bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne
  • Eindelijk: ook Telenet ondersteunt de eSIM voor smartphones, na Proximus en Orange
  • Nothing Phone (2a) review: uniek ontwerp voor 329 euro
  • Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is
  • “Leg de iPhone niet in een zak met rijst”: Apple legt uit wat je wél moet doen als je smartphone nat is
  • Van minder zenders tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
  • OpenAI beschuldigt The New York Times van “hacken” ChatGPT
  • “Apple stopt ontwikkeling elektrische auto”
  • Apple stijgt op Wall Street na geruchten over staken autoproject
  • Welk streamingplatform biedt het meeste voor je geld? “Veel Amerikaanse topfilms voor 2,99 euro per maand”
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 28-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bolognaise saus 'a la mamma'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    bolognaise saus,
    dit heb je nodig,
    500gr kalfsgehakt
    3schalotten,
    3teentjes look,peper en zout
    1 doosje tomaten puree,
    2brikjes tomaten coulli of gezeefde tomaten.

    doe wat olijfolie in een ketel,voeg de fijn gesneden schalot en look toe,
    laat even stoven,voeg dan het gehakt toe en laat wat bakken.
    voeg dan de tomatenpuree en de coulli toe,
    kruid met peper en zout.
    laat alles op een heel zacht vuur minstens 1 uur koken.

    kook de pasta al dente,giet af,laat goed uitlekken.
    serveer de pasta met wat parmegiano en wat pikante olie.

    bon apetit

    pikante olie maak je heel gemakkelijk zelf,neem een pot of fles,
    doe er wat rode pepertjes in overgiet met een goede olijfolie,laat minstens 14 dagen
    trekken voor je het gebruikt,bewaar op een koele donkere plaats.
    hoe langer je de olie laat trekken hoe heter hij wordt.
    je kan het heel lang bewaren.
    ook heel lekker op de pizza !
    ,


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (0)
    26-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rozijnenbrood met parelsuiker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    rozijnenbrood met parelsuiker,
    dit heb je nodig,
    500gr bloem voor patiserie,(ik gebruik franskrokant van aveve)
    6gr droge gist
    4gr zout,
    40gr boter,
    225ml water,
    150gr rozijnen en een handvol parelsuiker.

    doe de bloem,water,zout,gist in een kom,meng en
    kneed goed,voeg de boter toe,alles goed kneden,
    ongeveer 20min,dek de kom af en laat 45min rijzen.
    voeg nu de rozijnen en suiker toe,breng in vorm,
    laat nog 30min rijzen.
    verwarm de oven tot 230graden,zet het brood erin
    en laat ongeveer 35min bakken.
    haal het brood uit de oven en smeer het in met boter,
    dit maakt de korst lekker zacht.

    voeg de gist en het zout niet samen toe,anders zal je brood
    niet goed rijzen.
    bon apetit


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filet gebraad met witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen filet gebraad met aardappel en gekarameliseerd witloof.

    dit hedb je nodig,
    1kg gebraad
    3 kruidngels,laurier
    500gr witloof

    bak het gebraad mooi bruin in wat boter,
    kruid met peper,zout,voeg de kruidnagel en laurier toe,
    voeg water toe en laat ongeveer 1 uur stoven

    maak de witloof schoon,
    doe wat boter in een ketel,voeg de witloof toe,peper en zout
    laat op een zacht vuur gaar worden,ongeveer 25min;
    strooi er wat fijne suiker op en laat karameliseren

    snij het gebraad in schijven,overgiet met wat saus
    leg er de witloof en aardappel bij.

    je kan de vleessaus indien nodig wat binden met maizena.
    bon apetit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)

    Reacties (0)
    25-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta met spek en parmezaan!!
    pasta carbonara,met spek
    dit heb je nodig voor 2 personen.
    4 sneden gezoute spek
    150gr gerookt spek fijn gesneden
    1 échalotte of ui
    2 teentjes look
    3 eigeel
    25cl room
    parmezaan
    peper,zout

    doe het spek in een keteltje,laat zachtjes stoven,(je hoeft geen
    vetstof toe te voegen spek is vet genoeg)
    voeg de échalotte toe,laat zachtjes stoven tot het spek wat bruin kleurt.
    neem van het vuur en hou warm

    doe de room in een kom,meng er het eigeel,peper,zout,
    en de geperste look door,voeg wat parmazaan toe.

    kook de pasta al dente. bv.verse tagliatelle
    giet de pasta af,laat goed uitlekken,doe terug in de ketel,
    voeg het eigeelmengsel en het spek toe,
    laat alles goed indikken.
    versier met wat fijn gesneden bieslook.

    bon apetit

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)

    Reacties (0)
    15-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vidé op grootmoeders wijze.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vide,
    dit heb je nodig,
    1 soepkip,4 wortelen,3 stengels franse selder,
    3stukken prei,peper zout,kruidnagel,laurier.

    doe de kip in een ketel en voeg water toe tot boven de kip.
    maak de groenten schoon en snij ze in fijne stukjes (julienne)
    laat de kip koken en schuim af,voeg dan pas de groenten toe
    1 blaadje laurier en 4 kruidnagels,peper en zout.
    laat alles koken tot de kip gaar is,dit kan ongeveer een uur duren;
    haal de kip uit de ketel en laat ze afkoelen
    voeg wat fijne pasta (letterkes) aan de bouillon toe en je hebt
    een heerlijke kippe bouillon.

    snij het kippevlees in kleine stukjes doe in een ketel,
    voeg stukjes champignons (champignons eerst koken) toe en
    vlees balletjes.voeg 250ml melk en 250ml room toe,kruid met peper
    zout en wat nootmuskaat naar smaak,laat alles wat inkoken.
    je kunt indien nodig het wat binden met maizena.
    serveer de vulling in bladerdeeg koekjes.
    heel lekker met wat citoen erbij.  en frietjes.

    bon apetit!

    ,



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)

    Reacties (0)
    05-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.estragon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dragon,estragon
    dragon is een klassiek kruid,en is bekend
    in de Franse keuken.
    het heeft een peperachttige anijssmaak,
    dus niet te veel gebruiken.
    dragon wordt vooral gebruikt in kip en eiergerechten,
    salade,vinaigrette en tartaarsaus.
    geen béarnaise zonder dragon.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (0)
    03-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rafa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rafa
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    vandaag laat ik u even mee genieten van mijn werken.
    acryl op doek.
    comentaar is altijd welkom.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)

    Reacties (5)
    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.italiaanse tomatensoep met balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen tomatensoep met balletjrs
    (italiaans getint)

    dit heb je nodig,1 kilo gepelde verse tomaten,
    of een brik tomaten coulli,1 dikke ui,3stengels
    selder,3 wortelen,2 aardappelen,peper,zout,
    1liter warm water,een koffie lepel oregeno
    200gr gehakt voor de balletjes,een beetje room en
    enkele blaadjes basilicum voor de versiering

    was de groenten en snij in stukjes,doe wat olijfolie
    in de pot,voeg de ui toe en laat even stoven,voeg de rest
    van de groenten toe,laat dit 10 min zachtjes stoven met
    de deksel op de pot.voeg de tomaten en het warm water toe,
    kruid met peper zout,en de oregano.mix de soep.

    rol de balletjes en kook ze in water ongeveer 15 min,
    giet ze af,laat ze uitlekken en voeg toe aan de soep.

    versier met wat room en basilicum;
    Bon Apetit!





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (0)
    01-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oost indische kers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen oost indische kers is een eenjarige kruipende plant.
    bloemen,bladeren en zaden zijn eetbaar en doen met
    hun licht peperige smaak,denken aan waterkers.
    oost indische kers wordt gebruikt in de plantengeneeskunde,
    het heeft een brede antibacteriele werking,
    vooral bij luchtweg infecties.
    de oost indische kers scheidt stoffen uit die schadelijke
    insecten weghouden.
    de appelbomen zullen bladluisvrij blijven.
    zaai er rond de groenten tuin.

    de bloemen zijn prachtig op een groen slaatje.en je mag ze eten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)

    Reacties (0)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 61 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    exlibris
    blog.seniorennet.be/exlibri
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!