Voor het nieuwe jaar wens ik jullie, Tijd om van de kleine dingen te genieten, Rust om stil te staan bij mooie momenten, Sterkte om tegenslagen te overwinnen, Vriendschap om je hart te verwarmen, Humor om wat somber is te kleuren, Een glimlach om elke dag mee te beginnen, Gelukkig Nieuwjaar !
langs deze weg wil ik ook iedereen bedanken , voor de vele bezoekjes, en de mooie reacties ! liefs, rafa
dit heb je nodig voor 4 personen, 5 stukken witloof (dikke), 2 uien, 1 bouillonblokje, 2l warm water, 100gr grijze garnalen, peper,zout, room.
maak de ui en de witloof schoon, doe wat boter in de ketel,bak er de ui goudgeel in, voeg de witloof in stukken gesneden toe, kruid met peper en zout,deksel op ketel en laat even stoven, los bouillonblokje op in warm water en voeg toe aan het witloof, laat ongeveer 20min zachtjes koken, mix de soep, breng op smaak, voeg de garnalen toe, serveer met een vleugje room.
een feestelijke versie van soep. leg een stuk bladerdeeg boven op je soepkom,bestrijk het met eigeel,zet in oven 15min op 150graden, let er wel op dat je de kom maar voor 2/3 vult, de soep mag niet met het deeg in contact komen, anders zakt het in elkaar. lekker met pompoensoep met spekjes,bisque.....ajuinsoep..
Cava,uit Spanje is een schuimwijn met tweede gisting in de fles, een methode traditionelle zoals voor de Champagne, de druiven worden zeer voorzichtig geperst,voor de betere heb je 2,5 kilo druiven nodig voor een fles wijn. hij moet verplicht negen maanden rusten, maar er zijn huizen die een lagertijd van 30 maanden aanhouden; de Krypta van Torllos rijpt zelf 4 jaar in de kelder. Cava kan als apéritief bij de tapas, bij oesters en zeevruchten,bij vis een wit vlees. de halfzoete Cava is heerlijk bij desserts.
laten we niet vergeten dat ook in Belgie goede schuimwijn wordt gemaakt. de methode traditionelle van "Schorpion" in Vliermaal Kortesem (Limburg), is met zijn ruim twee hectare Chardonnay en Pinot Noir druiven een pofessioneel bedrijf geworden. het is een officieel erkend steekproduct.
dit heb je nodig,voor ong. 50 koekjes, 125gr zachte boter, 100gr fijne suiker, 1dik ei, 140gr bloem voor gebak, een snuifje zout.
wat gemalen coco poeder,geconfeitte kersen,chocolade puur, creme au beurre,moka,meng boter met bloemsuiker,koffie extract.
meng de boter samen met de suiker romig met de mixer, voeg het ei en een suifje zout toe,mix goed door, voeg de gezeefde bloem toe,gebruik een spatel om de bloen er door te mengen. verwarm de oven op 200 graden.
doe het deeg in een spuitzak,spuit rosasjes op de bakplaat,op leg er eerst een baktapijt op. voor die met de kersen,versier ze nu. schuif de oven in,bak 10 a 15 minuten,naargelang ge groote haal uit de oven,laat afkoelen. werk af met chocolade,coco poeder.....naar eigen smaak en fantasie.
plak er twee tegen elkaar met moka creme tussen.
veel succes,rafa
als je ze mooi verpakt in een doosje,is het een mooi cadeautje voor je vrienden bij de feestdagen . en lekker zijn ze ook !
bokkepootjes, dit heb je nodig voor ongeveer 20 stuks, 3 eiwitten, 100gr fijne suiker, 100gr gemalen amandelen,
voor de afwerking, zwarte chocolade,creme au beurre moka
klop de eiwitten stijf met een snuifje zout, voeg beetje per beetje de suiker toe maar blijf kloppen, als al de suiker is toegevoegd roer je er de amandelen door, niet meer kloppen. bekleed een bakblik met bakpapier, verwarm de oven op 150 graden, spuit streepjes van ongeveer 6cm lang, strooi er wat amandelschifers op,en bak 15 min in oven, laat afkoelen,spuit er wat creme au beurre tussen en dompel de uiteinden in chocolade, laat op een koele plaats opstijven.
heerlijk om eens cadeau te geven bij de feesten, Home made koekjes !
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.