bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • EXCLUSIEF. Techjournalist deelt eerste indruk van nieuwe iPhone 16: “Nieuwe knop voelt Apple-onwaardig”
  • Braziliaanse rechter stelt Musk ultimatum om te vermijden dat X in het land wordt geblokkeerd
  • Refurbished laptops: dit zijn de pro's en contra's
  • Microsoft kampt opnieuw met storingen
  • Aandeel Apple omlaag na zorgen over populariteit nieuwe iPhone
  • Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”
  • DIGI belooft straks prijzen die 10% lager liggen: maar waar betaal je nú het minst voor internet, tv en mobiele telefonie?
  • Apple stelt nieuwe iPhone 16 voor: minst dure model kost 969 euro
  • Apple toont nieuwe iPhone 16 bomvol AI aan de wereld, maar daar zal je bij ons voorlopig weinig aan hebben
  • Gebruik jij een of meerdere van deze twintig wachtwoorden? Dan verander je die best zo snel mogelijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerse kip brochette.






         



    brochette van kipfilet,met citroen en rozemarijn,
    dit heb je nodig voor 2 personen.
    2 kipfilets,
    1 onbespoten citroen,
    een paar takjes rozemarijn,
    peper,zout,
    olijfolie.

    snij de citroen in fijne schijfjes,
    snij de kipfilet in 3 stukken,
    maak een brochet,een stuk kip,een stuk citoen,.....
    steek nu tussen de kip en ciroen wat stukjes rozemarijn,
    kruid met peper en zout;
    bak in oven op 250° gedurende ong.45 min,
    je kan ze ook op de bbq grillen.
    lekker met gebakken aardappel,gestoofde tomaat.

    door de citroen heeft de kip een lekker fris smaakje!

    bon appétit.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    23-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen nature .





    mosselen nature.

    dit heb je nodig per persoon,

    1 kg mosselen,
    1 dikke ui,
    franse selder,
    peper, zout, citroen.


    was en kuis de mosselen goed,
    snij de groenten  ( niet te fijn )

    de een weinig olijfolie in de ketel,
    voeg de groenten toe, laat even stoven,
    voeg 1 1/2 glas water toe, laat verder stoven
    tot de groenten bijna gaar zijn.
    voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout,
    deksel op de ketel en laat 5 min koken,
    goed opschudden en nog 5 min laten koken.
    even piepen, als de mosselen los van de schelp komen zijn ze gaar.

    serveer met verse friet,
    ik maak er een sausje bij,
    1 eetlepel mayonaise,
    1 eetlepel mosterd,
    een beetje citoen.


    bon appétit.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaat courgette soep




    tomaat - courgette soep


    dit heb je nodig,
    1 courgette,
    1 doos tomaat in blokjes,
    1 pakje gezeefde tomaat, ( couli )
    2 ajuin
    peper, zout

    room,basilicum voor de afwerking !


    doe een weinig olijfolie in de ketel,
    stoof de ui er even in, voeg de courgette,
     in blokjes gesneden toe
    laat even stoven,
    voeg nu de blokjes tomaat toe,
    laat even stoven, leng aan met de gezeefde tomaat,
    en indien nodig met wat water.
    kruid met peper en zout.
    laat de soep ongeveer 2O min zachtjes koken.
    mix de soep,

    werk af met een beetje room,
    en verse basilicum !



    je kan de soep wat pittiger maken door pikante olie te gebruiken.


    bon appétit





     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de vinaigrette familie








    klassieke vinaigrette,
    75 dl witte of rode wijnazijn (1 deel)
    3,7 dl extra vierge olijfolie (5 delen)
    zeezout,verse gemalen peper

    doe al de ingredienten te samen en klop goed.
    bewaar de vinaigrette op een koele donkere plaats
    voor een slatje voor 2 pers,2 eetlepels azijn,10 eetlepels olie,kruiden naar smaak.

    lichte vinaigrette,
    vervang de helft van de olijfolie door druivenpitolie.

    knoflookvinaigrette,
    voeg 1 geperst teentje look toe,
    vervang de helft van de azijn door balsamico-azijn.

    mosterdvinaigrette,
    voeg een eetlepel mosterd toe, dijon,graanmosterd,.....

    yoghurtvinaigrette,
    voeg 2 eetlepels griekse yohurt of zure room toe,
    1 eetlepel vers gehakte dille en 1 eetlepel karwijzaadjes.


    verse kruiden,peterselie,bieslook,estragon,
    citroenmelisse,munt,basilique.........al deze kruiden doen
    het goed in een vinaigrette .



    de mayonaise familie,ei en olie

    eenvoudige mayonaise,
    1 eidooiers op kamertemperatuur,
    2 theelepels mosterd,
    1/4 theelepel zout,
    2 theelepels citroensap,of azijn,,
    2dl olie,naar smaak,olijfolie,druivenpitolie,zonnebloemolie,

     
    pittige mayonaise,
    voeg 1/2 theelepel tabasco toe/

    dragonmayonaise,
    gebruik dragonazijn en voeg 2 eetlepels gehakte dragon toe,
    lekker bij vis, kip, eieren.

    aioli,
    voeg 2 teentjes geperste look toe.

    eenvoudige sauce tartare,
    voeg 3 eetlepels gehakte kruiden toe,dragon, peterselie,
    2 eetlepels fijn gehakte zure augurk,kappertjes,
    een haed gekookt ei,fijn gehakt,
    een weinig grove mosterd.



    bon appétit











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    23-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mascarponemousse met aardbeien







    mascarponemousse met aardbeien,
    eenvoudig om te maken en heel lekker !

    dit heb je nodig,
    250 gr mascarpone,
    60 gr fijne suiker,
    3 eierdooiers,
    5 cl amaretto,
    1/4 l room,
    250 gr aardbeien,

    doe de eierdooiers in een kom en klop ze samen met de suiker,
    en de amaretto tot het mengsel wit en schuimig is.
    klop er de mascarpone door, dit mag met de mixer.

    klop de room stijf,en spatel deze door het
    mascarpone mengsel.

    snij de aardbeien in twee,
    schik de aarbeien met het snijvlak naar buiten in de kommetjes,
    vul aan met de mousse en druk lichtjes aan.

    zet,onafgedekt,tenminste 12 uur in de koelkast.

    versier met een aardbei,en of een blaadje munt of citoen melisse



    bon appétit





     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (2)
    15-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rabarber taart








                 



    rabarber taart
    dit heb je nodig voor 1 taart met deksel,
    250 gr bloem voor patiserie,
    75 gr boter,niet opwarmen.
    1 ei,
    15 gr fijne suiker,
    15 gr verse gist,
    een snuifje zout,
    1 dl lauwe melk.
    kaneel.

    bon appétit.








    meer uitleg vindt u bij het archief,appeltaart.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    27-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omelet met verse kruiden,




      
      

     heel simpel,een paar eitjes,wat hesp of

    spek in blokjes,en verse kruiden,

    peterelie,bieslook,een weinig basilicum,

    een beetje look,peper en zout.

    heerlijk !





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    25-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaskaart !






    een ideetje om zelf eens aan de slag te gaan !





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (1)
    13-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paas, Easter, Paques deco




    dit jaar ben ik wel erg vroeg aan de Paasversiering begonnen,
    maar na de koude winter maanden,wil ik nu de lente wat
    naar binnen halen.

    stoffen eitjes,vogelhuisjes,konijntjes.....
    alles hand made by rafa






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (5)
    10-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.appel cakejes







    appel cakjes,
    zelfde recept als de cakjes met chocolade druppels,
    maar je vervangt de chocolade door een appel,
    in kleine blokjes gesneden.
    en een paar fijne schijfjes voor van boven.



    bon appétit





     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (5)
    09-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cakejes met chocolade druppels






    dit is een zeer gemakelijk recept
    dit heb je nodig, voor acht stuks.


    11O gr zachte boter,
    1OOgr fijne suiker,
    2 grote eieren of 3 kleine,
    1OOgr zelfrijzende bloem
    5Ogr chocolade druppels of stukjes chocolade.

    de zachte boter samen met de suiker goed mixen,
    voeg de eieren toe, mix dit minstens 5 min,
    voeg de bloem toe en mix goed door.
    voeg nu de chocolade druppels toe,en roer er door.

    vul de vormpjes tot 1cm van de boord.

    bak in voorverwarmde oven op 18O°
    gedurende 20-25min,
    tot ze mooi goedbruin zijn.

    laat op rooster afkoelen.


    bon appétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    23-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chococakjes met ganache.






    dit heb je nodig voor 8 stuks,

    80 gr zachte boter,
    50 gr fijne suiker,
    1 groot ei,
    75 gr zelfrijzend bakmeel,
    2 eetleprls cacao poeder,
    1 eetlepel melk,

    voor de ganache,
    100 gr zwarte chocolade,
    80 ml room.


    roer in een kom de boter en de suiker licht en schuimig,
    klop het ei erdoor.
    zeef het meel en de cacao boven de kom,
    spatel onder het ei mengsel.
    roer de melk er door.

    vul de cake vormpjes voor de helft.

    bak in voor verwarmde oven gedurende 15 min op 180 °
    laat ze op een rooster afkoelen.


    voor de ganache,
    verwarm de room samen met de chocolade op een zacht vuur,
    roer toto de chocolade gesmolten is.
    giet het chocolade mengsel in een kom,
    klop gedurende 10 min met de mixer tot een dikke glanzende creme;

    doe de ganache in een spuitzak met een stervormig mondje,
    spuit een mooi roosje op elk cakje,
    laat de cakjes voor het opdienen 1 uur in de koelkast staan.


    bon appétit.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (2)
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cupcakes "brownie"




    cupcakes brownie
    voor 16 stuks


    dit heb je nodig,
    13O gr chocolade,liefst zwarte
    12O gr boter
    3 eieren
    21O gr fijne suiker
    1OO gr bloem
    1 koff lepel cacao poeder
    1/4 koff lepel bakpoeder
    een snuifje zout.

    laat de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje smelten,
    klop de eieren samen met de suiker wit die doe ik met de mixer,
    en voor drie eieren klop ik zeker 10 min.
    voeg nu de gesmolten chocolade toe, deze mag wel niet te warm zijn.
    goed mengen,
    zeef de bloem, de cacaopoeder en de bakpoeder,
    meng het er voorzichtig onder.

    vul de vormpjes tot op 1 cm van de rand,
    verwarm de oven op 18O °,
    bak de cupcakes ongeveer 2O-22 min.

    zet op een rooster en laat afkoelen.


    je kan ze zo eten, of met chocolade erover,
    of met een meringue overgoten met chocolade,
    dit maak je zo,

    4 eiwitten,2OO gr suiker,2OO ml water
    breng het water,samen met de suiker aan de kook,tot je 120 ° hebt,
    laat nu afkoelen tot 11O°.
    klop de eiwitten stijf met een snuifje zout,
    voeg nual kloppend het afgekoelde suiker mengel toe,blijf kloppen tot het
    geheel is afgekoeld.

    spuit een toetje van dit mengsel op de cupcakes,laat  3O min
    opstijven en laat er nu gesmolten chocolade over lopen .








    bon appétit





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    09-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.choucroute garnie - zuurkool







    choucroute garnie komt uit de keuken van de elzas,
    dit gerecht varieert naargelang het aantal personen,
    hoe meer volk aan tafel,hoe meer verschillend vlees je kan toevoegen.

    dit heb je nodig voor 4 personen,
    1kg zuurkool,
    een beetje boter of reuzel,
    1 ui,1 grote teen knooflook,
    1 laurierblad,8 jeneverbessen,
    5 kruidnagels,
    200ml witte wijn, (het kan ook zonder wijn)
    aardappellen
    vlees,vb. spek,varkens hammetje,rookworst,frankfurter worstjes.......

    als je verse zuurkool gebruikt spoel hem dan eerst af onder koud water,en knijp goed uit,
    laat de boter smelten in een grote ketel,
    doe de helft van de zuurkool in de ketel,voeg de grove stukken ui toe,
    doe er de kruidnagel,laurier,jeneverbessen en look bij.
    doe er nu de rest van de zuurkool bij.
    leg het vlees erbovenop en giet er de witte wijn of water bij.
    laat alles ongeveer 1u30 op een zacht vuurtje koken,voeg
    indien nodig wat water toe,
    voeg dan de aardappelen in stukken toe en laat nog
    koken tot de aardappelen gaar zijn.
    als je er worst wil bij doen dan doe je dat best op
    het laatste moment anders is er kans dat de worsten open
    springen,je kan ze ook appart verwarmen in oven

    serveer de zuurkool op een groot bord met de aardappelen,
    de worsten en de stukjes vlees.

    drink er een frisse pils of een glaasje witte wijn bij !


    santé en bon appétit.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (3)
    30-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.





     

    Voor het nieuwe jaar wens ik jullie,
    Tijd om van de kleine dingen te genieten,
     Rust om stil te staan bij mooie momenten,
    Sterkte om tegenslagen te overwinnen,
     Vriendschap om je hart te verwarmen,
    Humor om wat somber is te kleuren,
     Een glimlach om elke dag mee te beginnen,
     Gelukkig Nieuwjaar !

    langs deze weg wil ik ook iedereen bedanken ,
     voor de vele bezoekjes, en de mooie reacties !
     liefs, rafa



     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

    Reacties (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witloofsoep,





     





     witloofsoep met grijze garnaal,

    dit heb je nodig voor 4 personen,
    5 stukken witloof (dikke),
    2 uien,
    1 bouillonblokje,
    2l warm water,
    100gr grijze garnalen,
    peper,zout,
    room.

    maak de ui en de witloof schoon,
    doe wat boter in de ketel,bak er de ui goudgeel in,
    voeg de witloof in stukken gesneden toe,
    kruid met peper en zout,deksel op ketel en
    laat even stoven, los bouillonblokje op in
    warm water en voeg toe aan het witloof,
    laat ongeveer 20min zachtjes koken,
    mix de soep, breng op smaak,
    voeg de garnalen toe,
    serveer met een vleugje room.


    bon appétit.









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    26-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst menu 2O1O !







                                                                
    en het was lekker !





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    22-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soep met een hoedje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    een feestelijke versie van soep.
    leg een stuk bladerdeeg boven op je
    soepkom,bestrijk het met eigeel,zet in
    oven 15min op 150graden,
    let er wel op dat je de kom maar voor 2/3 vult,
    de soep mag niet met het deeg in contact komen,
    anders zakt het in elkaar.
    lekker met pompoensoep met spekjes,bisque.....ajuinsoep..

    bon appétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cava,een alternatief voor Champagne.







    Cava,uit Spanje
    is een schuimwijn met tweede gisting in de fles,
    een methode traditionelle zoals voor de Champagne,
    de druiven worden zeer voorzichtig geperst,voor de betere
    heb je 2,5 kilo druiven nodig voor een fles wijn.
    hij moet verplicht negen maanden rusten,
    maar er zijn huizen die een lagertijd van 30 maanden aanhouden;
    de Krypta van Torllos rijpt zelf 4 jaar in de kelder.
    Cava kan als apéritief bij de tapas,
    bij oesters en zeevruchten,bij vis een wit vlees.
    de halfzoete Cava is heerlijk bij desserts.

    laten we niet vergeten dat ook in Belgie goede
    schuimwijn wordt gemaakt.
    de methode traditionelle van "Schorpion" in Vliermaal Kortesem (Limburg),
    is met zijn ruim twee hectare Chardonnay en Pinot Noir druiven
    een pofessioneel bedrijf geworden.
    het is een officieel erkend steekproduct.


    santé !











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    15-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huis gemaakte koekjes!!




    koekjes bakken,

    dit heb je nodig,voor ong. 50 koekjes,
    125gr zachte boter,
    100gr fijne suiker,
    1dik ei,
    140gr bloem voor gebak,
    een snuifje zout.

    wat gemalen coco poeder,geconfeitte kersen,chocolade puur,
    creme au beurre,moka,meng boter met bloemsuiker,koffie extract.

    meng de boter samen met de suiker romig met de mixer,
    voeg het ei en een suifje zout toe,mix goed door,
    voeg de gezeefde bloem toe,gebruik een spatel om de bloen
    er door te mengen.
    verwarm de oven op 200 graden.

    doe het deeg in een spuitzak,spuit rosasjes op de bakplaat,op leg er eerst
    een baktapijt op.
    voor die met de kersen,versier ze nu.
    schuif de oven in,bak 10 a 15 minuten,naargelang ge groote
    haal uit de oven,laat afkoelen.
    werk af met chocolade,coco poeder.....naar eigen smaak en fantasie.

    plak er twee tegen elkaar met moka creme tussen.

    veel succes,rafa

    als je ze mooi verpakt in een doosje,is het een mooi cadeautje voor je vrienden
             bij de feestdagen . en lekker zijn ze ook !






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    krabbeltjes
    blog.seniorennet.be/krabbel
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!