this
picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of
ocean waves.
Alone they might be washed away, but together they stand strong.
Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing
a wave of my own.
I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.
All
of us girls,
Old
and young, Near and far, Hold special memories of good times
we've shared. We've had our share of hard times when
our friends were there to make us feel better. We've shared... our hearts, our time, our secrets
, our fears,
our hopes and our dreams. Let us never break the chain of friends!
Mrs.Bo and Mr. Silver
03-09-2006
iets helemaal anders: HARING KAMOEL
Haring Kamoel
Nodig: 2 kippers (gerookte, gefileerde haringen) 100g zachte boter (niet gesmolten !!!) 3 soeplepels verse platte peterselie, gehakt ¼ appel, geraspt 50ml cider 1 limoen of citroen, enkel het sap en de zest = ( de flinter dunne pel van de citroen of limoen) frans, turks of ne gewone pistolee om erbij te eten, gekookte patatjes mag natuurlijk ook.
1. Om de kippers op te warmen, zet ze met staartje naar boven in een hoge, smalle pot of stenen kruik en hou ze bij hun staartje vast terwijl ge de kruik vult met kokend water tot boven. Laat staan terwijl ge het volgende doet.
2. Mix de zachte boter met de gehakte peterselie en voeg de gerapste appel en de cider dan zachtjes toe. Ge kunt de boter ofwel zo gebruiken, ofwel maakt ge een rolleke op voorhand gewikkeld in plastic folie en vriest het in, dan kunt ge stukskes van de boter snijden.
3. Na twee of drie minuten in dat kokend water zijn de kippers à point en mogen ze op een bord, nu platleggen natuurlijk.
4. Ofwel lepel je de netgemaakte appel/cider/peterselie/boter er nu over, ofwel leg je er rondekes harde boter op en laat even smelten onder de grill.
Garnieren met een beetje limoensap en de zest.
5. Serveren met het brood of de patatjes.
Schmeklik vons gelechlik oooooh...gij zijt ook van Antwerpen!
Reacties op bericht (4)
03-09-2006
Voor Kamoeleke via een omwegsken lang Bojako,
om het helemaal af te ronden geef ik je eerstdags een hondervijftig jaar oud familierecept voor Oiljstere vloin (Aalsterde vlaai) zonder mastellen, beschuiten of oud brood, mor mè saroep. Slecht voor de lijn graaleik ghoe vèr de poep.
Titipoes
03-09-2006 om 16:11
geschreven door Titipoes
haring
Jongens, wat lastig om een ochtendhumeur te hebben, en dat heb ik. De remedie is op de stoep gaan zitten, en de voorbijgangers horen zingen, Kamiel laat ons vrolijk wezen, helpen doet het niet. Wel rond de middag de geur van haring uit de keuken opsnuiven, klaargemaakt op de wijze van Bojako, en dan mag het regenen, mijn dag kan niet meer kapot.
03-09-2006 om 09:55
geschreven door kamiel
Herring
Vind je het erg als ik deze, ongetwijfeld geweldige, dish aan mij voorbij laat gaan?
03-09-2006 om 01:10
geschreven door Chia
zodra
m'n visjes wat groter zijn zal ik dat receptje eens gebruiken se
hun staartjes zijn nog niet groot genoeg om vast te houden :)
Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk. Before you open this link, turn off my blog music at the top right! Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!