bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • EXCLUSIEF. Techjournalist deelt eerste indruk van nieuwe iPhone 16: “Nieuwe knop voelt Apple-onwaardig”
  • Braziliaanse rechter stelt Musk ultimatum om te vermijden dat X in het land wordt geblokkeerd
  • Refurbished laptops: dit zijn de pro's en contra's
  • Microsoft kampt opnieuw met storingen
  • Aandeel Apple omlaag na zorgen over populariteit nieuwe iPhone
  • Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”
  • DIGI belooft straks prijzen die 10% lager liggen: maar waar betaal je nú het minst voor internet, tv en mobiele telefonie?
  • Apple stelt nieuwe iPhone 16 voor: minst dure model kost 969 euro
  • Apple toont nieuwe iPhone 16 bomvol AI aan de wereld, maar daar zal je bij ons voorlopig weinig aan hebben
  • Gebruik jij een of meerdere van deze twintig wachtwoorden? Dan verander je die best zo snel mogelijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het was lekker !




     



    menu Kerstmis 2O11

    een glaasje Bubbels !

    terinne van konijn, vinaigrette

    taartje,pancetta,spinazie, buffel mozarella

    zalm,champagne hollandaise met grijze Noordzee garnaal

    ossehaas,gratin dauphinois,beukzwam

    gateaux chocolat - orange






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    22-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menu !




     



    Menu Kerst 2O11









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.idee deco Kerst-Noel-christmas





     


    -

    ideetje voor de Kerst,
    met wat restjes stof, knoopjes, strikjes....
    je maakt er van wat je zelf mooi vind !


    -




    veel plezier ! rafa






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    03-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koekjes !




    zelf koekjes bakken,
     super gemakkelijk !
    een lekker "home made " cadeau voor de feesten !


    dit heb je nodig,
    125 gr zachte boter,
    100 gr bloemsuiker,
    1 dik ei,
    140 gr gezeefde bloem,
    snuifje zout.

    een spuitzak;
    kersen, chocolade, coco's ... voor de afwerking !


    mix de zachte boter samen met de suiker ,
    tot een glad mengsel,
    voeg het ei en een snuifje zout toe,
    alles eens goed door roeren, mag met de mixer.
    voeg de gezeefde bloem toe,roer goed.

    doe het deeg in een spuitzak, spuit rosetjes op een
    met bakpapier bekleed bakblik.
    voor de koekjes met kers de kers er nu op leggen

    zet in voorverwarmde oven op 200°
    gedurende 10-14 min

    laat op een rooster afkoelen.

    smelt de chocolade dip de koekjes er in en overstrooi
    met wat geraspte coco.
    of werk af naar eigen smaak !







    bon appétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (1)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerststronk,buche de noel maison .













    zin om eens zelf een Kerst gebak "buche" te maken,
    mischien helpt dit je wel op weg.
    de ingredienten en wat meer uitleg vindt je terug bij
    "Kerst gebak moka "

    je kan me ook altijd een mailtje doen !


    bon appétit.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handwerk Kerstversiering by rafa





    al de versiering is uit stof gemaakt,
    ik hou erg van de traditionele kerst kleuren,rood,wit,groen,i love it !







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolademelk met kaneel,








    dit heb je nodig,
    1 liter melk,
    70gr zwarte chocolade (puur)
    6 lepels suiker,
    kaneelpoeder.

    doe een weinig water in de ketel,voeg de chocolade toe,
    laat zachtjes smelten, giet de melk er bij en breng tot kookpunt,
    voeg de suiker toe, roer goed,
    voeg een snuifje kaneel toe en roer goed om,
    serveer met een beetje slagroom.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculaas, speculoos




     


    speculaas,
    dit keer gebruikte ik een mengeling van aveve,
    simpel en heel lekker.
    dit heb je nodig,
    1 zakje van 400gr speculaas mengeling
    (hier zit de bloem, de suiker en de kruiden in)
    1 ei,
    100gr koude boter.

    vermeng de bloem met het ei,
    voeg er stukje bij stukje de boter toe tot je een deegbol hebt,
    laat minstens 30 min in frigo rusten.
    rol het deeg uit,
    steek de gewenste vormpjes uit.

    je kan er ook gehakte amandelen aan toe voegen,
    heel lekker.

    bak in voorverwarmde oven op 175°,
    gedurende 18 min.
    laat afkoelen op een rooster.


    bon appétit.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerst dessert,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dit heb je nodig voor de buiscuitdeeg,
    4 eieren,
    125gr fijne suiker,
    125gr gezeefde bloem,
    bakpapier,
    ---------------
    voor de afwerking,
    creme au beurre,(recept staat bij koekjes)
    marsepein,
    pure chocolade,
    ---------------
    beginnen met de biscuit,klop de eieren op
    met de suiker,je moet voor dit deeg zeker
    15min kloppen,dan wordt het dik en roomig,
    gezeefde bloem toevoegen,en door het deeg spatelen,
    niet meer kloppen.
    bekleed een bakblik met bakpapier,
    stort er het deeg op een maak gelijk tot ongeveer,
    1cm dik met een spatel.
    bak gedurende een klein kwartiertje op 200graden,
    in voorverwarmde oven.
    - rol ondertussen de marsepein heel dun uit,
    tussen 2 vellen huishoud folie. zet even opzij en laat wat opstijven.
    neem het deeg uit de oven en draai het om op een vochtige
    theedoek,doe voorzchtig het bakpapier af.
    rol het deeg nu op met de theedoek,laat zo afkoelen.
    - maak nu de creme au beurre,
    -maak je versiering,van marsepein,van chocolade
    neem de deegrol,rol voorzichtig open,bestrijk met de creme,
    rol nu voorzichtig terug op,gebruik de handdoek,dat is
    gemakkelijker.
    smeer nu de creme,laten opstijven,
    nu kun je versieren naar eigen smaak.

    je maakt het best 1à 2 dagen op voorhand,
      dan kan het goed opstijven.

    succes verzekerd,
    bon apétit.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hand made, kerst versiering








    hier ben ik de laatste dagen mee bezig,de eerste
    kerstversiering,binnenkort meer !

    ben op zoek naar patroontjes,niet te groot,
    wie kan me helpen, alvast bedankt.





     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (2)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fiafoto
    blog.seniorennet.be/fiafoto
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!