Al enige tijd zat ik er mee,zelf eens zo een mooie lieve bruine beer te maken. Een paar weken geleden kwam ik op Annebelleke haar blog terecht,ik deed haar een mailtje,vroeg om wat uitleg, en zo bestelde ik mijn eerste paketje bij Annebel, patroontje,mohair,oogjes...........,alles zit er in,en ook de duidelijke uitleg. en zondag ben ik er met veel plezier aan begonnen, en ja........................... hier is hij dan, mijn eerst beer!
dit heb je nodig voor 4 pers, 500gr gemengd gehakt, peterselie, ( fijn gehakt ) 3 chilli pepers gedroogd en fijn gehakt, 1 ei, 2 sneden brood (geweekt in melk) paneermeel, bloem, peper,zout,
doe het gehakt in een kom, voeg peterselie,chilli,ei,het uitgeknepen brood en paneermeel toe, meng goed, kruid met peper en zout, maak kleine balletjes en rol ze in een beetje bloem.
verwarm wat olie en boter in ketel, bak de balletjes rondom mooi bruin. maak een tomaten saus, doe er de balletjes bij. lekker met pasta of frietjes.
heel gewoon,maar zo lekker, biefstuk,chinese kool met roomsaus en aardappel, Chinese kool bevat veel vitamine C, kalk, ijzer en eiwit wat hem erg gezond maakt. ik kook de kool ongeveer 13min af in lichtgezouten water, afgieten en goed laten uitlekken, de room toevoegen,kruiden met peper,zout,muskaatnoot, goed laten indikken,
dit heb je nodig voor 2 personen, 4 stuks witloof, 4 schijven hesp niet te fijn gesneden, gemalen gruyère kaas, béchamelsaus, (boter,bloem,melk) peper,zout,nootmuskaat.
ik stoof de witloof in een weinig boter,ongeveer 20 min, je kan het ook afkoken maar dan verlies je veel van de vitaminen, rolletjes maken met witloof en hesp, in ovenschaal leggen,overgieten met de kaassaus, je maakt een béchamel en voegt er gemalen gruyère aan toe. de rest van de kaas strooi je over de schotel en een beetje paneermeel, voor het lekkere korstje. in voorverwarmde oven zetten voor ongeveer 20 min, eventueel de grill even gebruiken voor te gratineren. serveer met puree.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.