De Keuken Prinses
Inhoud blog
  • Sangria
  • Suikerwafels
  • Nieuwjaarswafeltjes
  • Geflambeerde scampi's met pikante roomsaus
  • Hertenragout in portosaus
  • Advocaat-ananastaart
  • Stamppot van chinese kool.
  • Chocoladepasta
  • Appelen met peperkoekvulling.
  • Laagjesschotel van kabeljauw ,parmaham en venkel.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Laatste commentaren
  • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
        op Nieuwjaarswafeltjes
  • ppjes en nog wat link naar onze wandelingen (georges)
        op Vleesragout 4pers.
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen. (Mandy)
        op Vispakketje met fijne groenten.
  • Prettig eindejaar ! (Mandy)
        op Avocadomousse met ansjovis.
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge ( een dorpje aan de grens ) (Lana & Pip & Eddy)
        op Borrelhapjes: Kaasballetjes
  • Foto
    Foto
    Foto
    De Keuken Prinses
    Alles voor de keuken
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van vis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    500gram gekookte magere vis ( baars,kabeljauw )
    2 eieren
    100 gr geraspte kaas
    25 gram bloem
    50 cl. halfvolle melk
    Muskaatnoot
    Peper en zout

    Bereiding:
    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    Doe alle ingredienten in een kom (behalve de geraspte kaas)
    Alles mixen met de staafmixer.
    Het mengsel verdelen over 4 ovenschaaltjes.
    Strooi er de geraspte kaas over heen en plaats 30 minuten in de oven.
    Haal de gratins uit de oven en serveer ze op een bedje van sla.
    Serveer er nog lekkere frietjes bij!
                                                  Smakelijk!!

    (4 pers.)

    14-01-2006 om 00:00 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nagerecht: Bavarois van groene appeltjes met calvados.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    3 blaadjes gelatine(3 gram per blad)
    3 granny smith appels(groene zure appels)
    1 ei
     1eierdooier
    50 gram griessuiker
    1/8 liter room
    1 eetlepel bloemsuiker

    voor de siroop:
    20 gram griessuiker
    1 eetlepel citroensap
    1 geutje cavaldos
    1/2 dl. water

    Bereiding:
    Week de gelatine in koud water.
    Maal of mix het geschilde vruchtvlees van de appels in de keukenrobot.
    Klop de eierdooier,het ei en de suiker samen op.
    Roer 175 gram appelpulp onder het eiermengsel.
    Kook wat water ,neem de pot van het vuur en doe er de uitgeknepen gelatine onder.
    Roer dit mengsel onder het eier en appelmengsel,zet dit gedurende 15 minuten in de koelkast.
    Klop de room samenmet de bloemsuiker stijf.
    Spatel de room onder het appel-eiermengsel.
    Schep de bavarois in schaaltjes en laat terug opstijven in de koelkast.
    Schil een appel verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.
    Kook een siroop van water,suiker en calvados en citroensap en laat hierin de appelschijfjes blancheren.
    Laat ze in de siroop afkoelen, leg daarna de afgekoelde en uitgelekte schijfjes op de bavarois.


    Men kan er ook nog amandelschilfers opstrooien.


    (8 pers.)

    11-01-2006 om 18:15 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoriabaarsfilet in een papillot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nodig:
    600 gram victoriabaarsfilets

    Voor het sausje:
    4 ansjovisfilets
    1 eetlepel wijnazijn
    sap van 1/2 citroen
    1 ui
    4 koffielepels olie
    peterselie
    4 laulierblaadjes


    aluminiumfolie voor de papillotten
     Bereiding:
    De oven voorverwarmen op 200 graden.
    Was de visfilets en dep ze met keukenpapier droog.
    Hak de gepelde ui.
    De ansjovisfilets in stukjes snijden en besprenkel met de azijn en het citroensap.
    Voeg de ui de gehakte peterselie en de olie en peper en zout bij de ansjovisfilets.
    Leg de visfilets op de aluminiumfolie repen Verdeel het sausje over de 4 pakketjes en leg op ieder vis een laurierblad.
    De papillotten goed afsluiten.
    Leg in het midden van de oven en laat 15 minuten bakken.
    Afwerken met een kwartje citroen.
    Dien onmiddelijk op.

    Is lekker met een frisse sla erbij en aardappelpuree.
                                        Smakelijk.

    09-01-2006 om 20:37 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake met honig en rozijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    125 gram boter-100 gram fijne suiker-3 hele eieren-2 eetlepels honig-250 gram bloem-1/2 zakje gistpoeder-125 gram in rhum geweekte rozijnen.

    Bereiding:
    Roer de boter tot room met de suiker.
    Doe er een voor een de eieren bij en de honig.
    De gezeefde bloem,de gist en de uitgelekte rozijnen erbij doen.
    Het deeg in een beboterde en met bloem bestoven ronde vorm doen.
    Gedurende 40 à 45 minuten op 175 graden laten bakken in de oven.
    Uit de oven nemen en onmiddelijk storten en laten koud worden.
    Verdeel in sneetjes en dien op bij de koffie.

                                          Smakelijk.

    08-01-2006 om 16:32 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert:Dadelkoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ( 4 pers)

    Nodig:
    250 gram dadels-boter.
    Voor het deeg:
    2 tassen bloem-2 eieren-1 eetlepel suiker-geraspte schil van 1 sinaasappel of citroen-2 tassen melk.

    Bereiding:
    Beboter een vuurvaste ovenschaal en schik er de ontpitte dadels in.
    Meng alle benodigdheden voor het deeg goed samen.
    Overgiet er de dadels mee.
    Gedurende 35 minuten in de oven op 175 graden plaatsen en bakken.

    Dien warm op en smakelijk!!

    08-01-2006 om 16:01 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnstoverij met bruin bier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig: voor 4 pers.

    600 gram everzwijn van de schouder of de bil
    1 liter bruin bier (zoet)
    4 uien
    4 eetlepels mosterd
    4eetlepels bloem
    1 grote klont boter
    1 bouillonblokje
    1 liter water
    thym en laulier

    1snede wit brood


    Werkwijze:
    Het vlees kruiden met peper en zout en met een grote klont boter bruin bakken in de kom.
    Overstooi het met de bloem.
    overgiet nu de stoverij met het water en het bier.
    Voeg het bouillonblokje toe en de thym en de laulier en de 4 gesneden uien.

    Smeer het brood in met de mosterd en leg op de stoverij.
    Laat lichtjes verder stoven tot het goed gaar is.


    30-12-2005 om 16:23 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert van ricotta met brandy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    160 gram ricotta
    100gram suiker
    1 dl room
    800 gram fruit van het seizoen
    kaneel(naar smaak)
    1 glaasje brandy


    bereiding:
    De ricotta mengen met de suiker en beetje bij beetje de room toevoegen.
    Zet in de koelkast.
    Het fruit wassen en in stukjes snijden,bestrooi met 4 eetlepels suiker,de kaneel en het glaasje brandy.
    Het fruit ook laten rusten in de koelkast.

    Voor het opdienen het roommengel verdelen over 4 borden en ook het fruit erover verdelen en dien onmiddelijk op!

    (4 pers.)

    30-12-2005 om 15:51 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis van kersen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigdheden:
    150 gram bloem
    2 eieren
    25 gram suiker
    snufje zout
    1/4 liter halfvolle melk
    2 eetlepels au-de-vie-van kersen
    1 pot van 1 liter kersen(uitlekgewicht450 gram)
    poedersuiker

    Bereiding:
    De bloem zeven in een kom.
    De eieren,suiker en een snufje zout toevoegen met een beetje van de melk en tot een dik en glad beslag kloppen,het deeg verder al roerend verdunnen met de melk.
    Een grote ovenschaal of taartvorm invetten en het deeg erin doen.
    De uitgelekte kersen op het beslag gieten.
    De schotel 40 minuten in een oven op 180 graden zetten tot het goudbruin wordt.
    Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker.
    In punten snijden en warm opdienen.
                                              



                                                   SMAKELIJK

    30-12-2005 om 14:44 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druivencoktail
    Nodig :
    200 gram blauwe druiven en 200 gr.witte druiven
    200 gram watermeloen
    1 appel
    poedersuiker

    Sausje:
    Sap van een citroen en een glaasje kirsh.
    bereiding:
    Doe de rijpe en gewassen druiven in een groot glas.
    Ontdoe de watermeloen van de pitjes en haal er met een aardappelsteker kleine bolletjes uit en voeg bij de druiven
    Schil de appel en doe in kleine blokjes en voeg dit ook bij het fruit
    Bestrooi alles rijkelijk met poeder suiker.
    Verdeel het sausje over de glazen .
    Laat goed koelen in de koelkast.

    Dien op in mooie glazen fruitcoupes= heel fris!!
    (4 pers.)

    26-12-2005 om 10:52 geschreven door keukenprinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/06-13/06 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Een interessant adres?


    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Waarom Frankrijk Palestijnse staat erkent: "Cyclus van oorlog en vernietiging doorbreken door de ander te erkennen"
  • Zieke James Van Der Beek verschijnt virtueel op langverwachte reunië van 'Dawson's Creek'
  • 'Bolle Jos' en 16 anderen veroordeeld tot celstraffen en boetes voor invoer 3,4 ton cocaïne via Waaslandhaven
  • Ook 2e Russische verdachte van moord in Zeebrugge blijft maand langer in de cel
  • Gerichte controles en boetes voor fietsers in graffitistraatje in Gent: "Nog altijd mensen die verbod negeren"
  • Ons land zal experimentele medicijnen binnenkort sneller terugbetalen  
  • Opnieuw explosief gegooid naar huis in Sint-Agatha-Berchem
  • De 'koffermoord': moeder in Nieuw-Zeeland schuldig bevonden aan moord op 2 jonge kinderen
  • Leven valt stil voor tientallen miljoenen Chinezen: scholen en bedrijven dicht door tyfoon Ragasa
  • 100 jaar oude reclame voor Brussels Palace Hôtel ontdekt in Eeklo: "Over 4 verdiepingen en 7 kamers geschilderd"

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!