Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    20-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedenking bij de afschuwelijke moorden in Antwerpen....

     xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     








    Zijn wij als ouders verantwoordelijk voor de daden van onze kinderen?

    Deze voorbije week hebben de verschrikkelijke moorden in Antwerpen waarschijnlijk heel veel ouders aan het denken gezet over de opvoeding van hun kinderen.

    “De pen is machtiger dan het zwaard” is een spreekwoord dat hier deze week wel heel erg van tel is geweest.

    De media haalde het onderste uit de kan om de schuld te leggen bij de familie en de opvoeding van de jonge moordenaar.  Niet enkel bij de ouders, men ging zelfs terug tot de grootvaders van de jongen die blijkbaar aan het Oostfront gevochten hebben.   Ook een tante die aan politiek deed werd erbij betrokken.

    Zijn wij als ouders, familie,  inderdaad schuldig indien één van onze kinderen flipt en tot zo iets vreselijk in staat is?  Ik mag er niet aan denken.  Wat dan te zeggen als je meer kinderen hebt en de anderen heel brave burgers geworden zijn.   Waarom loopt het met ééntje mis?  Zou het misschien kunnen dat de jongen zelf voor zijn daden verantwoordelijk is?  

    Mijn ondervinding als moeder leert me dat verstandige jonge mensen op een gegeven moment zelf beslissen wat en hoe ze over alles willen denken: godsdienst, politiek, seks enz. en dat wij als ouders vanaf dan helemaal niets meer kunnen ondernemen.  Soms keren ze zich zelfs helemaal af van wat wij als ouder de correcte normen en waarden vond.  

    Het kan ook zijn dat je kinderen op die leeftijd jouw denkwijze beïnvloeden en je de zaken laten bekijken vanuit hun standpunt en dat je hen soms gelijk moet geven.   Kinderen voeden rond die leeftijd ook hun ouders op.

    De twee grootvaders van mijn zoon zouden zich omdraaien in hun graf als ze moesten weten hoe anti-Amerikaans hij denkt.  Die grootvaders hebben allebei namelijk zij aan zij gevochten met die Amerikanen en hebben heel andere ervarigen in hun leven gehad dan mijn zoon.

    Op een bepaald ogenblik heb ik tijdens een discussie ook tegen hem gezegd: “pas op,  want nu zijt ge zelf omgekeerd racistisch bezig, ’t is niet omdat er sommigen Amerikanen verkeerd bezig zijn dat ze allemaal slecht zijn!”   Op mijn vraag hoeveel Amerikanen hij persoonlijk kende moest hij uiteindelijk toegeven: geen enkele !

    Een film dat mij ooit heel sterk ontroerd heeft en waarin net blijkt dat kinderen zich ondanks de opvoeding die ze kregen zich toch  heel sterk kunnen keren tegen de normen en waarden die de ouders hen trachten bij te brengen is:

    My son the fanatic  naar een scenario van  de schrijver Hanif Kureishi met  als thema: verdraagzaamheid, racisme,(moslim)fundamentalisme.

     ‘My Son the Fanatic’ is een prachtig portret van een doodbrave Pakistaanse taxichauffeur, in Bradford, gefilmd door Udayan Prasad. Het scenario van deze magnifieke ode aan de verdraagzaamheid werd geschreven door Hanif Kureishi, bekend van ‘My Beautiful Laundrette’, ‘Sammy and Rosie get laid’, ‘The Buddha of Suburbia’ en ‘The Black Album’. Kureishi baseerde zich op een kortverhaal uit zijn eigen verhalenbundel ‘Love in a Blue Time’.

    ·       Parvez, een Indische migrant, tracht als taxichauffeur te overleven in Bradford, een troosteloos stadje in de Midlands. Ondanks zijn moeilijke situatie doet hij alles wat hij kan om zich te integreren in de Britse maatschappij. Zijn zoon Farid daarentegen zoekt meer zijn heil in het moslimfundamentalisme. Door een list slaagt Farid er in een religieuze fanaticus in het ouderlijk huis te laten logeren, wat heel wat heibel veroorzaakt in het dagelijkse leven van het gezin. Parvez, die steeds meer geïsoleerd geraakt, vindt alleen rust bij Bettina, een jonge prostituée, op wie hij verliefd wordt. Hun geheime relatie is echter niet zonder gevaar voor Parvez wankele situatie in de Pakistaanse gemeenschap, en daar is hij zich maar al te goed van bewust.

     

    Uit deze film blijkt dat het ook anders kan zijn.   Een doodbrave, goed geïntegreerde moslim zonder fundamentalistische overtuigingen krijgt toch een zoon die wel fundamentalist wordt.

    Katholieke ouders  kunnen ook kinderen hebben die zich volledig afzetten tegen het geloof en  atheist worden.  Het omgekeerde zal zeker ook gebeuren.

    Waarom?  Heeft iemand een echt antwoord op deze vraag.   Ik denk het niet.  

    Ongeacht of de ouders van de jonge moordenaar rechtse sympathieën hebben of niet ben ik er persoonlijk van overtuigd  dat hun opvoeding of denken er nooit toe geleid kan hebben dat hun jonge zoon veranderde in een moordenaar.   

    Laat ons daar ook eens even bij stilstaan ....


     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    30-05-2006
    iedereen gelijk
    Het was moeilijk om tussen de blogs enige opmerking over de Antwerpse gebeurtenissen te vinden. Natuurlijk zijn we niet verantwoordelijk voor de daden van onze kinderen ,toch worden ze in een bepaald denken en doen gesteund en met een verkeerde begeleiding kan er veel kapot gemaakt worden. Voor mijn kinderen is iedereen gelijk en dan durf ik toch een beetje trots te zijn dat dat een gevolg is van de opvoeding die ze bij ons kregen. Ik durf het te vergelijken met een baby of kind dat telkens het in de beburen van een hond komt beschermend wordt opgepakt en waar in zijn bijzijn over een vuil of vies beest gesproken wordt. Dat kind zal ook angst afkeer en:of haat tegen honden ontwikkelen.

    30-05-2006 om 11:17 geschreven door sien


    21-05-2006
    Opvoeding
    Mijn persoonlijke mening is : redelijk streng zijn... veel liefde... niet teveel verwennerij... de grenzen vastleggen en consequent blijven... blijven communiceren ook in een moeilijke periode... zoveel mogelijk het goede voorbeeld geven... ze ook op hun plichten wijzen... later ze geleidelijk loslaten en er dan maar het beste van hopen... ik heb de kinderen steeds ruggensteun gegeven... als ze verkeerd liepen hen erop gewezen... nu ze volwassen zijn bemoei ik me niet met hun manier van leven... alleen als ik zie dat er een ernstig fout zit wijs ik hen erop... krijg dan eerst tegenkanting maar later zien ze toch in wat ze verkeerd doen... als ze zien dat ik het me aantrek draaien ze het roer om... natuurlijk geldt dit alleen voor ernstige zaken... je moet zorgen voor een goede basis en de rest is aan hen... ik ken een stel dat een eeneiige tweeling had... jongens... de ene was op en top een "heertje" en de andere een "punk"... dit met dezelfde opvoeding... zo zie je maar... ik vind echter dat de huidige ouders hun kinderen te erg verwennen... misschien om het gebrek aan aandacht goed te maken... ik begrijp wel dat het moeilijk is met allebei een voltijdse baan... maar die kinderen zijn daar wel de dupe van... leraren mogen de kinderen niet hard aanpakken of ze krijgen dadelijk de ouders op hun rug... heb heel wat ex leraren onder m'n kennissen... waar blijft dan het opvoeden... wat er in A'pen gebeurde is wel extreem... ik denk niet dat je daarvan de ouders helemaal de schuld kan geven... waarom is de ene persoon gewelddadig en de andere niet... niemand die het weet... die personen hebben dat in zich en zijn gevaarlijk... je kan ze beter van de straat afhouden... dit is mijn mening hierover... ben natuurlijk geen experte... alleen maar een moeder die ook kwade tijden heeft beleefd en het heeft overleefd... groetjes Myette

    21-05-2006 om 22:17 geschreven door Myette


    Excessen

    Ik kan niet oordelen over andere ouders/kinderen, dus hou ik me bij dit soort zaken atijd op afstand.
    Wel geloof ik dat er naast lichamelijke handicaps ook kinderen geboren worden met een niet onderkende geestelijke handicap.

    Het gedrag van mijn ex-partner bv. is - nadat hij een stalen balk op zijn hoofd gekregen heeft - veranderd. In negatieve zin!
    Dit soort excessen bestaat dus ook, vandaar mijn 'onthouding'.

    21-05-2006 om 15:01 geschreven door Chia


    20-05-2006
    Media
    De media legt met deze een knuppel in de hand van de verdedigingadvokaat.
    Hoevel malen ik reeds heb gelezen dat bij een moordenaar de oorzaak wordt gelegd bij de ouders en/of familie.
    Ik vind het een aanflluiting.
    Ikzelf heb een nare jeugd gehad, maar het heeft mij nooit tot moorden of andere criminaliteit aangezet.
    Ik heb ook geen fanatieke gedachten in mijn kinderen hun hoofd geprent.
    Als ouder kan je enkel maar hopen dat je kinderen hun stoppen niet doorslaan.
    Ik vind de schuld bij de ouders leggen een lam excuus.
    Als ouders maken we allemaal wel eens fouten, want ook als ouder moet je groeien.
    Je krijgt immers bij de geboorte van je kinderen geen handleiding zoals bij één of ander electrisch toestel.
    In de eerste plaats vind ik de dader schuldig en verantwoordelijk voor zijn daden.
    De nevenomstandigheden kan allerlei zijn, drugs, drank en zelfs de media zelf.
    En dan nog staat moet iedereen instaan voor zijn eigen daden.
    Dus ik ben het volkomen met je eens. Liefs en een prettig weekend.

    20-05-2006 om 19:23 geschreven door huismusje/troubadoerke


    ..
    Ik zelf ben grootgebracht in een hevig roder dan rood communistisch gezin. Nog voor ik veertien was begon ik voor me zelf te denken. Christusleer en communisme is mooi, spijtig dat na Jezus niemand het ooit geprobeert heeft. De appel valt soms zoooooo ver van de boom. Minder kinderen dan je denkt delen de gedachten van hun ouders.

    20-05-2006 om 19:11 geschreven door Ludovikus


    tja ....
    Ach Bojako, is het niet zo dat toch de meeste ouders ontzettend hun best doen om hun kinderen een goede opvoeding te geven. Dat het soms fout gaat, kan volgens mij dan ook niet bij die ouders liggen. Gelukkig heeft elk mens zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn woorden en zijn daden, maar helaas kunnen niet alle mensen met die verantwoordelijkheden omgaan. Soms is dat niet eens hun eigen schuld, maar gaat er door omstandigheden buitenaf iets volledig mis, waardoor zulke omstandigheden voorkomen. Natuurlijk zijn wij medemensen daar niet gelukkig mee en zouden wij dat soort zaken het liefste uitbannen. Maar dat gaat niet. In ieder mens zit een goede en een slechte kant en aan ons zelf is het welke kant wij tot ontwikkeling brengen. Ouders en ouderen kunnen slechts proberen om de jeugd het goede voorbeeld te geven, in de hoop dat zij dat dan zullen en kunnen volgen. Alhoewel het bijzonder triest blijft dat het niet overal lukt. Liefs en groetjes van Thea.

    20-05-2006 om 18:25 geschreven door thea


    Hail Maria

    Ave Maria van Bach gezongen door Maria Callas,
    wat kan ik nog meer verlangen !

    20-05-2006 om 18:23 geschreven door Chia


    bedenkingen...
    de schuld moet zeker niet bij de ouders gezocht worden, al zijn er uiteraard heel wat mensen die hun kind een verkeerde opvoeding geven en daar dan ook de gevolgen moeten van dragen. Diegene die met de vinger moet nagewezen worden is de maatschappij, men moet niet verder gaan zoeken... de moord op onschuldige slachtoffers is nu net voor de verkieziengen weer een schot in de roos voor bepaalde partijen die zichzelve in de verf zetten en stilletjes hopen de stemmen binnen te rijven van de o zo gevreesde partij die met heel wat vlaamse stemmen ging lopen... zo ziet men maar... men wil winst behalen over de rug van onschuldigen slachtoffers, de politieke leiders geven een mooi voorbeeld van hoe alles reilt en zeilt... het is zeker geen excuus voor de dader(s) maar een moordenaar wordt niet opgevoed met moordende gedachten ... ze worden gecreëerd door de maatschappij waar zinloos geweld niet streng genoeg wordt aangepakt, dit is mijn bescheiden mening maar hoor, groetjes marina

    20-05-2006 om 17:36 geschreven door hartendame2


    Verantwoordelijkheid
    Uiteindelijk denk ik dat je alleen maar verantwoordelijk kunt zijn voor wat je zelf doet en evenzeer voor wat je niet doet. Uiteindelijk zijn we een product van onze genen en omgevingsfactoren. Ik denk dat er weinig mensen zijn die menen dat hun genen niet goed genoeg zijn om door te geven. Een andere manier van beïnvloeding ervan is er momenteel niet. De omgevingsfactoren hebben we vaak niet in de hand. De uiteindelijke vraag is :"Is de mens vrij in zijn handelen en doen, of werd het allemaal via ingewikkelde chemische reacties voorgeprogrammeerd. Zouden 200 gram hersenen meer, van een hond een mens maken ( als dit al zou wenselijk zijn - als ik in een slechte bui verkeer denk ik soms dat ik meer vriendelijke honden dan mensen ken ). In elk geval schijnen wij de programmatie bewust te kunnen sturen maar is dit uiteindelijk ook geen vorm van voorprogramatie? Het is een beetje zoals met het heelal hoe meer je erover nadenkt hoe minder je ervan lijkt te begrijpen. Zelfs de meest" verlichte despoot" kan ons daarbij niet helpen. Trouwens de meeste despoten functioneren op spaarlampen. Ik zou hier nog dagen (al lijken avonden mij beter geschikt) hierover kunnen doorbomen... maar een blogreactie is, net als een kinderhand, snel gevuld.
    met vriendelijke groeten en een knuffel
    Ronald

    20-05-2006 om 16:56 geschreven door ronald


    .
    In dit geval wel denk ik Bojako ik weet niet ken de familie niet ,maar sommige jonge mensen zelfs in onze straat hier dan denk je wat moet er van deze kinderen toch worden als de ouders zelfs nog kind zijn op 30 jarige leeftijd. Zo is er hier ook een geval de zoon krijgt alles ,mag mee op reis met de groete vlieger het zusje dat maar twee jaar jonger is mag niet mee,met de zoon gaan ze naar de zwemles want hij moet toch kunnen zwemmen als hij 6 jaar is het zusje mag niet mee,pretparken nog zoiets enkel met de zoon nochtans goed weten dat ze een tweede kind wilden,als er rommel ligt dan liegt dat nooit aan de zoon wel hun stoute zus,ik weet dat omdat het in mijn eigen familie gebeurd.Nochtans een buitenstaander merk daar niks van op hoor dan zijn ze vriendelijk met beide kinderen laat staan als het zusje erbij is wel dan vraag ik me dikwijls af wie zal daar nu later als goed opgevoed kind uitkomen,het rot verwende zoontje of het zusje dat altijd naar de oma moet.Wie gaat er later zoiets kunnen bewijzen doe daar nu 20j bij dan zijn mijn ventje en ik als we er nog zijn 80 jaar gaan ze van die oudjes noch iets aannemen dat moest er een drama gebeuren.Nu tegen die ouders optreden goed jong kan zijn maar wij proberen het niet meer is ook levensgevaarlijk. Vif

    20-05-2006 om 14:45 geschreven door vifke




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    chesuusa
    blog.seniorennet.be/chesuus
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!