dit heb je nodig,voor ong. 50 koekjes, 125gr zachte boter, 100gr fijne suiker, 1dik ei, 140gr bloem voor gebak, een snuifje zout.
wat gemalen coco poeder,geconfeitte kersen,chocolade puur, creme au beurre,moka,meng boter met bloemsuiker,koffie extract.
meng de boter samen met de suiker romig met de mixer, voeg het ei en een suifje zout toe,mix goed door, voeg de gezeefde bloem toe,gebruik een spatel om de bloen er door te mengen. verwarm de oven op 200 graden.
doe het deeg in een spuitzak,spuit rosasjes op de bakplaat,op leg er eerst een baktapijt op. voor die met de kersen,versier ze nu. schuif de oven in,bak 10 a 15 minuten,naargelang ge groote haal uit de oven,laat afkoelen. werk af met chocolade,coco poeder.....naar eigen smaak en fantasie.
plak er twee tegen elkaar met moka creme tussen.
veel succes,rafa
:idea:als je ze mooi verpakt in een doosje,is het een mooi cadeautje voor je vrienden bij de feestdagen . en lekker zijn ze ook !
Reacties op bericht (1)
16-12-2010
Vroege ochtend groetje's........
Goede morgen blogvriendin Ik heb nu ne keer een lief poeske bij mij om
je een mooie knusse donderdag te wensen Hier géén vriestemperaturen meer,
het regent hier zelfs
Een warme knuffel voor jou lieve Fabienne
en tot de volgende keer. Rebecca, je blogvriendinneke
Je bent hier weer goed op dreef,blij dit te zien zenne.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.