Macarons. dit heb je nodig voor 20 stuks, 250 gr gemalen amandelen,of cocos, 250 gr fijne suiker, 35 gr bloem voor gebak, 4 eiwitten,
neem een kom, doe er de gemalen amandelen in, maak een kuiltje, doe er de suiker en de bloem in. vermeng alles goed met je handen. maak opnieuw een kuiltje, voeg de eiwitten toe, vermeng alles goed, ik doe dit met een houten lepel. alles moet goed aan elkaar blijven.
verwarm de oven op 170 ° bekleed een bakplaat met bakpapier, maak hoopjes van 1 eetlepel. zet ongeveer 35 min in de oven; de macarons moeten mooi bruin zijn.
neem uit de oven, giet wat koud water tussen het bakpapier en de bakplaat; dan komen ze goed los. ; )
je kan ook andere vis gebruiken, ik heb de vis eerst wat afgespoeld,goed gedroogd, kruiden met peper en zout,even in de bloem wentelen . bakken in boter. - de spinazie goed wassen,stoven in een grote ketel, op smaak brengen met peper, zout, verse nootmuskaat. - voor de hollandaise, bassisrecept, 15Ogr boter gesmolten, 3 eierdooiers, 2 eetlepels water, zout,peper, citroensap naar smaak. deze saus maak je best au bain marie (boven warm water)
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.