dit heb je nodig voor 2 personen, 4 stuks witloof, 4 schijven hesp niet te fijn gesneden, gemalen gruyère kaas, béchamelsaus, (boter,bloem,melk) peper,zout,nootmuskaat.
ik stoof de witloof in een weinig boter,ongeveer 20 min, je kan het ook afkoken maar dan verlies je veel van de vitaminen, rolletjes maken met witloof en hesp, in ovenschaal leggen,overgieten met de kaassaus, je maakt een béchamel en voegt er gemalen gruyère aan toe. de rest van de kaas strooi je over de schotel en een beetje paneermeel, voor het lekkere korstje. in voorverwarmde oven zetten voor ongeveer 20 min, eventueel de grill even gebruiken voor te gratineren. serveer met puree.
dit heb je nodig, wit brood,mag gerust een dag of twee oud zijn, hesp,mozarella, tomaat,heel fijn gesneden, verse champignons,fijn gesneden. peper,zout,oregano.
dit heb je nodig, 1 filet per persoon, 1 dikke ui, 1 paprika, kip kruiden,olijfolie. ik snij de filet in stukken,en de ui en paprika ook,alles in een kom, flink wat kip kruiden, overgieten met 4 eetlepels olijfolie, goed omroeren,in de koelkast zetten en af en toe eens omroeren. je kan dat uren op voorhand maken, hoe langer het marineerd hoe lekerder. gewoon grillen op bbq of elektrische grill. wij hebben gisteren nog van het mooiee weer genoten!
kip met dragon en tomaat, dit heb je nodig voor 2 personen, 1filet per persoon, 1 tomaat, een paar takjes verse dragon, peper, zout, olijfolie.
neem de kipfilet en maak er 3 insnijdingen in, steek in iedere insnijding een schijfje tomaat en een beetje dragon, leg in een ovenschaal, kruid met peper en zout, giet er wat olijfolie overheen,en zet in verwarmde oven, voor ongeveer 40 min. lekker met gebakken aardappel (in olijfolie) en een mosterd sausje.
een lavendel zakje gemaakt met een restje stof, versierd met wat kruisjes steek,heel makkelijk te maken, op emmy haar blogje zie je ook mooie voor in de Kerstboom, groetekes, rafa
zomerse bbq, dit heb je nodig, veeeeel zon ! ik hab deze keer worst,spare ribs en lamskotelet, een slaatje,aardappel,en vers gebakken broodjes, de spare ribs hab ik laten marineren in olijfolie met kipkruiden, de koteletjes in olijfolie,provencaalse kruiden en verse look, de kriel aardappel gebakken in olijfolie, met verse rosemarijn en een paar geplette teentjes look, en lookboter voor er bij, gezouten boter,look geperst,gehakte peterselie,peper, nootmuskaat en een paar druppels citroensap. een fris slaatje met tomaat en een vinaigrette met hazelnootolie. en ik moet zeggen het was lekker,niks dan lachende gezichten aan de tafel !
chocolade pudding, dit heb je nodig, (6 potjes) 3/4 l halfvolle melk, 75 gr fijne suiker,of zoetstof 75 gr zwarte chocolade, 1 zakje puddingpoeder.
los de puddingpoeder op in 1 tas melk, breng de melk aan de kook samen met de suiker en de chocolade,juist voor het koken de puddingpoeder toevoegen,even laten doorkoken. verdeel over de potjes.
Pizza deeg, dit heb je nodig,voor 4 pizzas, 45O gr witte bloem, 2,5 dl lauw water, 1 eetlepel fijne suiker, 2 theelepels gedroogde gist,of 15 gr verse gist, 1/2 theelepel zout, 3 eetlepels olijfolie.
meng de bloem met de suiker en het zout, maak een kuiltje doe er het water en de gist in, voeg de olijfolie toe en meng en kneed tot een mooie deegbol.dek de kom af en laat anderhalf uur rijzen, verdeel het deeg in 4 porties,en maak 4 mooie bollen, laat nog minstens een uur rijzen. duw de bol plat,maak het tot een rondje van ong 30cm, je kan de deegrol ook gebruiken.
voor de garnering, tomaten coulli,olijfolie, anjovis,artichok,chamignons, hesp,salami,olijven,gemalen mozarelle en wat oregano en of basilicum de garnering kan naar ieders smaak. eerst wat tomaten coulli op de pizza bodem uitstrijken, dan de garnering aan brengen ,als laats de kaas, dan nog wat oregano een scheutje olijfolie en, dan de warme oven in 200°, voor ongeveer 12 min.
toen ik laatst in Frankrijk was zag ik verschillende stoffen zakken voor het brood in weg te bergen,ik vond het best mooi en handig,ik heb me er eentje gemaakt.
wilde braambessen gelei, dit heb je nodig, 1kg fruit, 1 pakje suiker voor confituur, maak het fruit schoon,staartjes verwijderen, doe het in een ketel en laat zachtjes opwarmen,druk de bessen wat plat met de puree pletter, duw het door een puntzeef,vang het sap op. weeg het sap af,van 500 gr heb je 1 lekkere pot gelei. breng het sap met de confituursuiker aan de kook, ong 3 min laten koken en dadelijk in potjes doen.
gepanneerd varkenslapje met rijst en curry, dit heb je nodig, varkenslapjes, 1 ei, paneermeel,peper,zout, 2 zakjes rijst, 1/2 l melk, boter,bloem, curry poeder.
paneer de lapjes,losgeklopt ei,paneermeel, kook de rijst, smelt een eetlepel boter,voeg 1 eetlepel bloem toe, voeg al roerend de melk toe,laat zachtjes koken, voeg melk toe tot gewenste dikte van de saus, kruid met peper en zout en 1 eetlepel curry poeder. bak het vlees in een weinig boter of olijfolie.
dit ideetje heb ik bij bollekewol gezien, emmy heeft er een doosje mee versierd, ik heb een kader gemaakt,het krijgt een mooi plaatsje, in mijn keuken,het was heel plezant om te maken. bedankt emmy voor het idee, bezoek zeker haar blogje eens "bollekewol"
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.