lamsfilet,aardappel gratin en grot champignons.
begin met het vlees te marineren,olijfolie,peper, zout,knoflook,verse thijm en rozemarijn.
borstel de champignons,snij in fijne schijfjes, doe ze in de pan en laat ze garen,laat zoveel mogelijk vocht verdampen. hou opzij. bak ze in een weinig boter,kruid met peper en een weinig zout.
maak de gratin, aardappel schillen in fijne schijfjes snijden, vermeng 25 cl room met 100 ml melk, kruid met peper, zout, nootmuskaat,1 geperst teentje look. neem een vuurvaste kom, leg de aardappel in laagjes, kruid tussen de laagjes met een weinig grof zeezout.overgiet met de melk-room mengeling, doe er wat geraspte kaas bovenop, bak in oven op 180°, ong 45 min.
bak het vlees in wat boter en olijfolie,mooi bruin .
dresseer op een verwarmd bord, gratin, champignons, lamsfilet, werk af met een weinig vleessaus.
-bon appétit-
grot champignons,heel lekker van smaak,worden in de streek van Kanne,Riemst in de mergelgrotten gekweekt.
|