Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoe goed is je geheugen?

     

     

    Ik was daarnet even op het blog van Natoken.  Ze schrijft over haar prille jeugd herinneringen.

    Toevallig lag ik gisteren ochtend lekker te doezelen in mijn warm beddenbakse en ik mijmerde ook na over mijn aller-vroegste herinneringen.   (great minds think alike Natoken ) !  

    Ik weet niet wat jullie nog herinneren, maar mijn herinneringen beginnen rond mijn twee jaar en het zijn vooral zaken waarvan ik zeker ben dat ze me niet later verteld zijn.   Ik zie het allemaal nog voor me in kleur en detail alsof het een film is. 

    Mijne zilveren gelooft niet dat dit kan, want hij herinnert zich helemaal niets meer van vroeger.    Volgens hem beginnen zijn herinneringen pas toen hij mij leerde kennen....  Hahahahahaha..... dat zal wel !!!

    Ik ga gewoon enkele zaken hierna voor de lol opsommen, zo staan ze van nu af dan ook in mijn dagboek genoteerd.

     


     

    • - ik moet net uit de luiers geweest zijn, dus ± 2 jaar : ik loop wenend aan de hand van broer door de wei naar huis omdat ik in mijn broek had geplast.

     

    • - Rond dezelfde tijd - we zijn in een bos, vlakbij ons huisje, we staan in een rivier in een kring, ik hang tussen twee personen die mijn handen vasthouden. Plots heeft niemand me meer vast en ik ga kopke onder, ik stik bijna en ben in paniek. Dat heeft me een levenslange watervrees opgeleverd. Ik kan nu wel zwemmen maar durf niet met mijn hoofd onder water.

    • - Voor datzelfde bos staat een drinkwater fontein. Ik heb dorst maar ik kan er niet aan, want ik ben nog te klein.

    • - In diezelfde rivier stapt broer 1 in het ondiepe water op een plank met een roestige nagel. De nagel zit vast in zijn voet.

    • - 2 ½ jaar : moeder geeft de borst aan mijn zus en ik vraag of ik mag proeven en moeder is heel boos. Ik begrijp niet waarom.

    • - 3 jaar : ik sta op een hok naast ons huis (waarschijnlijk die op de foto) en ik spring eraf met een paraplu. Ik denk dat ik zal zweven zoals met een parachute. Ik zweef niet maar val met een smak op de grond.

    • - 3 ½ jaar : ik wil absoluut naar school en ik trek er zelf naartoe, ('t is vlakbij) klop op de poort. Een grote jongen (in korte broek) doet open en neemt me mee naar Mrs. McKay de directrice. Ik vraag haar of ik aub naar school mag komen, maar ze zegt dat ik nog veel te jong ben. Ze staat me toch toe om vanaf mijn vierde verjaardag een halve dag per week te komen.

    • - Op mijn vierde verjaardag word ik wakker, ik kleed me aan en ren zonder eten of iets te zeggen aan moeder naar school, zo blij als een kermisvogel.

    • - Mijn eerste les is : mijn schoenveters leren strikken.

    • - 4 jaar : Ik lees thuis in mijn boekjes met Nursery rhymes (kinderrijmpjes) die ik wel van buiten ken, maar plots besef ik dat ik kan lezen bij het versje ‘Jack Sprat could eat no fat...' ik herken de woorden. Ik ren naar moeder om haar dit heuglijk nieuws te vertellen en ik ben zeer ontgoocheld omdat zij het niet gelooft omdat ik ze weet dat ik al die versjes van buiten ken.

    • - 4 - 5 jaar : ik sta met vader in een winkel en er staat een dame naast ons met een hazenlip (toen wist ik natuurlijk niet wat dit was) . Thuis voor de spiegel sta ik daarna met een haarspeld tegen mijn bovenlip te drukken om te kijken hoe ik er uitzie met zo'n lip.

    • - Ongeveer rond diezelfde leeftijd : moeder heeft ons in bad gezet en ik zit op de tafel met enkel een handdoek om me heen terwijl ze met de andere kinderen bezig is. Ik kijk met heel veel interesse tussen mijn open benen en maak een grondige studie van mijn muisje. Ik krijg plots van moeder een ferme klets rond mijn oren waar ik enorm van schrik en ze zegt me dat wat ik doe héél stout en slecht is. Ik durf daarna nooit meer kijken. Mijn schaamtegevoel is geboren.

    • - 4 jaar : ik word wakker, sta op en merk dat noch moeder, noch vader thuis zijn. Ik ben doodsbang, maak broer en zus wakker en we kruipen allemaal via een stoel op de tafel en hangen door het raam huilend om moeder te roepen. Zij komt snel aangelopen, ze was even gaan telefoneren in de openbare telefooncel op de hoek van de straat.

    • - 4 jaar : moeder vraagt me om naar Tante Lottie te gaan - die woont op een boerderij aan de overkant van de weg. Ik moet bij haar de ‘shears' (tondeuse / haagschaar ) halen om het haar van broer te knippen. Het is een vrij lange wandeling voor mijn korte beentjes en ik ben bang voor de koeien. Tante Lottie geeft me de shears (haagschaar) mee. Op de lange terugweg naar huis loop ik te piekeren hoe moeder met deze grote haagschaar het haar van broer gaat knippen. Ik besluit om het even uit te testen en hang mijn hoofd naar voor zodat mijn ik mijn haar zie hangen en met de haagschaar knip ik met één beweging al dat neerhangend haar af. Bij mijn thuiskomst krijg ik van moeder een flinke bolwassing.

    • - 4 jaar : moeder is de haard aan het kuisen en ervoor ligt nog gloeiende asse. Ik struikel en val met mijn knieën in de hete as. Ik schaam me daarna bijna dood omdat ik daarna een tijdje niet kan lopen en ik word door moeder mee in de kinderwagen gezet.

    • - 4 jaar : grootmoeder leert me hoe ik moet breien met kleine, korte, gele priemen.

    • - 4 ½ jaar : ik lig in bed te slapen. Vader komt me wakker maken om naar mijn pasgeboren broertje te kijken, hij ligt in de armen van moeder en draagt een blauw kleedje. Ik ben op slag verliefd en mijn moederliefde voor hem zal me nog dikwijls in de penarie helpen.

    • - 4 ½ jaar : mijn Vlaamse grootouders zijn op bezoek - grootvader is peter van pasgeboren broer. Broer en ik begrijpen geen woord van hun taal en zij verstaan ons ook niet. Broer en ik zitten onder tafel te lachen - we vinden dat onze grootmoeder op een toverheks lijkt. Grootvader is al niet veel beter. We begrijpen niet waarom hij ons onder tafel probeert te meppen met zijn pet. Hij kijkt ook altijd heel nors en roept luid met een boos gezicht iets dat we niet begrijpen.

    • - Ik besluit een wandeling te maken met mijn poppenwagen, neem baby broer uit zijn wieg, leg hem erin en vertrek. Ik kom onderweg vriendjes tegen en ga met hen spelen en vergeet broertje. Moeder is hem in paniek aan het zoeken. Ik krijg een flinke bolwassing.

    • - 5 jaar : broertje weent in zijn hoge stoel. (hij woog bij de geboorte 5 kg). Ik maak de hoge stoel langs voor open, strek mijn handen omhoog om hem eruit te nemen. Hij is te zwaar en hij valt met een smak op de stenen vloer. Broer krijst, er is overal bloed. Broertje heeft een open wonde op zijn voorhoofd. Moeder is in paniek. Van vader krijg ik een flinke pandoering . Wat later komt de dokter de wonde op het voorhoofd van broertje dichtnaaien. Ik voel me ontzettend schuldig en ween bijna even hard als broertje.

    • - 5 jaar : in de klas leren we lezen. Ik kan al heel vlot lezen. De juffrouw is zodanig onder de indruk dat ze me meeneemt naar al de hogere klassen en me daar ook laat voorlezen. Ik krijg van enkele juffrouwen als beloning een centje. De school is uit en ik heb voor de allereerste keer geld in mijn handen. Het brandt en ik wil iets kopen. We wonen in het gat van Fluto, er zijn geen winkels, maar de rondrijdende groenteman staat er met zijn vrachtwagen. Ik steek mijn centjes omhoog en vraag wat ik ervoor kan kopen. Hij geeft me een bussel worteltjes. Ik ga zo fier als een gieter met die wortels naar huis en geef ze aan moeder. Zij vraagt waar ik het geld vandaan heb en gelooft geen woord van mijn verhaal.

    • - 5 jaar : ik ben verliefd op een jongen in de klas : Peter Gallagher

    • - 5 jaar : op school is het elke ochtend eerst Assembly (samenkomst ). Ik babbel en word verwittigd dat ik later op de dag hiervoor straf zal krijgen. De directrice komt in mijn klas, ik moet naar voor komen en mijn hand uitsteken. Met een leren ‘strap' (een stuk leder) slaat ze één keer hard op de palm van mijn hand. Lijfstraffen mochten toen nog op school. Ik heb daarna niet meer gebabbeld.

    • - Bijna 5 jaar : broer en ik slapen samen in bed met een buurjongen, we logeren er, want moeder is op bezoek bij haar ouders in België. De buurjongen verklapt me dat ik voor mijn verjaardag een naaidoos krijg.

    • - 5 ½ jaar : ik zie mijn vader verschrikkelijk huilen met zijn hoofd op tafel, moeder troost hem. Zijn moeder is gestorven.
    • -

    • - Vanaf dan herinner ik me eigenlijk alles nog heel goed:
    • -

    • - 7 jaar : we bereiden ons voor op ons vertrek naar België. In ons huis is veel volk, want bijna alles moet wordt verkocht.

    • - In de trein weent broer. Ik ween niet, want ik besef nog niet dat we voor altijd weggaan.

    • - Ik sta op het dek van de Ferry Dover-Oostende en ik draag heel mooie kleding ( uit een doos kleding van nicht ) een purperen jurk en een heel mooie beige-bruine jas met kap. Ik kijk voortdurend naar de zoom van mijn jurk. Moeder had het wegens de drukte laten verkorten door een buurvrouw en toen ze nadien zag hoe slecht de zoom genaaid was, met reuzegrote steken, had ze mopperend gezegd : "ik had het beter zelf gedaan" . Nu denk ik dat iedereen deze grote steken kan zien.

    • - Nonkel Louis staat ons op te wachten met zijn vrachtwagen. Wij zitten tussen al onze bagage allemaal achterin en rijden naar Blankenberge, waar de rest van mijn leven begint.

     


    **

    Ik geef de herinneringstok nu door aan PAZ - zo kunnen we lezen hoever zij kan terugdenken.  

    Nadien kan zij de stok doorgeven aan iemand anders.

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    20-05-2009
    ..
    Jezus...jij bent wel een krak,laat mij nu denken dat ik goed onthoud,maar zoals jij laat ons zeggen dat die van mij ook teruggaan tot +- 2 1/2 jaar ,maar zo gedetailleerd...petje af
    coollogocom6558153ng7.gif
    kusfy2.gif
    Prettige midweek !
    kus en knuffel van Lipske
    Elke keerzijde heeft een keerzijde. (Japans gezegde)

    20-05-2009 om 10:45 geschreven door Lipske


    19-05-2009
    herinneringsstokje
    Zeer vereerd, madame! Ik ben ermee bezig. kus

    19-05-2009 om 23:17 geschreven door paz


    Hehe
    Jij hebt nog heel veel herinneringen van je vroegste kindertijd, ik zie maar enkele beelden en die waren ook van toen ik ongeveer 2-3 jaar was... toen ik het eens aan m'n moeder vroeg zei die dat het klopte, zodoende...
    Dikke kus

    19-05-2009 om 21:27 geschreven door Myette


    wat heb ik genoten
    jij was ook een  lieve " kapoen" zo te lezen maar zalig toch die herinneringen hé Bojako. Ik denk dat het eigen is aan ons vrouwen om zover terug te kunnen gaan in het verleden ofwel hebben wij altijd al intenser geleefd want mijn half bedde zegt ook altijd:" Hoe jij dat nog allemaal weet is mij een raadsel."...!! ik vrees dat ik wat " jongensachtiger " was als kind want mijn kattekwaad is niet gewoon.... haha, nu ik speeldeook altijd met de jongens samen tot ik menstrueerde en dan was het taboe!!!! Liefs en ... wij genieten!

    19-05-2009 om 14:57 geschreven door natoken


    18-05-2009
    Ik twijfel geen moment
    aan je verhalen, want ik heb zelf één herinnering uit de tijd dat ik nog in de kinderwagen lag. Ik zie het allemaal nog heel klaar en duidelijk voor mij.
    Mijn halve trouwboek herinnert zich niets meer over hetgeen zich afspeelde voor de leeftijd van zes jaar.
    Zou dat nu typisch mannelijk zijn?

    18-05-2009 om 20:54 geschreven door camille


    Hi Bojako
    Ik geloof je zonder ook maar één moment aan je woorden te twijfelen, want ook ik heb heel vroege herinneringen die ik zo nog voor mijn geest kan halen met beeld en klank.
    Ik heb eerder last om me dingen te herinneren van verleden week of zelfs gisteren. Het korte termijn geheugen is kaduuk bij mij.
    Heb in elk geval een fijne week, en moest je zin hebben om te zingen, steeds welkom op mijn blogje.

    Welcome
    to
    Memory-lane
    Fijne week
    Liefs
    van Petra

    18-05-2009 om 19:32 geschreven door Petra


    Onder stof begraven

     

    herinneringen gaan soms onheuglijk diep in de jeugdjaren

    terwijl 't gebeuren van de voorbije dagen

    steeds vlugger als een mistwolk vervagen

    kan het opgehoopte stof in de breingroeven dit verklaren?




    Groetjes, Uilenspiegel

    18-05-2009 om 16:43 geschreven door Uilenspiegel


    ...
    Ook mijn vroegste herinneringen dateren van toen ik zo'n 2 1/2 jaar oud was. Ik heb er in het verleden al eens het een en ander van op mijn blogje geschreven.
    En eigenlijk ben ik voor de kleinkinderen ook bezig om heel veel herinneringen op te schrijven. Hopelijk vinden zij het leuk om naderhand te lezen.

    18-05-2009 om 16:40 geschreven door thea


    kan best geloven hoe de Zilveren denkt......


    Herinnereringen van kleine schavuit Bojako



    Image Hosted by ImageShack.us

    Haar knopen los

    Trui achterstevoren

    Haar veters

    Zoals ze niet echt horen

    Haar rits half dicht

    Echt geen gezicht!

    Maar ze kon alles zelf

    ( of poogde dat toch )

    Een aangename week toegewenst vanwege Amor Fati !

    Mensen bouwen te veel muren, maar niet genoeg bruggen

    Liever een snufje waarschijnlijk dan een handvol misschien

      

    18-05-2009 om 16:30 geschreven door Amor Fati


    ..
    Zoals Paz'ke schrijft. Het is het scenario van een film. Raar mar het lijkt me geen kinderfilm. Wel het verhaal van een meisje dat heel snel volwassen moest zijn, en toch nog altijd een beetje dat kleine meisje is gebleven.
    115f75f104vsf2.gif

    18-05-2009 om 16:14 geschreven door Ludovikus


    inspirerend!
    Ik zie de hele film zó voor mijn ogen, Bojakootje! Krijg meteen goesting om dat ook eens te doen, maar nog efkes wachten, anders is't hier op alle blogs hetzelfde program, hihi. 't Is echt wel zo, dat dit inspirerend werkt en omdat we leeftijdgenoten zijn, is het ook zeer herkenbaar, zelfs het barakkenkamp in Engeland : dat soort noodwoningen waren hier ook en die herinner ik me eveneens uit mijn kindertijd hoor. oei-oei-oei, ineens begint er hier vanalles op te borrelen, ik ga toch proberen om het nog even onder de stop te houden. dikke kus

    18-05-2009 om 15:04 geschreven door paz




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    schrijvenopcomputer
    blog.seniorennet.be/schrijv
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!