gepanneerd varkenslapje met rijst en curry, dit heb je nodig, varkenslapjes, 1 ei, paneermeel,peper,zout, 2 zakjes rijst, 1/2 l melk, boter,bloem, curry poeder.
paneer de lapjes,losgeklopt ei,paneermeel, kook de rijst, smelt een eetlepel boter,voeg 1 eetlepel bloem toe, voeg al roerend de melk toe,laat zachtjes koken, voeg melk toe tot gewenste dikte van de saus, kruid met peper en zout en 1 eetlepel curry poeder. bak het vlees in een weinig boter of olijfolie.
dit ideetje heb ik bij bollekewol gezien, emmy heeft er een doosje mee versierd, ik heb een kader gemaakt,het krijgt een mooi plaatsje, in mijn keuken,het was heel plezant om te maken. bedankt emmy voor het idee, bezoek zeker haar blogje eens "bollekewol"
Frans brood, zelfde recept als voor het brood en de pistolet, (zie archief) voor het frans brood verdeel je het deeg in 4 stukken, je maakt van ieder deel een mooi bolletje en laat nog, 15 min rijzen,dan druk je de deegbol plat met de hand, dan vouw je het in twee,en dan rollen. maak dan aan de bovenkant een paar sneden met mes. ong 35min bakken op 200-220° draai de oven uit,laat het brood in de oven afkoelen voor een krokant korstje.
overal in de ELzas kun je ze kopen, dit heb je nodig, 300gr bloem, 15gr gist, 1eetlepel komijn, 10gr natrium bicarbonate,(maagzout) 2 eiwit, 25cl lauw water, een snuifje zout,grof zout voor afwerking.
doe bloem in een kom,maak een kuiltje, los de gist op in het lauw water, voeg het zout toe,(bij bloem) giet de gistmengeling in het kuiltje en kneed goed, laat minstens 30min rijzen, verdeel het deeg in stukken en rol worsten, leg in vorm, breng 2l water aan de kook met de bicarbonate, leg er de bretzels in,als ze boven drijven zijn ze gaar, laten uitlekken, bestrijk ze met losgekopt eiwit, strooi er grog zout en komijn over, bak ze goudbruin in een warme oven. heerlijk.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.