mascarponemousse met aardbeien, eenvoudig om te maken en heel lekker !
dit heb je nodig, 250 gr mascarpone, 60 gr fijne suiker, 3 eierdooiers, 5 cl amaretto, 1/4 l room, 250 gr aardbeien,
doe de eierdooiers in een kom en klop ze samen met de suiker, en de amaretto tot het mengsel wit en schuimig is. klop er de mascarpone door, dit mag met de mixer.
klop de room stijf,en spatel deze door het mascarpone mengsel.
snij de aardbeien in twee, schik de aarbeien met het snijvlak naar buiten in de kommetjes, vul aan met de mousse en druk lichtjes aan.
zet,onafgedekt,tenminste 12 uur in de koelkast.
versier met een aardbei,en of een blaadje munt of citoen melisse
rabarber taart dit heb je nodig voor 1 taart met deksel, 250 gr bloem voor patiserie, 75 gr boter,niet opwarmen. 1 ei, 15 gr fijne suiker, 15 gr verse gist, een snuifje zout, 1 dl lauwe melk. kaneel.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.