bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • EXCLUSIEF. Techjournalist deelt eerste indruk van nieuwe iPhone 16: “Nieuwe knop voelt Apple-onwaardig”
  • Braziliaanse rechter stelt Musk ultimatum om te vermijden dat X in het land wordt geblokkeerd
  • Refurbished laptops: dit zijn de pro's en contra's
  • Microsoft kampt opnieuw met storingen
  • Aandeel Apple omlaag na zorgen over populariteit nieuwe iPhone
  • Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”
  • DIGI belooft straks prijzen die 10% lager liggen: maar waar betaal je nú het minst voor internet, tv en mobiele telefonie?
  • Apple stelt nieuwe iPhone 16 voor: minst dure model kost 969 euro
  • Apple toont nieuwe iPhone 16 bomvol AI aan de wereld, maar daar zal je bij ons voorlopig weinig aan hebben
  • Gebruik jij een of meerdere van deze twintig wachtwoorden? Dan verander je die best zo snel mogelijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cakjes met chocolade druppels!






    dit heb je nodig voor 12 cakjes,
    110 gr zachte boter,
    100 gr fijne suiker,
     2 grote eieren,
    90 gr zelfrijzend bakmeel,
    100 gr chocolade druppels.
    doe de boter,suiker,eieren en het bakmeel in een grote kom en meng met de mixer tot een gld beslag, spatel er nu de chocolade druppels door,
     vul de cake vormpjes tot 3/4,
    vewarm de oven op 190°,en bak de cackjes 20-25 min.

    bon apétit.





    .
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    06-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel taart,







         




    appel taart met kaneel en amandelschilfers,
    dit recept komt van mijn bobonne.

    dit heb je nodig voor een taart met deksel,
    250 gr bloem voor patiserie,
    75 gr boter,
    1 ei, + 1 voor afwerking,
    15 gr fijne suiker,
    13 gr vere gist,
    1 dl lauwe melk,
    4 dikke appels vb. boscop
    een snuifje zout,
    amandelschilfers voor afwerking.

    roer de gist door de lauwe melk,
    doe bloem in een kom,maak een kuiltje,strooi
    rond de rand het snuifje zout,giet de melk in het kuiltje
    meng goed,voeg de suiker,het losgeklopt eitje toe,
    en kneed goed,voeg de zachte boter in stukjes toe,
    goed kneden tot een bol,afdekken en op kamer temperatuur
    ongeveer 45 min laten rijzen,
    het deeg in twee porties verdelen en uitrollen,
    een taartvorm met boter in smeren en het deeg er in doen,
    de stukjes appel er in doen,wat suiker en kaneel over strooien,
    nu de boord met eigeel insmeren en de deksel er op leggen,
    in het midden van de taart een klein gaatje maken,
    om de stoom er tijdens het bakken uit te laten,
    nog wat insmeren met eigeel,wat suiker,kaneel en
    amandelschilfers en 20 min in vooverwarmde oven
    op 180° bakken.

    lekker met een bolletje vanille ijs.



    bon apétit










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente foto, Alde Biesen




     











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:fotos

    Reacties (2)
    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade cakjes.





    chocolade cakjes,  12 stuks

    dit heb je nodig,
    120 gr zachte boter,
    100 gr fijnesuiker,
    200 gr zelfrijzend bakmeel,
    2 grote eieren,
    2 eetlepels cacaopoeder,
    25 gr zwarte gesmolten chocolade,

    verwarm de oven op 180°,
    doe de boter,suiker,bloem,eieren en
    cacaopoeder in een kom en meng met een
    mixer tot een glad beslag.
    spatel de gesmolten chocolade erdoor,
    vul papieren vormpjes voor 3/4 met het beslag.
    bak de cakjes 15 min in voorverwarmde oven.
    laat ze op een rooster afkoelen.

    bon apétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (2)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken aardappeltjes.






    gebruik hier voor bvb krielaardappeltjes,
    doe de aardappelen samen met wat look teentjes
    en rozemarijn in een kom.
    kruid met vers gemalen peper en vermeng
    met 4 el olijfolie.
    doe in een ovenschaal en zet 30 a 45 min,
    in de oven op 200°.tot de aardappelen mooi
    goudbruin zijn.schep ze af en toe eens om tijdens
    het bakken.bestrooi ze net voor het serveren
    met zeezout.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade-rum mousse.




    dit heb je nodig voor 6 stuks,
    225gr pure chocolade,
    4 eieren (gesplits)
    65gr fijne suiker
    4 eetlepels donkere  rum,
    4 eetlepels slagroom.

    smelt de chocolade au bain-marie,
    laat het wat afkoelen.
    klop de eierdooiers samen met de suiker
    luchtig en schuimig.
    doe er de gesmolten chocolade bij,
    spatel de rum en de slagroom erdoor.
    klop de eiwitten stijf,
    spatel de eiwitten door het chocolade
    mengsel.verdeel over 6 glaasjes,
    zet minstens 2 uur in koelkast.
    garneer met wat slagroom en een chocolaatje.


    mmmmmmmmmmmmh.     bon apétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    18-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dessert,bladerdeeg









    dit heb je nodig,
    bladerdeeg,overal te koop,vers of diepvries,
    pudding of crème anglaise voor de vulling,
    aardbeien voor de afwerking,
    slagroom voor de versiering,

    vet de taartvormpjes of 1 grote in met wat boter,
    bekleed met het bladerdeeg,
    vul de vormpjes voor 2/3 met de crème,
    verwarm de oven op 200°,
    bak de taartjes ongeveer 30 min,
    laat ze goed afkoelen,
    werk af met de aardbeien en de slagroom.
    je kan ook ander fruit gebruiken.


                                                   


                                                     



                                                                         bon apétit






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (5)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen.







        



      Pasen,lente feest.
              Pasen is het belangrijkste feest van de Orthodoxe kerk,Rusland,
              waarbij het de gewoonte is,elkaar cadeaus te geven.
              vaak waren het mooi versierde eieren,
              eiren staan symbool voor vruchtbaarheid.

              zo heb je de wereld beroemde Fabergé eieren,
              fabergé eieren zijn juwelen in de vorm van een ei,
              ze werden gemaakt in opdracht van de Russiche Tsaren,
              en dienden als Paas geschenk.
              er bestaan er ongeveer 50 en zijn allemaal uniek,
              gemaakt van kostbare materialen,goud,platina,edelstenen,
              vijf zijn in handen van koninging Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk.
              het Rothschild ei van Fabergé werd eind 2007 verkocht voor 12,5
              miljoen euro.




        





          Vrolijk Pasen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)

    Reacties (2)
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebraad.



     




    varkens gebraad,is een stuk vlees dat je op veel
    manieren kan klaar maken.
    hier heb ik het gewoon goed aangebakken,
    in wat boter,gekruid met peper en zout.
    als het aan iedere kant goed bruin is,
    voeg ik er wat kleine sjaloten bij,
    even laten bakken,
    1/4l vleesbouillon toevoegen,
    alles op een zacht vuurlaten koken.
    voor 1kg tel ik ongeveer 1 uur.
    dan neem je het vlees uit de saus,
    en laat je de saus wat indikken,
    lekker met kroketten,en een wiloof-tomaat slaatje.


    ik koop meestal een wat dikker gebraad,het is s'anderdaags nog zo lekker tussen een broodje met wat tuinkers een beetje tartaar saus.en als er nog saus over is,dan gebruik ik die als basis voor een bruine saus voor bij gehaktballen ik voeg er dan wat suiker en azijn bij en ik heb een lekkere bijna
    konijnensaus.



    bon appétit



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    08-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Barista .




    de barista is een vakman of vrouw die zich toelegt,
    op het bereiden van espresso en cappucino
    de barista is zoals de kok in de keuken.
    Latte Art,letterlijk melkkunst,is de kunst van het
    gietenvan decoratieve ontwerpen op een cappucino,
    bloemen,blaadjes,hartjes.
    de espresso (snelle koffie) is een koffie bereiding
    waarbij heet water onder hoge druk door zeer fijn
    gemalen koffie wordt geperst.
    voor één espresso zo'n 30ml koffie wordt water van
    95°c door 7gr koffie gestuurd aan een druk van 9 bar,
    gedurende 30sec.

    -dopio  dubbele espresso
    -caffé macciato  gevlekte koffie een espresso met melkschuim
    -cappucino  espresso met gestoomde melk en melkschuim
                       in een grote verwarmde kop
    -latte macciato  espresso met veel warme melk
    -caffé corretto  espresso met een scheut grappa


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.penne all'arrabbiata.




                                               



                                              




    penne all'arrabiata,suppereenvoudige pikante klassieker,
    hier komt geen vlees in.
    dit heb je nodig voor vier.
    1fijngehakte teen knoflook,
    4eetlepels olijfolie,
    500gr gepelde tomaten met sap,
    1 kleine rode peper,
    2 takken verse basilicum,
    penne.

    fruit de look in de olijfolie,voeg de in stukken
    gesneden tomaten met hun sap toe,
    laat op een zacht vuur inkoken.
    snij zaad en zaadlijsten uit de spaanse peper,
    snij het vruchtvlees fijn.
    doe bij de tomatensaus,kruid met peper en zout,
    laat nog 15 min sudderen.
    voeg op het einde fijngesneden basilicum toe.
    kook de penne all dente in licht gezouten water.
    serveer met een beetje parmezaan.
    lekker met een stevig rood wijntje.


    bon apétit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brandnetelsoep.




    brandnetelsoep,
    dit heb je nodig voor 4-6 personen,
    2 uien,2 eetlepels olijfolie,
    5 handen brandneteltopjes,
    1,5 liter groentebouillon,
    2 aardappelen,
    peper,zout,bieslook.

    pel de uien en snij ze fijn,
    verhit de olie en stoof de ui samen met
    de brandneteltopjes,
    laat even stoven,met deksel op de pot,
    voeg nu de stukjes aardappel en,
    de bouillon toe,
    laat garen,ongeveer 25 min.
    mix de soep en breng op smaak
    met peper en zout,
    werk af met wat bieslook.



    netels oogst u het best in de lente,gebruik enkel de topjes en de jonge blaadjes,
    die mals zijn bij het plukken,
    maart,april en mei zijn de beste maanden voor brandnetel gerechten.
    na het koken is het prikgevaar vlledig weg.
    jonge netels zijn heerlijk in soepen,soufflés en groentetaarten.
    voeg niet te veel andere kruiden toe om de smaak goed tot
    zijn recht te laten komen.

    de brandnetel is gemakkelijk verteerbaar,bloedreinigend en
    waterafdrijvend,versterkend en vitaliserend,en zit boordevol
    vitaminen en mineralen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (1)
    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handwerk.











    tafelloper,
    amarylis,kruissteek,
    dit doe ik als ik niet achter
    de kookpot sta.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (5)
    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.knoflook gambas!
                                  







      
                                    





    dit heb je nodig voor 4 personen,
    20 grote gamba's,
    60 ml olijfolie,
    80 gr boter,
    1/2 rode peper,fijngehakt,
    10 teentjes knoflook,geperst,
    60 ml droge witte wijn,
    3 eetlepels gehakte peterselie.

    Pel de gamba's,verwijder het darmkanaal,
    maar laat de staart zitten,
    doe de olijfolie en de boter in een pan,
    bak er de peper en de helft van de knoflook
    even in.voeg nu de gamba's toe en de rest van de knoflook,
    bak tot de gamba's roze zijn.
    keer ze,schenk er de wijn bij,kook ze nog
    ongeveer 4 min,voeg de peterselie toe,
    kruid met peper en zout.
    serveer met brood citroen,
    en een tartaar sausje.


    bon apétit.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zongedroogde tomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



                                                    




                      OP kilometers lange tafels liggen gehalveerde en gezouten
                      tomaten heerlijk,
                      in het zonnetje te drogen,om daarna met water en witte wijn
                      gespoeld te worden,
                      en onder een laagje olijfolie in een pot te verdwijnen.
                      12 kilo tomaten zijn er nodig voor 1 kilo zongedroogde tomaten.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (1)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozarella.





       

    Mozarella,origineel werd deze kaas van buffelmelk
    gemaakt,al jaren grazen de kudden buffels in de streek
    van Campiania Italie,
    maar mozarella is vermoedelijk de meest vervalste
    kaas ter wereld,(de versie met koemelk),
    Mozarella van koeienmelk heeft meestal een
    oppeppertje nodig van andere smaken,
    maar die van buffelmelk is het waard om puur te serveren
    met een beetje goede olijfolie met wat tomaat en basilicum,
    bij verhitting wordt mozarella zeer draderig,
    hij is d meest gebruikte kaas op pizza.
    Er is echter nog hoop voor deze lekkere kaas,
    recent is men begonnen de buffels ook in Frankrijk,
    Nederland en zelfs Belgie te kweken en te melken.


               
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque italia!




       


    wie eet er niet eens een croque monsieur,
    dan moet je dit eens proberen,
    een beetje olijfolie op het brood,
    hesp of pancetta,
    tomaat en of gedroogde tomaat,
    mozarella gemalen of in schijfjes,
    een beetje peper,zout,oregano.
    lekker met een fris slaatje.


        


    bon apétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    19-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdronken koffie!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    als je graag een lekker kopje koffie
    drinkt,moet je dit zeker eens proberen,
    1 tas espresso,doe er een bolletje mokka,
    vanille of stratiatella ijs in,hmmmm.......lekker,
    een beetje slagroom kan ook nog.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.variatie met biscuit deeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    biscuit met marsepein en crème au beurre mokka.
    dit recept van deeg en crème wordt lager vermeld.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lamskotelet of kroontje met basilicumkorst





    dit heb je nodig voor 2 personen,
    1 lamskroon met 6 koteletjes of 6 koteletjes,
    3 sneden vers wit brood,
    2 eetlepels grofgehakte basilicum,
    2 eetlepels grofgehakte peterselie,
    1 lookteentje geperst,
    3 eetlepels olijfolie.

    verwarm de oven op 200°,
    meng het broodkruin met de kruiden,
    knooflook en 2 lepels olijfolie,
    kruid met peper en zout.
    besprenkel het lamsvlees met water,
    druk het broodkruin in een dikke laag op
    het lamsvlees.
    leg in een braadslede met olijfolie en een
    weinig boter,bak 20-25 min tot het vlees ,
    rosé en sappig is,dek af met aluminiumfolie
    en laat 5 min rusten.

    ik had er deze warme tomaat bij geserveerd,
    snij de tomaat in twee,haal het vruchtvlees er voor de
    helft uit,leg er nu een stuk zongedroogde tomaat in,
    1 olijf in stukjes gesneden,
    een beetje kappers,
    kruid met wat peper,zout,oregano,
    zet in een ovenschaal besprenkel met
    wat olijfolie zet ongeveer 30 min in oven
    samen met het vlees.

    houd u van goed gebakken lamsvlees,
             laat het dan 10 min langer bakken.

    bon apètit.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    meike
    blog.seniorennet.be/meike
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!