Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    28-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.antwoord aan Kamiel...







    Kamiel schrijft in zijn blog over de reacties op mijn vorig  artikel.

    Ik wou eerst bij hem antwoorden, maar het werd een vrij lange reactie daarom zet ik het antwoord terug hier in mijn blog.

    Kamiel, je moet begrijpen dat in blogreacties mensen soms gewoon even hun frustratie willen uiten,  wat de gewone man/vrouw-van-de-straat bijna nooit kan.

    Onze mening wordt nooit gevraagd op TV, men hoort de meningen van Brice en andere 'geleerden', Siegfried Bracke, politiekers allerlei etc.etc...

    Lezersbrieven naar kranten worden ook geselecteerd op basis van hun nieuwswaarde voor de krant zelf, niet interessant genoeg - de vuilbak in.

    Er zijn bij de bloggers rijke intellectuelen die het hele gebeuren op macro schaal mondiaal bekijken,  maar de meesten onder ons zijn gewone, middelmatig geschoolde arbeiders die wellicht de wereld bekijken vanuit ons klein mini, micro perspectief.

    Voor mijn vader - een ongeschoolde mijnwerker - zou het antwoord heel wit/zwart geweest zijn.
    "Al die gasten naar den troep en een paar jaar strenge discipline en 't zou ineens opgelost zijn" zou zijn stelling geweest zijn, daar ben ik van overtuigd.

    Ik had het trouwens in mijn blogstukje helemaal niet over vreemdelingen, hoe zou ik?  Ik ben er zelf een.  Ik schreef over de moed van één uitzonderlijke man.

    Maar ik zal trachten op je vraag te antwoorden:

    Hoe kan iemand zoals onze premier of bv. Milo, een arts, die waarschijnlijk in een riante villa woont in een mooie, groene omgeving - waar al jaar en dag zijn oude vertrouwde Belgische buren en vrienden wonen - de wereld door dezelfde bril bekijken als iemand in een kleine rijhuis,  in een arbeiders wijk, waar op een tijdspanne van tien jaar elk vertrouwd gezicht werd vervangen door een weliswaar vriendelijk en lieve, maar onverstaanbare Turks/Marokkaanse gebuur met een totaal verschillende cultuur en taal?

    Hoe kunnen we met onze nieuwe buren in contact komen als we elkaar niet verstaan of indien hun cultuur niet toestaat dat onze buurvrouw binnenkomt wanneer onze man of volwassen zoon thuis is? Dit is geen veronderstelling maar een feit, mijn jonge, vriendelijke, mooie, Turkse buurvrouw mag bij mij niet binnenkomen als mijn mannen in huis zijn, dus dan maar liever helemaal niet:  zegt "haar man".

    Ook wij hebben zelf tijd nodig om deze heel snelle evolutie te verwerken. Het is voor ons een even moeilijke aanvaardings- en gewenningsproces als voor de nieuwe immigranten.

    Ik mis ook mijn oude buren rechts die naar een rusthuis zijn en waar we gezellig mee over de tuinmuur konden keuvelen.

    Links mis ik de buren van de hoek die me altijd vriendelijk groetten en waar ik elke dag een gezellig babbeltje mee deed. De nieuwe Turkse bewoner kijkt stuurs naar de grond als ik hem groet, hij is het niet gewoon dat een vreemde vrouw hem recht in de ogen kijkt, hem een goeiedag wenst, knikt en glimlacht. Wat bij ons beleefd is, is in zijn cultuur naar ik verneem, heel onbeleefd.

    Begrip moet dus komen van de "twee" kanten en momenteel hebben velen onder ons het gevoel dat er enkel van onze kant geduld en begrip moet komen.

    Waarschijnlijk vloeien de reacties op mijn blog voort uit zulke minieme, kleine maar ingrijpende veranderingen in ons dagelijks leven. Niet meer, niet minder.

    We zijn nog niet zo snel of ver geëvolueerd als Darwin dacht; net zoals de apen waar we van afstammen moet een potentiële indringer in onze groep zich eerst bewijzen voor we hem toelaten en tolereren.

    De film "Bij de beesten af" van Bert Haanstra gaf een goede weerspiegeling van de overeenkomsten tussen mens en dier (voor diegenen die zich die film nog herinneren): ....

    ° De drang van het leven is "het blijven bestaan", soms zelfs ten koste   van andermans leven. 
    ° Het mannelijke geslacht wil indruk maken op het vrouwelijke geslacht.
    °Graag een eigen plek in de maatschappij willen hebben. 
    ° Behoefte aan respect. 
    ° Overbevolking leidt tot agressie. 
    ° Het tot een bepaalde groep willen horen, waar buitenstaanders maar beter afstand van kunnen houden. 
    ° Een groep heeft belangen. Hoe groter de groep, hoe meer belangen.

    Ik vrees dat we op een oplossing voor de huidige problemen  nog heel lang zullen moeten wachten Kamiel, evolutie heeft tijd nodig ...
    jij die vroeger zo goed je spreekwoorden kende: laat ons allemaal beginnen met het volgend spreekwoord:

    "als iedereen voor zijn eigen deur veegt is de hele straat schoon!"

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    29-06-2006
    ..
    Dat heb je toch weer heel goed weergegeven hoor Bijouke ,het is inderdaad niet voor iedereen t zelfde ,en ik ben de eerste om te beamen ,dat er tussen elk koren kaf zit,en ben ook altijd hevig tegen racisme geweest ,maar het zijn die jonge snotterkes waar de oorlog van komt ,he!,En mijn Suske zegt juist hetzelfde als jouw papa,ze hadden het leger nooit mogen afschaffen ,en niet alleen voor de allochtonen ,mijn jongste is heel teruggetrokken ,gaat nooit buiten,ook voor hem was het misschien goed geweest(zes maanden was genoeg ,) beetje zelfstandiger enz.maar daar gaat het hier natuurlijk niet over!Weet wel dat het uit de hand begint te lopen !dikke knuffel van Lipske

    29-06-2006 om 18:35 geschreven door hotlips


    28-06-2006
    antwoord voor Kamiel
    Bojako, bedankt voor uw antwoord. Maar ook mijn antwoord is iets te lang uitgevallen, en daarom heb ik het op mijn blog gezet. Groetjes, Kamiel.

    28-06-2006 om 13:03 geschreven door Kamiel


    ontspoorde jongeren en hun ouders
    Mag ik bij de club? Maar ik zal een andere kleur schortje aantrekken, want ik heb niet zoveel geluk gehad als jullie. Ondanks strenge, maar rechtvaardige aanpak en veel liefde en bekommernis. Niet iedere ouder heeft zoveel geluk dat het bij tienerrumoer blijft. Wat er dan van dergelijke ouders wordt? Mensen die elke nacht naar het plafond kijken en zich afvragen waar hun kind nu is, of hij ooit zijn verstand eens bij mekaar krijgt, of het ooit goed komt. Mensen die zich aan elk strohalmpje vastklampen in de hoop dat het redding brengt voor hun kind. Want dat blijft het toch. Zolang hij met zijn Turkse vriend optrok, ging alles goed. De één hielp de ander met taal, en omgekeerd kreeg hij wiskunde uitgelegd van zijn maatje. Toen werd er van school veranderd, kreeg hij vrienden "van bij ons". Toen ging het goed fout. Onder het raam van het politiebureau werd gedeald bij het leven, op onze vraag wat er loos was met onze zoon kregen we van de school enkel ontwijkende antwoorden. Zo lang "men" niet ophoudt met die halfzachte cliché's en men enkel ziet wat men wil zien, zal er niet veel veranderen.

    28-06-2006 om 12:51 geschreven door affodil


    Als ge aandachtig leest zeggen wij hetzelfde Myette
    Wij hebben trouwens ook zo iets voorgehad met onze zoon en die is nu ook tevreden dat met veel liefde maar een harde hand hebben ingegrepen. Puberstreken maar als je laat betijeen waar belanden ze dan ? Als men het probleem wil aanpakken moet men mijn inziens bij de jeugd beginnen en de ouders responsabiliseren. Maar dat is van lange duur en geet weinig onmiddellijk resultaat. Ik pleit zeker niet voor tolerantie tegenover boeven. Ik wil alleen maar zeggen men mag niet iederen over dezelfde kam scheren en men moet het vormen van ghetto's tegen gaan. Want de mens ,ook den boef (een te zwakke term voor dat uitschot dat de moord heft begaan) voelt zich alleen maar sterk in groep. Alleen is men meestal al veel gematigder; al geldt dit ook niet voor iedereen. De stem van de gewone man mag inderdaad ook eens gehoord worden Booken. Graag verder discussie op mijn blog ! Sorry voor de last !

    28-06-2006 om 11:02 geschreven door ronald milo


    Verstandhouding
    Ik heb me altijd afgezet tegen racisme wat veel wrijving geeft met m'n echtgenoot... wat er nu aan het gebeuren is maakt het wel moeilijk dat standpunt te blijven behouden... akkoord dat onze jeugd ook niet allemaal lievekes zijn maar waar ligt de oorzaak... naar mijn eigen bescheiden mening nog steeds aan de opvoeding... laat je kinderen maar loslopen zonder controle en er gebeuren ongelukken... ik kan ervan meespreken want zoon is ook in zijn tiernerjaren even ontspoord... we hebben hem terug in de rails gekregen door enerzijds een harde aanpak en anderzijds door steeds te blijven communiceren en veel liefde te geven... wij als ouders werden wèl verantwoordelijk gesteld voor zijn daden... het voorstel om de ouders van probleemkinderen een heropvoeding te geven vind ik verantwoord... de tendens om die arme ontspoorde jeugd steeds te verontschuldigen is totaal verkeerd... het busslachtoffer zou nu zèlf het gevecht begonnen zijn... zie je het al aankomen... morgen staan die haantjes weer op straat te kraaien en nog luider dan daarvoor want wie doet hen iets... dus ik stem voor de harde aanpak voor ALLE criminelen ongeacht hun afkomst... witte en stille marsen gaan niks meer uithalen... dat soort veegt er radicaal zijn botten aan... die moeten gewoon voelen wie er hier de wet bepaalt... het is een Marokkaan zèlf die boutweg beweerde dat men dat soort gewoon in een vliegtuig moet zetten en midden boven de oceaan uitkappen... zo nu hoor je het eens van een ander... heb zelf enkele jaren Marokkaanse mensen als buren gehad... geen cent pijn... mijn zuster woont in Istanbul want was getrouwd met een Turkse man... nooit problemen mee gehad... dus beschuldig me niet van racisme... wat die hooligans betreft... stop ze ook maar in dat vliegtuig... wat ik me altijd afvraag is hoe het met die ouders van zo'n ontspoord kind zit... bij ons is het gelukkig goed afgelopen... enkel puberperikelen... ik was streng voor de kinderen en nu zeggen ze zelf dat ze een goede opvoeding hebben gehad... in hun tienerjaren waren ze daar niet zo happy mee moet ik bekennen... haha... ik probeer steeds alles van beide kanten te bekijken maar je kan ook te tolerant zijn ... dit is dus mijn mening... groetjes Myette

    28-06-2006 om 09:44 geschreven door Myette


    Taal en tikfouten.
    Het staat er weer vol maar dit grotendeels gelegen aan soort dyslexie die ik al gans mijn leven heb waarbij ik twee letters omdraai Geod ipv goed enz. Ik heb ooit eesn op een examen het onderscheid met dt geschreven. Straf hé

    28-06-2006 om 03:19 geschreven door ronald milo


    Riante villa
    waarom niet ? Ik heb er voor gewerkt en hard en veel 's nachts en veel meer dan 60 uren per week na dertien jaar studie. Maar dat is het probleem niet. Trouwens iedereen kan doktoor worden nu. mijn vader was ook maar een simpelen arbeider. Ik heb aan Kamiel vertelt dat ik twee huurders heb. Twee Marrokaanse gezinnen. Een modern en een heel traditioneel. Zelden heb ik beter huurders gehad. Als ik bij die traditionele madam moet gaan moet ik mijn vrouw meepakken maar dat is een klein ongemak. Ze zijn ongelooflijk stipt met de huur. Weet ge waarom omdat ze niet graag zouden buitenvliegen nu ze bewoonbare woning hebben want hier ten onzent ziet men hen niet graag komen dan in krotten. Maar het zijn ook mensen hoor. Dat is wat ik ook tegen veel van die multiculturele voorstanders heb. Alles moet kunnen behalve als ze iets moeten verhuren aan een Turk of en Marrokaan dan hebben ze toch liever iemand anders. Dus het groot probleem is wij verstaan hen niet en zij ons niet. Ik versta ook wel als er iemand gans zijn leven gewerkt heeft voor een huizeken en er komen in de buurt allochtonen wonen en de waarde van het huizeken gaat zienderogen naar beneden dat zoiets een probleem is. maar de grond van het probleem is dat de waarde zakt omdat wij er niet willen wonen en zij er ons b niet graag zien komen. Ik versta jullie probleem ook. Ik heb nergens beweerd dat er geen probleem is. Ik heb zelfs gezegd dat de situatie verrot is. Maar ik houdt ook vol dat een racistisch gedrag geen oplossing zal brengen. De gematigde allochtoon zal dan harder worden net als de gematigde autochtoon en wat gaan we dan doen concentratiekampen oprichten? TYrouwens als ik het gedrag van bepaalde hooligans zie dan is dat niet veel beter dan die allochtonen. Daar naaast woenen is niet plezant waarschijnlijk. Zo een maatschappelijk tegendraads gedrag hangt grotendeels af van wat ge bezit. Als ge niets hebt hebt ge ook niet veel te verliezen. Men moet de jeugd aanpakken. Opvoeden. maar ge moet ze kunnen opvoeden want nu lopen ze weg . Dus responsabilisering van de ouders. Geen school geen kindergeld vindt ik een goede maatregel en niet discriminerend want het werkt voor iedereen. Ik weet dat de islam geen gemakkelijke godsdienst is om mee overeen te komen. De positie van de vrouw is een groot probleem. Maar ik weet ook als men wat welvarender wordt dat de scherpe kantjes van de godsdienst er stillekens afgaan. Er zal nog veel water naar de zee gaan zeggen ze bij ons voor er een oplossing komt maar door ons tegen elkaar op te stellen zal het zeker niet gaan. tenslotte waarom hebben we die migranten naar hier gehaald. Voor werk dat wij niet meer wouden doen. Als de sociale zekerheid de werkloosheids uitkeringen zo aanlokkelijk maakt dat evengoed niet kun werken als wel. Dan zijn er veel misbruiken en niet allen door allotochtonen want van wie zouden ze het zwart werk geleerd hebben denkt ge ? Dat geldt voor ons allemaal van laag tot hoog . Nu ga ik slapen.
    Nog een knuffel want morgen moet ik mijn riante villa schuren want mijn vrouw kan dat niet meer omdat ze zware reumatoiede artritis heeft en vrijdag komt mijn mentaal gehandicapte dochter naar huis en dan wil ik dat het proper is.

    28-06-2006 om 03:13 geschreven door ronald Milo




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ttcninove
    blog.seniorennet.be/ttcnino
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!