemen me een kommaneuker (muggenzifter). Of ik die bijnaam verdien, moeten mijn bezoekers maar beoordelen. Op dit blog wordt in elk geval niet geneukt, misschien wel geluld (voor het eerste bestaan andere wipsites, pardon, websites).
    Op dit blog schrijf ik zowel persoonlijke “dagboek-notities” als commentaren, ernstig of luchtig, op uiteenlopende onderwerpen. De afbeeldingen zijn – tenzij anders vermeld – meestal geschilderd of op computer getekend door mijn echtgenote, waarbij haar 12 jaar academie-opleiding en workshops goed van pas komen. Tot eind 2008 toonde ze haar creaties trouwens op een eigen blog: http://blog.seniorennet.be/computeroma maar ze ziet meer in één gezamenlijk blog voor ons beiden.
    19-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT "verbiedt" Nederlandse woorden!

       Het Gentse stadsbestuur heeft beslist, opnieuw enkele gewone Nederlandse woorden uit de gemeentelijke  woordenschat te verwijderen. Eerlijk gezegd, ik zat er op te wachten. Nadat ik onlangs las dat Gentenaars het woord "allochtoon" niet meer mochten gebruiken, vreesde ik onmiddellijk dat nu ook wel vlug een verbod op een woord als "gehandicapt" zou volgen. En ja hoor, het is er al!
        Als het woord bij sommige mensen een negatieve perceptie oproept, dan is dat eigenlijk hun probleem; waarom moet de samenleving dan geforceerde pogingen doen om betere (?) alternatieven uit te vinden? Denken ze in Gent nu echt dat bv. chauffeurs met een handicap voortaan niet meer spreken over hun "gehandicaptenkaart" maar over hun "kaart voor personen met een beperking" (want  zo heet die kaart voortaan!) ?... Politicus Siegfried Bracke reageerde zeer ad rem: "Personen met een beperking: mensenlief! Wie heeft er géén beperking, hè?" Of Herman Brusselmans, met een knipoog: "Noemen we een dwerg dan ook 'verticaal niet volledig volgroeide medemens'?" De Gazet van Antwerpen van vandaag 19.9 sloeg spijkers met koppen door een artikel aan het onderwerp te wijden onder de terechte titel "Woord schrappen is gewoon zelfbedrog".
       Ik ben geen helderziende maar ik denk dat er in de toekomst nog wel vaker nieuwe alternatieven zullen opduiken en weer verdwijnen. We kenden al "invaliden", dat moest  toen "mindervaliden" worden, ook weer niet goed, dus werd het "andersvaliden", weer verkeerd, zelfs even "mensen met een bijzondere uitdaging" en nu dus sinds enige tijd "mensen met een beperking". Binnenkort is de cirkel misschien weer rond en mogen we personen met een handicap weer gewoon ..... "gehandicapten" noemen!
        Eigenlijk komt het gewoon hierop neer: het zijn niet het de woorden die belangrijk zijn maar de toon waarop en de context waarin we ze gebruiken (c'est le ton qui fait la musique!). Klinkt een smachtend "ik hou zo van je, mijn lieve klootzak" niet veel liever dan "schat, ik ben je al lang kotsbeu, ik ga definitief terug naar mijn moeder!" ?
       Ik heb soms de indruk dat men in Nederland minder verkrampt met zulke zaken omgaat. Tijdens een interview op Radio 1 (eergisteren?) bv. sprak een ernstig gehandicapte Nederlandse dame met een belangrijke functie in de maatschappij herhaaldelijk en zonder complexen over "mensen met een handicap"...

    19-09-2013 om 18:57 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse bergen (vervolg)

       Mijn P.S.-hulpkreet op het einde van mijn vorige blog werd vrijwel onmiddellijk beantwoord: een van mijn favoriete bezoekers (blogster BOJAKO) bracht me op het goeie spoor (nogmaals dank, Bo!) En zo kan ik hier enkele details uit mijn vorige tekst alsnog met foto's ondersteunen:


    onze geliefde Val d'Anniviers met uitzicht op enkele van de vierduizenders, waarvan we er in een ver verleden verschillende hebben beklommen en onze kinderen destijds de namen van links naar rechts uit het hoofd konden opdreunen:
                      

    de Matterhorn zoals we ze met het blote oog zagen vanuit de drukke winkelstraat van Zermatt:
        


               dezelfde Matterhorn, maar dan uitvergroot naar haar volle glorie:
                              


    hier een heel oude dia-opname van oma (toen nog gewoon "mama") die tijdens een rotsbeklimming door Gids Gabriël "gezekerd" wordt:
                          

    hier onze onverwachte ontmoeting met diezelfde Gabriël nu amper tien dagen geleden!                              

    11-09-2013 om 14:33 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    09-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinnering aan de Zwitserse bergen

       Mijn vorige blog dateert van een maand geleden, maar wij zijn pas sinds enkele dagen terug van een reis met zo'n 250 andere OKRA-oudjes naar Zinal, een prachtig gelegen plaatsje aan het einde van de Val d'Anniviers, volgens ons de mooiste vallei ten Zuiden van de Rhone in Zwitserland. Niet alleen die vallei zelf is adembenemend mooi (ondanks - of juist mede dankzij - de 17 haarspeldbochten), op heel wat plaatsen heb je een prachtig zicht op verschillende "vierduizenders" (in de Saasvallei daarnaast moet je in Zermatt al zoeken naar een plekje waar je de - overigens indrukwekkende - Matterhorn kunt aanschouwen...)
       Het is bijna veertig jaar geleden (om precies te zijn: in 1974) dat we de Val d'Anniviers en andere valleien ontdekten, toen nog samen met onze vier kinderen. Het duurde destijds niet lang of we kregen alle zes de microbe van het alpinisme te pakken; we volgden cursussen ("en passant" goed voor ons Frans!), sliepen in talloze berghutten, en trokken dan van daar uit onder leiding van berggids Gabriël naar een of andere top...
       We hebben daarna nog verschillende  keren (met of zonder de kinderen, van wie de partners niet steeds dezelfde ambities hadden...) in dezelfde of andere valleien van Valais (Wallis) geklommen. Na heel wat jaren onderbreking zijn Oma en ik in 2009 nog eens naar de streek getrokken; we huurden een deel van de chalet van onze vroegere gids Gabriël, maar van alpinisme was uiteraard - gelet op onze leeftijd! - geen sprake meer en beperkten we ons tot (stevige) wandelingen..
       Stom toevallig - "de wereld is klein" -  kwamen we vorige week op een van onze wandelingen Gabriël tegen. We wilden onze groep niet ophouden en dus bleef het weerzien beperkt tot een korte begroeting, net genoeg voor een "hé comment ça va?!" en een fotootje....)   

    P.S. ALLICHT DOMME MAAR DRINGENDE VRAAG: IK WOU HIER ENKELE FOTO'S VANUIT MIJN HARDE SCHIJF TOEVOEGEN MAAR HET LUKT ME NIET OM ZE BINNEN DE DOOR SENIORENNET TOEGELATEN GROOTTE TE VERKLEINEN. WIE GEEFT MIJ EEN GOUDEN TIP? (IK WERK SINDS KORT MET WINDOWS 7 MAAR DE HANDBOEKEN MAKEN WE NIET WIJZER)

    Zie mijn volgende blog van 11.9)

    09-09-2013 om 00:00 geschreven door kommaneuker

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    E-mail mij


    Blog als favoriet !

    GRAAG UW COMMENTAAR op mijn schrijfsels! Laat me vooral weten wanneer u het ergens mee oneens bent. Ik ben trouwens niet bang voor kritiek, integendeel: het kan me aanmoedigen om (beter) na te denken voordat ik iets schrijf. Ik krijg liever kritiek dan nietszeggende plaatjes of andere (goedbedoelde) “boodschappen” die niks met mijn blabla te maken hebben.


    Gastenboek
  • M.
  • Een goede namiddag
  • Geloof en leven
  • docteranders
  • Ridderballade

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


       De meeste afbeeldingen uiterst LINKS zijn FOTO'S van schilderijen (op papier, doek of andere materialen) die vrouwlief in haar schildersatelier gemaakt heeft.
       In deze RECHTERkolom staan afbeeldingen die ze op computer heeft getekend. U kan er ook vinden op haar eigen seniorennet-blog ("computeroma") maar de laatste tekeningen daar dateren van 27.10.2008: ze haat nl. de rompslomp van een eigen blog....
       Maar gelukkig mag ik op
    mijn blog af en toe een of meer van haar creaties tonen. Ze inspireert zich meestal op het familiealbum, foto’s uit de media of bestaande kunstwerken, maar ze houdt niet van braaf copiëren en het eindresultaat wijkt dus nogal eens af van het origineel en benadert soms zelfs het abstracte, waarbij ze haar aangeboren kleurgevoel de vrije loop laat (tijdens haar academie-opleiding kreeg ze daarvoor felicitaties).


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 09-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 01-2015
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!