Cava,uit Spanje is een schuimwijn met tweede gisting in de fles, een methode traditionelle zoals voor de Champagne, de druiven worden zeer voorzichtig geperst,voor de betere heb je 2,5 kilo druiven nodig voor een fles wijn. hij moet verplicht negen maanden rusten, maar er zijn huizen die een lagertijd van 30 maanden aanhouden; de Krypta van Torllos rijpt zelf 4 jaar in de kelder. Cava kan als apéritief bij de tapas, bij oesters en zeevruchten,bij vis een wit vlees. de halfzoete Cava is heerlijk bij desserts.
:idea:laten we niet vergeten dat ook in Belgie goede schuimwijn wordt gemaakt. de methode traditionelle van "Schorpion" in Vliermaal Kortesem (Limburg), is met zijn ruim twee hectare Chardonnay en Pinot Noir druiven een pofessioneel bedrijf geworden. het is een officieel erkend steekproduct.
santé !
Reacties op bericht (1)
21-12-2010
Groetje's uit het koude Gent.............
Met mijn kerstmutseke aan,kom ik jou nog een héle mooie Kerstweek wensen,
vol van vreugde en plezier Amaai zeg, van mij mag het stoppen met al die sneeuw
Sneeuw is mooi,maar niet als je de'rdoor moet natuurlijk Dus wees voorzichtig als je de
baan op moet en warme knuffels voor jou lieve Fabienne van Rebecca,je blogmateke
Ha, moet just lukken dat wij Cava gekocht hebben,we hebben dit nog nooit gedaan,is ne keer ietske anders,hé
Verzorg je goed lieverdje en nen dikke kuzzzzzzzzzzzz
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.