Foto
Foto
Inhoud blog
  • De kanker steekt de kop op.
  • Een zondagnamiddag
  • Verloren?
  • Wankel evenwicht
  • Desinteresse?
  • Leeg.
  • Vakantie en dan........
  • Weeral afwachten....
  • Teveel verdriet.
  • Naweeën
  • De chemoperikelen.
  • Mijn ellendige dagen.
  • Verbeten strijd.
  • Mijn leven op zijn kop.
  • Rollercoaster
  • Herfstgedachten
  • Zorgen.
  • Het leven gaat door.
  • Maria
  • Schijn bedriegt!
  • Druk, druk, druk....
  • Zo eenvoudig is genieten!
  • Mijmeringen.
  • Kleine ingreep.
  • Mijn zoon.
  • Roots
  • Die oogjes toch!
  • Luie zondagnamiddag......
  • Gezond en gelukkig 2013!!
  • Virtuele en reële vrienden..
  • Daar gaan we weer!!!
    Foto
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Mijn eigen wondere wereld.
    Mijn persoonlijke belevingswereld.
    Lieve bezoekers van mijn blog. Ik wil jullie vragen om geen grote prenten als button te gebruiken omdat het mijn blog onnoemelijk langzaam maakt en slecht te openen, wat anderen dan weer afschrikt. Ik hoop op jullie begrip! Bedankt.
    25-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwleed!!!
    Een winterprik??? Dat was er behoorlijk naast en we hebben meer sneeuw gezien dan we misschien voor de rest van de winter voor onze kiezen krijgen!
    Het is allemaal prachtig, zolang je het kan bekijken van achter het glas of op skilatten maar oh wee als je er door moet. En dat moesten wij op zondag 23 november.
    Om 11u30 moesten wij al in de zaal zijn voor een repetitie van ons koor. Er werden foto's gemaakt door een fotograaf en aansluitend, na de repetitie werd er doorgereden naar Hasselt voor deelname aan een koorwedstrijd. Er werd afgesproken dat we samen zouden rijden in verschillende grote auto's en onze eigen wagen aan de zaal zouden laten staan, waar die dan 's avonds terug opgehaald werd om naar huis te rijden.
    Tot zover was er niets aan de hand en wij waren met zes personen, die met A. zouden meerijden in haar grote monovolumewagen. Iederen legt dan zijn steentje bij voor de vervoerskosten en dat is dan mooi geregeld.
    In de loop van de namiddag had ik reeds gezien dat het een beetje sneeuwde maar later verdwenen we in de zaal voor de optredens van de muziekacademie en hadden wij geen zicht meer op de buitenwereld.
    Na afloop om 17u30 werden we geconfronteerd met een ondergesneeuwde wereld en de sneeuw viel nog steeds met pakken uit de hemel.
    We moesten erdoor naar de parkeerplaats een stukje verderop en dat was al waden door de hopen sneeuw! Een eindje verderop zagen we de flikkerende lichten van brandweer en politie. 's Anderendaags las ik in de krant dat er een auto in brand gevlogen was in de ondergrondse garage van een apartementenblok.
    Toen we de auto een beetje sneeuwvrij gemaakt hadden konden we de weg naar huis aanvatten tegen 30 per uur en op alle hoeken en verkeerslichten was het een hachelijk moment om tijdig te kunnen stoppen en zonder uitschuivers terug te vertrekken.
    We raakten de stad uit en kwamen op de grote baan naar Genk. En daar begon de miserie pas goed. Bumper aan bumper, met dit verschrikkelijke weer, méér stilstaan dan rijden, elke keer stoppen en weer aanzetten om te vertrekken. De zware wagen die achtertractie heeft, schoof elke keer zijn staart opzij bij elk vertrek. Ik had echt medelijden met A., die aan het stuur zat en ons veilig naar huis wilde brengen. Het leek of er geen strooiwagen in de buurt was geweest. De sneeuw lag hopen dik op de weg en waar hij weggereden was zag men de ijslaag akelig zwart glinsteren. Hier en daar stond een busje of wagen met pinkende lichten in panne schuin over de weg en moest het aankomend verkeer weer op één strook invoegen met alle gevaar vandien.
    Over ca 35 km hebben wij drie en een half uur gereden en van het geplande etentje kwam niets meer in huis. Iedereen wilde gewoon naar huis en eindelijk de benen ophoog leggen en zich veilig voelen.
    A. had S. en mijzelf aan de zaal afgezet, waar onze auto's stonden. Wij haastten ons naar de parking en begonnen met de hoooopen sneeuw van het vehikel te verwijderen zo goed en zo kwaad dat ging. En ondertussen bleef het onophoudelijk sneeuwen. Toen onze wagens een beetje zuiver gemaakt waren vertrokken wij in het gedacht dat A. ondertussen ook ongeveer thuis was. Wat bleek achteraf? Zij was een beetje verder de straat ingereden om daar te draaien en had zich hopeloos vastgereden in de sneeuw. De buren uit de omgeving waren komen helpen en hadden kartonnen voor de wielen gelegd maar er was geen bewe-ging in het voertuig te krijgen. Dan manlief van een van de passagiers maar getelefoneerd. Die kwam dan op en probeerde ook met alle macht het gevaarte uit de sneeuw los te duwen maar niets bracht zoden aan de dijk. Hij heeft dan de passagiers opgeladen en die naar huis gebracht en A. heeft haar man gebeld, die met kettingen opgekomen is.
    Die waren blijkbaar niet echt in orde en brachten nog geen oplossing. Toch hebben ze na hard en koud labeur de auto los gekregen en vier uren na ons vertrek uit Hasselt, was A. thuis.
    Zelf heb ik de auto de garage ingereden en dan met een aftrekker voor de ramen de sneeuw van de carosserie getrokken en nadien uit de garage geborsteld.
    Ik ben A. nog steeds dankbaar dat ze ons veilig en wel naar huis gebracht heeft.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    08-12-2008
    ..

    115f75f104vsf2.gif

    08-12-2008 om 14:07 geschreven door Ludovikus


    "
    He slaapkoppeke, toch nog niet aan je winterslaap begonnen hé??? Lieve knuf.

    08-12-2008 om 10:26 geschreven door Natoken


    02-12-2008
    "
    Ik kwam gewoon even langs om nog eens een goeie dag te zeggen Michelly en te zien of je ons al wat nieuws te vertellen had. Nog een warme knuffel.

    02-12-2008 om 09:52 geschreven door Natoken


    29-11-2008
    bezoekje uit Zarren
    love16qc8.gif





    Goeie morgen Michelly, ik wens je een gezellig weekend.
    Groetjes en tot nog eens.
    Franske

    29-11-2008 om 11:09 geschreven door Franske


    28-11-2008
    Oei

    Zo is de trip terug naar huis nog een hele onderneming en hachelijk avontuur geworden.  Gelukkig is het uiteindelijk goed afgelopen.
    Groetjes en houd jullie stemmen warm!

    28-11-2008 om 16:41 geschreven door floreanne


    zeg dat wel met zo'n weer blijf je beter binnen
    al kun je het niet altijd plannen, maar eerlijk ik rij ook niet graag met zo'n weer, een schuifpartij is snel gebeurd...denk dan ook aan mijn kinderen die er door moeten voor hun werk... liefs van mij gewoon een lieve groet en laten weten dat ik aan je denk! Marina 10wg6.gif

    spirituele interesse? Kom even lezen en laat weten hoe je denkt, wat jouw ervaring is of... heb je een probleem of vraag, zet het dan onder de berichten, wij beantwoorden het en helpen je! spirituallifewd4.gif

    28-11-2008 om 16:19 geschreven door marina


    26-11-2008
    ..

    Zoals je zegt Michelly, 't is mooi, maar liefst op een postkaartje!

    Zaterdag moesten we naar het verjaardagsfeest van schoonzus in de Ardennen - ze werd 60.  Heel veel mensen uit het Antwerpse hebben afgebeld omdat ze inderdaad hun leven niet op spel wilden zetten.

    Dit was natuurlijk niet leuk voor broer en schoonzus was vele plaatsen aan tafels bleven onbezet en moesten toch betaald worden.

    Maar ja, dat is één van de nadelen van te verhuizen naar de Ardennen en al je familie en vrienden achter te laten in Antwerpen.   Moest ik gedurfd hebben ik zou ook afgebeld hebben hoor.    Nu vrijdag moeten we terug om ons biologisch vlees te gaan halen.  Ik hoop maar dat het zachter blijft tot we weer terug zijn.  Gelukkig hebben wij zaterdag nog vrij goed kunnen rijden.   Zoon en schoondochter kwamen pas zondag terug en hebben urenlang met hun twee kinderen in de file gezeten.

    Ons record is ergens laat jaren zeventig, op oudejaar zakte de temperatuur plots in de Ardennen tot -12°.  Geen enkele auto startte nog en allemaal moesten ze in gang getrokken worden door de boer met zijn tractor.   De weerberichten waren toen niet zo nauwkeurig en omdat het 1januari was werd er niet gestrooid.

    Zeven ongelooflijke lange uren hebben we erop gedaan om thuis te geraken.

    NOOIT MEER !

    PS: ik ben ook eens met ijzel achteruit het tunneltje in gegleden waar ik elke ochtend door moest rijden om te gaan werken.  Vreemd genoeg bleef ik de hele tijd ongelooflijk kalm tot ik uiteindelijk uit de tunnel geraakte.  Ik heb mijn wagen toen aan de kant gezet en heb dan pas een half uur zitten klappertanden.  

     

    Dikke knuffel

     

    26-11-2008 om 16:55 geschreven door bojako


    25-11-2008
    pure ellende
    Ik begrijp dat je blij was toen je thuiskwam Michelly want het was inderdaad geen pretje. Wij vertrokken zondagavond om de kleinkinderen naar huis te brengen maar keerden na 2km al terug omdat alles vol zat en we de autostrade niet op konden.Ik zie die sneeuw ook liever van achter het raam. Dikke kus.

    25-11-2008 om 18:31 geschreven door Natokenn


    Nog eens proberen een reactie te geven!
    Winterpret noemt men het. Leuk voor de kindjes, leuk voor wie vanachter het raam alles kan gadeslaan. Maar minder leuk voor wie er doorheen moet Knuffel kon er over meepraten. Hij zat ongeveer rond dezelfde tijd op dezelfde baan als jullie. Hij moet immers richting Aken. En dan de werken in Lummen, en het is anders al zo gevaarlijk daar. Ik was blij toen ik zijn telefoontje kreeg met de melding dat hij veilig thuis was gekomen, ook al heeft hij er veel langer over gedaan dan normaal. Ik kan me dus jullie blijdschap bij een veilige thuiskomst goed voorstellen. Liefs

    25-11-2008 om 17:47 geschreven door huismusje


    *

    25-11-2008 om 17:46 geschreven door huismusje


    In de greep van Koning Winter

     

    <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    naar waar en wanneer mensen vertrekken kan worden gepland

    doch koning winter is doof en blind

    voor t leed dat iedereen ondervindt

    die vlug naar huis wou maar door sneeuw en ijzel zijn gestrand

     

     

    Besneeuwde groetjes, uilenspiegel

    25-11-2008 om 17:25 geschreven door Uilenspiegel.


    ..
    Winter perikelen, we zullen het echt nooit gewoon worden. Komt omdat we ook nooit echte strenge winters hebben zoals zij die wat meer naar het Noorden wonen. Winter banden in ons landje? Je hebt ze hoop en al 2 weken nodig, ja natuurlijk, maar als...
    Kettingen..als je naar de sneeuwgebieden gaat, zeker.
    Toch heb ik ooit kettingen gestoken om mijn oprit op te kunnen rijden.
    Van dat moment af, liggen ze winter en zomer in de koffer.
    In elk geval..je bent zonder ongevallen thuis geraakt. Das 't voornaamste.
    115f75f104vsf2.gif

    25-11-2008 om 16:04 geschreven door Ludovikus



    Foto

    Welkom op mijn blog!


    Archief per maand
  • 08-2019
  • 11-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 07-2017
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005

    Laatste commentaren
  • innige deelneming (redpoppy)
        op De kanker steekt de kop op.
  • innige deelneming (redpoppy)
        op De kanker steekt de kop op.
  • Fijne donderdag (Jan en Elena )
        op De kanker steekt de kop op.
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op De kanker steekt de kop op.
  • Goedemorgen (Dirk)
        op De kanker steekt de kop op.
  • Een denkbeeltje (Julien)
        op De kanker steekt de kop op.
  • Situs Judi Online | Situs Poker Online| Poker Online Terpercaya (Dewa Poker 88)
        op Vakantie en dan........
  • Situs Pengeluaran Sgp Tercepat Dan Data SGP Terlengkap Nomor 1 Didunia (Data Sgp)
        op Vakantie en dan........
  • Situs Pengeluaran SGP Terbaik dan Data SGP Terlengkap (Data Sgp)
        op Vakantie en dan........
  • antika ekspertiz (antika ekspertiz)
        op Vakantie en dan........
  • Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Natoken
  • Ludovikus
  • Herman
  • Petra (Lulu-Mus)
  • Julien
  • Kees
  • Lidia PPS-kes
  • Willy
  • Kommaneuker

    Mijn favorieten
  • Uilenspiegel
  • Bojako
  • godelieve
  • Hartendame2
  • Jenthe
  • Roelfi
  • Floreanne
  • Viv

    Mijn favorieten
  • Arlette Paradis
  • Ive
  • Jann
  • Wim-del-arte
  • Computerspecialist
  • Johan
  • Luigi
  • Mia

  • Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!