Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    29-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herhaling voor Knuffel -Stoppen met Roken-














    Speciaal voor Knuffel van Huismusje zet ik dit stukje over mijn moederke (kettingrookster tot haar laatste snik) er nog eens in.
    (eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat ik weinig tijd heb - veel babysit deze week!)


    Ondanks het feit dat ik mijn allerliefste moeder ontzettend liefhad en nog altijd enorm mis, moet ik soms toch lachen met stukken uit mijn dagboek van toen. Ze was het braafste menske dat je je kunt indenken, maar ze was een verstokte kettingrookster en wanneer je haar sigaret afnam veranderde ze in Dr. Jekyll. Zij en mijn schoonmoeder waren omwille van hun leeftijd de enigen die bij ons nog ‘binnen’ mochten roken. De rokende jongeren worden beleefd naar de tuin verwezen, zeker nu de kleinkindjes rondlopen of kruipen.

    Je kunt die oudere mensen toch niet verwijten dat ze wat hun kluts kwijt zijn in verband met het roken. Het was vroeger een totaal sociaal aanvaarbare gewoonte, dermate zelfs dat als je bezoek kreeg je het sigarettenmerk ging kopen van de rokers en die uitstalde op je salontafel zoals koekjes. Ik kan me indenken dat het voor oudere mensen die nu in een ‘niet rokers’ situatie terechtkomen gewoon verschrikkelijk moet zijn. Jongeren daarentegen zijn nu totaal anders opgevoed.

    Maar nu mijn stukje uit mijn dagboek: moeder had anorexia en woog toen nog maar ‘nat’ een goede 35 kg. Ik probeerde alles om haar aan het eten te krijgen, lichamelijk was er geen verklaring voor, het moet dus psychisch geweest zijn, maar toch lieten we haar in het ziekenhuis (waar je dus niet mag roken) binnenstebuiten keren om zeker te zijn.

    30.1.2002

    Moeder ligt in het ziekenhuis en als kettingrookster lijdt ze momenteel aan een vreselijk erg nicotine tekort. Op zo’n moment heeft ze veel weg van haar eigen moeder op een slechte dag (mijn grootmoeder was een vreselijk mens en had in mijn kinderogen veel weg van een toverheks).

    Moeder, die nooit of te nimmer klaagt heeft nu zeker een half uur aan een stuk zitten klagen en zeuren. Ze hebben ’s morgens om zes uur bloed afgenomen! - )alles wat ik nu vet schrijf is niet zacht gesproken, maar geroepen ) -

    ‘ZE HEBBEN ME VANMORGEN MEEGENOMEN VOOR ONDERZOEKEN EN IK HEB NOG NIKS GEGETEN EN TOEN IK TERUGKWAM WAS MIJNE KOFFIE KOUD EN DUS HEB IK NIET WILLEN ETEN !’ zei ze met een verbeten trek om haar mond, me vreselijk kwaad aankijkend alsof het mijn schuld was.

    ‘TOEN KWAMEN ZE WEER TERUG VOOR NOG ONDERZOEKEN EN HEBBEN ZE ME NAAR DE VERKEERDE PLAATS GEBRACHT EN ZE WAREN ME VERGETEN EN IK HEB KWEET NIE HOE LANG MOETEN WACHTEN’. ‘tja....ik ‘hm’ zo nu en dan tussen het verbeten roepen in, niet goed wetend wat antwoorden.

    ‘TOEN IK UITEINDELIJK TERUG OP MIJN KAMER KWAM STOND MIJN MIDDAG ETEN DAAR MET MINSTENS ZEVEN GROTE PATATTEN, EN HET ETEN WAS KOUD EN IK HEB HET DAN MAAR LATEN STAAN, ZO’N ETEN EET IK NIE..... EN IK LIG HIER AL HEEL DE DAG EN IK HEB NOG NIEMAND GEZIEN, WAT LIG IK HIER IN GODSNAAM TE DOEN???

    Oef....ze voelde zich even wat beter toen ze dat allemaal gezegd (geroepen) had.

    Toen ze wat gekalmeerd was zei ik dat ze aan de verpleegster kon vragen om haar eten even op te warmen in de microgolf oven. ‘HET IS TEVEEL ETEN!!!!!’ Ik zei: ‘leg dan een beetje op je ondertas en vraag hen om dat op te warmen. ‘DE JAM WAS GEEN JAM HET WAS GELEI’. Ik zei haar dat ik haar jam van thuis zou meebrengen.

    ‘DE MELK IS GEEN MELK - HET IS POEDER’. Ik heb aan de verpleegster gevraagd om in’t vervolg gewone melk te geven. Ik heb nu eindelijk ook door dat er een lijst ligt waar je elke dag je maaltijd op kan bestellen, dus ik zet er heel groot op: ‘kinderporties aub’.

    Gelukkig voor mij is er nog een rookverslaafde zieke dame op de kamer en die brengt moeder af en toe naar de rook kamer, een vies klein kamertje, helemaal op ’t hoogste verdiep, dus moeder kan er zelf niet meer geraken omdat ze nu door haar gewicht te zwak is om te lopen.

    Terwijl ik bij haar zit komt er toch nog een dokter binnen die ons zegt dat er de volgende dag nog verschillende testen moesten gedaan worden.

    ‘Morgen gaat er nog meer bloed genomen worden en een urine test’ zegt hij.

    ‘WAT???? NOG MEER BLOED EN TOCH NIET OM ZES UUR ’S MORGENS... IK HOOP DAT ZE ME DE HELE DAG WEER NIET VAN HIER NAAR DAAR GAAN RIJDEN...’.

    De dokter gaat verder: ‘Morgen moeten ze ook een echo van haar buik nemen. Ze moet haar vocht inname beperken.’

    ‘WAT????,MAG IK SLECHTS EEN LITER PER DAG DRINKEN???? IK HEB ALTIJD DORST...’

    ‘Aha’ zegt de dokter, ‘misschien daarom dat je zo weinig eet, omdat je zoveel drinkt?’

    Ik leg uit dat moeder momenteel omwille van de anorexia door de psychiater behandeld wordt en dat die aan moeder een dieet heeft opgelegd waar ze zich moet aan houden om wat bij te komen, voornamelijk koekjes .... gewoon ‘iets’ om haar terug aan het eten te krijgen.

    ‘HIER LAAT AAN DE DOKTER ZIEN HOEVEEL IK AL WEEG !!!!’ roept moeder en ze duwt me haar notaboekje onder de neus waar ze heel nauwkeurig elke dag alles in noteert, naar de instructies van de psychiater. Ik zeg dat de dokter wel weet hoeveel ze weegt, ‘NEE!!!!! LAAT HEM MIJN BOEKJE ZIEN, IK NOTEER HET ELKE DAG !!!’

    Ik laat gelaten de dokter haar notaboekje zien waarop hij zegt: ‘dat is geen gezond dieet hoor, alleen maar een koekje.’

    Ik beaam het en zeg dat een diëtiste zal komen kijken hoe we het menu van moeder moeten samenstellen.

    De dokter kijkt in het dossier van moeder en zegt dat er vandaag een diëtiste is langs geweest.

    Ik kijk naar moeder en zij zegt : ‘ER IS IEMAND LANGS GEWEEST, MAAR HOE KAN IK NU IN GODSNAAM WETEN WIE WAT IS EN WAT ZE KOMEN DOEN?’

    Ik zeg haar dat ze dat dan moet vragen maar krijg zo’n dodelijk, lelijke blik dat ik maar wijselijk besluit om te zwijgen. Ze grolt bijna, dat ben ik van mijn lieve moeder niet gewoon. Met sigaret is ze de liefste persoon die je je maar kan indenken.

    Op dit moment zie ik ze gewoon denken: - ‘WIL DIE VERDOMDE DOKTER EINDELIJK VERDOMME WEGGAAN EN ONS ALLEEN LATEN ZODAT WE NAAR DE VERDOMDE ROOKKAMER KUNNEN GAAN EN IK EINDELIJK EEN VERDOMDE SIGARET KAN ROKEN....’

    De dokter vertrekt eindelijk en moeder, die nog amper kon bewegen, springt als een jong veulen uit het bed, wipt gezwind in de rolstoel en wil dat ik haar met ‘warp snelheid’ naar de rook kamer breng.

    Ik ben nu terug thuis, ik heb net gegeten, mijn laatste grijze haren zijn nu wit geworden, mijn gepijnigde zenuwen staan nu op breekpunt.

    Ik kan altijd mijn stress kwijt door te schijven.....dus ik schrijf.

    Aaaaaaaaaaaaaahhhhhhh.....krijs ik inwendig: voilà da’s beter, maar een fles whisky en een doos Valium zouden welkom zijn.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    31-03-2006
    roken kan je afleren
    Musje ik zal eens zien of ik mijn reglement vind voor het roken te helpen om te stoppen mischien schrijf ik het op mijn blog maar stuur het allezins door naar musje voor knuffel. vifke

    31-03-2006 om 10:57 geschreven door vifke


    30-03-2006
    Ik ook
    ben zo'n ex-roker en zwaarverslaafde. Rookte 2 pakjes per dag (gewone werkdagen) en méér als we uitgingen! Van ontwenningsverschijnselen weet ik alles tot op het hysterische af! Nu ben ik 8 jaar rookvrij maar blijf voor altijd ex-roker en nooit NIET-roker. Eén sigaret is voldoende, en het onheil is weer geschied.

    30-03-2006 om 17:25 geschreven door Michelly


    Kan ik niet achterblijven met mijn herhaling ;)
    Ik heb me vaak afgevraagd waarom mensen roken, waarom stellen zij hun gezondheid in de waagschaal, waarom niet gewoon stoppen?
    Natuurlijk weet ik dat roken verslavend is, maar ik heb nooit geweten dat die verslaving zó sterk kan zijn.
    Mijn onderzoek, als ex-roker, heeft uitgewezen dat de meeste rokers makkelijker een maand zonder sex kunnen dan een maand niet roken.

    Ik begin nu pas te begrijpen hoe hard stoppen met roken moet zijn.
    Mijn onderzoekje heeft me doen beseffen, dat iedereen die stopt met roken niets minder verdient dan een Koninklijke Medaille van Eer.
    Deze mensen zijn helden en een geweldige ophemeling waardig. We moeten hen eren met standbeelden, parades en nationale feestdagen. We zouden straten naar hen moeten vernoemen, plantsoenen en stadions. We zouden borden langs de weg moeten zetten die zeggen: 'God bless ex-rokers', 'Er is niets beter dan een stopper' of 'Een ex-roker rocks'.

    Okay, ik overdrijf een beetje, alhoewel!?

    Mijn onderzoekje heb ik verricht onder niet minder dan 10 rokers. 80% Is liever intiem met een sigaret dan met hun partner.
    "Ik lach altijd na sex", zei een vrouw, "want dan kan ik eindelijk een sigaret roken".
    "Niet dat ik niet van sex hou", zei een getrouwde vrouw, "maar het is alleen dat een sigaret langer duurt. Als ik besluit de sigaret niet op te roken, reclameert er niemand en niemand schreeuwt en rent naar de douche".
    70% Creëert liever een abstract werk op hun X-rays.

    Maar het zijn niet alleen vrouwen, ook mannen zijn net zo verslaafd en kunnen niet zonder hun pafke.
    "Het voordeel van sigaretten is...", zei een man "dat ze niet om een verbintenis vragen. Ze komen in je leven en gaan nooit meer weg. Je kunt er een paar dagen vanaf blijven, maar ze komen steeds terug. Ze blijven je bezoeken als een aantal slechte verwanten".

    Inderdaad, mijn onderzoekje bracht aan het licht, dat nicotine zo verslavend is, dat zelfs na een hart attack 60% van de rokers er weer een opsteekt. Ze weten dat roken de helft van alle rokers doodt, ze weten dat ze blij mogen zijn in leven te zijn, en tòch zullen alleen de meest vastberadene erin slagen te stoppen.

    Ik wacht nog steeds op een standbeeld in het hartje van Koewacht - mijn geboortedorp - een Chia-steegje of het Chia Plantsoen in Eindhoven - waar ik nu woon. Misschien dat ze het PSV-stadion kunnen omdopen in het Chia-stadion?

    *Een ex-roker*

    30-03-2006 om 00:04 geschreven door Chia


    29-03-2006
    Zenuwen
    Tja Boke ik kan daar niet over meespreken... heb nooit gerookt dus moet het niet afleren... maar die zenuwen... toen mijn moeder elke week woensdagnamiddag naar ons kwam begon ze steevast te kwebbelen zonder ophouden tot mijn zenuwen op springen stonden... dan ging ik even naar de keuken en begon daar te "gillen zonder geluid"... stak m'n armen onder stromend koud water en kon er weer tegen voor een uurtje... na het avondeten als ze naar huis was lag ik steevast "strijk"... Myette

    29-03-2006 om 23:46 geschreven door Myette


    Rokers
    Mijn knuffel snakt ook naar een sigaret, maar het mag niet, en het kan ook niet want hij kan niet uit bed.
    Gisteren heb ik hem op zijn aanvraag pakken munt snoepjes gekocht.Goh, ik weet het niet meer!
    Als hij niet rookt zit hij onder de stress, slecht voor zijn hart. Gaat hij snoepen dan wordt hij te zwaar, slecht voor zijn hart.
    Als hij met nog meer smaak gaat eten dan moet ik dringend kazerne kookpotten gaan kopen.
    Alles met mate is het beste, maar maak hem dat maar eens wijs. Zelfs nu zou hij met bed en al naar de rookkamer willen. Ik denk dus dat knuffel net als jouw mams gaat blijven roken tot zijn laatste snik. Liefs en tot de volgende.

    29-03-2006 om 23:10 geschreven door huismusje/troubadoerke




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tfront1940
    blog.seniorennet.be/tfront1
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!