NIEUW: Blog reclamevrij maken?
bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • Onze man in New York: 'Sorry Voor Alles' en 'Callboys' verbroederen en bouwen stevig feestje op afterparty
  • Onze man in New York: 'Sorry Voor Alles' en 'Callboys' verbroederen en bouwen stevig feestje op afterparty
  • 'Sorry Voor Alles' en 'Callboys' verbroederen en bouwen stevig feestje op afterparty Emmy Awards
  • 'Sorry Voor Alles' en 'Callboys' verbroederen en bouwen stevig feestje op afterparty Emmy Awards
  • Stoere brandweermannen 'Helden van Hier' uiterst emotioneel tijdens pakkend afscheid van overleden collega
  • Deze 25 betoverende plekken moet je volgens kenners gezien hebben in 2018
  • "Ík ben de bekendste pornoster": Hot Marijke ontketent rel na uitspraken Dennis Black Magic
  • Dit is Cape Tribulation: de enige plek ter wereld waar het rif en het regenwoud elkaar ontmoeten
  • PVDA: "Guy Verhofstadt betrokken in dossier Paradise Papers"
  • Deze 25 betoverende plekken moet je gezien hebben in 2018 volgens kenners
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolademelk met kaneel,








    dit heb je nodig,
    1 liter melk,
    70gr zwarte chocolade (puur)
    6 lepels suiker,
    kaneelpoeder.

    doe een weinig water in de ketel,voeg de chocolade toe,
    laat zachtjes smelten, giet de melk er bij en breng tot kookpunt,
    voeg de suiker toe, roer goed,
    voeg een snuifje kaneel toe en roer goed om,
    serveer met een beetje slagroom.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.variatie met marsepein !




     

    marsepein bolletjes

    je koopt een blok marsepein of maakt hem zelf,
    rol er kleine bolletjes van,
    ik maakte vier variaties,
    -  marsepein, chocolade, coco schilfers
    -  marsepein, cacao poeder
    -  marsepein,chocolade,amandel schilfers
    -  marsepein, chocolade,mengeling van cacao poeder en kaneel

    bolletje marsepein-dan rollen in de gesmolten chocolade,
    dan in de coco of amandel .......


    lekker om zelf van te genieten of om cadeau te geven met de feesten.


    bon appétit,




                                                            



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculaas, speculoos




     


    speculaas,
    dit keer gebruikte ik een mengeling van aveve,
    simpel en heel lekker.
    dit heb je nodig,
    1 zakje van 400gr speculaas mengeling
    (hier zit de bloem, de suiker en de kruiden in)
    1 ei,
    100gr koude boter.

    vermeng de bloem met het ei,
    voeg er stukje bij stukje de boter toe tot je een deegbol hebt,
    laat minstens 30 min in frigo rusten.
    rol het deeg uit,
    steek de gewenste vormpjes uit.

    je kan er ook gehakte amandelen aan toe voegen,
    heel lekker.

    bak in voorverwarmde oven op 175°,
    gedurende 18 min.
    laat afkoelen op een rooster.


    bon appétit.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor chloe !









    een eigen ontwerp,home made by rafa
    gemaakt als geboorte cadeautje !
    patroontje is verkrijgbaar op aanvraag.






    .








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (0)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roulade met pesto




           

        

    roulade met pesto van parmezaan en gedroogde tomaten.
    dit heb je nodig,
    -1 kg varkensfilet gebraad,
    -olijfolie,
    -2dl bouillon (oxo blokje)
    - keukentouw,
    voor de pesto.
    -3 tenen knoflook,
    -1 eetlepel pijnboompitten,
    -50 gr gemalen parmezaan,
    -8 gedroogde tomaten,
    -peper en zout,
    -2 eetlepels olijfolie,

    doe de look de pijnboompitten,de tomaten,
    en de parmezaan in de vijzel en maal fijn,voeg de 
    olijfolie toe,je kan dit ook in de keukenrobot doen.
    snij het vlees open,en smeer er de pesto op,
    rol op,maak vast met keuken touw.
    bak het vlees goed aan in een braadslede in een 
    beetje olie,kruid met peper en zout.
    voeg dan de bouillon toe,
    zet nu in de oven op 200°,
    ongeveer 1 uur,indien nodig wat water toevoegen.
    laat het vlees even rusten,snij in plakken,
    serveer met groenten naar keuze en 
    gebakken aardappeltjes.

    bon apétit.


                                             



     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (3)
    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.berlijnse bollen - boulle de berlin




    berlijnse bollen,

    dit heb je nodig voor 8 bollen,
    250 gr bloem voor gebak,
    12 gr verse gist,
    20 gr suiker,
    50 gr boter,
    125 ml lauwe melk,
    een snuifje zout,
    1 klein ei

    doe de bloem in een kom,
    maak een kuiltje, voeg het zout toe.(aan de rand van de kom)
    los de gist op in de melk, giet in het kuiltje,
    voeg de suiker en het losgeklopt ei toe,
    meng goed, voeg de stukjes boter er beetje bij beetje aan toe,
    kneed goed, maak een bol,
    laat 15 min  afgedekt rusten op een warme plaats.
    maak 8 bolletjes,laat 1 uur rijzen.

    bak in frituurolie op 180 °,
    8 min, regelmatig omdraaien.
    laat afkoelen,
    snij in twee, doe er wat vanilleroom tussen,
    bestrooi met bloemsuiker.



    bon appétit




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (2)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prei soep,










    verse porei soep,
    dit heb je nodig,
    1kg porei,voor de soep gebruik ik het groen,
    (het wit van de prei maak ik gestoofd met roomsaus)
    2 ajuinen,2 aardappelen,
    1/2 bouillonblokje,
    peper en zout,
    maak de groenten schoon en snij ze in stukken,
    doe een weinig boter in een ketel en
    voeg de ui en de prei toe, laat even stoven,
    voeg de aardappel toe,en het bouillon blokje,
    overgiet met 11/2 l warm water,
    kruid met peper en zout,
    laat ongeveer 25 min zachtjes koken,
    mix de soep,
    dien op met een beetje zeer fijn gesneden rauwe prei,
    en gebakken broodkorstjes,


    bon appétit.

















    .


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestelijk gebak !






    chocolade genoise,framboos en chocolade vulling.




    (het is een samenvoeging van gebak,vulling en coulli dat ik zelf heb samengesteld)
    en het resultaat was super lekker !






    dit heb je nodig,

    voor de chocolade genoise,
    3 eieren,
    100gr suiker,
    100gr bloem voor gebak,
    1/2 zakje bakpoeder.
    20gr cacao.

    verwarm oven op 180°

    de eieren samen met de suiker dik en schuimig opkloppen,
    bloem en bakpoeder mengen,
    zeven en aan eimengsel toevoegen.
    voorzichtig mengen.

    een ronde vorm beboteren,
    giet het deeg er in .
    bakken op 180° gedurende 20 min.
    (ik gebruikte een siliconen vorm van ong 35 cm)

    laat afkoelen op een rooster.

    als het afgekoeld is kun je er kleine vormen uit steken,
    of je kan het ook in zijn geheel maken, dan heb je grote gateaux.

    -

    dit heb je nodig voor de chocolade creme vulling.

    125gr pure chocolade,
    60ml room van minstens 35% vet.

    room plus chocolade zachtjes opwarmen tot de
    chocolade is gesmolten.
    roer goed .

    giet in een kom en klop met mixer tot het mengsel,
    koud is.
    laat ong 1/2uur opstijven in de frigo.
    haal uit de frigo en klop nu nog eens goed door
    met mixer.
    zet even weg in de frigo.

    -

    dit heb je nodig voor de frambozen coulli,

    250gr frambozen,
    25gr suiker.

    doe de frambozen samen met de suiker in pot,
    en breng aan de kook, laat een 10min
    goed doorkoken.
    vind je het te zuur dan kun je altijd naar smaak wat suiker bij doen.
    giet door een fijne zeef, er mogen geen pitjes meer in zitten.
    laat afkoelen en opstijven in frigo.
    (dit maak je best wat op voorhand)
    je kan ook confituur gebruiken.


    de afwerking,
    snij de gebakjes in twee,
    bestrijk een kant met de coulli,
    spuit er nu van de creme vulling op,
    leg het andere stuk genoise er op.
    zet op een rooster en overgiet met chocolade,
    werk af met een framboos, en een beetje
    creme fraiche.



    bon appétit.









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemstukje ' Herfst '








    bloemstukje gemaakt met alles wat ik in de tuin vond !
    zelf het mini pompoentje is zelf gekweekt in pot.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (0)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cocos rotsjes, rocher coco







    coco rotsjes, dit is een heel eenvoudig recept.
    dit heb je nodig voor ong. 25 stuks

    220gr geraspte coco,
    10gr bloem,
    200ml eiwit,dat is ongeveer van 8 eieren,
    180gr fijne suiker,

    vermeng de bloem en de coco,
    doe het eiwit in een steelpan voeg al roerend de
    suiker toe, en verwarm het geheel al roerend tot max 50°,

    verwarm de oven op 200°,

    voeg bloem-coco mengsel al roerend bij het opgewarmde eiwit,
    meng alles goed door.

    bekleed een bakblik met bakpapier,
    leg hoopjes van een soeplepel.

    bak mooi bruin gedurende ong 15 min.
    laat afkoelen op rooster.

    je kan de koekjes meerdere dagen bewaren in de
    koekendoos !



    bon appétit




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoen - handwerk








    de herfst is er samen met de pompoenen,
    deze heb ik van vilt gemaakt.
    wat vinden jullie er van !
    eigen ontwerp !
    heb je vragen over een van de handwerkjes,
    je kan me gerust mailen .
    reacties zijn ook altijd welkom.



    groetjes, rafa

















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handwerk





    halloween heks,
    ik ben gestart met het patroon van de engeltjes van Tilda, 
     heb dat wat aangepast, een broekje, een bloesje en een kleedje,
    en een gehaakte sjaal, ik vind ze wel geslaagd.
     

                                                             

    hand made by rafa


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (9)
    25-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hand made !





    dit beertje maakte ik speciaal voor valérie,mijn dochter
    het is gemaakt uit een oude jeans , en het sjaaltje is gemaakt van de stof,
    die aan de binnenkant van de zak zit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (0)
    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaneel broodjes .




     


    kaneel broodjes,

    dit heb je nodig,
    275 gr tarwebloem,
    5 gr verse gist,
    25 gr fijne suiker,
    120 gr parel suiker,
    5 gr zout,
    120 gr lauwe melk,
    65 gr zachte boter,
    1 ei.

    los de gist op in de melk,
    doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje,
    strooi het zout rond de rand,
    giet het gist mengsel in het kuiltje, voeg de 25 fijne suiker en het
    los geklopt ei toe, meng goed.
    voeg dan stukje bij stukje de boter toe,
    kneed alles goed,
    laat ongeveer 15 min rusten ,kneed er dan de parel suiker door,
    laat nu ongeveer 30-40 min rijzen.

    maak de vulling,
    dit heb je nodig,
    30 gr gesmolten boter,
    75 gr bruine suiker (donkere)
    1 eetlepel kaneel poeder.

    boter smelten, suiker en kaneel vermengen.


    neem het deeg, druk het plat om de lucht er uit te drukken,
    laat ongeveer 10 min rusten.
    rol nu het deeg vierkant uit,
    smeer er de gesmolten boter op,
    verdeel het suiker kaneel mengsel er over.

    rol het nu in de lengte op,
    snij in stukken,
    leg ze in bloemvorm op een bakplaat,
    laat nu nog 30 min rijzen.

    bak in voorverwarmde oven op 180°
    voor 20-25 minuten.

    laten afkoelen en smullen maar .


    je kan ze zeer goed meerdere dagen bewaren!



    - bon appétit -





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (5)
    13-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagse pistolets !







    witte pistolet

    het is wel wat werk, maar zeker de moeite waard,
    een pistolet voor speciale dagen !

    dit heb je nodig,
    450gr bloem, tarwe bloem
    250ml lauw water,
    2 koffielepels droge gist,
    30gr malse boter,
    2 koffielepels zout,
    2 koffielepels fijne suiker.
    150gr boter voor de tournage

    neem een kom, doe er de bloem,gist,suiker,zout en water in,
    kneed tot een zacht deeg.minstens 10 min kneden.
    maak een bol en laat afgedekt 45min rijzen.

    snij de 150gr boter in kleine stukjes,
    neem het deeg en druk het plat met de handen,
    in 3 plooien, plat drukken,draaien plat drukken,
    neem deegrol en rol het deeg uit tot een rechthoek
    van ong. 20x30,
    leg de kleine kant voor je,leg bovenaan de stikjes boter,
    laat 3cm vrij aan de boorden, (zie foto)
    plooi in drie gelijke delen (portefeuille)
    draai het deeg met de korte kant voor je,rol het deeg uit,tot een rechthoek,
    voorzichtig,maag niet openscheuren door de boter.
    plooi opnieuw in drie,uit rollen,plooien .
    verpak in vochtige handdoek en leg 30min frigo.

    haal het deeg uit de frigo,rol tot een rechthoek van 25x30
    snij in twee delen in de lengte,maak ieder stuk vochtig met wat water,
    rol ieder stuk in de lengte op.
    verdeel iedere rol in 6 stukken.
    leg de stukken op bakplaat met bakpapier,met de snijzijde boven.
    bedek, en laat 2 uur rijzen.

    verwarm de oven op 180°
    bak de broodjes ongeveer 25 min..

    heerlijk  !



    bon appétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (1)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade koekjes





    chocolade koekjes, met chocolade vulling
    i love it !!








    dit heb je nodig

    125 gr zachte boter,
    80 gr poedersuiker,
    120 gr bloem voor patiserie,
    6 eetlepels cacao poeder,
    1/2 theelepel kaneel

    vulling,
    125 gr pure chocolade,
    60 ml room.

    roer de boter met de suiker in een kom,
    licht en schuimig,
    zeef de bloem,de cacaopoeder en de kaneel erover.
    meng alles tot een deeg.
    leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit
    tot 3mm dikte.
    steek er rondjes uit en leg op een bakplaat.

    verwarm de oven op 160°,
    bak de koekjes 15 min in de oven,
    tot ze stevig aanvoelen.
    laat afkoelen op een rooster.

    maak de vulling,
    verwarm op een laag vuurtje de room en de chocolade
    in een pannetje tot de chocolade is gesmolten,
    roer glad, laat afkoelen en zet dan
    ongeveer 1 uur in frigo om stevig te worden.
    plak twee koekjes met de chocolade vulling tussen tegen elkaar.
    bestuuf met cacaopoeder.


    bon appétit, rafa





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerse kip brochette.






         



    brochette van kipfilet,met citroen en rozemarijn,
    dit heb je nodig voor 2 personen.
    2 kipfilets,
    1 onbespoten citroen,
    een paar takjes rozemarijn,
    peper,zout,
    olijfolie.

    snij de citroen in fijne schijfjes,
    snij de kipfilet in 3 stukken,
    maak een brochet,een stuk kip,een stuk citoen,.....
    steek nu tussen de kip en ciroen wat stukjes rozemarijn,
    kruid met peper en zout;
    bak in oven op 250° gedurende ong.45 min,
    je kan ze ook op de bbq grillen.
    lekker met gebakken aardappel,gestoofde tomaat.

    door de citroen heeft de kip een lekker fris smaakje!

    bon appétit.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    23-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen nature .





    mosselen nature.

    dit heb je nodig per persoon,

    1 kg mosselen,
    1 dikke ui,
    franse selder,
    peper, zout, citroen.


    was en kuis de mosselen goed,
    snij de groenten  ( niet te fijn )

    de een weinig olijfolie in de ketel,
    voeg de groenten toe, laat even stoven,
    voeg 1 1/2 glas water toe, laat verder stoven
    tot de groenten bijna gaar zijn.
    voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout,
    deksel op de ketel en laat 5 min koken,
    goed opschudden en nog 5 min laten koken.
    even piepen, als de mosselen los van de schelp komen zijn ze gaar.

    serveer met verse friet,
    ik maak er een sausje bij,
    1 eetlepel mayonaise,
    1 eetlepel mosterd,
    een beetje citoen.


    bon appétit.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaat courgette soep




    tomaat - courgette soep


    dit heb je nodig,
    1 courgette,
    1 doos tomaat in blokjes,
    1 pakje gezeefde tomaat, ( couli )
    2 ajuin
    peper, zout

    room,basilicum voor de afwerking !


    doe een weinig olijfolie in de ketel,
    stoof de ui er even in, voeg de courgette,
     in blokjes gesneden toe
    laat even stoven,
    voeg nu de blokjes tomaat toe,
    laat even stoven, leng aan met de gezeefde tomaat,
    en indien nodig met wat water.
    kruid met peper en zout.
    laat de soep ongeveer 2O min zachtjes koken.
    mix de soep,

    werk af met een beetje room,
    en verse basilicum !



    je kan de soep wat pittiger maken door pikante olie te gebruiken.


    bon appétit





     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de vinaigrette familie








    klassieke vinaigrette,
    75 dl witte of rode wijnazijn (1 deel)
    3,7 dl extra vierge olijfolie (5 delen)
    zeezout,verse gemalen peper

    doe al de ingredienten te samen en klop goed.
    bewaar de vinaigrette op een koele donkere plaats
    voor een slatje voor 2 pers,2 eetlepels azijn,10 eetlepels olie,kruiden naar smaak.

    lichte vinaigrette,
    vervang de helft van de olijfolie door druivenpitolie.

    knoflookvinaigrette,
    voeg 1 geperst teentje look toe,
    vervang de helft van de azijn door balsamico-azijn.

    mosterdvinaigrette,
    voeg een eetlepel mosterd toe, dijon,graanmosterd,.....

    yoghurtvinaigrette,
    voeg 2 eetlepels griekse yohurt of zure room toe,
    1 eetlepel vers gehakte dille en 1 eetlepel karwijzaadjes.


    verse kruiden,peterselie,bieslook,estragon,
    citroenmelisse,munt,basilique.........al deze kruiden doen
    het goed in een vinaigrette .



    de mayonaise familie,ei en olie

    eenvoudige mayonaise,
    1 eidooiers op kamertemperatuur,
    2 theelepels mosterd,
    1/4 theelepel zout,
    2 theelepels citroensap,of azijn,,
    2dl olie,naar smaak,olijfolie,druivenpitolie,zonnebloemolie,

     
    pittige mayonaise,
    voeg 1/2 theelepel tabasco toe/

    dragonmayonaise,
    gebruik dragonazijn en voeg 2 eetlepels gehakte dragon toe,
    lekker bij vis, kip, eieren.

    aioli,
    voeg 2 teentjes geperste look toe.

    eenvoudige sauce tartare,
    voeg 3 eetlepels gehakte kruiden toe,dragon, peterselie,
    2 eetlepels fijn gehakte zure augurk,kappertjes,
    een haed gekookt ei,fijn gehakt,
    een weinig grove mosterd.



    bon appétit











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Viagra Generique Pas Cher HaroZera
  • 2 Day Shipping On Viagra HaroZera
  • Buy Brand Name Viagra Online Canada HaroZera
  • Amoxicillin Causes Yeast Infection HaroZera
  • Cialis Levitra Viagra Vergleich HaroZera

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 55 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    moekeontour2
    blog.seniorennet.be/moekeon
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • dfsd (ninest)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Goede morgen blogmateke..... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!