de hortensia's zijn prachtig dit jaar. je kan ze makkelijk laten drogen, om te gebruiken in bloemstukjes en kransen. hier een paar gedroogde stengels, wat koord,een vlinder of libel, en wat bloemen,mooi op de vensterbank !
dit heb je nodig, 800 gr courgette,2 uien, 2 tomaten,40 cl bouillon , 1 dosis safraan,peper en zout.
voor de garnering,gehakte peterselie,wat verse room.
was de courgette en snij het in stukken,zonder te pellen. hak de ui fijn,pel de tomaten en snij ze in stukken; doe wat olijfolie in de pot en fruit er de ui in,voeg de courgette en de tomaten toe.laat 5 min zachtjes stoven,voeg de bouillon toe en 1l warm water, laat nog een half uurtje koken,voeg peper en zout toe; mix de soep,neem er een kleine hoeveelheid van en roer er de safraan door,voeg toe aan de soep,voor het serveren de room toevoegen en de peterselie.
wie heeft er deze zomer aan het strand, schelpen geraapt en wil er iets mee doen?
hier enkele ideetjes,
- plak ze met behulp van een lijmpistool op een stro krans. met een spuit witte silicoon gaat het ook. - plak ze op een bol van piepschuim,voorzie een haakje, dan kun je het ophangen. - neem een glazen pot of vaas,doe er wat zand in,versier met wat schelpen,een zeester......
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.