Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    14-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Britse keuken.....









    Toen ik onlangs in mijn blogstukje schreef dat ik altijd nog snel inkopen ga doen in Engeland voor we de trein terug nemen naar België, was er een reaktie van Huismusje

    “ ....Wat ik mij ook al een tijdje afvraag, en wat ik je vergeten te vragen ben toen, is, hoe komt het dat jij zo van typsch Engels voedsel houdt?
    Je roots, natuurlijk, maar je bent toch reeds van je negen hier!
    Nierpasteitjes, brrrr.
    De rest moet je mij (ons bloggers) bij gelegenheid eens uitleggen wat het is....”

    Ok Musje, hier ga ik dan even op proberen te antwoorden.

    Ik weet dat het voor jullie onbegrijpelijk is dat er iemand van de Britse keuken kan houden, ik ken de reputatie van Brits eten, maar net zoals zoveel toeristen hebben jullie waarschijnlijk nooit de échte Britse keuken gesmaakt en daarmee bedoel ik dan wel de keuken van iemand die goed kon koken.

    Ik ben hier in België inderdaad al sinds ik negen was, maar mijn vader was Brits, mijn moeder Belgisch, en iedereen zal begrijpen dat in mijn jeugd vaders wil “de wet” was, en wat vader lustte kwam dan ook dikwijls op tafel.
    Ik veronderstel dat in een Italiaans gezin er veel Italiaanse gerechten op tafel komen, ook al wonen ze hier al bijna veertig jaar.

    Het eerste wat mijn moeder dus moest leren toen ze in Engeland aankwam in 1946, was op z’n Brits koken, en dan nog mijnwerkerskost.
    Ik verzeker u dat een mijnwerker in die tijd ’s morgens vertrok met ongeveer 4 à 5000 calorieën in zijn maag, wat hij ook nodig had voor dat zware werk.
    Bovendien werden mijnwerkers toen in Engeland slecht betaald  en men moest heel inventief zijn om met heel weinig middelen, maaltijden te bereiden met zoveel calorieën.

    Ik herinner me als kind dat het ontbijt van vader bestond uit :
    een bord dikke havermout pap waar je lepel in rechtstond, bereid met water (goedkoper dan melk), daarna werd er suiker op gestrooid en dan pas melk erover, de room bovenop de melk was altijd voor vader.

    Vervolgens kwam pas het écht ontbijt: ettelijke gebakken eieren, veel vet spek, bonen in tomatensaus, of/en als ze er waren: gebakken worsten, niertjes, champignons, en een grote in twee gesneden gebakken tomaat. Het brood dat je erbij kreeg werd ook in het spekvet gebakken. Waren er wat gekookte aardappels over van de dag ervoor, dan werden die ook gebakken en mee geserveerd.
    Deze maaltijd was meestal de zwaarste van de dag.  Het Engels ontbijt is dan ook wereldberoemd, je kan er een ganse dag mee verder!
    Had je dan nog honger of zin, dan kon je om af te sluiten nog een paar boterhammen met marmelade krijgen.

    Voilà, met deze maaltijd in zijn maag kon vader naar de mijn vertrekken.
    Maar....niet zonder zijn ‘schoofzak’.
    Omdat er onder de grond in een mijnschacht niet veel plaats of hygiëne is, bestond dit eten meestal uit iets dat de mannen uit de vuist konden eten, dus de beruchte “pies” – spreek uit als paais -.
    Ik heb er hierna enkele beschreven.
    Met hetzelfde piedeeg kon je dan natuurlijk ook zoete pies maken, je deed wat suiker bij het deeg en vulde het met seizoen fruit en dan bakken in de oven.

    In de mijn werd dit allemaal koud opgegeten, dat verklaart waarom we net zo goed een pie warm of koud lusten. Een quiche kan je ook warm of koud eten, het is maar wat je het lekkerste of het gemakkelijkste vindt.

    Toen we naar België kwamen stond vader er op dat er op tijd en stond Brits eten op tafel kwam, dus we aten regelmatig ook de beruchte ‘fish and chips’.
    Het vis wordt eerst in ‘batter’ – een vloeibaar deegje - gedaan en ook in fritvet gebakken, alles wordt daarna flink bestrooid met zout, peper en met mout azijn, veel minder sterk dan de witte azijn die we hier kennen.
    Bij de pie of de gebakken vis horen natuurlijk, fritten (goei, grote dikke fritten zodat je de aardappel nog proeft) en de grote marrowfat peas, hier in België geeft men de voorkeur aan extra fijne doperwtjes, maar bij een pie horen grote, dikke, groene, zachte ‘kanonbal erwten’ zoals mijn ventje ze noemt.
    Mushy peas dus, of pea’s pudding dat je maakt van gedroogde erwten en boter.

    Wegens het beperkt huishoudelijk budget werden de andere vleesmaaltijden meestal aangevuld met maagvullers zoals ‘dumplings’ ik denk dat Duitsers het knoedels of noedels noemen.
    Bij ons thuis (een groot gezin) ging er bij de stoofvlees altijd een lading dumplings mee in de saus.
    Deze gekruide deegbolletjes namen de smaak van de saus aan en zorgden ervoor dat we als kind nooit met honger van tafel gingen.

    Altijd was er een dessert, dat was meestal een zoete fruit pie met daarover custard, (warme lopende vanillepudding), of een ‘spotty dick’,  weer een deegbereiding met suiker en rozijnen en dat werd ook steevast geserveerd met warme vanillepudding of room – niet geklopt.
    Nog een typisch dessert was Bread-and-butter pudding, ook heel lekker, daarvoor gebruikte moeder de eventuele resten van het oud brood, de sneden brood kregen een laagje boter, werden dan in laagjes in een ovenschotel gedaan, bestrooid met veel suiker, rozijnen erbij en dit alles overgoten met melk en zo de oven in.

    In Engeland is er nog lang na de oorlog rantsoenering geweest en ik herinner me dat er nooit een grote keuze broodbeleg was. Enkel kaas of hesp. Een typisch voorbeeld van een broodmaaltijd is een ‘ploughman’s lunch’waarvan ik hierboven de foto zet en hierna het recept.

    Er kwam bij ons thuis nooit ‘haute cuisine’ op tafel want daar was geen geld voor, maar wat is in feite de definitie van ‘haute cuisine’ als het maar lekker is, nietwaar?

    Elke dag werd thuis een grote emmer vol aardappelen geschild voor de warme maaltijd en  waren er verschillende grote broden nodig voor de broodmaaltijd.
    Mijn oudste broer nam naar zijn werk een volledig groot brood mee. Alle brooddozen werden heel spaarzaam door moeder ’s morgens klaargemaakt. Je moest je buikje rond eten aan brood en aardappelen ... boter, beleg en jam werden héél spaarzaam gebruikt.

    Vrijdag was het meestal “puree dag”, dan kregen we op ons bord een berg puree en daar mochten we als kind eerst een fort van bouwen en versieren met erwtjes,  en toen legde moeder bovenop onze burcht één zachtgekookt ei, dat prikten we kapot en we lieten het eigeel langs onze burcht naar beneden lopen om dan met smaak de hele boel op te eten.
    Fishcakes waren ook een traditioneel vrijdags gerecht.
    Weer heel veel puree met heel weinig vis eronder, je maakte daar pasteitjes van (de vorm van een hamburger) draaide de fishcakes vervolgens door geklopt ei en dan door paneermeel en dan zachtjes bakken aan beide zijden in de pan.
    mmmm....lekker.... en weer kwam dan de mout azijn er aan te pas. Azijn, citroen...veel verschil is er niet, het is allebei zuur en ze horen allebei bij vis.
    Kijk maar naar Kamiel zijn gebakken haring met ajuinsaus, in ajuinsaus zit ook veel azijn nietwaar?

    Fruit was er ook altijd, maar ik heb voor de eerste keer een volledige appel, een volledige appelsien en een volledige banaan gegeten nadat ik trouwde, voordien was het altijd de helft.

    Enfin, ik kan uren doorgaan over de lekkere Britse keuken. Ik heb dan nog niet eens geschreven over de uitgebreide ‘sunday dinner’ maar dat zal voor een andere keer zijn.

    *°*°*°*°*°*

    Verklarende woorden:

    mushy peas: heel grote dikke erwten, wordt gegeten ofwel bij fish and chips, ofwel bij de steak and kidney pie of de andere pies.
    Moet niet,  maar mag!

    mint sauce: zoetzure geconcentreerde saus van gesnipperde munt, vermengd met suiker en wat azijn,  dat vooral gegeten wordt bij lamsvlees.

    pork pies:
    een pie kan van alles zijn, het is te vergelijken met een quiche of een niet zoete taart, dus ook aan de bovenkant afgesloten met deeg om al de smaken erin te houden, een pork pie heeft wel een ander soort deeg en is voornamelijk gevuld met een mengeling fijngehakt, gekruid varkensvlees, en het wordt nadat het deegdekseltje erop gezet is, na het bakken, door een gaatje in dat deksel heel zachtjes bijgevuld met vleesbouillon, de inhoud wordt dan een vaste massa wegens de gelatine wanneer de pie koud is, dan lijkt het op bv. een paté en croute,

    cornish pasties:
    dus ook een deegbasis, maar dit nu gevuld met een mengsel van vlees, ui, aardappelstukjes, wortelstukjes enz. De Cornish pasty komt uit Cornwall.
    Elk deel van Engeland is fier op zijn ‘pies’ of ‘pasties’ en je kan alle mogelijke soorten vullingen bereiden,
    mince pie: gebakken gehakt met ui en gravy (saus);
    ham and egg pie: hesp en geklopte eiren
    tomato and onion pie: uiringen en tomaten... enz. eindeloze variaties zijn mogelijk.

    dropped scones:
    kan je zelf ook heel gemakkelijk maken, het zijn kleine dikke, zoete pannekoekjes (model blinis) die op een heel zacht vuurtje aan beide zijden gebakken worden en warm of koud kunnen gegeten worden, de kinderen en kleinkinderen zijn er zot van.

    steak and kidney pie:
    ja, jullie zullen het nu intussen wel begrepen hebben, een deegtaart gevuld met op voorhand bereide stoofvlees met niertjes.

    Branston pickels:
    een donkerbruine zoet-zure pickels, Branston is wel een merknaam, er bestaan andere supermarkt merken nu ook.

    *°*°*°*°*°*

    Recept voor een ‘ploughman’s lunch’:

    zie foto hierboven, druk erop en dan zie je het groter!

    Nodig:
    een dik stuk kaas, Cheddar, Stilton of ander kaas.
    Pickels, meestal Branston Pickels en/of zure uitjes
    een appel,
    een paar stronkjes witte, rauwe stoofselder, zonder de groene bladjes!
    een hardgekookt eitje
    zoetzure rode biet schijfjes, opgelegd in moutazijn met suiker
    eventueel wat sla en rauwe ui ringen

    brood en boter

    Smakelijk eten... ik ga uit de diepvries nu een pork pie halen Huismusje!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (14)

    30-04-2014
    YQHH
    nice articles

    30-04-2014 om 06:35 geschreven door air max 95 cheap


    16-10-2006
    ..
    Die video blijft er op staan en komt van" www.tinypic.com" Ik vind het heel raar dat geen ander die video ziet.

    16-10-2006 om 15:33 geschreven door Ludovikus


    Zo'n ontbijt
    Daar hadden ze toen nog nooit iets gehoord over cholesterol zeker? Het lekkerste in engeland vond ik de cakes, MMmm lekker echt lekker.

    16-10-2006 om 15:33 geschreven door venus


    lekker...
    Als ik dit alles lees had jij een inventieve moeder die danks haar beperkt budget toch lekkere en voedzame dingen voor haar kinderen maakte, "de puree met de erwtjes en eitje" vind ik zo vertederd beschreven. Fijne dag nog Nicole

    16-10-2006 om 11:41 geschreven door nida1952


    Kom jij... te biechten bij Vif !
    Bojako en de echte Engelse winkel al geweest ondertussen !!! haha Vif
    Click Here to get this from pYzam.com!



    16-10-2006 om 09:49 geschreven door vif


    15-10-2006
    ontbijt
    dat is heel lekker z'on ontbijt in engeland geproeft op reis!! groetjes noyo

    15-10-2006 om 18:06 geschreven door noyo


    Britse keuken
    Ik ben echt niet te winnen voor die reusachtige, onnatuurlijk groene peas, maar een goed klaargemaakte shepards pie gaat er altijd in. En als ik eens wat anders dan de klassieke aardappel, pasta of rijst op een feestelijk schoteltje wil hebben, haal ik mijn recept voor Yorkshire pouding boven. Je moet dan soms de koppen aan tafel zien... Maar wat gaat er nu beter bij een stevige pot roast? Affodil.

    15-10-2006 om 16:00 geschreven door affodil


    Geen griezel, geen kunstpenis.....
    .....Hoewel dit laatste niet zo verwonderlijk zou zijn, moest ik daar visioenen over hebben, heb dit weekend zonder knuffel door moeten brengen, snik.

    Maar wat ik de laatste tijd wek krijg als ik je blogje open is een foutmelding van mijn MF browser.
    "Er is een illegale bewerking uitgevoerd op deze pagina, en moet nu worden afgesloten".
    Ik krijg dan een vensterke waarin ik de keuze heb om een vinkje te zetten bij....."Deze melding gedurende deze sessie niet meer tonen".
    Soms lukt het met dat vinkje, maar meestal sluit hij toch af, en kom ik terug op mijn eigen blog.
    Het is bij mij begonnen vanaf je die code er terug hebt opgezet.
    Hopelijk kan je met deze info wat aanvangen?
    Kus

    15-10-2006 om 15:23 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Dat niertjesrecept
    zou ik wel willen uitproberen... wanneer de vrouw eens niet thuis is.
    Kippenlever en konijnenlever gebakken in veel boter en olie en een fijngesnipperde sjalot met daarbij een paar sneetjes zeer zure wilde appeltjes in schijfjes bovenop met ruim zout en peper is mijn lievelingsgerecht.
    Cyberfox

    15-10-2006 om 10:31 geschreven door Cyberfox


    Engelse keuken
    My dear Bojako, midden de jaren '80 heb ik 2 weken in Coventry verbleven. De lady of the house kon koken als de beste. Alle dagen lekkers op tafel bij het avondeten...van gegratineerde zalmpastei tot overheerlijke krokant gebakken fritjes toe...Enfin te veel om op te noemen. Wat ik wil zeggen is dat een Engelse keuken er ook wel mag zijn ware het niet dat the lady of the house mij bij het afscheid vroeg of ik een pakje bij haar broer in Mechelen wou bezorgen...Engelse keuken was dit dus, made in Mechelen...

    15-10-2006 om 08:42 geschreven door Pedro


    kunstpenis????
    Lu'ke wat is er mis tussen onze beide computers? Eerst zie je een griezel verschijnen en nu een kunstpenis..... als er nog andere mensen dit zien verwittig me dan aub. Ludovicus en ik hebben ooit nog zo'n storing gehad en dat werd opgelost toen ik de laatste video's van mijn blog verwijderde. Bedankt op voorhand! Bojako

    15-10-2006 om 03:06 geschreven door bojako


    Lekker
    Wat kan jij plastisch over eten schrijven! Pie, een soort overdekte pizza, ik denk dat ik mijn kroost er ook warm zou voor krijgen, zonder de niertjes dan...

    15-10-2006 om 02:09 geschreven door Lieve


    Pie Pie miss amerika pie....
    Van al wat je beschreef, waarvoor een heeele dikke kus, heb ik ooit geproeft.
    Het Engels ontbijt is inderdaad beroemd (de dietist zou het waarschijnlijk berucht noemen) maar ik vermoed wanneer je dit alle dagen eet, en geen hard labeur uitvoert (geen klop, zoals ik) dan kan men je rollen binnen de maand.
    Om van de slechte cholesterol nog maar te zijgen.
    Weet je wat mij nu echt het water in de mond liet komen?
    Pickles!
    Die hebben ze hier niet lekker, althans ik vind er toch geen één lekker.
    Maar vroeger was er een frituur, zijn vrouw was engelse, en die hadden altijd lekkere pickles, dus ik vermoed dat zij ze meebrachten vanuit Engeland, nu ik jouw logje lees.
    Enfin, een receptje zo nu en dan, zou ik enorm waarderen, ééntje waar niet al te veel werk aan is, want ik heb een hekel aan koken.
    Dikke kus......van mus

    15-10-2006 om 01:41 geschreven door huismusje/troubadoerke


    ..Vliegende Brug
    Beste meid, ik weet niet wat er scheelt maar in het midden van je bericht staat een storende video. Iets over een kunst penis. Zonder zwans. Ik kan maar een weinig van je bericht lezen. Als ik de enige ben die het heeft dan is er wel iets mis tussen ons beiden. Geen echtscheiding hoor. Ik blijf je trouw. grijzeman0wk.gif

    15-10-2006 om 01:07 geschreven door Ludovikus




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    malouke
    blog.seniorennet.be/malouke
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!