Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    02-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn goede voornemens....








    Een heel ‘Gelukkig Nieuwjaar’ aan iedereen, en voor mijn engelstalige familie ‘de seem’, ze vinden dat ik te weinig in’t engels schrijf, maar er zijn maar vierentwintig uren in een dag en ik kom er nu al op een bizarre manier enkele tekort.

    Nog één feest te gaan en dan is’t weer even rustig voor een tijdje hoop ik. Mijn lever en maag hopen dit ook.
    Ik heb de laatste week zoveel gegeten en gedronken dat ik bij de gedachte aan de arme, hongerige mensen in de derde wereldlanden al ambetant word.

    Vanmorgen heb ik lang en lekker uitgeslapen, knus opgerold gelijk een bolleke onder mijnen dons. Ik ben wel verschillende keren wakker geworden, maar toen ik de regen en de wind tegen het raam hoorde zwiepen dook ik weer onder voor een tijdje.
    Vanmorgen ook  geen pilleke nodig gehad tegen de hoofdpijn of voor de maag, wat de voorbije dagen al wel eens gebeurd is.

    Al enkele jaren gaan ventje en ik niet langer echt feestvieren met oudejaar, het zegt me niets meer, de toeters,de bellen, het gedwongen lachen en plezier maken, ge krijgt er op de lange duur een kramp van in uw gezicht. Het moest toen ook altijd minstens vijf, zes uur ’s morgens zijn, want anders was het geen goed oudejaarsfeest geweest.
    Maar wie zat er ’s morgens met de kater én de kindjes ? Just....dees treezebees.

    Nu doen we het rustig, lekker tafelen met onze trouwe vrienden, een beetje hangen in de zetel en babbelen en zappen op de TV.
    Om middernacht vanop het terras naar de huis-tuin en keuken-vuurwerkjes in de buurt kijken. Elkaar zoenen en omhelzen om kokslag twaalf uur.
    Vervolgens, alhoewel onze kleppen dan al toevallen, vinden we het niet gepast om dan al te vertrekken, dus we houden het met vieren nog een beleefdheids-uurke vol met een glaasje champagne om dan uiteindelijk doodvermoeid in bed te vallen.
    Zouden we oud aan het worden zijn?
    Ja....zonder enige twijfel, op zo’n momenten voel ik me negen-en-negentig.

    Ik zit ook weer te peinzen over mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar ik ben al flink fout gegaan vanaf de eerste.
    Dat was:
    “Ik ga vanaf nu op een beleefde, vriendelijke, charmante, doortastende manier wat assertiever worden.” (ik hoor nu al veel mensen die me kennen lachen, want de meeste vinden me al heel assertief, ikke mezelf dus niet).

    Enfin, ik zal maar al te biechten gaan. Mijn eerste poging tot vriendelijke, beleefde assertiviteit is flink fout gelopen.

    Vrijdag werden ventje en ik voor de eerste keer in vijfendertig jaar door schoonma uit eten gevraagd voor kerst-nieuwjaar.
    Enfin, ik dacht dat het daarvoor was, maar toen ik haar bedankte verschoot ze en zei dat ze ons uitgenodigd had omdat ze zich schuldig voelde. Ze was de dag ervoor haar zoon, mijn ventje dus, compleet vergeten.
    Hij had afgesproken om haar te bezoeken, hij was er naartoe geweest, maar zij zat bij een vriendin, ze was hem volledig vergeten...!
    Tegen mij zei ze: “Mor enfin, as gaai denkt waai eete veur karstmis en niefjor is oek goe, kan dor oek veur diene Shaakie..” smak smak, kus kus....twee vliegen in ene slag.

    Na het eten namen we haar nog mee uit voor een drinkje.
    Schoonma begon na een tijdje zoals gewoonlijk ferm op mijn heupen te werken met haar opmerkingen. Ze was een kookpot kwijt. Dit was weeral de schuld van ventje. “Is maain zwart geschpikkelde kookpot, ich habe nog gehat en toeng is maain zeun keume roemelen in maain kassen”.

    Ik zei: “ma, wij hebben uw verdomde gespikkelde kookpot niet, wij hebben zelf kookpotten, trouwens uw zoon is niet komen rommelen in uw kasten, hij is voor u, samen met zijn broer grote kuis komen doen in uw keuken en hoe durft ge hem nu zo beschuldigen? Waarom zijt ge altijd zo kwaad, kunt ge nu nooit eens iets vriendelijk zeggen, wees blij dat ge zo’n twee goede, lieve behulpzame zonen hebt, ’t zou op een ander verdorie niet waar zijn?”
    Waarop zij dan weer met een venijnig lachje : “ahaa....naa koemt worhaaid aaindelak bove shaakie...du vindts maai shlechte moeder, daain moeder was veul beter as ik zeker?...”

    Bij mezelf dacht ik: “Assertief zijn Bo’ke, denk aan uw goede voornemens, u niet meer laten doen”, maar ik ben verschoten van mezelf. Ik werd vreselijk kwaad en toen ik even bits op elke bitse opmerking van haar, antwoordde, begon er een strijd zonder einde.

    Diezelfde avond had ik geen enkel schuldgevoel. Ik sliep als een roosje. Ik kreeg zelfs een dikke kus en knuffel van mijn ventje. Ik denk dat hij me bewonderde, want hij durft of wil niet argumenteren met zijn moeder. Het is inderdaad een hopeloos geval. Ze is altijd al zo geweest en zal nooit veranderen.

    De volgende dag had ik nog steeds geen schuldgevoel, maar ik dacht wel bij mezelf: “ allez, ’t is toch onnozel, ge hebt nu al vijfenveertig jaar uw mond kunnen houden, waarom niet een paar jaar langer”.

    Ik ben niet rancuneus of koppig. Ik heb haar, toen we haar thuis afgezet hebben, een dikke zoen gegeven en gezegd dat we vanaf 2007 wat vriendelijker tegen elkaar moeten zijn. Ik heb haar op nieuwjaarsdag aan de telefoon ook nog een gelukkige nieuwjaar gewenst.

    Ik was vriendelijk, zij was vriendelijk. Vriendinnen zijn we nooit geweest en zullen we nooit worden, maar mijn nieuw goed voornemen is dan maar:

    Niet al té assertief zijn want daar komt precies ambras van.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    03-01-2007
    zou
    het helpen om samen hand in hand met schoonmamma
    " Auld Lang Syne" te zingen en daarna een dikke knuffel




    03-01-2007 om 17:58 geschreven door Bomma


    Schoonmoeders
    Ik ben een leek op dat gebied de mijne was een schat van een vrouw en niet de vergeten die heeft jaren bij ons ingewoond ik heb er alleen goede herinneringen aan.

    03-01-2007 om 15:39 geschreven door wijsneusje


    Schoonmoe en va...
    Niks op de lever laten liggen...wat ik me afvraag: waarom zijn het altijd de schoonmoeders? Met een schoonvader geen last...Heb jij daar een antwoord op my dear Bojako?

    Bloggroet van PEDRO

    PS: vanaf vandaag brengt Lewiske iedere woensdag haar column op mijn blog...men zegge het voort...

    03-01-2007 om 14:17 geschreven door Pedro


    Schoonmoeders
    Ze moesten die afschaffen he... alhoewel... ik ben er ook een... die Bob van je verdient een pluim dat hij je steunt... ik heb altijd m'n mond moeten houden tegenover schoonmama en die kende er ook wat van... met een schijnheilige glimlach de meest pinnige opmerkingen maken... maar owee als ik daar iets op zegde dan kreeg ik manlief ook op m'n dak want ons make was toch zoooooo lief... brrrrrr...ik krijg er nog de griebels van als ik eraan denk... ik ben nu ook een schoonmama maar heb me vast voorgenomen nooit of tenimmer me te moeien en schoonzoon en ik zijn dikke maatjes geworden... proficiat voor je moed en hou die assertiviteit gerust vol... bewonderende kus van Myette

    03-01-2007 om 14:15 geschreven door Myette


    (schoon)moeders...
    Bo'ke, ik lag in een deuk en toch herkende ik elk woord en steeg bij mij net zo goed het schuim naar de lippen bij het lezen. Bij schoonma een gespikkelde kookpot, bij mijn moeder een cassetje. Jij hebt 43 jaar gezwegen, ik onderhand bijna 53 (al kan je dat eerste jaar niet echt meerekenen, want toen leerde ik pas praten...). Waarom we ons niet schuldig voelen achteraf? Omdat ge van een vuile tafel niet smakelijk kunt eten. Af en toe moet er eens een spons met straffe zeep over. En waarom we niet nog een paar jaartjes wachten met assertief worden? Ik weet niet hoe dat bij schoonma zit, maar in onze familie hebben de vrouwen de (slechte?) gewoonte om in de 90 te worden, dus dan moet ik nog minstens 14 jaar mijn toot houden. Dan ben ik diegene die de traditie breekt, want dat overleef ik nooit. En ook hier: 't is al vriendelijkheid wat de klok slaat. De siroop druipt uit de telefoon (wéér een opkuis!). Al weet ik nu al dat ze daar het eind van de maand niet mee haalt. Tegen de volgende pay day is ze alweer "haar oude chagrijnige zelf".

    03-01-2007 om 08:24 geschreven door affodil


    02-01-2007
    Hoi Bojako
    Gelukkig heb ik zelf nooit te veel aan de stok gehad met schoonmoeder, maar met schoondichter ligt dat wat anders. Daar laat ik me zo af en toe wel door ondersneeuwen en zou ik eigenlijk wel wat assertiever willen zijn, maar ik wil zo graag dat ze me aardig vind. Tenslotte is zij toch de moeder van onze kleinzonen en de vrouw van onze zoon. Jouw wnes ik in elk geval een fijn 2007 toe met niet te veel trubbles met schoonmama. Groetjes Thea.

    02-01-2007 om 20:15 geschreven door thea


    assertief
    Bravo,Bojako! Tel eens op hoeveel dat beetje assertiviteit heeft opgebracht : 1) uw ventje heel dankbaar,omdat gij durfde te zegggen wat hij waarschijnlijk heeft gedacht 2) hem daarmee nog een schoon compliment gegeven 3) schoonmama toch efkens aan het denken gekregen 4) ze nadien veel vriendelijker gehoord 5) geen pillekens meer nodig, wegens niets meer op uwe lever laten liggen 6) geslapen als een roos om zelfde reden als onder punt 5. En vooral niet vergeten : een onuitputtelijke bron van sappige anekdotes in de verpakking van schoonmama . Heb me hier weer kostelijk geamuseerd! Dikke kus

    02-01-2007 om 17:39 geschreven door paz


    Hartelijke wensen.
    Aan Bojako en familie en uiteraard ook aan de sympathieke schoonmama. Die brengt zo te zien het beste in Bojako naar boven! hoedje.gif
    Tot nog eens...
    Willy, Cyberfox, Conqueror, blogassistent enz ik weet het zelf niet meer precies wat nog allemaal!

    02-01-2007 om 15:02 geschreven door Willy


    ..
    Het zal wel eigen zijn aan schoonmoeders zeker. Heb zelf maar één keer een uitvalleke gedaan en van toen af, geen last meer gehad. Nu is het een lief oud menske. Bij ons zijn de feestjes nu ook gedaan en als ik in de spiegel kijk zie ik er nog precies het zelfde uit al in 2006. Tot Vrijdag hoop ik.

    02-01-2007 om 14:51 geschreven door Ludovikus


    Schonnmoeders
    Hopelijk doe je dat nog eens woordelijk over op e.k. vrijdag, het relaas tussen schoonmama en jou, ik kijk er al naar uit.
    Ik hoop althans dat je erbij zult zijn, want door de ziekte van het zusje van Seppe weet je maar nooit.
    Hoe gaat het trouwens met haar?

    Hier ook goede voornemens betreffende mijn brede streep die ook een lijn is, maar toch... en evenzo idem dito wat betreft het vieren van oudejaarsavond.
    Gezellig onder ons tweetjes, en op tijd naar bed.
    Tja, ik denk dat we oud aan het worden zijn.
    Dochterlief opperde om mee te gaan vieren in een dancing.
    Wij zagen dat helemaal niet zitten

    Nu, ik vind mezelf een lieve schoonmoeder, nu hoop ik maar dat mijn schoonkinderen dat ook vinden,hahaha.
    Dikke smak van

    02-01-2007 om 13:29 geschreven door huismusje/troubadoerke




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kruiden_leentje50
    blog.seniorennet.be/kruiden
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!