Foto
Foto
Inhoud blog
  • De kanker steekt de kop op.
  • Een zondagnamiddag
  • Verloren?
  • Wankel evenwicht
  • Desinteresse?
  • Leeg.
  • Vakantie en dan........
  • Weeral afwachten....
  • Teveel verdriet.
  • Naweeën
  • De chemoperikelen.
  • Mijn ellendige dagen.
  • Verbeten strijd.
  • Mijn leven op zijn kop.
  • Rollercoaster
  • Herfstgedachten
  • Zorgen.
  • Het leven gaat door.
  • Maria
  • Schijn bedriegt!
  • Druk, druk, druk....
  • Zo eenvoudig is genieten!
  • Mijmeringen.
  • Kleine ingreep.
  • Mijn zoon.
  • Roots
  • Die oogjes toch!
  • Luie zondagnamiddag......
  • Gezond en gelukkig 2013!!
  • Virtuele en reële vrienden..
  • Daar gaan we weer!!!
    Foto
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Mijn eigen wondere wereld.
    Mijn persoonlijke belevingswereld.
    Lieve bezoekers van mijn blog. Ik wil jullie vragen om geen grote prenten als button te gebruiken omdat het mijn blog onnoemelijk langzaam maakt en slecht te openen, wat anderen dan weer afschrikt. Ik hoop op jullie begrip! Bedankt.
    25-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die dief bestolen!!!

    Mijn schoondochter is een prachtige jonge vrouw, die straalt van levenslust en haar "vrouwtje" weet te staan in het leven. Ze werkt op de oncologie in een ziekenhuis en dat is een job, die wel het nodige van je eist. Ze kan het aan, want ze staat met haar voeten stevig op de grond en van zweverigheid is bij haar al helemaal geen sprake.
    Mijn zoon is gek op haar en zij op hem en ze hebben twee prachtige kinderen, mijn kleinkinderen.
    Enkele weken geleden kreeg ze een prachtige aanbieding om voor een prikje naar Barcelona te vliegen. Woensdag heen en vrijdag terug. Het besluit was snel genomen en samen met 3 vriendinnen trokken de dames op stap om die mooie stad met een bezoek te vereren. Ik had haar reeds verteld hoe mooi de stad van Gaudi was, maar nu zou ze het met eigen ogen kunnen aanschouwen. En daar gingen de dames, of liever gezegd, daar vlogen ze naar de warme spaanse zon. In Barcelona spraken ze af dat het gemakkelijker was op twee aan twee de stad te verkennen, en zo gezegd zo gedaan. Ze doorkruisten Barelona van noord naar zuid en van oost naar west en op een bepaald ogenblik, vonden zij en haar vriendin, dat ze wel een verfrissing konden gebruiken en hun voeten wat rust verdienden. Ze namen plaats op een terrasje van een cafe-restaurant en zaten daar met hun tweetjes te genieten van de spaanse zon en een heerlijk glaasje wijn. Ze taterden en giechelden als twee tieners, en het leven was mooi. G. mijn schoondochter had zich de woorden van het reisbureau goed in de oren geknoopt: Let op je tas en hou ze goed bij je, want er lopen heel veel gauwdieven, en voor je het weet, ben je alles kwijt. Ze hield haar tas dan ook goed op haar schoot, want haar hele hebben en houden zat er in. Ze wilden voor die paar dagen geen kluisje huren in het hotel, dus moest alles, wat belangrijk of waardevol was in de tas en steeds meegenomen worden.
     Aan een tafeltje langs hen ging een man zitten met een slonzig en armoedig uitzicht. Hij had een kleine papieren shoppingtas bij van een broodjeszaak. Het viel G. op omdat ze het erg raar vond, dat hij met een tas  met inhoud (?) van een broodjeszaak op het terras van een restaurant ging zitten. Plots hoorde ze iemand druk praten tegen haar vriendin en zag hoe een man in een vreemde taal druk gebarend tegen haar vriendin aanpraatte. Die antwoordde in het engels, dat ze geen woord verstond van alles, wat hij vertelde, maar hij liet zich niet uit zijn lood slaan en bleef maar gesticuleren en praten. Plost schrok G. op en dacht: mijn tas! Onbewust had ze die toch naast de poot van haar stoel gezet en wilde hem terug op haar schoot zetten. Tas weg!!! Gewoon weg. Wild keek ze om zich heen, en zag dat de stoel aan het tafeltje naast hen, waar de verwaarloosde man gezeten had, verlaten was. De paniek schoot door haar heen. Alles zat in die tas: haar geld, paspoort, betaalkaarten, GSM, enz, enz...
    En plots zag ze aan de andere kant van de weg de slonzige man lopen met zijn broodtasje en haar tas doodleuk in de handen.
    Ze vloog recht en rende de kerel achterna. Haar vriendin had niet in de gaten wat gebeurd was en volgde haar. G. is een grote slanke vrouw, van 1m83 die regelmatig tennist en echt wel wat tempo kan geven. Ze haalde de vent in en riep gewoon in het dialect: Hé daar, blijf staan! Hij keek verschrikt achterom en weer riep ze : Ja, jij, blijf staan en geef mijn tas verdomme hier! Hij verstond geen jota van alles wat ze uitkraamde maar door de woede in haar stem leek hij in een zoutzuil veranderd. Ze bleef hem maar toeschreeuwen dat hij haar tas moest teruggeven en hij liet die vallen en draaide zich om en wilde weggaan. Maar dat was buiten de waard gerekend. Hij had nog steeds zijn papieren tas in de hand, en misschien had hij daar wel dingen uit haar tas ingestopt. Ze liep weer achter hem aan en riep : Blijf staan, verdomme! De man wist niet meer hoe hij het had. Zij rukte de tas uit zijn handenen keek erin. De paraplu van haar vriendin! Had ze het niet gedacht! Ze grabbelde hem uit de tas en riep de kerel toe dat hij als de bliksem moets verdwijnen, want ze zou naar de politie gaan!. Dat woord had hij blijkbaar wel begrepen, en hij bedacht zich geen moment en ging er vandoor.
    Buiten adem en totaal verhit kwamen ze nadien terug op het terrasje aan en vertelde de eigenaar wat er gebeurd was. Die antwoordde laconiek: Maar je hebt je tas toch terug. En daarmee was voor hem de zaak afgehandeld.
     Ze begrepen ook dat de man , die zo druk tegen haar vriendin gepraat had, hun aandacht had moeten afleiden.
    Toen ze terug iets zaten te drinken drong de absurditeit van het hele gebeuren to hen door, en kregen ze van de geleden spanning de slappe lach. G. begreep tenvolle dat ze een honderduizendste geluk gehad had, om haar tas met al haar bezittingen terug te krijgen. Ze had nog steeds de paraplu van haar vriendin in haar handen. Gelukkig had ze die kerel dat ding afhandig kunnen maken. Ze nam de plu en wilde hem in haar tas stoppen, en wat ligt daar grandioos in die tas te blinken: de paraplu van haar vriendin! Ze had de man dus zijn eigen kleinnood, of een eerder gestolen plu, gewoon afhandig gemaakt. Toen was het hek helemaal van de dam. Ze lagen in een deuk en kwamen gewoon niet meer bij. De inhoud van haar tas was volledig en nu had ze er nog iets bovenop.
    De dief bestolen: de man zal niet hebben kunnen geloven wat hem overkwam.

     ©



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    29-11-2007
    Geweldige reactie
    van je schoondochter!En de dief bestolen, hahaa
    Mijn vriendin en ik hadden het voor in het park in Sevilla; helemaal verlaten...Eén man kwam naar ons toe ( poolshoogte nemen? )en terwijl ik naar de fontein ging , om me te verfrissen, gooide  J haar lege flesje , 2m verderop in een afvalbak....draaide zich om...weg rugzak !!!

    In Stockholm, in een bistro, mijn dochter haar rugzak weg,; zij was naar het toilet, ik kreeg mijn taartje niet doorgesneden, besloot een mes te nemen aan het even verder gelegen tafeltje...
    keerde terug, (ook maar een 2m ), en mijn dochter gilde : mijn rugtas !!!!
    De camera hadden ze laten staan....
    Er waren 4 jongeren, normaal gekleed, die schuin achter ons zaten...en ongezien de zaak hadden verlaten....wij hebben een halve dag op de B ambassade gezeten...later zijn de papieren van emigratie naar nederland, en zo, teruggestuurd door de politie !

    29-11-2007 om 22:58 geschreven door cherycher


    14-11-2007
    BESTOLEN
    Michelly ook mijn vriendin haar ventje is bestolen in barcelona wilde geld in zijn portemonee terug steken en langs achter over zijn schouder graaide ze vele briefje uit zijn portemonee
    hij is er nog achteraan gelopen maar heeft geen schijn van kans gehad werd doorgegeven aan andere is een dievebende daar
    Muiske

    14-11-2007 om 18:30 geschreven door Muiske


    30-10-2007
    schitterend!
    ...verteld en ook schitterend gereageerd. Met als klap op de vuurpijl : de bedrieger bedrogen, de dief bestolen! Sta me toe om hier danig veel leedvermaak in te hebben en erbij te fantaseren dat het de man is die ons bestolen heeft tijdens onze vakantie, nèh! het zal hem leren (hoop ik)
    Liefs,

    30-10-2007 om 21:52 geschreven door paz


    29-10-2007
    tasjes en... wat gij niet wil dat u ...
    ach, de slemiel heeft vast gedacht laat maar gaan zo kan ik het ook nog een beetje goed maken, hahaha.

    29-10-2007 om 14:38 geschreven door christien damman


    28-10-2007
    sterk verhaal
    In alle betekenissen! Straffe schoondochter goed dat ze zich niet laat doen ... dat zijn de survivers

    28-10-2007 om 18:05 geschreven door Floreanne


    27-10-2007
    Barcelona
    Mooi verhaal, maar zou het toch niet graag zelf tegenkomen , amaai!
    Leuk Michelly, als je hier nu een reactie plaatst staan er emoticons, en lettertypes , swat de hele rimram, fantastisch

    27-10-2007 om 10:47 geschreven door veve


    26-10-2007
    *
    Nooit geweest in Barcelona, maar als ik er ooit kom en ik zie die vent met zijn broodjestasjes, dan stamp ik hem tegen zijn....knieën. En nu ik toch bezig ben met geweldig te zijn, Bojako als ik die vent vanuit het park tegen kom, van hetzelfde laken een pak hoor. Maar heb aub wat geduld want momentheel verga ik van de pijn in al mijn gewrichten.

    26-10-2007 om 22:49 geschreven door huismusje/troubadoerke


    fantastisch michelly
    ik kom hier graag lezen, je weet het steeds boeiend te vertellen, knap van je schoondochter er zo maar op af te vliegen... de meeste dametjes zouden in paniek gillen hihi, nu ik las over die tas... ben jij dit op de foto hier links met die knappe tas??? dat is nml de mijne haha, ik heb net dezelfde...zo'n plooitjes geval en net hetzelfde kleur, ben nogal een tassenfreak.. nog een fijne avond en tot later weer!

    26-10-2007 om 20:20 geschreven door hartendame2


    hallo
    Michelly jij kunt echt heel mooi vertellen
    ik zie het zo voor mij

    26-10-2007 om 18:57 geschreven door oma-rietje


    Kan
    het me zo voorstellen : G. achter de dief aan!  Prachtig verhaal!

    26-10-2007 om 16:48 geschreven door marce de lausanne


    ..
    Barcelona is een prachtige stad.Flink van je knappe schoondochter en vriendin. Het is al zeker 45 jaar geleden dat ik er was. Flaneren langs de Ramblas, plezant. Mijn vrouw heeft hetzelfde meegemaakt in Antwerpen, in de Koepoortstraat, een ijssalon, een man met een stadsplan die almaar de weg bleef vragen in een onbegrijpelijke taal, terwijl een ander er met haar handtas vandoor ging. Ik zag hem nog de deur uitgaan met het ding onder zijn arm. Buiten had hij niets meer bij, waarschijnlijk al overgegeven aan een andere mede dader. De vrouw van het ijssalon weigerde de politie te bellen en we mochten de telefoon niet gebruiken ook niet. Ze vreesde dat het slecht was voor de reputatie van haar zaak. We hebben de vent moeten laten gaan om dat er geen bewijzen meer waren. Pijnlijke zaak. Groetjes.

    26-10-2007 om 16:12 geschreven door Ludovikus


    ..
    Grandioos, mijn respect gaat uit naar je moedige schoondochter.  
    Ik heb mezelf ook altijd afgevraagd wat ik zou doen op paniek momenten. 
    Ik denk dat ik onbewust hetzelfde zou reageren als je schoondochter. 
    Toen ik zestien was en door het park de korte weg naar huis nam,  werd ik lastig gevallen door een man.  Ook ik reageerde woedend ipv bang en ik gaf die gast een fikse elleboog stoot in zijn oog en liep toen zo snel ik kon weg. 
    Vader had me nochtans ooit gezegd om in zo'n geval die stoot best op een andere, meer pijnlijke plaats te geven, maar dat was me even ontgaan.
    Maar uit deze ervaring heb ik dan geleerd dat ik op dat moment toch niet panikeer maar wel reageer.
    De prachtige foto van één van de huizen van Gaudi doet me terugverlangen naar een tweede bezoek aan Barcelona.
    Ik vond het park Guell het mooist.  De grootste ontgoocheling was de Sagrada Familia.  Ik vond het echt 'over the top'.
    Fijn weekend lieve Michelly,

    26-10-2007 om 11:07 geschreven door bojako



    Foto

    Welkom op mijn blog!


    Archief per maand
  • 08-2019
  • 11-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 07-2017
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005

    Laatste commentaren
  • innige deelneming (redpoppy)
        op De kanker steekt de kop op.
  • innige deelneming (redpoppy)
        op De kanker steekt de kop op.
  • Fijne donderdag (Jan en Elena )
        op De kanker steekt de kop op.
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op De kanker steekt de kop op.
  • Goedemorgen (Dirk)
        op De kanker steekt de kop op.
  • Een denkbeeltje (Julien)
        op De kanker steekt de kop op.
  • Situs Judi Online | Situs Poker Online| Poker Online Terpercaya (Dewa Poker 88)
        op Vakantie en dan........
  • Situs Pengeluaran Sgp Tercepat Dan Data SGP Terlengkap Nomor 1 Didunia (Data Sgp)
        op Vakantie en dan........
  • Situs Pengeluaran SGP Terbaik dan Data SGP Terlengkap (Data Sgp)
        op Vakantie en dan........
  • antika ekspertiz (antika ekspertiz)
        op Vakantie en dan........
  • Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Natoken
  • Ludovikus
  • Herman
  • Petra (Lulu-Mus)
  • Julien
  • Kees
  • Lidia PPS-kes
  • Willy
  • Kommaneuker

    Mijn favorieten
  • Uilenspiegel
  • Bojako
  • godelieve
  • Hartendame2
  • Jenthe
  • Roelfi
  • Floreanne
  • Viv

    Mijn favorieten
  • Arlette Paradis
  • Ive
  • Jann
  • Wim-del-arte
  • Computerspecialist
  • Johan
  • Luigi
  • Mia

  • Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!