t Is herfst dus we eten:
Paddestoelen in een zakje
Nodig:
Paddestoelen - alle soorten, en veel, tel de mensen die eten, denk eraan : ze krimpen veel, de paddestoelen natuurlijk, niet de mensen.
Flink wat halfvoorgekookte patatjes in stukjes nen hele grote in bv. acht stukjes, ne middelmatige in vier en ne kleine in twee of op zn eentje, ook genoeg zodat iedereen een portie in zijn zakje heeft.
Een kippenborstje per persoon, waar je inkervingen in maakt zodat de smaken er goed kunnen in dringen, en goei glas goei witte wijn een slokje mandarin likeur een slokje pernod een heel fijn gesnipperde ui een heel fijn gesnipperde teen look Tijm Peper en zout Een losgeklopt tikkeneike en een patisserie borstel (een bijeen gefrommeld proper stukje keukenrol kan ook als je geen borsteltje hebt) Genoeg Aluminium folie om een zakje te maken voor elke persoon aan tafel.
In een grote kom doe je de paddestoelen, daarbij de halfgaargekookte aardappeltjes, ui en look, de tijm, peper en zout, het glas wijn en andere drankjes, de kip filetjes en dan, netjes en zachtjes alles voorzichtig onderscheppen met je proper gewassen pollekes.
Het aluminium papier dient om een zakje te maken. Dat zakje moet ruim genoeg zijn want dat gaat nog wat opblazen in de oven. Ge neemt een groot rechthoekig stuk en vouwt dit al dubbel, das een beetje sterker, dan smeert ge langs de kanten uw losgeklopt tikkeneike met een borstel dan plakken de kanten wat beter. Ge vouwt uw alu-papier tot een vierkant zakje, let goed op dat de kanten plakken, en plooit de kanten dan ook nog eens een paar keer om, het zakje mag niet lekken hou er rekening mee dat ge één kant moet openlaten, want uw paddestoelmengsel moet er nog in met het stuk kip.
Als ge een mooi zakje gemaakt hebt, schept ge een mooie portie paddestoelen en aardappel mengsel in uw zakje, en zorg ervoor dat er in elk zakje natuurlijk een kippenborstje zit.
Dan vouwt ge de bovenkant nu ook goed toe nadat ge de randen ook met het eimengsel bestreken hebt, nog een paar keer de rand goed omvouwen zodat het niet gaat lekken, hou er rekening mee dat het zakje door de stoom wat gaat uitzetten, dus een beetje plaats laten!
Uw oven is inmiddels hoop ik al voorverwarmd tot 200°C en daar legt ge nu de gevulde aluminium zakjes in op een bakplaat of in een ovenschaal (ze moesten eens lekken) en laat ze lekker stoven voor een 25 à 30 minuten.
De zakjes worden nog altijd gesloten op een groot bord opgediend en pas aan tafel met veel flan-flan opengeknipt.
Mmmmmmm.......ruikt ge de heerlijke herfstgeur die uit de zakjes opstijgt?
|