Mijn stad organiseert binnenkort een "workshop" met als titel: "OMGAAN MET BEJAARDE OUDERS". Ik vermoed dat de workshop bedoeld is voor volwassen kinderen die zich vragen stellen over hoe ze zouden moeten (kunnen) omgaan met hun bejaarde ouders. Als ik denk aan de traditionele bejaarden-grens van 65 jaar dan ligt die al bijna 15 jaar achter ons en zijn we volgens die norm dus eigenlijk meer dan bejaard, zeg maar gerust HOOGbejaard. Desondanks voelen oma en ik ons nog lang niet bejaard, laat staan hoogbejaard. We doen intensief aan sport (zie mijn blog van 30.4), maken wekelijks een wandeling van 10 à 15 km, hebben nog talloze andere hobby's en engagementen en hebben een uitstekende wederzijdse verhouding met onze kinderen, die momenteel dus zeker geen interesse hebben voor zon workshop. Precies daarom vond ik het wel leuk idee, hen het volgende mailtje te sturen:
Een "TIP"?.................... xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
We lezen zojuist dat er te Sint-Niklaas op 16 mei een "workshop" plaats heeft met als titel: "OMGAAN MET BEJAARDE OUDERS".
't Is maar dat jullie 't weten...
Groetjes,
Pa en Ma
Ik wist dat zij de humor van mijn tip zouden inzien, en inderdaad: prompt reageerde onze jongste zoon al direct met volgend antwoord:
Is nie voor ons... Wij wachten op workshop "WAT MET OUDERS DIE NIET BEJAARD GERAKEN?"
------------------------------------- TOE(kom)MAATJE. Het zaad van de Ooievader. Een heel oud mopje uit die heerlijk-romantische tijd toen de kindjes nog uit de bloemkool kwamen of door een ooievaar gedropt werden. Klein Jantje wil er meer over weten en vraagt het aan Papa. Die legt uit: als we een kindje willen, dan strooit papa elke dag wat zaadjes op het dak, de ooievaar pikt die op en brengt na een tijd een kindje. Een tijdje later vertelt Jantjes buurmeisje in de kleuterklas dat zij die nacht een broertje erbij heeft gekregen. Jantje reageert verrast en zegt: dat is vast van het zaad van mijn vader!
|