3 aardappel, 3 wortelen, 3-4 stukken prei, het wit 3-4 stukken selder 1 dikke ui, 1 pot witte bonen, 1 stuk soepvlees, peper, zout, peterselie,laurier,thijm; begin met het koken van het vlees, voor de bouillon, doe water in pot,voeg vlees en kruidentuiltje toe, breng aan de kook, schuim af,voeg zout toe, laat ongeveer 1 uur koken,het vlees moet gaar zijn. het vlees snij ik in kleine stukjes,om aan soep toe te voegen.
was en snij de groenten in fijne stukjes, doe een beetje boter in ketel en voeg de groenten toe, laat even stoven met deksel op de pot, voeg de bouillon toe, laat 20 zachtjes koken, doe er nu de witte bonen bij,laat 10 min goed doorkoken, breng op smaak met peper en zout. voeg de stukjes vlees toe.
serveer met een goed stuk bruin brood, ideaal als maaltijdsoep.
zalmfilet,asperges,mousseline saus. dit heb je nodig voor 2 pers, 2 stukjes zalm, voor de saus, 2 eigeel, 4 eetlepels boter, 2 eetlepels room, 1/2 citroen, zout,een weinig cayenne peper, deze saus maak je het best "bain marie", doe het eigeel samen met 1 eetlepel water in ketel, meng goed en laat zachtjes warmen,voeg de boter er stukje, bij stukje aan toe, breng op smaak met peper, zout en citroen, klop de room lichtjes op, vermeng met de saus. de zalm kun je pocheren of grillen. heerlijk met asperges en gekookte aardappel.
dit is onze tommy, een zeer lieve, actieve kleine kater, verleden jaar rond deze periode is zijn mama hier aangekomen, en een paar maanden later had ik er weer 2 poezen bij, spijtig is de mama er niet meer, ze is vertrokken en heeft me haar kleintjes gelaten. tommy heeft nog een zusje mouchke,
dit is iets voor de echte chocolade liefhebber, dit heb je nodig voor 5 gebakjes, 60 gr boter, 60 gr zwarte chocolade, 1 ei plus 1 eidooier, 2 soeplepels suiker, 1 soeplepel bloem voor gebak, 5 kleine potjes die in de oven mogen.
smelt de boter en de chocolade samen au bain marie, klop de eieren en de suiker met de mixer,zeker 8 min mixen, voeg het chocolade mengsel bij de opgeklopte eieren, zachtjes mengen,voeg nu de bloem toe en roer zachtjes. smeer de potjes met wat boter in, doe er wat cacao poeder in,dan komt het er beter uit na het bakken. bak 10 min in oven op 220° serveer met wat opgeklopte room.
dit is zappa,een echte speelse poes, en wat vind ze het fijn in de belangstelling te staan. ik ben een echte poezemie, ik heb er in totaal 11, er volgen nog fotos.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.