NIEUW: Blog reclamevrij maken?
bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • Van een etentje in een duur restaurant tot een zijden badjas: dit zat er in de goodiebag van de Emmy's
  • Sabine Hagedoren vertelt voor het eerst over dood van haar man: "Af en toe kop in het zand. Zo hou ik het vol"
  • VIDEO: Jean-Marie en Carmen Pfaff in 'Sturm der Liebe': "Ik spreek al vlotter Duits dan vroeger"
  • VIDEO: Kleine buikspreekster en haar pluizige vriendjes zingend naar finale 'America's Got Talent'
  • Magistraten buigen zich over 'Blind Getrouwd': "Programma kan verkeerd beeld geven van huwelijk"
  • De bedgeheimen van Cath Luyten: "Ik denk dat dat het meest emotionele moment in mijn leven geweest is"
  • Meisje dat met buikspreekpoppen monden laat openvallen wint America's Got Talent met deze ongelofelijke act
  • VIDEO: Foo Fighters laten zich gaan in nieuwe Carpool Karaoke (maar zijn ze even goed als deze artiesten?)
  • Multimiljonair Azimi uit 'The Sky Is The Limit' toont cadeautje van "om en bij het half miljoen"
  • "Ik ben 'woordenloos'": Jani geeft joodse metalhead en middeleeuwse deerne flinke make-over
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelf worstenbroodjes maken .






    worstenbroodjes,

    zo simpel en zo lekker,
    dit heb je nodig,
    bladerdeeg,vers of diepvries
    chipolatta worst.

    maak vierkantjes van het deeg
    ( je kan ze ook kopen in het vriesvak vb in delhaize )
    rol in ieder stuk deeg een chipolatta worst,
    plak het einde van et rolletje toe met eigeel.
    smeer de bovenkant in met eigeel.

    laat de oven voorverwarmen op 18O°,
    bak de broodjes ongeveer 25 min op 18O°


    idee, voor bij een feest ontbijt !


    bon appétit









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luik 13/12/2011
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    dit had niet mogen gebeuren !

    witte mars zaterdag 17/12/2011   13 uur place st lambert Luik,
    ter nagedachtenis van de slachtoffers.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Reacties (1)
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bisque van noordzee garnaal.



    bisque van noordzee garnaal, 


    dit heb je nodig, 
                                                                   
                    500gr grijze garnaal,ongepeld                       
                                      1 ui,1 wortel,1 takje groene selder,                                 
    4 vleestomaten,2 teentjes look,
    1L visbouillon
    5cl cognac,
    25cl witte wijn,
    20 cl room,
    2 blaadjes laurier,1 takje thym,
    2gr safraan,poeder of draadjes,
    gehakt bieslook,
    cayenne peper.

    de visbouillon,die maak ik altijd zelf,met een stukje vis,
    een kruidentuiltje,alles samen aan de kook brengen,
    laten koken,zeven en dan heb je een visbouillon.

    voor de bisque,
    pel de garnalen,Bewaar de koppen en pantsers,
    pel en snipper de ui,hak de wortel en de selder,
    pel de knooflook.
    pel en ontpit de tomaten,snij in stukken.

    verhit een lepel olie en fruit er de garnaalresten in,
    voeg er de groentenjulienne aan toe; behalve de tomaten.
    pers de knooflook en voeg toe,
    laat alles even fruiten,
    flambeer met de cognac,
    blus met de witte wijn en de visbouillon,
    doe er de kruiden bij,en de stukjes tomaat.
    laat alles ongeveer 20 min sudderen.
    zeef de boillon en laat afkoelen.

    de roux,laat de boter smelten, 50 gr boter, 50 gr bloem.
    voeg de boter toe,leng aan met de bouillon,
    laat op een zachtvuur tot tegen de kook komen,
    tot de bouillon fluwelig gebonden is.
    blijve roeren.
    breng de bisque op smaak met de cayenne peper,
    verrijk met de room,
    werk af met de garnalen en de gehakte bieslook..




      






    bon appétit !










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (3)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terinne met konijn.







    dit recept maakte mijn moeder altijd bij kerst,
    ik ben het blijven maken.

    dit heb je nodig,
    1/2 konijn,
    250gr mager gehakt,
    fijn gesneden spek,
    4 sjalotten,
    peper,zout,thym,laurier,kruidnagel,
    10cl cognac,
    1ei,een beetje paneermeel.

    je begint met het konijn aan te bakken in boter,
    dan voeg je de sjalot,laurier en kruidnagel toe.
    een beetje water toevoegen en laten garen.
    dan ontbeen je het konijnen snij het vlees in reepjes.

    doe het gehakt samen met het ei in een kom,
    voeg de stukjes konijn en het kookvocht met sjalot toe,
    meng goeg,voeg wat paneermeel en de 10cl cognac toe,
    goed mengen,
    bekleed een kom met fijn gesneden spek,
    doe er het gehakt in,bedek met spek en een takje thym.
    zet de kom op een bakblik gevuld met water en zet in oven,
    150graden,ongeveer anderhalf uur.
    door het water op het bakblik droogt de terinne niet uit.

    heel lekker met wat groene sla en vinaigrette;
    bon appétit.















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pate brisée




     


    Taartje met mozarella, pancetta,spinazie...
    lekker als hapje of voorgerecht bij je feest menu.


    dit is het recept voor het deeg.

    dit heb je nodig,
    25O gr bloem
    125 gr boter
    1 eigeel
    1/2 tas water
    een snuifje zout.


    vermeng de bloem met de klontjes boter,
    dit doe je met je handen,voeg eigeel,water en zout toe,
    dit moet een mooi zacht deeg worden,
    je moet er een bolletje van maken.

    laat dan even laten opstijven in frigo.

    je kan nu het deeg mooi uit rollen,
    bekleend kleine taart vormpjes met het deeg,
    en garneer naar keuze, je kan er alle kanten mee uit,
    hesp, tomaat,kaas,brocolli,...

    bakken in warme oven op 18O°
    ongeveer 16 min.


    tip ! als je het zout in het recept vervangt door een beetje suiker,
    kun je de taartjes ook gebruiken voor zoete bereidingen!


    bon appétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.idee deco Kerst-Noel-christmas





     


    -

    ideetje voor de Kerst,
    met wat restjes stof, knoopjes, strikjes....
    je maakt er van wat je zelf mooi vind !


    -




    veel plezier ! rafa






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    03-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koekjes !




    zelf koekjes bakken,
     super gemakkelijk !
    een lekker "home made " cadeau voor de feesten !


    dit heb je nodig,
    125 gr zachte boter,
    100 gr bloemsuiker,
    1 dik ei,
    140 gr gezeefde bloem,
    snuifje zout.

    een spuitzak;
    kersen, chocolade, coco's ... voor de afwerking !


    mix de zachte boter samen met de suiker ,
    tot een glad mengsel,
    voeg het ei en een snuifje zout toe,
    alles eens goed door roeren, mag met de mixer.
    voeg de gezeefde bloem toe,roer goed.

    doe het deeg in een spuitzak, spuit rosetjes op een
    met bakpapier bekleed bakblik.
    voor de koekjes met kers de kers er nu op leggen

    zet in voorverwarmde oven op 200°
    gedurende 10-14 min

    laat op een rooster afkoelen.

    smelt de chocolade dip de koekjes er in en overstrooi
    met wat geraspte coco.
    of werk af naar eigen smaak !







    bon appétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (1)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerststronk,buche de noel maison .













    zin om eens zelf een Kerst gebak "buche" te maken,
    mischien helpt dit je wel op weg.
    de ingredienten en wat meer uitleg vindt je terug bij
    "Kerst gebak moka "

    je kan me ook altijd een mailtje doen !


    bon appétit.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handwerk Kerstversiering by rafa





    al de versiering is uit stof gemaakt,
    ik hou erg van de traditionele kerst kleuren,rood,wit,groen,i love it !







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolademelk met kaneel,








    dit heb je nodig,
    1 liter melk,
    70gr zwarte chocolade (puur)
    6 lepels suiker,
    kaneelpoeder.

    doe een weinig water in de ketel,voeg de chocolade toe,
    laat zachtjes smelten, giet de melk er bij en breng tot kookpunt,
    voeg de suiker toe, roer goed,
    voeg een snuifje kaneel toe en roer goed om,
    serveer met een beetje slagroom.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.variatie met marsepein !




     

    marsepein bolletjes

    je koopt een blok marsepein of maakt hem zelf,
    rol er kleine bolletjes van,
    ik maakte vier variaties,
    -  marsepein, chocolade, coco schilfers
    -  marsepein, cacao poeder
    -  marsepein,chocolade,amandel schilfers
    -  marsepein, chocolade,mengeling van cacao poeder en kaneel

    bolletje marsepein-dan rollen in de gesmolten chocolade,
    dan in de coco of amandel .......


    lekker om zelf van te genieten of om cadeau te geven met de feesten.


    bon appétit,




                                                            



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculaas, speculoos




     


    speculaas,
    dit keer gebruikte ik een mengeling van aveve,
    simpel en heel lekker.
    dit heb je nodig,
    1 zakje van 400gr speculaas mengeling
    (hier zit de bloem, de suiker en de kruiden in)
    1 ei,
    100gr koude boter.

    vermeng de bloem met het ei,
    voeg er stukje bij stukje de boter toe tot je een deegbol hebt,
    laat minstens 30 min in frigo rusten.
    rol het deeg uit,
    steek de gewenste vormpjes uit.

    je kan er ook gehakte amandelen aan toe voegen,
    heel lekker.

    bak in voorverwarmde oven op 175°,
    gedurende 18 min.
    laat afkoelen op een rooster.


    bon appétit.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor chloe !









    een eigen ontwerp,home made by rafa
    gemaakt als geboorte cadeautje !
    patroontje is verkrijgbaar op aanvraag.






    .








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (0)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roulade met pesto




           

        

    roulade met pesto van parmezaan en gedroogde tomaten.
    dit heb je nodig,
    -1 kg varkensfilet gebraad,
    -olijfolie,
    -2dl bouillon (oxo blokje)
    - keukentouw,
    voor de pesto.
    -3 tenen knoflook,
    -1 eetlepel pijnboompitten,
    -50 gr gemalen parmezaan,
    -8 gedroogde tomaten,
    -peper en zout,
    -2 eetlepels olijfolie,

    doe de look de pijnboompitten,de tomaten,
    en de parmezaan in de vijzel en maal fijn,voeg de 
    olijfolie toe,je kan dit ook in de keukenrobot doen.
    snij het vlees open,en smeer er de pesto op,
    rol op,maak vast met keuken touw.
    bak het vlees goed aan in een braadslede in een 
    beetje olie,kruid met peper en zout.
    voeg dan de bouillon toe,
    zet nu in de oven op 200°,
    ongeveer 1 uur,indien nodig wat water toevoegen.
    laat het vlees even rusten,snij in plakken,
    serveer met groenten naar keuze en 
    gebakken aardappeltjes.

    bon apétit.


                                             



     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (3)
    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.berlijnse bollen - boulle de berlin




    berlijnse bollen,

    dit heb je nodig voor 8 bollen,
    250 gr bloem voor gebak,
    12 gr verse gist,
    20 gr suiker,
    50 gr boter,
    125 ml lauwe melk,
    een snuifje zout,
    1 klein ei

    doe de bloem in een kom,
    maak een kuiltje, voeg het zout toe.(aan de rand van de kom)
    los de gist op in de melk, giet in het kuiltje,
    voeg de suiker en het losgeklopt ei toe,
    meng goed, voeg de stukjes boter er beetje bij beetje aan toe,
    kneed goed, maak een bol,
    laat 15 min  afgedekt rusten op een warme plaats.
    maak 8 bolletjes,laat 1 uur rijzen.

    bak in frituurolie op 180 °,
    8 min, regelmatig omdraaien.
    laat afkoelen,
    snij in twee, doe er wat vanilleroom tussen,
    bestrooi met bloemsuiker.



    bon appétit




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (2)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prei soep,










    verse porei soep,
    dit heb je nodig,
    1kg porei,voor de soep gebruik ik het groen,
    (het wit van de prei maak ik gestoofd met roomsaus)
    2 ajuinen,2 aardappelen,
    1/2 bouillonblokje,
    peper en zout,
    maak de groenten schoon en snij ze in stukken,
    doe een weinig boter in een ketel en
    voeg de ui en de prei toe, laat even stoven,
    voeg de aardappel toe,en het bouillon blokje,
    overgiet met 11/2 l warm water,
    kruid met peper en zout,
    laat ongeveer 25 min zachtjes koken,
    mix de soep,
    dien op met een beetje zeer fijn gesneden rauwe prei,
    en gebakken broodkorstjes,


    bon appétit.

















    .


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestelijk gebak !






    chocolade genoise,framboos en chocolade vulling.




    (het is een samenvoeging van gebak,vulling en coulli dat ik zelf heb samengesteld)
    en het resultaat was super lekker !






    dit heb je nodig,

    voor de chocolade genoise,
    3 eieren,
    100gr suiker,
    100gr bloem voor gebak,
    1/2 zakje bakpoeder.
    20gr cacao.

    verwarm oven op 180°

    de eieren samen met de suiker dik en schuimig opkloppen,
    bloem en bakpoeder mengen,
    zeven en aan eimengsel toevoegen.
    voorzichtig mengen.

    een ronde vorm beboteren,
    giet het deeg er in .
    bakken op 180° gedurende 20 min.
    (ik gebruikte een siliconen vorm van ong 35 cm)

    laat afkoelen op een rooster.

    als het afgekoeld is kun je er kleine vormen uit steken,
    of je kan het ook in zijn geheel maken, dan heb je grote gateaux.

    -

    dit heb je nodig voor de chocolade creme vulling.

    125gr pure chocolade,
    60ml room van minstens 35% vet.

    room plus chocolade zachtjes opwarmen tot de
    chocolade is gesmolten.
    roer goed .

    giet in een kom en klop met mixer tot het mengsel,
    koud is.
    laat ong 1/2uur opstijven in de frigo.
    haal uit de frigo en klop nu nog eens goed door
    met mixer.
    zet even weg in de frigo.

    -

    dit heb je nodig voor de frambozen coulli,

    250gr frambozen,
    25gr suiker.

    doe de frambozen samen met de suiker in pot,
    en breng aan de kook, laat een 10min
    goed doorkoken.
    vind je het te zuur dan kun je altijd naar smaak wat suiker bij doen.
    giet door een fijne zeef, er mogen geen pitjes meer in zitten.
    laat afkoelen en opstijven in frigo.
    (dit maak je best wat op voorhand)
    je kan ook confituur gebruiken.


    de afwerking,
    snij de gebakjes in twee,
    bestrijk een kant met de coulli,
    spuit er nu van de creme vulling op,
    leg het andere stuk genoise er op.
    zet op een rooster en overgiet met chocolade,
    werk af met een framboos, en een beetje
    creme fraiche.



    bon appétit.









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemstukje ' Herfst '








    bloemstukje gemaakt met alles wat ik in de tuin vond !
    zelf het mini pompoentje is zelf gekweekt in pot.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (0)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cocos rotsjes, rocher coco







    coco rotsjes, dit is een heel eenvoudig recept.
    dit heb je nodig voor ong. 25 stuks

    220gr geraspte coco,
    10gr bloem,
    200ml eiwit,dat is ongeveer van 8 eieren,
    180gr fijne suiker,

    vermeng de bloem en de coco,
    doe het eiwit in een steelpan voeg al roerend de
    suiker toe, en verwarm het geheel al roerend tot max 50°,

    verwarm de oven op 200°,

    voeg bloem-coco mengsel al roerend bij het opgewarmde eiwit,
    meng alles goed door.

    bekleed een bakblik met bakpapier,
    leg hoopjes van een soeplepel.

    bak mooi bruin gedurende ong 15 min.
    laat afkoelen op rooster.

    je kan de koekjes meerdere dagen bewaren in de
    koekendoos !



    bon appétit




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoen - handwerk








    de herfst is er samen met de pompoenen,
    deze heb ik van vilt gemaakt.
    wat vinden jullie er van !
    eigen ontwerp !
    heb je vragen over een van de handwerkjes,
    je kan me gerust mailen .
    reacties zijn ook altijd welkom.



    groetjes, rafa

















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (12)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • nicola cavalieri opzioni binarie democracy jeans
  • reuters opzioni binarie forum inglewood california
  • s67zihnqd61f
  • o77ur64kv2zr
  • forex expo shanghai exito

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 55 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kellyy_ps_psp
    blog.seniorennet.be/kellyy_
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • dfsd (ninest)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Goede morgen blogmateke..... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!