bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • Je iPhone beter beschermen tegen diefstal? Deze Apple-functie kan je helpen
  • KIJK. Mannelijke AI-robot legt ongevraagd hand op bil van journaliste
  • REVIEW. Is de nieuwe MacBook Air van Apple zijn geld waard?
  • Tienduizenden WhatsApp-gebruikers melden storing, problemen bij Facebook en Instagram opgelost
  • Proximus lanceert alles-in-één-app
  • Amerikaanse regering spant proces aan tegen Apple wegens monopoliepraktijken bij iPhone
  • KIJK. Verlamde man die als eerste hersenchip van Elon Musk kreeg, kan computer besturen met gedachten: “Heeft mijn leven veranderd”
  • Onbekende componist klopt ABBA en is meest gestreamde Zweedse muzikant op Spotify
  • “AI zal volgend jaar al slimmer zijn dan eender welke mens”, voorspelt Elon Musk
  • KIJK. Eerste helikopter op fossielvrije brandstof ter wereld is Belgisch: prijs en topsnelheid onthuld
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 13-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagse pistolets !







    witte pistolet

    het is wel wat werk, maar zeker de moeite waard,
    een pistolet voor speciale dagen !

    dit heb je nodig,
    450gr bloem, tarwe bloem
    250ml lauw water,
    2 koffielepels droge gist,
    30gr malse boter,
    2 koffielepels zout,
    2 koffielepels fijne suiker.
    150gr boter voor de tournage

    neem een kom, doe er de bloem,gist,suiker,zout en water in,
    kneed tot een zacht deeg.minstens 10 min kneden.
    maak een bol en laat afgedekt 45min rijzen.

    snij de 150gr boter in kleine stukjes,
    neem het deeg en druk het plat met de handen,
    in 3 plooien, plat drukken,draaien plat drukken,
    neem deegrol en rol het deeg uit tot een rechthoek
    van ong. 20x30,
    leg de kleine kant voor je,leg bovenaan de stikjes boter,
    laat 3cm vrij aan de boorden, (zie foto)
    plooi in drie gelijke delen (portefeuille)
    draai het deeg met de korte kant voor je,rol het deeg uit,tot een rechthoek,
    voorzichtig,maag niet openscheuren door de boter.
    plooi opnieuw in drie,uit rollen,plooien .
    verpak in vochtige handdoek en leg 30min frigo.

    haal het deeg uit de frigo,rol tot een rechthoek van 25x30
    snij in twee delen in de lengte,maak ieder stuk vochtig met wat water,
    rol ieder stuk in de lengte op.
    verdeel iedere rol in 6 stukken.
    leg de stukken op bakplaat met bakpapier,met de snijzijde boven.
    bedek, en laat 2 uur rijzen.

    verwarm de oven op 180°
    bak de broodjes ongeveer 25 min..

    heerlijk  !



    bon appétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (1)
    18-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.krentenbrood




    Krentenbrood

    dit heb je nodig voor een dik brood
    500 gr tarwe bloem
    15 gr verse gist
    25 gr suiker
    1tll zout
    1 1/4 tl kaneel
    1 ei
    30 gr zachte boter
    300 ml lauwe melk
    300 gr krenten


    vermeng de bloem met het zout en de kaneel,
    maak een kuiltje,
    los de gist op in de melk,voeg de suiker toe,
    giet in het kuiltje, voeg het losgeklopt ei toe.
    begin met mengen, voeg de stukjes zachte boter toe,
    kneed minstens 8 min tot een zacht niet kleverig deeg,
    eventueel wat bloem toevoegen.
    voeg de krenten toe, verwerk ze mooi in het deeg,
    voem een mooie bol,
    leg in een geoliede kom te rijzen,
    minstens 1 uur
    kneed nog eens goed door,
    laatste rijs 30 min.
    bestrijk met eigeel.

    bak in warme oven op 180° gedurende 35-40 min



    bon appétit.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (7)
    22-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.broodje,spek en kaas




     




    bijna dagelijks bak ik brood,stokbrood,pistolets,
    deze keer mengde ik blokjes spek en kaas door het deeg,
    dit was het resultaat, lekker !
















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (7)
    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pitta broodjes, home made











    dit heb je nodig voor 6 pitta broodjes,
    -500 gr bloem, (frans krokant van aveve)
    -275 ml water,
    -8 gr gedroogde gist,
    -8 gr zout,
    - een snuifje suiker,
    -50 ml olijfolie.

    voeg al de ingredienten samen,kneed alles goed,je kan ook
    broodmachine of keukenrobot gebruiken.
    het deeg 45 min laten rijzen,
    druk het deeg plat,verdeel in 6 stukken,
    rol elk stuk uit,prik er een paar keer met een vork in,
    laat nog minstens 30 min rijzen.
    verwarm oen op 200°,bestrijk de broodjes met water,
    bestuif met wat bloem,
    bak de broodjes ongeveer 20 min.
    laat ze afkoelen,vul ze met gebakken stukjes kip die je eerst
    wat laat marineren met kipkruiden,paprika,look,olijfolie,
    doe er wat stukjes tomaat en of wat sla en een sausje bij.
    een looksaus is hier heel lekker bij.

    bon appétit.











     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (5)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brood.










    .
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (1)
    09-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans brood .








    Frans brood,
    zelfde recept als voor het brood en de pistolet,
    (zie archief)
    voor het frans brood verdeel je het deeg in 4 stukken,
    je maakt van ieder deel een mooi bolletje en laat nog,
    15 min rijzen,dan druk je de deegbol plat met de hand,
    dan vouw je het in twee,en dan rollen.
    maak dan aan de bovenkant een paar sneden met mes.
    ong 35min bakken op 200-220°
    draai de oven uit,laat het brood in de oven afkoelen
    voor een krokant korstje.

    -





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (2)
    05-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bretzels.





    Bretels,

    overal in de ELzas kun je ze kopen,
    dit heb je nodig,
    300gr bloem,
    15gr gist,
    1eetlepel komijn,
    10gr natrium bicarbonate,(maagzout)
    2 eiwit,
    25cl lauw water,
    een snuifje zout,grof zout voor afwerking.

    doe bloem in een kom,maak een kuiltje,
    los de gist op in het lauw water,
    voeg het zout toe,(bij bloem)
    giet de gistmengeling in het kuiltje en kneed goed,
    laat minstens 30min rijzen,
    verdeel het deeg in stukken en rol worsten,
    leg in vorm,
    breng 2l water aan de kook met de bicarbonate,
    leg er de bretzels in,als ze boven drijven zijn ze gaar,
    laten uitlekken,
    bestrijk ze met losgekopt eiwit,
    strooi er grog zout en komijn over,
    bak ze goudbruin in een warme oven.
    heerlijk.





                                                                  


                                                                      bon appétit






     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (0)
    28-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brood









    .
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelf brood bakken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dit heb je nodig,

    450gr bloem [ik gebruikte voor dit brood]
                               frans crocant van aveve]
    280ml water, lauw
    1+1/4 koffielepel zout
    1+1/4 koffielepel droge gist
    maanzaad voor de versiering.

    ik gebruik de broodmachine voor het deeg,
    het kneed en rijs progama van 1u30.en laat dan nog 20 min extra rijzen.
    [je kan dit ook zonder broodmachine]

    haal het deeg er uit,kneed nog eens goed,rol het en breng in vorm.
    leg op het bakblik [silicoon matje is ideaal].
    maak een paar inkeepingen met scherp mes.bedek en laat nog 20 min rijzen.

    voorverwarm oven 220 graden.
    maak bovenkant brood vochtig,strooi er wat zaadjes bovenop.
    laat 35-40 min goodbruin bakken.

    maak 10min voor einde baaktijd bovenkant brood nog eens vochtig,
               dit zorgt voor een krokant korstje.

    zorg er voor dat het gist en het zout niet rechtstreeks in contact
               met elkaar komen,anders verliest de gist zijn werking.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (17 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 61 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    roger_maria
    blog.seniorennet.be/roger_m
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!