5OO gr bloem wit 275 ml lauw water 11 gr verse gist (droge gaat ook) 1 theelepel zout 5O ml olijfolie.
maak een hoopje met de bloem,maak een kuiltje, giet er het water met de gist in, het zout strooi je aan de rand ver van de gist,want die gaan niet goed samen. voeg nu de olijfolie toe . kneed alles goed tot een mooie deegbal, ik doe het met de hand en kneed toch zeker 15 min. laat op een warme plaatst 45 min rijzen. verwarm de oven op 2OO ° - verdeel het deeg in 4 stukken, maak er mooi bollen van, druk ze plat, steek er met een vork in. laat nog 15 min rijzen. - bak op 2OO° gedurende 2O min.
-
lekker met kip,reepjes runds of mager varkens, dat je eerst wat laat marineren, een beetje rauwkost en een sausje, vb een looksausje,of wat pesto ..........
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.