Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I love kitsch ...









    Mijn moeder was de beste moeder in de hele wereld, maar dat zullen veel van jullie natuurlijk ook denken (behalve huismusje), maar bij mij is’t waar. Om ons vader niets tekort te doen wil ik zeggen dat die ook bij de top tien rangschikking thuishoorde al kon hij af en toe wat meer uit zijn rol vallen. Iemand moest thuis gezag uitoefenen.

    Ons moeder had maar één pieteklein foutje dat het me tot vandaag nog altijd moeilijk maakt, alhoewel ze al een paar jaar overleden is.

    Ons moeder hield van kitsch, geen gewone kitsch, nee KITSCH in hoofdletters.

    Ze hield er niet van enkel omdat het goedkoop was, dat hielp natuurlijk wel, maar nee, ze vond die dingen écht mooi.

    Met kitsch bedoel ik dan alles wat je kan vinden in Spanje in de winkel van : ‘Todos por 100 pesetas’. Toen ze nog kon, breidde en haakte ze veel, ondermeer sierpoppetjes om een WC rol te verbergen onder een wijde van nylon gehaakte rok.

    De liefde straalde van haar gezicht toen ze tegen me zei: “allee kiest er maar eentje uit voor de mooiste kleuren weg zijn” en ik koos voor lichtblauw en zette het plichtsbewust op mijn wc spoelbak met daaronder een wc rol want anders viel de pop om – dat was uiteindelijk ook waarvoor het popje diende.

    Vanuit Spanje in haar lievelingswinkel ‘Todos por 100 pesetas’ bracht ze elk jaar een geschenkje mee. Een jaar was het een parfum verspreider – een blinkende glitterende roze potje met daarbovenop een kapje in de vorm van een parapluuke.

    Ze wist dat ik mijn haar altijd omhoog steek en ze had een prachtige haarspeld bij met een grote plastieken bloem met in’t midden ook schitterdingskes.

    “allee steek dat eens in uw haar zoeteke, ge zult eens zien hoe mooi het is” en om haar geen pijn te doen stak ik het erin, slikte twee keer en wandelde tot aan de hoek van de straat vooraleer ik het er uitdeed.

    Na ruim een half jaar was het parfum potje ‘per ongeluk’ gevallen en kapot. Ik vertelde het haar en ik schaamde me verschrikkelijk dat ik een wit leugentje vertelde maar ik vond het potje echt afschuwelijk.

    Ze zei terloops dat ze me niet dikwijls het geschonken haarspeld zag dragen. Ik maakte me er weer met een wit leugentje van af en zei dat roze glitter niet bij alles paste wat ik droeg.

    Het jaar daarop kwam ze van haar vakantie uit Spanje terug met een brede glimlach op haar gezicht. “Ge gaat niet geloven wat ik voor u bij heb” zei ze stralend, en ja...ze had hetzelfde parfum potteke met paraplu dakje teruggevonden en voor mij gekocht. Ik kreeg het niet meer over mijn hart om het weg te doen. Ze had ook iets anders bij van kant om in de WC te hangen en daar konden nu 3 rollen WC papier in. Wat nu met mijn blauw handgehaakt madammeke?

    “Dat zou nu goed staan op de trap” wist ons moeder te zeggen. Als demonstratie nam ze het popje en zette het bovenop de onderste grote stijl van de trap in de gang.

    Toen dacht ik: “ach, als ze er ooit niet meer is dan doe ik alles wel weg, dat de mensen denken wat ze willen als ze op bezoek komen, zolang ons moeder maar gelukkig is”.

    Maar nu is ze er niet meer en weet ge....ik kan het niet wegdoen. Elke keer ik voorbij het popje kom denk ik aan haar en komen de tranen in mijn ogen.

    Toen we haar huis leegmaakten heb ik zelfs nog een rood poppetje meegenomen dat bij haar op de WC stond en het staat nu in mijn badkamer.

    Van sommige kitsch kan je inderdaad écht met hart en ziel leren houden.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    12-03-2006
    Erfenis
    Mijn moeder leeft nog, en ik vrees dat ik niets ga erven. Maar moest het nu wel zo zijn, dan ben ik zeker dat ik het ga koesteren, hoe foeilelijk het ook moge zijn, en ondanks alles. Want ik ben ook zo'n emotionele ziel.

    12-03-2006 om 21:47 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Herinneringen
    Ik heb ook nog zo allerlei zaken in m'n kasten die ik niet weg kàn gooien... o.a. de enige brieven die ik ooit van m'n vader heb gekregen... heb ze pas nog gelezen en dan "schiet ik weer vol"... moeder leeft nog maar de meeste van haar spulletjes staan al bij mij... kuske van Myette

    12-03-2006 om 16:17 geschreven door Myette


    Zonnige zondag vanwege,
    Bojako je heb dat zo mooi geschreven,mijn moeder leeft nog en ik heb ook zo van die dinges,maar ik zal je woorden niet vergeten want ik weet nu ook al dat ik niks zal wegdoen.

    12-03-2006 om 11:54 geschreven door vifke


    11-03-2006
    Presentjes

    En wat te denken van de moeder- en vaderdagpresentjes
    die op de kleuterschool gemaakt zijn?
    Ik bofte, want ik kreeg een moederdag + een vaderdag cadeautje ;)
    beschilderde bordjes, beeldjes van klei, zelfgemaakte sieraden...... Ik ga zometeen naar de film '' The Magdalene Sisters' kijken.
    Hele mooie film en gebaseerd op waargebeurde feiten.

    11-03-2006 om 22:11 geschreven door Chia


    Kitsch
    Bojako, mijn meter zaliger hield ook van die poppetjes. Van overal terwereld verzamelde zij die hebbedingetjes. Enkele jaren voor haar dood heeft ze heel (honderden stuks) haar poppenkast geschonken aan het Mechels Speelgoedmuseum...is daar nu nog te bewonderen...

    11-03-2006 om 22:10 geschreven door Pedro


    .
    Heb zojuist je reactie op mijn humble blog gelezen. Er zijn ook veel minder prettige gebeurtenissen geweest, zaken waar ik niet fier op moet zijn maar ja ik ben ook maar een mens. Ik heb ooit eens midden tussen twee rivalizerende clans in vol vuurgevecht gestaan en er nog flink op los geschoten ook. Vertel ik nog wel eens.judo4wx.gif BTW: weet ge nog dat kruisje als vierde button die niet opengegaan was, dat was die baby die ik van je gepikt had. Marcheert nu wel Slukes.

    11-03-2006 om 18:38 geschreven door Ludovikus


    .
    Heb zojuist je reactie op mijn humble blog gelezen. Er zijn ook veel minder prettige gebeurtenissen geweest, zaken waar ik niet fier op moet zijn maar ja ik ben ook maar een mens. Ik heb ooit eens midden tussen twee rivalizerende clans in vol vuurgevecht gestaan en er nog flink op los geschoten ook. Vertel ik nog wel eens.judo4wx.gif BTW: weet ge nog dat kruisje als vierde button die niet opengegaan was, dat was die baby die ik van je gepikt had. Marcheert nu wel Slukes.

    11-03-2006 om 18:37 geschreven door Ludovikus


    ja ik ken dat
    Ja, al dat soort "waardeloze" cadeautjes hebben hun waarde door de emotionele gedachten die er bij horen. Zulke zaken kun je nu eenmaal niet zomaar wegdoen. Ik denk dat bijna iedereen wel zulke ongevraagde en soms "ongewenste" maar dierbare presentjes in huis heeft. Wees er maar zuinig op, zo blijft moe nog lang bij je thuis. Groetjes, fijn weekend en tot ziens, Thea.



    11-03-2006 om 18:19 geschreven door thea


    .
    Nu heb ik spijt dat mijn broer met alles weg is. Ook met wat van mij was en dat nog bij moeder stond. Maar ik kan het me nog zo voorstellen en dat is ook nog iets.target.gif

    11-03-2006 om 17:52 geschreven door Ludovikus


    ...
    Ja ,ik kan ook zo aan onnozele dingen hechten (niet van mijn moeder spijtig genoeg,kan me niet herinneren ooit iets gekregen te hebben),maar van mijn vader heb ik nog een gedichtenbundel waar hij altijd uit voorlas,het ding ziet er niet uit ,als je een blad vastneemt ,verpulverd het bijna,maar ik kan er geen afscheid van nemen ,(is ondertussen wel zeker 60 jaar oud),wat meer is ,één van mijn dochters staat er op ,als er ooit iets met ons gebeurt,dat ze dat als erfenis wil,dus..die heeft de microbe ook!maar ik heb ook zo van die onmogelijke dingen die ik toch niet kan wegdoen!,
    By the way ,kom je raden naar het liedje ,Chia heeft het al gevonden ,al is het een Vlaams liedje!

    11-03-2006 om 15:57 geschreven door hotlips


    bezoekje
    Ik kan je zo goed begrijpen. Mijn moeder is 6 maanden geleden overleden. Ik erfde een ( afschuwelijk ) Hummelbeeldje,dat was altijd al voor de oudste bewaard en ik vond het foei lelijk,maar nu staat het toch in mijn kast enkel en alleen maar om de gevoelswaarde. Toch belangrijk als je naar zoiets kijkt en dan aan haar denkt Mooi heb je het beschreven . Ik wens je een fijn weekend groetjes Corry

    wolfbutton2el.gif

    11-03-2006 om 15:03 geschreven door corry


    liefde en kitsch
    ik hoorde je het al vaker mondeling verdedigen, maar nu begrijp ik het precies pas écht. heel ontroerend beschreven, bojako, ik zal er voortaan anders naar kijken. knuffel

    11-03-2006 om 11:11 geschreven door paz




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luckruisstraat
    blog.seniorennet.be/luckrui
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!