Zoeken in blog

BBrutal
OOrderly
JJoyful
AAccurate
KKeen
OOld

Name / Username:

Name Acronym Generator
From Go-Quiz.com
Laatste commentaren
  • grootmoeders apotheek (Gilbert Van Oost)
        op grootmoeders apotheek....
  • Dubai Escorts (alisha jonwal)
        op foto trouw
  • he he (Lieve)
        op Olà
  • altijd leuk (Thea)
        op Olà
  • even terug ? (ani)
        op Olà
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Olà
  • 5QShDGKPEe (3JbCKahvYd)
        op foto trouw
  • YlKU5OJqPq4E (Ybq7EG66pRZ)
        op FOTO LOGO ANTWERPEN
  • HTAyCDQA (XYwLsi9VV8)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • qI9mM8WJ (ZCVhBY2eB)
        op Het loopt niet altijd zoals gepland ....
  • hello hello hello - nice to see you, please visit again!
    hallo, olà, doei, bonjour, bedankt voor je bezoekje!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    NABORAM
  • Hier vind je informatie over borstkanker : website Antwerpen
  • een moeder aan de computer
  • dear son...
  • The good old days.

    Foto
    New Page 1

     

    this picture shows a line of little girls holding hands facing the immensity of ocean waves.
    Alone they might be washed away, but together they stand strong.
    Thank you each for holding my hand somewhere along the way when I was facing a wave of my own.
    I hope you will reach for my hand when your own wave threatens.

     All of us girls,

    Old and young,
    Near and far,
    Hold special memories of good times we've shared.
    We've had our share of hard times when our friends were there to make us feel better.
    We've shared...
    our hearts,
    our time,
    our secrets ,
    our fears,
    our hopes

    and our dreams.
    Let us never break the chain of friends!


    Mrs.Bo and Mr. Silver

    07-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.begrafenissen en grassprietjes....









    Een tijdje terug heeft mijn zilveren surfer met hulp van de zonen onze tuin helemaal omgeploegd, geëgaliseerd en gras gezaaid.
    Sindsdien is het elke ochtend een ritueel om zelfs voor de koffie of krant in onze peignoir naar buiten te gaan en buikliggend op het terras te kijken of er al prille grassprietjes uit de zaadjes ontsproten zijn.
    Onze buren zullen denken dat we toegetreden zijn tot een nieuwe sekte en ’s morgens vroeg de zon aanbidden.
    Over de volledige tuin heeft ventje een net gespannen om een invasie van graszaadjes etende duiven en ander gevogelte tegen te houden, we willen geen tuin met kale plekken, heel de operatie was net bedoeld om alle oneffenheden en kale plekken weg te krijgen.

    Vanmorgen lagen we daar dus weer op onze buik en we keken elkaar gelukzalig in de ogen, eindelijk was er een fijne groene waas te zien onder het net, de zaadjes waren aan’t kiemen.
    Ik heb mijn hand voorzichtig onder het net gestoken en er een paar zachtjes gestreeld en het beginnend pelouseke moed ingesproken. Kenners zeggen dat je tegen je planten moet spreken.

    Vandaag zou het een rustige dag moeten worden. Ik ben benieuwd.

    Twee dagen na elkaar zijn we deze week naar een begrafenis geweest. Donderdag de moeder van mijn oudste vriendin (niet in leeftijd, we zijn al vriendinnen sinds ons acht jaar) en vrijdag mijn oude ex-patron/vriend.

    Bij de eerste waren we terug in ‘mijn’ parochie kerk.
    De kerk waar ik van de leeftijd van acht tot vijftien naar mijn gevoel héél veel tijd heb doorgebracht, de kerk waar ik getrouwd ben.
    Het was even terug thuiskomen.
    Ik bekeek de biechtstoelen waar ik al mijn pekel- en andere zonden ooit heb opgebiecht aan de knappe jonge onderpastoor en nostalgie welde in me op.
    Dit duurde wel niet lang want ik moest ( ik zeg dit met respectvolle schaamte) met uiterst veel moeite een aanval van slappe lach onderdrukken.
    Ik zat achteraan in de kerk en keek om toen de kist op de schouders van de helpers van de begrafenisondernemer werd binnengebracht.
    De jonge priester ( een zeldzaam iets tegenwoordig ) sprong vrij kwistig om met wijwater toen hij met veel gebaar een groot kruis maakte over de binnenkomende kist.
    Maar... de heren die de kist droegen hadden veel ervaring met zulke rituelen, dat zag je onmiddellijk, voor de arm van de priester de lucht inging draaiden de twee heren vooraan hun hoofd gelijktijdig weg met de ogen en mond flink toegeknepen.
    Ik denk dat ze in het verleden al menige gewijde douche gehad hebben.

    De begrafenisondernemer zelf is ongeveer even oud als wij en ook een oude bekende, we komen hem tegenwoordig overal tegen. Al de ouders van onze vrienden zijn ons één voor één aan’t verlaten.

    Gisteren werd dan mijn oude vriend/patron begraven.

    Aan het crematorium stond weer onze bekende begrafenisondernemer. Hij gaf ons een hand zoals de vorige dag en mompelde met een uitgestreken gezicht, lachend tussen zijn tanden (begrafenisondernemers moeten uit respect altijd serieus blijven) en vroeg of wij een abonnement op begrafenissen hadden. Ik mompelde met eenzelfde serieus gezicht terug (ik leer snel) dat ik speciaal voor hem kwam omdat ik altijd voor hem een boontje heb gehad.

    Het was prachtig weer en enkele van mijn ex-collega’s hadden nog nooit een as verstrooïng meegemaakt en waren wat onwennig.
    Misschien dachten ze dat de as in het rond zou vliegen.
    Ik vind een kist in de grond steken een heel akelige gedachte, maar zij hadden het moeilijk bij het zien van de asse op het gras van de strooiweide.

    Nadien maakten ze de opmerking dat je nergens hebt om nog nadien naartoe te komen, er is geen graf of grafsteen. Waar moet je heen op één november?
    Ik vertelde hen dat ik precies wist waar de as van mijn ouders lag, links vooraan, ik kan de plek aanwijzen.  Moeder lag op haar verzoek boven op vader en ik wil later, zo heb ik mijn kinderen toch uitdrukkelijk verzocht, op diezelfde plek boven op hen gestrooid worden, lekker allemaal samen de bloemekes omhoog duwen.
    Wanneer ik naar de strooiweide ga leg ik op dat plaatsje altijd mijn bloemen.
    Ik voel me wel elke keer schuldig want vader had gevraagd om nooit bloemen te kopen maar het geld liever aan een goed doel te schenken, ik doe de twee, dan kan hij het me niet kwalijk nemen.

    Na de koffiemaaltijd reed ventje me naar de taverne waar mijn blogvrienden al buiten op het terras in het zonnetje zaten.

    Ludovicus zat apart aan een tafeltje honderuit te praten met een mooi jong meisje. Ik was even verwonderd tot ik me herinnerde dat een studente van de VUB ons kwam interviewen over privacy op het internet.

    Zalig in het zonnetje met een lekker drankje en een babbel met mijn inmiddels goede blogvrienden, wat kan een mens nog meer wensen na een droevige start van de dag.

    Vanmorgen, toen ventje en ik gezellig samen op ons terras op onze buik lagen te kijken naar onze groene grassprietjes, bekeek ventje me van opzij en merkte op dat ik een vuurrood voorhoofd had, waarschijnlijk was het contrast bij het zien van al dat pril groen te groot.
    Ik zei, terwijl ik de sprietjes nog aan’t strelen was, dat het waarschijnlijk zonnebrand was.
    Wie zet er nu begin april bij dat eerste heerlijke zonnebad een parasol open of een zonnehoed op?
    Seffens wel snel de fles aftersun gaan zoeken want mijn gezicht voelt inderdaad warm aan.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    09-04-2007
    Inderdaad,
    af en toe krijg ik de indruk dat mijn man de laatste tijd op een week meer in de kerk zit voor begrafenissen, dan vroeger op een half jaar tijd! Mijn eigen ouders zijn al 13,5 en 18 jaar dood, dus mijn "thuis" bestaat al lang niet meer maar van vrienden en kennissen zijn er nog heel wat die er stilletjes tussenuit knijpen en dan komt het weer erg dichtbij!

    09-04-2007 om 00:23 geschreven door Michelly


    08-04-2007
    zaadjes
    Een net spannen opdat de vogels de zaadjes niet komen oppikken is heel goed. Ook bruikbaar is een vogelverschrikker. Je roept me maar als je nog eens een gazon aanlegt

    08-04-2007 om 12:14 geschreven door kamiel


    ...
    Zalig hé, dat eerste groene waas! Bij mij wou het gras nooit goed groeien, na verloop van tijd moest het 't mos de vrije ruimte geven... Dus nu heb ik een terras. Alleen moet ik er nu op letten dat ik er rondom planten zet die niet te rap groeien. Momenteel heb ik een paar ambetanterikken die alles impalmen. Ik weet de naam niet meer, een soort baard van Mozes, iets helgroen met piepkleine blaadjes en ik krijg het niet meer weg. En bloemen die spontaan tussen mijn tegels beginnen te groeien, dat zijn echte overlevers... Jaja, een piepkleine tuin kent ook zijn besognes... Prettig Paasfeest hé!

    08-04-2007 om 11:24 geschreven door Lieve


    07-04-2007
    Ik lig op mijn buik
    om betonnen stutpaaltjes te zien groeien. Maar als ik ze niet zelf rechtzet doen ze niet veel. En voor ik het vergeet bedankt voor de tip over Venus. Ik was er onderste boven van of bovenste onder van kan ook wel. Ik weet het niet meer zo precies. Maar nu kan ik weer gerust slapen en ik hoop van Jou hetzelfde.

    07-04-2007 om 22:37 geschreven door ollie


    ..
    Ons Lea zegde het gisteravond ook "Wel gij zijt precies verbrand" juist op het moment dat ik gebukt mijn sokken opraapte en de sokken trek ik als laatst uit. "Dan moet ik maar op de blaren zitten" heb ik geantwoord. Bij ons sneuvelen de oude bekenden ook als vliegen, ofwel is het een virus of de ouderdom. Dat van de as telkens op elkaar uit te strooien vind ik goed gevonden, je blijft bij elkaar, maar met een grote familie wordt het toch al snel en bergje. Knuffel.

    07-04-2007 om 15:05 geschreven door Ludovikus


    ..
    hihi,ook van dat Bijouke? Moest maar zo goed niet zijn in 't zonneke,he! Was weeral heel gezellig!Dikke kus van Lipske
    dieren16az0.gif
    Lipske wenst jullie een heerlijk Paasweek-end met een dikke Paasknuffel

    07-04-2007 om 13:15 geschreven door hotlips




    Inhoud blog
  • Olà
  • een kat op een hete tinnen dak ...
  • lalalalala....die mooie zomer ....
  • to blog or not to blog ...
  • warm en koud en besparingen ...
  • het moet niet altijd serieus zijn .... :-D
  • een stadje doen ...
  • nooit gedacht dat ik zo iets zou posten ...
  • Op verzoek van veel vrienden hervat ik mijn blog …
  • eventje terug ...

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy
  • Sugar mummy

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    100%
    150%
    200%
    LOEP


    Foto

    kleinzoon 1


    Foto

    kleinzoon 2
    Foto

    kleindochter
    Foto

    kleinzoon 3


    Foto

    kleinzoon 4


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sonja55
    blog.seniorennet.be/sonja55
    Startpagina !

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • HUISMUSJE 1

  • Zoeken met Google




    Archief per maand
  • 01-2017
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 12-2005
  • 11--0001

    ik zou niet nee zeggen indien ze het moesten vragen...
    maar ze vragen het niet......

    I wouldn't say no if they asked me....
    but they don't ask me.....


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voor info over dyslexie moet je bij sprankel zijn!

  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • of voor nederland bij Balans


  • Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kING OF THE CASTLE

  • Je zet bij 'King of the castle ' wel best eerst mijn blogmuziekje af en wacht even tot het bestand gedownload is...de tekst is bangelijk.
    Before you open this link, turn off my blog music at the top right!
    Wait until it opens...listen to what he sings - it's worth it!


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!