Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    27-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afscheid van ons Florreke...










    Ge moet eigenlijk een hondenmens zijn om te begrijpen hoe ik me nu voel.

    Verleden week zaten ventje en ik ons nog heel boos te maken op dat dat madammeke van Blankenberge met haar dik Jack Russeltje in het nieuw TV programma ‘de hondenfluisteraar’.

    Voor haar was haar hondje een kind, maar wel een heel stout kind, want het plaste overal in huis en beet iedereen, tot de dierenpsycholoog (jaja, die bestaan blijkbaar ook) uiteindelijk zo moedig was om haar te zeggen dat het beter zou zijn voor het hondje indien ze het wegdeed naar een andere familie, of gewoon liet inslapen.

    De dierenpyscholoog voorspelde dat in de nabije toekomst het hondje hoogstwaarschijnlijk iemand zou bijten en dan zou moeten afgemaakt worden.

    Maar enfin, ik dwaal zoals gewoonlijk weer af.

    Ventje en ik zijn dus van een heel ander slag hondenliefhebbers.

    Onze hond kende zijn plaats, helemaal onderaan in de rangorde van onze familie en dat is altijd zo geweest, met als gevolg dat we hem ook altijd en overal konden meenemen. Op reis, op restaurant, of op bezoek. Je hoorde of zag hem niet.

    Zo lang hij mijn knoesels ( ‘enkels’ for ze dutch and ze westvlamingen) in de buurt van zijn snuitje voelde was het goed.

    Ik heb altijd voor zover ik me kan herinneren een hond gehad als kind, mijn zus had een kat, zij was een kattenmens, dan waren er verder nog kippen en konijnen, maar die waren er voor de eieren en het vlees, dus we probeerden ons daar niet te erg aan te hechten.

    Verder hadden we nog een paar peruchkes (parkieten), waarvan ene zo tam dat die vrij thuis mocht rondvliegen.

    Dat alles én vier kinderen, ge begrijpt, het was bij ons een heel drukke menagerie.

    Maar om terug op onze hond te komen.

    Mijn ouders waren niet rijk, enfin om een kat een kat te noemen, ze waren straatarm en op een bepaald moment zijn we verhuisd naar een sociale woning, een prachtig appartement in’t midden van een park, met een echte badkamer. Pure luxe .... ge kunt u voorstellen hoe we voordien woonden als we een sociale woning pure luxe vonden.

    Het enige verschrikkelijke aan die verhuizing was dat we onze toenmalige hond moesten wegdoen. Honden niet toegelaten!

    Weken aan een stuk heb ik geweend, maar hij kreeg een goede thuis en we mochten hem zelfs komen bezoeken.

    Toen nam ik me voor om nooit meer dieren te houden.

    Maar ja, zoals ik zei: eens een hondenmens, altijd een hondenmens. Engelsen zijn er voor bekend, of zijn dat nu paardenmensen, ik wil het kwijt zijn. Milo zal het wel weten.

    Zo lang we in een appartement woonden hadden we dus geen hond, maar toen kochten ventje en ik ons huisje met een tuin en ja, .... wat dacht ge? Bibieke wou terug een hond.

    Bij een huis met tuin hoort een hond. Hondenliefhebbers logica.

    Toevallig bracht een kennis rond die tijd een puppy mee dat hij gered had van een verdrinkingsdood op een boerderij in Frankrijk, de puppy was maar enkele weken oud, eigenlijk te jong om al van zijn moeder weg te zijn, en zijn lijfke krioelde van de parasieten.

    Mijn hart smolt en ik kreeg van hem het hondje. Zelfs de dierenarts had nog nooit zoveel parasieten op één hondje gezien, normaal mag het niet, maar deze moesten we stante pede een bad geven met een shampoo tegen parasieten.

    Ik wou het beestje – geloof het of geloof het niet – Kamiel noemen, maar onze jongste zoon vond dat geen hondennaam en koos de naam Flor.

    Als ik eerlijk moet zijn, Flor was een ongelooflijke schat, maar hij was een volslagen neuroot. Op onze voordeur hangt wel een grote sticker: BEWARE OF DOG, maar als de bel ging kroop hij onmiddellijk ver weg onder de zetel, moed was niet zijn sterkste karaktertrek.

    Als er iemand hard riep of er was plots lawaai dan moest hij van’t verschieten braken. Tijdens een onweer zat hij altijd in mijn nek te bibberen en alhoewel hij beneden sliep, waren we verplicht om hem dan boven te halen, waar hij zo ver mogelijk onder ons bed kroop en we voelden hem nog trillen door ons matras.

    Hij was puur vuilbak-ras. Inteelt in zijn ergste vorm. Maar toch was hij een knap ventje geworden.

    Iedereen sprak ons aan om te vragen welk ras het was en toen we antwoordden: “vuilbak want zijn moeder hing in de vuilbak en heeft nooit de vader gezien” waren er velen die zeiden dat ze zeker waren dat hij een Tibetaanse Terriër was.

    Voilà, dat was onze Flor. Zo zot als een achterdeur, volslagen neurotisch maar ongelooflijk knap.

    Ik nam hem vroeger mee naar mijn werk in een kartonnen doos tot hij die ontgroeid was, van toen af lag hij aan mijn voeten onder mijn bureau en hij is blijven meegaan tot ik stopte met werken.

    Mijn bazin werkte beneden en aan haar voeten lag haar grote hond, een kruising Briard/Labrador en boven lag mijn pseudo Tibetaanse Terriër.

    Dikwijls lagen ze naar elkaar te kijken, de ene onderaan de trap, de andere boven, precies Romeo en Julia.

    Ik wil jullie bedanken voor de reakties en mailtjes, ze waren hartverwarmend en ik heb hier gisterenavond aan de computer gelijk een klein kind zitten wenen, enfin ventje en ik hebben de hele dag zitten wenen en we hebben het nog steeds heel moeilijk.

    De nuchterheid van kleinzoon 1 deed ons daarnet dan echter toch weer in de lach schieten.

    “Nu gaat het hier tenminste niet meer zo hard stinken hé nana” was zijn allereerste, troostende opmerking. Flor had de laatste paar jaar de bijnaam Stinkywinky gekregen omdat hij de meest afgrijselijke winden kon laten.

    Nadien zei kleinzoon 1 weer even nuchter “ en ge gaat veel geld sparen ook nana, want nu moet ge die speciale worst niet meer kopen voor Flor, en weet ge nu moeten we niet meer oppassen in de tuin want er zullen geen strontjes meer liggen die ge vergeten op te rapen zijt“.

    Toch zijn al zijn vragen nog niet beantwoord, die gaan nog komen, ik voel het in mijn knoken....ik ken mijn kleinzoon!

    Zoon 2 heeft Flor naar de dierenarts gedaan en is erbij gebleven, ventje en ik konden het niet opbrengen. Zoon 1 wou ook meegaan, maar de dierenarts wou het liever tijdens de dag doen als er geen mensen in de spreekkamer waren.

    Ik wou Flor in onze tuin begraven maar ventje zag dat niet zitten, dus we hebben besloten om hem in het dierencrematorium van Boom te laten cremeren en zijn as daar te verstrooien.

    Toen zoon 1 gisterenavond afscheid nam van ons, drukte hij me iets klein in mijn hand en fluisterde in mijn oor: “dit moest ik u van de dierenarts geven”.

    Toen hij weegreed keek ik naar mijn hand, in een heel klein plastic zakje had ze een plukje haar van Flor gestoken.

    Lap....daar komen de waterlanders weer.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    30-09-2006
    Flor
    hello bo, ik weet heel goed wat je bedoeld hoor, ik kan er van meespreken, het is nu anderhalf jaar geleden dat onze senta overleden is en nog dagelijks denken wij aan haar, we hebben het zelfs nog niet over ons hart gekregen om haar popjes weg te doen, en ik kan u verzekeren het zijn er een pak, ook wij hebben steeds honden gehad, steeds duitse herders, voor ons de liefste honden die er zijn, maar dat is eigen goesting he, de as van de honden staat nog steeds bij ons thuis zodat ze nog altijd bij ons zijn, maar ik ga stoppen want daar is die krop weer groetjes

    30-09-2006 om 20:28 geschreven door ietie


    28-09-2006
    ..
    Lieve Meid, goe gewerkt!! Uw Florreke in volle glorie. Zo moet ge het bekijken meisje. Zoals het beestje altijd geweest is. Ik geloof niet in een hemel voor mensen, maar voor woefkes wel. Knuffel.lachendester7sn.gif

    28-09-2006 om 17:43 geschreven door Ludovikus


    ..
    Beste Jacky, ben voor het moment bij kleinzoon, daar staat het niet op. Ik hoop dat als ik thuis kom het er ook niet meer opstaat. Indien wel, dan is er wat met mijn cp. dan vraag ik het wel ergens op "Forum". K'laat je in elk geval iets weten. Ik doe je wel wat aand'hand he. Knuffel !!!

    28-09-2006 om 16:03 geschreven door ludovikus


    Afscheid...
    Ik leef met jullie mee, Jacky. Vijftien jaar is een lange tijd. Een band die door de jaren groeit. Duizenden herinneringen. Het gemis is groot. Dat kan zelfs ik, die nooit een hond bezat, begrijpen.
    Wel had ik vroeger twee katten. Mijn man was onvermurwbaar, ik moest ze wegdoen vóór Joram geboren werd. Hij had schrik dat ze in de wieg zouden springen. Bovendien was ons huis te klein. Ik heb tranen met tuiten gehuild. De kleinste, een erg bijdehand en slim ding, met de zeer originele naam Kleintjie kreeg een thuis bij een collega. Ze heeft het lang voor mij verzwegen, maar kort daarna is ze doodgegaan. Mijn langharige met de eveneens zéér originele naam Dikkie heb ik twee dagen voor de bevalling zelf naar het asiel gebracht, snotterend. En gelijk ik het schrijf, word ik weer overvallen door dat gemis...
    Maar goed dat ik geen hond heb, ik ben niet goed in afscheid nemen...

    28-09-2006 om 14:33 geschreven door Lieve


    Wat een attente dierenarts...
    Ik zit hier begot ook te janken, nu. Nog maar eens een dike knuffel, Bojako.

    28-09-2006 om 08:35 geschreven door affodil


    Nu sla ik eens een dag over om bij u te komen
    Dan gebeurt het. Ik kan heel goed begrijpen wat u voelt en toch weer niet want iedere hond is uniek .Toen voor een tiental jaar onze blauw-grijze collie verdween schreef ik het volgende gedichtje

    symfonie in blue

    blue
    onze hond liep verloren
    mijn dochters ziel liep leeg
    de brug waarmee
    die twee
    zich bonden
    een brug die het water oversteeg
    staat nu op droge grond en
    verwaterd in een achtersteeg
    verdriet om verloren honden
    waarvan mijn dochter
    de scherpe doornen kreeg
    ik denk en zeg het onomwonden
    verdient zelfs geen helleveeg

    Slaap zacht Flor en als er geen hemel voor de honden is dan is er zeker geen voor de mensen.

    28-09-2006 om 02:09 geschreven door ronald


    27-09-2006
    Video
    Gelukt, zegt het je iets. Sorry, ik wil niet oneerbiedig overkomen hoor en het is ook geen grap. Weet niet waar het vandaan komt. _____________________ __________________________________________________________ Nogmaals, mijn echt medeleven. Ik deel in je verdriet. Echt waar.

    27-09-2006 om 23:36 geschreven door Ludovikus


    ....
    Triest ,Bijouke ,heel triest ,voel met je mee ,mag er niet aan denken dat het mij ook te wachten staat ,één troost ,hij heeft waarschijnlijk een reuze baasje gehad!,en zoals Myette zegt ,het asiel puilt uit ,al is het nu moeilijk ,toch een goeie tip!

    27-09-2006 om 18:52 geschreven door hotlips


    Ach Bojako
    Misschien is het ook maar goed dat Flor niet in de tuin begraven ligt. Onze lievelingshond hebben we achtergelaten in de tuin van ons oude huis, omdat we dachten daar nooit vandaan te gaan. Toen we daar jarenlater weggingen moesten wij onze vriend alsnog achterlaten. Groetjes Thea.

    27-09-2006 om 17:46 geschreven door thea


    Wees gerust, Jackie...
    je was niet alleen. Stekelbees hier was ook aan het wenen, door jullie Florreke en ons Tedje, het vondelingske dat ik bijna 20 jaar hebt gedeeld met mijn ouders. Ik moest wel met hem naar de dierenarts voor zijn reis naar de groene velden. Paps was te oud en mio marito, grote muil en peperkoeken hart, wou niet. Wij hebben er een geweldige uitstap van gemaakt. Langs zijn vertrouwde straten. Ik had brokjes chocolade mee en ons Tedje genoot. Hij snuffelde zich te pletter aan de struiken waar vermoedelijk een teefje was langs geweest. Zijn laatste poepje in de greppel heb ik uitzonderlijk niet in plastic verpakt. . Bij mijn terugkeer zonder ons hondje enkel zijn leidband in de hand heb ik bij zijn allerlaatste straatsouvenier...sorry, ik moet stoppen, weeral bezig met grienen. tot dra lieverd.

    27-09-2006 om 17:14 geschreven door Titipoes


    lieve Bojaco
    voor ik gisteren ging slapen had ik juist je bericht gelezen, heb computer afgezet mijn goesting was over ik kon me toch niet meer concentreren vandaag toen Pim hier rondliep moest ik voortdurend aan jullie denken en vroeg me ook af gaat ze hem nu begraven of bij de veearts laten want ik wist dat jij dat niet zo wilde , ik lees dat nu dat hij naar creatorium gaat meer kan je niet meer doen.. Ik heb je verhaal goed gelezen en ik denk en ben er zeker van dat Flor bij julie héél gelukkig is geweest, knuffel, Nicole

    27-09-2006 om 17:09 geschreven door nida1952


    Ach ach ach
    Terwijl ik dit las kwamen bij mij ook al de tranen... keek vroeger vaak naar dat programma over de dierendokters en als ze een hond moesten laten inslapen huilde ik harder dan de baasjes zelf... dus Boke schat ik leef tenvolle met je mee... in m'n hart ben ik ook een hondenmens... dat ik katten heb ligt niet aan mij maar aan die katten die ons hebben geadopteerd... dus ik kan het begrijpen. Voorlopig hou ik m'n blog nog maar... eventjes een dipje af af en toe wel eens he... ik beleef ook niet elke dag zo'n spannende avonturen als jij met je kleinkinderen en die hele grote familie van je. Kop op meid... Florke is nu beter af want het beest was echt op zoals je al vertelde... maar het heeft wat tijd nodig om te wennen aan een huis zonder hond... misschien een nieuwe puppy uit het asiel... daar doe je nog een goede daad mee ook. Dikke troostende kus van Myette

    27-09-2006 om 16:58 geschreven door Myette




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marie_luce
    blog.seniorennet.be/marie_l
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!