Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    02-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de goede oude tijd....










    kinderwagen anno 1976

    Oef....eindelijk terug een beetje licht aan het einde van mijn ziekte-tunnel. Enkel nog een beetje keelpijn en voor de rest wat foezie woezie in mijn hoofd, maar ik denk dat mijn witte bloedcellekes het gehaald hebben tegen de jaarlijkse aanval van het venijnig virus dat in het najaar altijd de ronde doet.

    Het was wel te verwachten als je regelmatig zieke kindjes opvangt.

    Maar, versterkt door de nodige medicatie en op tijd en stond vroeg onder de wol, heb ik toch netjes mijn agenda kunnen afwerken deze week.

    Seppe moest ocharme donderdag voor de eerste keer naar de kribbe en we hadden samen met zijn mama en papa besloten dat we met halve dagen gingen beginnen om het niet àl te traumatisch te maken.

    Gelukkig maar, want toen we hem de eerste dag gingen afhalen was hij compleet van zijn melk het arm dutske. Hij viel onmiddellijk als een blok in slaap in de kinderwagen en ventje en ik zijn dan maar een lange wandeling gaan maken tot het tijd werd voor zijn volgend papje.

    Over kinderwagens gesproken. Ben ik nu alleen of vinden jullie ook dat onze kinderwagens vroeger veel beter waren?

    Ik heb zoveel zaken bijgehouden, maar de kinderwagen niet omdat die teveel ruimte innam. Ge kunt niet geloven hoeveel spijt ik heb.

    Ik kan de kilometers niet tellen dat ik met die wagen heb afgelegd, volgeladen met zoon 2 erin, zoon 1 erop, boodschappen vanonder, boodschappen achter zoon 2, boodschappen in de zak vooraan, en nog wandelde het gemakkelijk. De grote ruime kap was tenminste waterdicht en bij regen of wind spande je de kap flink aan opzij. De bache was waterdicht met vooraan een doorzichtig flapje zodat jij het kind zag zitten en omgekeerd.

    De moderne kinderwagens zijn misschien ontworpen door dure designers, maar ik denk nooit dat ze er echt een testrit mee hebben uitgevoerd.

    Zwenkwielen vooraan.... laat me niet lachen! Ze zwenken ja, maar altijd in de richting die je net niet wil uitgaan. Als je onderaan in het bakje iets legt, dan weigeren ze helemaal om te zwenken. De kap kan je niet opspannen, de bache is niet waterdicht, dus als het regent moet er nog een groot plastiek geval over het geheel om alles droog te houden.

    Het slaapwagentje is zo klein dat Seppe er nu al niet meer in kan en hij moet nog zes maanden worden.

    Goed, ik geef toe dat hij een heel grote baby is, maar toch. Zoon 2 heeft er nu al het ander bakje moeten opzetten, de ‘charette’ zoals we het hier in Antwerpen op z’n mooi vlaams noemen.

    Als je dan nog zusje wil meenemen, dan kan dit niet langer zoals vroeger, ofwel mee in de wagen, ofwel erop op een zitje, nee...die moet dan op een plankje staan met twee wielekes dat tussen de kinderwagen en je benen bengelt.

    Doe zo maar een lange wandeling. Gelukkig is ventje thuis en kan die kleindochter in een buggy duwen terwijl ik met de grote kinderwagen rijd. Hoe je het moet doen als je alleen bent is me een raadsel.

    Misschien heeft de ontwerper gedacht dat dit allemaal gemakkelijker is om het in de auto te plaatsen, maar onze kinderwagen plooide vroeger ook met één beweging toe en kon ook gemakkelijk in de koffer van de auto.

    Nee hoor, geef mij wat kinderwagens betreft die goede, oude, stevige van vroeger, spijtig dat ze niet langer zo gemaakt worden!

    En vermits ik dan toch aan het klagen en zagen ben: de buggy’s....industrieel ingenieur moet ge zijn om die gevouwen te krijgen.

    Wij hadden één van de eerste buggy’s in 1976 en die waren niet groter dan een paraplu met serieuze afmetingen. Opendoen en sluiten ging gewoon door even te schudden en dan met je voet vastzetten.

    Ik heb er al twee verschillende op baby beurzen gekocht om achter in de auto te hebben om de kinderen van school te halen. De parking ligt vrij ver van de school. Beide heb ik bijna in de bosjes gezwierd omdat ik ze ofwel niet open ofwel niet terug dicht kreeg.

    Uiteindelijk vond ik op een rommelmarkt een ouderwets, gemakkelijk modelletje van vroeger dat nu altijd in de koffer ligt.

    De zaken heten ook allemaal anders nu. Na vier kinderen begin ik het door te hebben.Een babysit is nu een relax en is iets helemaal anders dan een maxi-cosi dat dan weer een soort baby-autostoel is. Een box is een park.

    Verder zag ik deze week bij de dochter van een goede vriendin dat de baby nu in een grote emmer gebaad wordt. Gewone babybadjes zijn nu een no-no. Nu moeten ze in een emmer!? Kwestie van zich geborgen te voelen – terug naar de baarmoeder gevoel...

    Dan is er nog iets nieuws: een rubberen kruising tussen een stoel en een potje waar je een baby al vanaf vijf maanden in kan zetten om eten te geven. Het ding heeft een naam, maar dat ben ik alweer vergeten.

    Leuke zaken zijn dan wel de lepeltjes die verkleuren als het eten te warm is, héél handig. En niet te vergeten de papflessen met vitessen. Krachtig zuigen – vitesse één, iets minder krachtig draaien naar vitesse twee, en voor moeilijke zuigers op vitesse drie. Heel praktisch.

    Kleding daarentegen gaat dan weer de moeilijke kant op. Het is blijkbaar in om de baby te kleden als een mini volwassene.

    Vroeger was alles spons en stretch wat de klok sloeg maar nu moet de kleine een jeans broek en jeans vestje aan.

    Ge moet eens proberen zo’n beweeglijk baby’tje in een jeans jasje te wringen. Het zweet staat op je neus na vijf minuten. Ventje en ik zijn nu een samenwerkende vennootschap geworden bij het aankleden.

    Toen ik dit onlangs zei tegen zoon 2 vroeg hij me wat wij baby’s dan aantrokken als jas. Ik zei dat ze als baby in een lekkere warme trappelzak gestoken werden. Super gemakkelijk!

    Maar om op een positieve noot te eindigen: de uitvinder van de pampers verdient een reuzegroot standbeeld!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (13)

    05-12-2006
    waarheid
    hello Bojake, heb moeten lachen bij het lezen van dit verhaaltje,want je slaat de nagel op de kop. Ik heb ook al dikwijls moeten sakkeren om die kinderbuggy's open te krijgen, of dicht te krijgen, en zeker om hem in de koffer van de wagen te krijgen. Zo had de dochter me niet verteld dat je eerst die wieltjes moet verdraaien en vastzetten vooraleer dat ding toe te klikken. Gevolg, ik kreeg hem van geen kanten in mijn koffer van de wagen. Dan ben je zo ver van huis en sta je daar. grrrrrrrr.Na heel en weer bellen en van, ja maar mama je moet dat zo en zo doen, kreeg ik eindelijk da spel toch in de auto. Water en bloed heb ik gezweet. Nog zo iets, als het aan het gieten is en je moet proberen om zo vlug mogelijk die buggy open te krijgen, kunnen ze ons al uitwringen, want makkelijk is heel wat anders. Die echte "buggy's" van vroeger waren idd. veeeeeel handiger, maar ja...de vooruitgang he. liefs - Klaproosje1

    05-12-2006 om 00:16 geschreven door klaproosje1


    04-12-2006
    gelukkig weer aan de betere hand?
    Blij dat je toch weer fit genoeg bent om dit verhaal te schrijven. Arme Bojako, zomaar ziekjes terwijl ik er lekker tussenuit ben naar mijn Datsja.
    Dat verhaal van die kinderwagen is heel herkenbaar. Zelf loop ik er nu niet meer achter, maar heel vroeger had ik zoiets als op je foto. Inderdaad hartstikke handig met twee kinderen die maar 13 maanden scheelden. En die boodschappenwagens van tegenwoordig vind ook ik echte ondingen. Maar het schijnt te horen. Wij zijn dan ouderwets, zeggen ze dan. Maar goed er zijn inderdaad ook handige uitvindingen gedaan in de tijd dat wij even zonder kleine kindjes zaten en er komen er beslist nog vele bij. Groetjes en gauw weer gehele beterschap, Thea.

    04-12-2006 om 19:19 geschreven door thea


    Nostalgie
    Hallo Boke... terug van weggeweest... welkom... ja die kinderwagens voor onze kinderen... geladen tot het dak want alles moest te voet... en die buggy's tegenwoordig worden al langer hoe groter... en toen ik las van die jeansvestjes was ik haast blij geen bomma te zijn... waar hàlen ze het... leve de spons en de stretch!!! Kus van Myette

    04-12-2006 om 15:36 geschreven door Myette


    .
    Blij dat je terug gezond zijt en we je verhaaltjes kunnen volgen, groetjes Vif

    04-12-2006 om 15:22 geschreven door VIF


    Die goeie ouwe tijd...
    Ik herken ook met een beetje weemoed ongeveer het model van de kinderwagen waar ik onze 2 zoons in rondgetoerd heb. Die was beige, maar verder kon je er -net als bij wagens van de meeste oma's van nu- meer in vervoeren dan in een mini cooper. En toch ging die koets in een knip ín die mini cooper! Als nu de kleindochters komen ben ik al bang om de buggy te vragen. Gelukkig stapt ons Roos ook al goed mee en ik pak ze nog liever in mijn nek dan met dat vehikel te vechten, want verliezen doe ik toch. Onlangs voor de eerste keer zonder teveel blauwe plekken die 2 autostoelen gemonteerd. Ikke fier! Tot kleindochter 2 er in ging zitten, want toen kreeg ik verdomme dat gordelslot niet dicht! Beroepshalve zie ik van veel van die zaken wel de ergonomische gedachte achter die nieuwigheden. Maar 't is zoals met die tafelcontactdozen, hé. Er zit nu een weerstand in voor de veiligheid. die is zo stroef dat je de stekker kapot drukt om hem in te pluggen. Overigens blij dat je er ook weer bent, Bojako! Ik kijk altijd uit naar jouw stukjes!

    04-12-2006 om 13:12 geschreven door affodil


    recht in de roos
    Dag bojako,goed dat je beter bent,houden zo,hebben uw stukjes gemist hoor,je zin voor humor spreekt me geweldig aan.Ik denk dat het met kinderwagens en auto's hetzelfde gesteld is,die oude knarren van in de jaren zestig kunnen indien een beetje onderhouden nog best meerijden,in Cuba zie je er nog veel van (ben daar niet geweest maar op foto's van daar en op films zie je er nog veel,auto's met karakter zeg ik er tegen) En ja ik heb daar ook mijn problemen mee gehad,mijn dochter is nu zestien jaar,een nakomertje en ik reed ook met die moderne spullen rond,je had al een half uur nodig om het fatsoendelijk ineen te steken,en dan had je schrik of het wel goed was,dus eerst wat proefrijden,ze moesten die ontwerpers er zelf eens insteken,en dan door weer en wind met rondrijden,met volgeladen karretje onderaan.Die buggy's hadden inderdaad een eigen willetje,en ja omstreeks het half jaar een andere kopen,moet geld opbrengen natuurlijk,als je ineens een grote kocht vond je de kleine niet meer,of had je kans dat hij er onderweg uit zakte.Wat die stoel betreft,wij noemden dat gewoon een kakstoel,zijn ook niet meer als vroeger,heel mooi maar praktisch,ho maar.Ja die luiers dat is wel praktisch,zeker voor mij indertijd,het was het met ingehouden adem en afgekeerd hoofd dat ik het deed,hoe kunnen vrouwen daar nu beter tegen vraag ik me af?Btw spijtig van ons lipske wat ze allemaal moet doormaken nu,je steunt haar wel hé bojako.Groetjes pietje-bob

    04-12-2006 om 12:27 geschreven door peeters robert


    ...
    Ik herinner me een kinderwagen die tot speelgoed opgewaardeerd werd in onze kindertijd. Hij had een geheime opbergplek onder het ligvlak. Hij was groot genoeg om ons, lagere schoolkinderen, te vervoeren. Plezier dat we daarmee gehad hebben.... In mijn herinneringen is de kinderkoets waarin mijn zusje, tien jaar jonger dan ik, lag, veel hoger dan de kinderwagen voor mijn kinderen, zestien jaar geleden. Ik had alleen het onderstel en de buggy, de "kinderbak" ging de familie rond. Ik heb die trouwens nog als reservebedje gebruikt indertijd.
    De buggy heeft Kameroen doorstaan toen Joram twintig maanden oud was, dus het moet goeie materie geweest zijn om aan extreem zand, zon en regen te weerstaan...

    04-12-2006 om 01:01 geschreven door Lieve


    03-12-2006
    !!!
    Terug in the running!!Ik nog niet helemaal , maar toch al aan het tokkelen! Moet je ook nog zeggen, dat ik dat liedje op je blog "Ma Mère" prachtig vind. Maar dergelijke prachtige dingen hoor je natuurlijk zelden of nooit op de radio! Klinkt niet amerikaans genoeg! Stuur je een knuffel en verzorg jezelf goed, je bent niet te missen!

    03-12-2006 om 23:59 geschreven door Michelly


    Groetjes uit de Kempen
    Welcome back onder de min of meer gezonde mensen my dear Bojako

    03-12-2006 om 21:30 geschreven door Pedro


    hallo
    Ja zenne ,heb ik ook altijd belangrijk gevonden ,met 7 kinderen heb ik dus wel wat voiturekes versleten ,maar de mooiste was toch de 'Silver Cross ,waar mijn oudste zoon in gelegen heeft ! Was echt de 'Rolls Royce "!onder de kinderwagens,lekker diep ,groot ,en nog veen plaats vanonder ook! en wat de pampers betreft ,ja ,was een heel grote stap voor de vrijheid van de vrouwen! Mijn 3 oudsten (was dus jaar na jaar ) was nog met katoenen luiers ,kun je het al voorstellen,verdorie ,toen was het nog echt wassen zenne(en nog geen wasmahine hebben) gewoon een kuip en een wasplank,en nu zuchten ze al als ze een wasmachine moeten gaan vullen ,haha!Blij te horen dat het beter is ,laat het zo blijven he!,knuffel van LMipske 05xmasbut216491ko7.gif 2814305271jpeg336052904rz2.gif 2540813786jpeg336053022xi5.gif

    03-12-2006 om 15:32 geschreven door hotlips


    Kinderwagens
    Mijn kinderwagen was een mooie witte bak met op de beide zijden een garnituur met een roos erop.
    De achterste wielen waren groter dan de voorste wielen
    Donkerblauwe kap en zeil.
    Een mandje onderin, en een netje aan het handvat.
    Ze heeft twee kinderen overleefd, en ik heb ze nog voor een goede prijs kunnen verkopen, onverwoestbaar.
    Blij dat het je alweer wat beter gaat.
    En meteen zet je me weer aan het lachen met je relaas.
    Maar boven dat alles, je moet het speelgoed eens vergelijken met vroeger, dat is ook het één en ander he.
    Bij de Sinterklaasbrief van kleindochter hoorde ik het in Keulen donderen hoor.
    Morgen mijn eigen laptop weer, joepie.
    Kussssss

    03-12-2006 om 02:17 geschreven door huismusje/troubadoerke


    ..
    Nog maar amper beter en je vliegt er al direkt in. Weet je dat mijn moeder met mij op de arm ging winkelen en om haar handen vrij te hebben me in een paraplubak gezet heeft. Zulke paraplubakken vindt je ook nergens meer, juist zoals die kinderwagens.

    03-12-2006 om 01:48 geschreven door Ludovikus


    02-12-2006
    ***
    eerst en vooral vind ik die foto prachtig, ik veronderstel dat jij dat toch bent ? Inderdaad die kinderwagens waren zoals je zegt, een in de koets(leuvens) een in stoeltje op de koets, onderaan een bak voor boodschappen, nog een netje aan het handvat van de koets en we waren vertrokken, soms moest ik van al het gewicht de koets echt naar omhoog duwen omdat de kindjes er niet zouden uitvallen zo hing die koets naar beneden, de gewone buggy van vroeger meestal gestreept waren handig, ik heb nog niet moeten rijden met nieuwe kinderwagens maar als je de dochters ziet sukkelen om alles in en uit de auto te krijgen komt mijn haar al recht. De kleding ook volkomen met u eens, spannende jeans ook voor de meisjes, buik altijd bloot, bukken niet te lang want dan worden ze langzaam blauw, dan nog te zwijgen van het getrek 's morgen om alles aan te krijgen , neen geef mij ook maar de gemakkelijk kinderkleding van vroeger maar ja dan zijn ze niet "cool" hé, want dat woord gebruiken de kleintjes nu ook al...ik denk dat ik ouderwets aan het worden ben, liefs, Nicole

    02-12-2006 om 22:33 geschreven door nida1952




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reynaert
    blog.seniorennet.be/reynaer
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!