dit heb je nodig voor 4 pers. 4 dikke tomaten, 4 zakjes gekookte wilde rijst, 150gr gehakt, ajuin of sjalot, een handvol verse dragon, peper,zout,olijfolie.
lepel de tomaten uit en bewaar het vruchtvlees, snij de ui en de dragon fijn, doe een beetje olijfolie in een ketel en bak het gehakt samen met de ui tot het gaar is. voeg de rijst en de stukjes tomaat toe, roer goed om en voeg de estragon toe,breng op smaak met peper en zout. vul de tomaten met dit mengsel. serveer op een bedje van groene sla,met koude aardappeltjes en een vinaigrette met verse kruiden. heerlijk op zomerse dagen.
zomerse rijst, dit heb je nodig, gekookte rijst, tomaat in kleine stukjes, look en sjalot fijn gesneden, 1 kleine rode paprika, een handvol augurken op azijn, hesp in blokjes, peper,zout, 3 el olijfolie, 1 el dragon azijn. alles goed vermengen, heerlijk met een stuk gegrilde kip, en een fris groen slaatje.
vers geplukte kersen, ik kon niet aan de verleiding weerstaan en ben mijn keuken in getrokken,en dit was het resultaat. het is het zelfde recept voor het deeg als de appeltaart, (zie archief)
dit heb je nodig voor 2 pers, 1 dikke vleestomaat, 1 hard gekookt ei, 150gr grijze noordzee garnalen, 2 eetlepels mayonaise, 1 citroen, een handvol verse tuinkruiden,peterselie en bieslook, peper en zout, wat sla voor er bij.
plet het ei,voeg de garnalen toe en de mayonaise, kruid met peper en zout,en voeg wat citroen toe naar smaak, hou wat garnalen opzij voor de afwerking, snij de tomaat in fijne plakjes, hak de kruiden fijn,
begin met een schijfje tomaat,doe er een hoopje garnaal mengsel op,strooi er wat verse kruiden op, opnieuw tomaat en zo verder, eindig met garnaal mengsel,kruiden, en de overgebleven garnalen, nog wat sla er bij en smullen maar.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.