begin met het vlees te marineren,olijfolie,peper, zout,knoflook,verse thijm en rozemarijn.
borstel de champignons,snij in fijne schijfjes, doe ze in de pan en laat ze garen,laat zoveel mogelijk vocht verdampen. hou opzij. bak ze in een weinig boter,kruid met peper en een weinig zout.
maak de gratin, aardappel schillen in fijne schijfjes snijden, vermeng 25 cl room met 100 ml melk, kruid met peper, zout, nootmuskaat,1 geperst teentje look. neem een vuurvaste kom, leg de aardappel in laagjes, kruid tussen de laagjes met een weinig grof zeezout.overgiet met de melk-room mengeling, doe er wat geraspte kaas bovenop, bak in oven op 180°, ong 45 min.
bak het vlees in wat boter en olijfolie,mooi bruin .
dresseer op een verwarmd bord, gratin, champignons, lamsfilet, werk af met een weinig vleessaus.
-bon appétit-
grot champignons,heel lekker van smaak,worden in de streek van Kanne,Riemst in de mergelgrotten gekweekt.
dit heb je nodig voor de buiscuitdeeg, 4 eieren, 125gr fijne suiker, 125gr gezeefde bloem, bakpapier, --------------- voor de afwerking, creme au beurre,(recept staat bij koekjes) marsepein, pure chocolade, --------------- beginnen met de biscuit,klop de eieren op met de suiker,je moet voor dit deeg zeker 15min kloppen,dan wordt het dik en roomig, gezeefde bloem toevoegen,en door het deeg spatelen, niet meer kloppen. bekleed een bakblik met bakpapier, stort er het deeg op een maak gelijk tot ongeveer, 1cm dik met een spatel. bak gedurende een klein kwartiertje op 200graden, in voorverwarmde oven. - rol ondertussen de marsepein heel dun uit, tussen 2 vellen huishoud folie. zet even opzij en laat wat opstijven. neem het deeg uit de oven en draai het om op een vochtige theedoek,doe voorzchtig het bakpapier af. rol het deeg nu op met de theedoek,laat zo afkoelen. - maak nu de creme au beurre, -maak je versiering,van marsepein,van chocolade neem de deegrol,rol voorzichtig open,bestrijk met de creme, rol nu voorzichtig terug op,gebruik de handdoek,dat is gemakkelijker. smeer nu de creme,laten opstijven, nu kun je versieren naar eigen smaak.
je maakt het best 1à 2 dagen op voorhand, dan kan het goed opstijven.
dit heb je nodig, wortelen, sjalot of ui, een beetje boter, aardappel, peper, zout,nootmuskaat, 1 eigeel, een weinig melk, vlees naar smaak, kotelet, worst.....
maak de sjalot en de wortelen schoon en snij in stukken,doe wat boter in de ketel en laat de sjalot er goudgeel in stoven, voeg de wortelen toe, kruid met peper en zout, voeg een weinig water toe en laat zachtjes koken tot de wortelen goed gaar zijn. kook de aardappelen,plet en maak een puree met eigeel, een weinig melk, kruid met wat nootmuskaat, voeg de helft van de wortelen toe, de andere helft geef je er zo bij. bak het vlees maak een mooie bruine saus .
Al enige tijd zat ik er mee,zelf eens zo een mooie lieve bruine beer te maken. Een paar weken geleden kwam ik op Annebelleke haar blog terecht,ik deed haar een mailtje,vroeg om wat uitleg, en zo bestelde ik mijn eerste paketje bij Annebel, patroontje,mohair,oogjes...........,alles zit er in,en ook de duidelijke uitleg. en zondag ben ik er met veel plezier aan begonnen, en ja........................... hier is hij dan, mijn eerst beer!
dit heb je nodig voor 4 pers, 500gr gemengd gehakt, peterselie, ( fijn gehakt ) 3 chilli pepers gedroogd en fijn gehakt, 1 ei, 2 sneden brood (geweekt in melk) paneermeel, bloem, peper,zout,
doe het gehakt in een kom, voeg peterselie,chilli,ei,het uitgeknepen brood en paneermeel toe, meng goed, kruid met peper en zout, maak kleine balletjes en rol ze in een beetje bloem.
verwarm wat olie en boter in ketel, bak de balletjes rondom mooi bruin. maak een tomaten saus, doe er de balletjes bij. lekker met pasta of frietjes.
heel gewoon,maar zo lekker, biefstuk,chinese kool met roomsaus en aardappel, Chinese kool bevat veel vitamine C, kalk, ijzer en eiwit wat hem erg gezond maakt. ik kook de kool ongeveer 13min af in lichtgezouten water, afgieten en goed laten uitlekken, de room toevoegen,kruiden met peper,zout,muskaatnoot, goed laten indikken,
dit heb je nodig voor 2 personen, 4 stuks witloof, 4 schijven hesp niet te fijn gesneden, gemalen gruyère kaas, béchamelsaus, (boter,bloem,melk) peper,zout,nootmuskaat.
ik stoof de witloof in een weinig boter,ongeveer 20 min, je kan het ook afkoken maar dan verlies je veel van de vitaminen, rolletjes maken met witloof en hesp, in ovenschaal leggen,overgieten met de kaassaus, je maakt een béchamel en voegt er gemalen gruyère aan toe. de rest van de kaas strooi je over de schotel en een beetje paneermeel, voor het lekkere korstje. in voorverwarmde oven zetten voor ongeveer 20 min, eventueel de grill even gebruiken voor te gratineren. serveer met puree.
dit heb je nodig, wit brood,mag gerust een dag of twee oud zijn, hesp,mozarella, tomaat,heel fijn gesneden, verse champignons,fijn gesneden. peper,zout,oregano.
dit heb je nodig, 1 filet per persoon, 1 dikke ui, 1 paprika, kip kruiden,olijfolie. ik snij de filet in stukken,en de ui en paprika ook,alles in een kom, flink wat kip kruiden, overgieten met 4 eetlepels olijfolie, goed omroeren,in de koelkast zetten en af en toe eens omroeren. je kan dat uren op voorhand maken, hoe langer het marineerd hoe lekerder. gewoon grillen op bbq of elektrische grill. wij hebben gisteren nog van het mooiee weer genoten!
kip met dragon en tomaat, dit heb je nodig voor 2 personen, 1filet per persoon, 1 tomaat, een paar takjes verse dragon, peper, zout, olijfolie.
neem de kipfilet en maak er 3 insnijdingen in, steek in iedere insnijding een schijfje tomaat en een beetje dragon, leg in een ovenschaal, kruid met peper en zout, giet er wat olijfolie overheen,en zet in verwarmde oven, voor ongeveer 40 min. lekker met gebakken aardappel (in olijfolie) en een mosterd sausje.
een lavendel zakje gemaakt met een restje stof, versierd met wat kruisjes steek,heel makkelijk te maken, op emmy haar blogje zie je ook mooie voor in de Kerstboom, groetekes, rafa
zomerse bbq, dit heb je nodig, veeeeel zon ! ik hab deze keer worst,spare ribs en lamskotelet, een slaatje,aardappel,en vers gebakken broodjes, de spare ribs hab ik laten marineren in olijfolie met kipkruiden, de koteletjes in olijfolie,provencaalse kruiden en verse look, de kriel aardappel gebakken in olijfolie, met verse rosemarijn en een paar geplette teentjes look, en lookboter voor er bij, gezouten boter,look geperst,gehakte peterselie,peper, nootmuskaat en een paar druppels citroensap. een fris slaatje met tomaat en een vinaigrette met hazelnootolie. en ik moet zeggen het was lekker,niks dan lachende gezichten aan de tafel !
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.